Bugatti Vision Gran Turismo: dit is ‘em

Auteur: , 35 Reacties

Kijken we hier naar een blauwdruk voor de nieuwe Chiron?

Bugatti Vision GT

Na een arsenaal aan online teasers en een start van het media-offensief, die bij sommige mensen ietwat verwarrend werkte, toont Bugatti zijn Vision Gran Turismo, een racer voor in de bekende digitale Playstation-racewereld. De vormen zijn tevens in meer of mindere mate een voorproefje op wat we bij de Chiron te zien krijgen.

De looks zijn lekker scherp, met een LMP1-achtige vin over de lengte van het koetswerk die doorloopt tot aan de achterspoiler (zoiets zagen we ook al bij de Lamborghini Veneno bijvoorbeeld, hoewel Bugatti het eerder toeschrijft als een knipoog naar de Type 57 Atlantic uit 1936), vier gebundelde Corvette-achtige uitlaatjes, en camera’s in plaats van spiegels. Natuurlijk is de enige kleur om de auto in te presenteren het historisch verantwoorde blauw. De Bug bestaat overigens niet alleen digitaal, er is een one-off gebouwd voor op de IAA in Frankfurt. We zijn erg benieuwd!

Over de Chiron: volgens de geruchten debuteert de 1.500 pk supercar in 2016 op de autosaln van Geneve, en zal de basisprijs 2,2 miljoen euro zijn, 6 ton meer dan zijn voorganger.

Dan een inkoppertje: wie herkent het circuit dat op het dashboard is afgebeeld?
35 reacties

Stoer, maar kan volgens mij net zo goed een Veyron met andere koplampen/achterlichten zijn + spoilers. Niet echt een nieuw design in mijn ogen dus.

Antwoord: Circuit de la Sarthe
@gforce: nee
@mikkeloentje: jawel
@vincegail: Nee, super speedway 😜 wat heb ik gewonnen? ?
@gforce: “Hij is viess Patrick”.
@gforce: Sommige legendes MOETEN op elkaar lijken, zie Porsche 911… De 928 was bedoeld om de 911 op te volgen… Nieuw design, nieuwe technieken, geavanceerdere technologie. Waarom viel de 928 niet in de smaak zoals gedacht? Het design was geheel nieuw, de mensen waren gewoon gewend aan de “oer-Porsche” dé 911… Never change a winning team!
@gforce: op die manier is alles een T-Ford met een ‘kleine’ aanpassing. Zit tenslotte een stuurwiel en zitten 4 wielen onder.
@maniaxdream: hebben we die dooddoener weer… Ben ik niet met je eens. Als je de opsmuk van deze auto weghaalt heb je precies ’t profiel en carrosserievorm van de veyron. Nu zijn er niet veel mogelijkheden hebben met een middenmotor supercar, maar net iets meer dan alleen de lampen aanpassen had wel gemogen van mij.
Ik ben geen fanboy van Bugatti, maar ; WOW! :O
Ziet eruit als een mengelmoes van een Renault Dezir en een Alpine A110 met een Bugatti frontje. Ik vind ‘m wel mooi, maar het is gewoon jatwerk en dat vind ik wel jammer van een merk als Bugatti..
@thoisss: Really? Ik zie een Veyron met wat extra gaten en een picknicktafel..
@thoisss: en Citroen GT
circuit is is Le Mans de la Sarthe
Ik hoop dat ze deze (en de andere Vision Gran Turismo wagens) ook gewoon in deel 7 stoppen, aangezien deel 6 zo goed als dood is.
Verder, geen waanzinnige “only on Playstation”-achtige specs. Topsnelheid van 576km/u, 0-100 in 0,4 seconden ofzo?
@Edge: GT6 is helemaal niet dood, ik ben het met je eens, het is tijd voor iets nieuws, maar speel het nog vrijwel elke dag of als ik er tijd voor heb.. vooral de echte vaste community is nog heel hecht! En eigenlijk altijd wel leuke lobby’s te vinden
@wimbraber: ik ben altijd een groot fan van Gran Turismo geweest. Vooral GT4 was episch. Maar bij 5 haakte ik af. Grafisch mooi hoor, maar de gameplay was niet denderend. En die standaard auto’s zien er niet uit. Bij 6 hebben ze nauwelijks wat extra nieuws gedaan. Was al een tijdje vreemdgegaan sinds Forza 2, deel 3 was ook leuk maar 4 speel ik nog wel eens. Veel diverser en het geluid is veel en veel beter. Nu ben ik geen die hard gamer (alleen racespellen, en GTA af en toe), maar van GT6 hadden ze wel wat meer kunnen, mogen en moeten maken.
De Veyron die er – gelukkig – nooit kwam…..
Vind het design erg mooi, maar dat vond ik ook al van de vorige…

Doorlopende achterlicht en plaatsing uitlaten echt super!!!
Doe maar niet maken nee.
“De vormen zijn tevens in meer of mindere mate een voorproefje op wat we bij de Chiron te zien krijgen.”

Is dat zo of is dat een aanname ?
Ik vind deze stiekem best gaaf.
Ja dat is Zandvoort natuurlijk.
@Donstil: lijkt mij meer op Apricot Hill Race Way.
Circuit de la Sarthe
One-off? Binnenkort te zien bij Harrods en omgeving.
@Vincegail: en dan weer 100 x gespot
Wel gaaf, maar ik hoop niet dat de opvolger zo erg op zijn voorganger zal lijken.
@dragonforce: Ik ben bang van wel.
Wel leuk. Een minder saaie Veyron eigenlijk. Want daar lijkt deze naar mijn smaak toch teveel op, om als totaal nieuwe concept te zien. Als de Veyron nou zo op de markt was gekomen had ik hem wel vet gevonden :P
Ik ben wel een fanboy van Bugatti, dus ik zeg wooooooo000000wwww!!!
Toch “past” dit niet echt voor een merk als bugatti denk ik…
Het idee is wel leuk maar die mega uitbundige bodykit is nogal teveel van het goede imho…
Als ik de splitter op de neus weg denk ziet het van voren er al stukken beter uit ; met name de koplampen staan zo veel beter op deze manier…
Denk ik de luifel op de kont weg dan zie ik er zelfs iets van de eb110 in…

Vreselijk benieuwd wat de chiron gaat worden uiteindelijk !
@shicomm: daarom zullen ze dit nooit uitbrengen,No class
Ik moest eigenlijk gelijk aan de Citroën Survolt denken….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).