Busje torpedeert met opzet wielrenners en scheurt weg

Auteur: , 63 Reacties

Autorijders en de spandex-brigade, het zal nooit een écht goed huwelijk worden.

five-oh

Hoewel ondergetekende inmiddels enkele mensen kent met een gezonde voorliefde voor zowel auto’s als een stukje fietsen, leveren fietsers en automobilisten vaak nog steeds een bittere slag om het asfalt van ’s heeren wegen.

Vandaag is er weer een incident geweest tussen de twee kijvende partijen in het Brabantse Zundert. Een Mercedes-busje reed daar volgens ooggetuigen bewust een groepje van acht wielrenners aan en kachelde daarna snel door.

De wielrenners liepen de nodige kneuzingen en schaafwonden op. Één van de ridders op een stalen ros liep een hoofdwond op. De Hermandat zoekt momenteel naar een two-tone Mercedes-busje in de kleuren witgrijs, met een kapotte rechterbuitenspiegel en het kenteken 9-VSB-XX.63 reacties

Die fietst hem er zo in!
Torpedeert? *Pakt even een woordenboek erbij.
@rachid: Waarom?
Wij denken het, deze man doet het gewoon ff
@johanhummer9: triesteling.
@caferacer: foute grap idd, maar ik moest toch wel ff lachen.
@RRRobert: zo fout dat ik hem niet eens snap?
@caferacer: nee, we denken we het allemaal.
@caferacer: Het is maar een grapje hoor.
@johanhummer9: ik niet hoor
@johanhummer9: Lang leve GTA 5
Iemand met opzet aanrijden kan en mag nooit de oplossing zijn, maar als ik zie hoe groepen wielrenners zich op de weg begeven, alsof de hele wereld van hun is, is wachten op een ramp slechts een kwestie van tijd.
Ik hoop dat ze de dader vinden, dat de betrokkenen weer bovenop komen en dat we met z’n allen hier iets van kunnen opsteken.
@bennyweisz: Wijsheid zit in de naam? :)
Zolang die amateurs zich voleerd professionals voelen die vergeten dat ze op de openbare weg rijden blijf je incidenten houden. Bewust fietsers omverkegelen met een busje is natuurlijk weer een ander verhaal. Gefrustreerde idioot die rustig uit de maatschappij gehaald mag worden. Voegt niks toe.
Tja keur het absoluut niet goed. Maar die wielerrenners zijn soms echt aso’s hoe ze de weg gebruiken.

Trouwens de XX in het kenteken zijn onbekende cijfers neem ik aan.
@sanki: daarmee zou het toch niet zo heel moeilijk moeten zijn om dat busje te achterhalen. Nummers 9-VSB-00 t/m 9-VSB-99 zullen toch niet allemaal Mercedes busjes zijn?
@RRRobert: nope, keus uit 3…
@sanki: Mag ik dat even parafraseren: “Die automobilisten zijn soms echt aso’s hoe ze de weg gebruiken.”
Wie er zich ook aso gedraagt, het lijkt me nog niet een reden om iemand dan maar bewust aan te rijden…
De weg is van iedereen, met die insteek zouden we ons toch moeten kunnen gedragen, zowel de fietser als de automobilist.
@bofkont: dat klopt. Maar zo lang er een fietspad is hoor je daar als fietser op te fietsen. En dan hoor je ook op het fietspad rekening te houden met andere fietser en op tijd te bellen. Dit zijn nog wel is dingen die vergeten worden.
Volgens een inwoner van het mooie plaatsje Zundert ging de aanrijding van de acht wielrenners gepaard met een geluid dat door merg en been ging…

Kedeng kedeng, kedeng kedeng, kedeng kedeng, kedeng kedeng, oe oe…
@moveyourmind: gniffel hardop!
Wielrennen en voetbal : sport voor laaggeschoolden.
@scorer: gewaagde uitspraak. Ik vind wielrennen toch een mooie sport en laaggeschoold kun je mij niet noemen. Ik vind dat iedereen maar voor zichzelf moet bedenken wat hij/zij een mooie sport vind en wat niet ;). Ben er zelf ook niet vies van om een mooie fiets te bouwen!
@thijsj: Hier nog één. Toen ik nog in de juniorenploeg zat, waren de meeste enkel met wielrennen en leren bezig, haast allemaal havo en hoger toen.
@thijsj: Niet zo serieus nemen deze uitspraak. Mensen moeten wat meer reacties eens met een knipoog opvatten.
@granlusso: ik neem ‘m ook niet heel serieus, maar als je een grappige opmerking wilt plaatsen, zorg dan ook dat die goed is ;)
@thijsj: Toch iemand die het begrijpt ! iedereen loopt tegenwoordig blijkbaar op de tippen van zijn tenen , maar jongens toch, zo gaat ge niet ver fietsen zenne.
@thijsj: en als jij aangeeft hoogopgeleid te zijn, let dan op je grammatica ;) (tip: vindt ipv vind).
@tievdz: 2x goed, 1x fout idd. Excuus.
@scorer: doe ik toch iets mis met hbo en voetballen en wielrennen nu jij weer
@sjeppie156: Niet zo serieus nemen deze uitspraak. Mensen moeten wat meer reacties eens met een knipoog opvatten.
@scorer: u bent professor, doctor anders ingenieur op t gebied van boude uitspraken aan de universiteit van Harderwijk? U moet haast een goede golfspeler zijn…. Of Amazone….
@crosscabouter: Niet zo serieus nemen deze uitspraak. Mensen moeten wat meer reacties eens met een knipoog opvatten.
@granlusso: dit was ook een knipoog reactie…. Mij is alleen geleerd dat elk geintje met een seintje komt ;)
@scorer: Volgens mij is een dergelijk generaliserende opmerking eerder van een laagopgeleide…
@scorer:

“Hoger opgeleiden” rijden idd op gestolen scooters ..
Tsja er zal vast wat vooraf gegaan zijn. Wellicht heeft er eentje weer een zwangere vrouw aamgevallen.
Wielrenners zijn niet per definitie aso’s. Net als automobilisten allemaal per definitie klootzakken zijn. Maar je hebt mensen die aso, klootzak of allebei zijn. soms zitten die op de fiets. soms achter het stuur. Ik denk dat iemand die een aso is achter het stuur zich ook weinig aantrekt van anderen als hij of zij op een fiets zit. Weet niet wat er vandaag in Zundert is gebeurd. Gezellig zal het er in ieder geval niet zijn geweest.
@pomoek: Audirijders zijn wel klootzakken. Allemaal
@scottreeder: o, sorry dan.
@scottreeder: Nou nou, eff. netjes blijven vriend
Dus een inklapbare zijspiegel Torpedeerde een groep van 8 wielrenners? Ik dacht dat ik goed kon overdrijven maar dit slaat alles.
Standbeeld voor deze man!
@hplh: Inderdaad, laat ze hem maar in brons gieten. Zijn we ook weer van hem af…
Onee, als ze maar geen schade hebben aan hun carbon bierbuik-compensatie fietsen!
@harrie: Whahaha.. zo waar!
Je kunt het ook lezen als groep wielrenners torpedeert de linker buiten spiegel van een Mercedes busje.
Ik kan het me soms heel goed indenken. Ik heb er wel eens overna gedacht….
Gewoon even kort op de claxon drukken, weten ze dat je eraan komt, geeft hun de tijd om plaats te maken voor jouw. Snelheid iets verminderen en er langs. Het kan soms er makkelijk zijn.
@dailydriver: punt is alleen dat veel van die hufters hier schijt aan hebben en als het moet zelfs nog even wat onvriendelijke gebaren maken.
@biohazardracer: met kort claxon indrukken. Halve sec. Even snel tuut en niet tüuuuuuuuut. Je hebt altijd van die infantiele hopeloze badeenden er tussen zitten. Een handje naar ze opsteken als je er langsrijdt doet al een hoop. Mits ze netjes gehoor aan jouw geven.
@dailydriver: van te voren nadenken, geduld oefenen en snelheid minderen. Ik beng bang dat je hier de capaciteiten van busjes bestuurders toch wat overschat.
@mashell: sprak meer uit eigen ervaringen. Echter zoals bovenstaand artikel naar waarheid is beschreven. EMG is dan het minste wat opgelegd mag worden. Zou gaan voor poging tot doodslag. Dit gaat helemaal nergens om. Ongeacht welke frustratie en emoties het inwendig in U losmaakt.
Triestig gezicht
TE oude, Te dikke mannen die, gekleed in een tenue als Tom Dumoulin ineens denken dat ze op een doordeweekse Zondag spelen alsof ze in de Vuelta rjjden en voor niets of niemand uit de weg gaan.
Ooit zelf geconfronteerd geweest als tegenligger met zo een groep uitwaaierende vijftigers die de spiegel van mijn wagen afsloegen in blinde razernij en met het groepsgevoel.
Racefietsers staan ver verheven boven automobilisten ..

slappe losers met aircootje op stuurbediening en grote smoel over “rijbeleving” ..
Rijbewijs afpakken en mag voor de rest van zijn leven gaan fietsen.

Hier zowel auto-liefhebber als wielrenner. Ja, lang niet alle wielrenners gedragen zich zoals het hoort op de weg, maar waar autorijders wielrenners verafschuwen, is er ook een andere kant van het verhaal. Wielrenners rijden nou eenmaal harder dan gewone fietsers en er zijn nog zoveel automobilisten die niet goed kijken bij afslaan etc. Eigenlijk gebeurt het zelden dat ik tijdens een rit niet een enkele keer op de rem moet omdat een automobilist weer probeert net voor ik eraan kom, nog even af te slaan of over te steken.
De weg is van ons allemaal en laten we gewoon rekening houden met elkaar.
Waren het Vloggende Marokkaanse wielrenners? Dan kan ik me er wel iets bij voorstellen

-edit: ho ho, ze moeten wel een eigen buurthuis willen. Anders telt het niet.-
Als het nu verkeersregelaars waren, dan mocht het……
Hing laatst op de Amerongse “berg” naar beneden met de auto achter een langzaam rijdende automobilist. D wielrenners kunnen daar zo’n 60 halen. Dus wilde een wielrenner mij rechts gaan inhalen 60km/u weg en dus niet overdreven breed. Sorry maar ” denk ff na wil je? Als ik uit moet wijken kop jij een boom.” Meer kwam er even niet bij me op. Best handig als je cabrio rijdt. Kun je communiceren ipv lompe handgebaren te gebruiken.
Die valparty zal wel een gazellige boel geweest zijn
Wat een mafkees..
Hoorde dat er inmiddels 1 van de wielrenners is overleden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).