Calzone! Pagani sluit een P.C. Hoofttractor niet uit

Auteur: , 24 Reacties

Wanneer knotsgekke Italianen het in hun bol krijgen, dan is het écht aan.

Pagani Huayra Roadster BC

De SUV- en crossovertrend. Eén van die dingen in de autowereld dat verafschuwd wordt door de fans, terwijl ze als warme broodjes over de toonbank vliegen. De Cayenne is niet aan te slepen, de Urus en Bentayga bewijzen ook al een tijdje hun succes en ook Rolls-Royce haar Cullinan is niet aan te slepen. Dus wat nou merkwaarden door de plee spoelen? Geld verdienen, daar zijn we op uit!

De grens wordt getrokken bij de top der toppen. Je zal de woorden “ja, wij gaan een SUV bouwen” nooit uit de mond van Christian von Koenigsegg horen komen. Waar Bugatti erover in dubio lijkt te zitten, is er naast Koenigsegg nog één fabrikant die ons gerust kan stellen over het feit dat zij gewoon knotsgekke monsters blijft bouwen. Pagani, wat de een na de andere bizarre hypercar op de markt brengt met een beresterke V12 van AMG. Kom op Horacio, maak ons blij en zeg dat je een dikke vinger geeft aan de milieumensen. Dat onderwerp kaartte Autocar aan en zij hebben er goed en slecht nieuws over.

Aangezien wij niet zo interactief zijn dat je nu kan kiezen welk nieuws je eerst wil horen, gooien we gewoon het slechte nieuws erin. Ja: een SUV/crossover van Pagani is niet onmogelijk. Die moet wel in het plaatje van Pagani passen en Horacio is een strenge man op dat gebied. De auto moet een prijskaartje van 3 miljoen euro krijgen en net als de Zonda en Huayra is er een samenwerking op technisch gebied met Mercedes. Een 3 miljoen kostende GLE Coupé van een merk met een reputatie te danken aan supercars, ziet u dat zitten?

Het goede nieuws is dat een dergelijk project niet in werking gezet gaat worden vóór 2025. Bovendien gaat Pagani alleen aan dit project werken als de kopers er animo voor hebben, wat dat betreft is het logisch dat het uit kan. Verder in het nieuws: wat sowieso eerder op de planning staat is de Pagani ‘C10’ (interne codenaam), de opvolger van de Huayra. Die gaat gewoon weer een V12 gebruiken, maar weekt los van het Mercedes-arsenaal. Het zou gaan om een compleet nieuwe V12 die klaargestoomd wordt voor homologatie tot en met 2026. In ieder geval tot en met die tijd kunnen we genieten van top notch Italiaans geweld. Het enige wat de puristen misschien iets minder leuk vinden is dat de milieumensen blij gemaakt worden met een EV van Pagani. Maar goed, onder meer Rimac en Lotus bewijzen dat dat niet perse iets slechts hoeft te zijn.24 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Nee…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Moeten we nou echt steeds verbaast reageren als een fabrikant een SUV of een elektrische auto gaat bouwen? Het wordt wel een beetje voorspelbaar.
@JanJansen: inderdaad voorspelbaar onvoorspelbaar
@janjansen: Net zoals de haat van mensen die er toch al geen zouden kopen.
@donstil: 99.9% van de bevolking kan het bij voorbaat niet betalen, dat ontzegt ze echter niet het recht op commentaar geven. Of moet je minstens Charles Leclerc heten om een mening/statement over Max Verstappen te kunnen/mogen ventileren ?
@JanJansen: een SUV voor 3 miljoen, een praktisch gebruiksvoorwerp en ‘modeobject’ voor 3 miljoen … het is in dit geval echt wat anders dan de 15de supercar voor in de collectie.
@JanJansen: gister weer eens lopen zoeken naar een fatsoenlijke plek in een garage. Dat je nog uit kan stappen. Die klote suv’s met hun idioot parkerende bestuurders mogen speciale garages toegewezen krijgen ik ben ze echt spuugzat intussen.
Joh echt noooooit verwacht……
Geen probleem toch? Zolang het een mooie Pagani is is het toch alleen maar mooi?
@basv: Een suv is alleen nooit mooi, sommige zijn minder lelijk als andere, maar mooi zijn ze nooit.
@basv: als ze full terreinwagen gaan misschien wel?😃
De opvolger van de Huayra een V12 met elektro kracht. Prima 👍🏻 Een Pagani SUV? NEEEEEEEEE 👎🏻
@arnoldh: als ze daardoor meer v12’s kunnen bouwen zie ik het probleem niet. en wat is er mis met een suv? Zelf zou ik er niet zo snel voor kiezen maar dat betekend niet dat ik er een hekel aan heb.
Waar gaat die V12 vandaan komen? Compleet eigen ontwikkeling?
Ach, de Spyker D8 was voor een SUV ook prachtig. Die heeft zelfs wat Pagani invloeden in zich. Als Horacio zijn best doet gaat dit ook een pracht machine worden
@jamesbond007: die doet altijd zijn best, dat is een feit!
Neeee. Doe gewoon anders dan anderen. Bouw een stadsauto a la een golf of focus en lepel er een V8 biturbo in. Of een jankende v12
Als dat nodig is om meer geld binnen te trekken om daarmee wel gave sportauto’s te kunnen bouwen dan moet dat maar toch? De Cayenne was ook best nodig. Geld is geld en zonder dat geen speelgoed voor “ons”.
Bijzondere eis: hij moet 3 miljoen gaan kosten.
En de rest vullen ze later wel in?
Een soort Spyker Peking to Paris dus… Maakt de auto wel een stuk bruikbaarder tov de sportwagens en zal daardoor best verkocht worden.
En toch worden ze allemaal verkocht nog voordat ‘ie’ wprdt onthuld.
Ik sta niet raar te kijken van SUV’tje meer of minder, maar deze had ik niet aanzien komen.
Een B.C Hoofttractor. Voor Benny Caiola

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).