Cazzo! Zeldzame Nederlandse Alfa gejat in Brescia

Auteur: , 23 Reacties

Diefjes pakten hun kans om Mega Moolah te slaan uit de Mille Miglia.

Het aantal autodiefstallen in Nederland mag dan teruglopen, maar we kunnen onze gezellige site nog steeds met enige regelmaat vullen met gestolen bolides. Toegegeven, in de meeste gevallen gaat het om producten van Quattro GmbH Audi Sport en is het beoogde doel van de jatters behoorlijk duidelijk. De bolide die afgelopen nacht gejat werd in Brescia is echter een heel ander verhaal. Het betreft namelijk een Alfa Romeo 6C 2500 Sport uit 1942.

We weten verder niet al teveel van de auto, behalve dat deze op Nederlandse platen staat. Het blauwe kenteken leest AH-25-39. De auto was in het laarsland om mee te doen aan de Mille Miglia, maar zover is het dus niet gekomen. De klassieker staat pas volgend weekend op de kalender. De auto werd gejat samen met de Brain James trailer waar de auto in vervoerd werd. Kennelijk had de eigenaar toch maar besloten de 6C niet op eigen kracht naar Italië te rijden. Via Facebook is een oproep gedaan om de auto terug te vinden.

Geplaatst door Jeroen Branderhorst op zondag 13 mei 2018

Dat brengt ons terug naar het beoogde doel van de jatmozen met de auto. Voor een ramkraak zijn er betere opties dunkt ons. Het chassisnummer eraf vijlen en/of het ding in onderdelen verkopen is waarschijnlijk ook niet erg handig. Volgens betrouwbare bron Wikipedia zijn er slechts dertien exemplaren van de 6C 2500 Sport gebouwd. Er waren ook nog andere 6C’s, maar ook die zijn niet bepaald in Golfesque productieaantallen verkocht.

Een mogelijkheid die overblijft is dat de auto op bestelling is gejat door een of andere maffiabaas, die ‘m ergens verstopt in een kelder. Of nog erger: misschien hadden de steelmeneren totaal geen idee wat ze bietsten. In dat geval moeten we waarschijnlijk hopen dat ze het ding niet vernietigen als ze erachter komen dat de Alfa aanbieden op de vrije zwarte markt niet per se slim is.

Bedankt iedereen voor de tips!23 reacties

On-Italiaanse praktijken ..
@lincoln: Ze zagen een mooie trailer staan en keken niet veel verder, gewoon meepakken en later maar weer zien…..
Wat moet je daar nou mee? Je kunt hem niet verkopen of mee rijden.
De Mona Lisa ga je toch ook niet jatten? oh wacht..
@janjansen: kan je best verkopen aan een bananenrepubliek ofzo. Daar kijken ze niet zo nou. Zal niet makkelijk zijn maar onmogelijk is het ook niet.
@ikleesookoverautos:

Yep .. daar gaat het losgeld idd vandaan komen ..
1942 is een nogal bijzonder productie jaar ..
Blijkt dat ze in 43 44 en een beetje 45 ook nog gewoon bezig waren met de productie van luxe voertuigen !!
@lincoln: Wat dacht jij dan?
@dirkv: oorlogseconomie.

Geen productie van luxe voertuigen.
@dirkv:

Wat herdacht jij dan ??
Ik neem aan dat deze misdaad in opdracht is gepleegd. Want inderdaad, wat kun je er anders mee? Wel vreselijk zonde, wat een prachtige wagen. Ik hoop dat deze dan ook snel teruggevonden wordt en de boefjes een mooie tijd mogen brommen..
@simonferrari: ik denk dat je gelijk hebt, óf ze zagen de kans om een dure trailer te jatten, zonder überhaupt te weten wat voor wat voor pareltje hier in zat.
Mocht dat 2e zo zijn dan zijn ze één van de weinige die zouden balen om deze Alfa aan te treffen toen de deur open ging
@simonferrari: zit de transporteur ook in het complot???
Brain James Trailer = Brian James Trailer.
Deze auto ga je nooit verkopen, tenzij de auto al bij iemand in de collectie staat…
Italianen die iets stelen, ik kan het nauwelijks geloven stelletje Pinokkio’s hier !
Verder zou losgeld vragen voor zo’n wagen niet eens ondenkbaar kunnen zijn, I send you the ventieldoppies which I dismembered and the tankdop which I deuked for you so you know we mean business !

Aan de andere kant, als je weet wat een Brian James Trailer kost, dit is een dure race shuttle, wij hebben de armeluis uitvoering die open klapt en dat kost al serieus geld. Voor een serieus goede trailer, dat weer wel dan.
Totdat we over een paar dagen foto’s te zien krijgen dat ze ook daadwerkelijk een ramkraak hebben gezet met deze kostbare klassieker…
Foto 1 moet igenlijk nog wel gesencureerd worden
Je schrijft het “Kacco” niet “Cazzo”
Maar waarom zat op deze trailer en/of auto met een flinke waarde dan geen GPS/RF tracker?
@Jaapiyo:
“Het chassisnummer eraf veilen”
Hoe doe je dat?
Met een veiling?
Ik zie stickers Villa Trasqua er op. Dat is een wijnhuis in Italië gerund door een Nederlander. Hans Hulsbergen of zo iets. Op hun website zie ik ook dat ze zouden deelnemen. Wellicht dat het de auto van de eigenaar is.
Binnenkort op Marktplaats? Hoop voor de eigenaar dat de Alfa snel gevonden wordt.Denk dat de dieven de trailer dan wel mogen houden als het ze daar om te doen was.
De trailer werd geblokkeerd door een andere auto gedurende de nacht zodat de trailer niet gejat kon worden. Deze auto is open gebroken en verplaatst waarna de trailer is meegenomen.

Ik vraag mij dan af, waarom geen twee wielklemmen en GPS tracker op deze trailer als de waarde van de trailer én inhoud zo hoog is.

Je kunt er vraagtekens bijzetten …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).