CBR: theorie-examen in de avond? Mehr Geld bezahlen!

Auteur: , 32 Reacties

Wat? No munnie?

CBR: theorie-examen in de avond? Mehr Geld bezahlen!

Het CBR is een overblijfsel uit de prehistorie en loopt op sommige punten behoorlijk achter. Het orgaan met fantastische ICT-voorzieningen gaat binnenkort een proef ondernemen om ook in de avond theorie-examens af te nemen.

Nu kan dat alleen nog in de ochtend of in de middag. Mensen die wel een baan hebben of naar school moeten komen daardoor soms in de knel. Een examen in de avond afleggen kan voor deze groep een oplossing zijn.

Vanaf 1 mei kunnen kandidaten terecht bij het CBR in Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen voor een avondexamen. In een later stadium zullen meer CBR-locaties onderdeel uitmaken van deze proef.

Het CBR is geen instantie van cadeautjes en ook bij deze nieuwigheid zit een addertje onder het gras. Voor de avondexamens rekent het CBR een toeslag van 4,45 euro. De organisatie brengt deze toeslag voor examens vanaf 18:00 uur in rekening.

Voor nu is de nieuwe mogelijkheid nog een proef. Het CBR gaat kijken of er voldoende animo is om de avondexamens ook landelijk in te voeren.

Foto: CLA doet bijzondere inhaalactie. Via Autojunk32 reacties

€4,45 extra betalen als alternatief voor een hele dag vrij moeten nemen om ergens om 13:00u te kunnen zijn kan soms gewoon een heel goede deal zijn.
@mashell:

Ik snap die negatieve toonzetting hier ook niet.
Maar dat schijnt populair te zijn tegenwoordig.
@Hubert: Omdat het een en al om geld moet draaien bij het CBR. Het moet toch de gewoonste zaak vd wereld zijn om genoeg mogelijkheden eerlijk te bieden aan de mensen? Hoezo extra bijbetalen? Hoezo moeten ze er geld aan willen verdienen?
@ariif: hun personeel zal ook een avond- of onregelmatigheidstoeslag betaald moeten krijgen. Bovendien willen ze ook een beetje ontmoedigen om s’avonds te komen. Maar je kan kan nu wel s’avonds komen (dat is het positieve), dat is duurder maar kan absoluut interessant zijn. Maar als je geld wilt besparen kun je overdag komen. En laten we eerlijk als je al wilt zeuren om €4,45 voor het CBR. Dan staat je nog veel gezeur te wachten om de prijs van een een autorijles en een tank brandstof…
@ariif: bij jou draait het toch ook om geld…het moet alsmaar goedkoper worden toch?
@ariif: Hoezo extra aan verdienen? De locaties moeten langer openblijven, lijkt me niet raar dat je daarvoor betaalt.
@ariif: Hoe kun jij weten of zij hier geld aan verdienen en wat is er niet eerlijk?
Voor trouwen rekenen gemeentes ook verschillende tarieven voor verschillende dagen.
De impopulaire dagen zijn goedkoper zodat Jan Modaal ook de mogelijkheid krijgt, dat is in mijn ogen eerlijker dan de prijzen over de hele linie verhogen
@ariif: waarom zouden die mensen na 18.00 moeten werken ? Daar mag ook iets tegenover staan.
@mashell: Een 16-jarige verdient volgens het minimumjeugdloon €3,31 per uur bij een 38-urige werkweek, dus zelfs voor die groep is het goedkoper om €4,45 toeslag te betalen dan om een dagdeel vrij te nemen van het vakken vullen. En naarmate je ouder bent of meer verdient is het alleen maar voordeliger om die €4,45 toeslag te slikken als dat een halve of hele verlofdag scheelt.
@mashell: ik heb nog wel een tip voor het CBR, verhoog alle examens (alle tijden) met € 2,50 en je verdient er meer aan dan van die paar mensen die ’s avonds komen en € 4,45 extra betalen.
@erik2907: nivelleren, bah
@onnes: nee, dat heet profiteren ivm vraag en bod en het handig inrichten :-)
Lijkt me prima dat we daar extra voor betalen toch? Er zullen wel weer mensen zijn die roepen: ‘maar we betalen al genoeg belasting daarvoor’, maar die mensen zijn toch nooit tevreden.
Ik zou dit voor bijvoorbeeld een kapper normaler vinden. Een rijbewijs halen is toch iets wat gereguleerd is door de staat en dan ook zo makkelijk mogelijk zou moeten worden gemaakt, vooral in deze tijd dat kappers tot 23:00 geopend zijn…
@flatsix010: Dat is hét!

Als je nou gewoon bij de kapper theorie-examen kan doen…. Kan je je ’s avonds laten knippen en tegelijk het theoriediploma halen, wel zo efficiënt.
@moveyourmind: briljant idee!
@flatsix010: Een kapper die tot 23:00 open is gooit gewoon over de hele linie de prijzen omhoog. Wisseldienst-toeslagen voor het personeel zullen toch ook gewoon betaald moeten worden. En anders sluit hij overdag een paar uur de tent, maar als het CBR dat doet is het internet ook te klein…
Voornamelijk de meest duurste,snelste,belachelijkste,bijzondere auto’s (nog buiten het dagelijkse portie Mercedes,BMW,Audi en Porsche) worden hier elke dag behandeld, maar wel lekker zeiken over € 4,45.OK.
@noosaheads: Ik vind het ook schandalig dat het niet gewoon 4,34 euro is; we hebben immers dat kwartje van Kok nog tegoed !!!!
Sukakok!
@ikschrijfookoverautos: Je vergat nog ”Hier!” ;P
@davidov: ik overweg nu heel erg om de edit-functie te misbruiken
@ikschrijfookoverautos: Joe ar old man. Joe esk no munnie.
via Android app
Vrij logisch toch? De extra kosten die gemaakt moeten worden om een kantoor open te houden en personeel uit te betalen mag prima zo betaald worden vind ik. Das hetzelfde als de “dezelfdedaginhuis-service” van grote webshops.
Lijkt me een prima plan. Ik hoop wel dat het OV dan ook zijn diensttijden bij de locaties verruimt. Anders wordt het lang lopen voor de deelnemers. Wellicht is dat dan ook weer een goede stok achter de deur om je examen in één keer te halen.
@daihatsucuore: Het CBR in Amsterdam kun je vanaf station Sloterdijk prima met de benenwagen bereiken.
4,45 euro dat is omgerekend 10 gulden. Zo lang zijn ze er dus al mee bezig :-)
@mvdoesel: 9 gulden en 81 cent (afgerond).
4,45 op een examen van een godvermogen, van een rijbewijs wat je makkelijk 3000 piek in totaal kost? waar zeiken we over?
@potver3 inflatie :-) (ja ik zat er naast maar geef niet graag toe)
Ik had het tienvoudige verwacht. Dan hou je de steuntrekkers met tijd te over mooi buiten, en is het voor werkenden nog steeds een goede deal.

Dit is gewoon een net gebaar en een bedrag wat voor iedereen op te brengen is. Je hebt er nog geen pakje peuken voor.
Goed idee en die paar Euro extra is ook geen ramp.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).