China bewijst dat je zelfs een BMW i3 nog kunt verpesten

Auteur: , 43 Reacties

En dat doen ze met verve.

BMW i3 uit China

Je kunt de redactie eenvoudig in twee groepen verdelen; BMW i3-haters en BMW i3-liefhebbers. Dat laatste kamp is overigens zwaar in de minderheid, ondergetekende beslaat ongeveer de helft van die groep. Als we als redactie een goede weerspiegeling van de populatie van autoliefhebbers zijn, dan is de kans vrij groot dat ook jij geen groot liefhebber bent van de BMW i3 (rijtest).

Toch gaan we het hier met zijn allen waarschijnlijk eens kunnen worden. Niet over de BMW, maar over het feit dat deze Chinese kopie verschrikkelijk is. Ja, hij lijkt op de i3, maar niet op de goede manier. Daar waar de i3 tenminste nog iets high-techs uitstraalt, is deze Chinese kloon een ode aan goedkoop plastic. Wél met vier volwaardige deuren, maar ook met kruiwagenwielen en misplaatste dakrails.

Schuldige is Yema, een kleine fabrikant die onder andere nog steeds auto’s bouwt met de Austin Maestro als basis. Verder draaien ze ook hun hand niet om voor kopieën van de Audi A4 of VW Touareg. Deze i3-kloon beschikt gelukkig over iets modernere techniek dan een stokoud Brits platform: een elektromotor met 41 pk of een hybride-aandrijflijn met een 1.0 benzine met 68 pk.43 reacties

Dit wens je je ergste vijanden niet toe, of ze nou i3 rijden of niet…
Er valt nogal wat te verpesten aan eeb I3……
Ik vind ze allebei even verschrikkelijk.
Ha! Ik ben de andere helft! Ben de I3 na enige gewenning toch gaan waarderen. Maar goed. Over die kloon. In China anno 2016 misstaat weinig. Maar dit is toch wel extreem bijzonder. Het doet mij een beetje denken aan zo’n model autootje dat niet lekker uit zijn molding is gekomen.
Still, could be worse…
–Advertorial??–
Mooi! Maar wil je je niet graag inschrijven voor de junkyardrace met deze bolide?
Achterkant is wel dik zo!!
Ik ben wel benieuwd wie de andere persoon op de redactie is die wel warm wordt van de i3? Van Dizono kun je het verwachten met zijn voorliefde voor de obscure automobiel.
@kilum: Dat kan ik je vertellen. Dat ben ik. Die dingen rijden zó ontzettend goed. Ze hebben maar 1 nadeel; de actieradius. Zelfs met REX.
@nicolasr: Dus het gaat je om de technologische aspecten van de auto. Daar kan ik mij wel in vinden. Bij mij zit de “haat” meer in het design van de auto. Het ziet er niet bepaald mooi uit. Vandaag ook weer een i8 gezien. Zelfde verhaal. Technisch heel tof. Maar dat design is het gewoon niet. Te futuristisch ofzo.
@kilum: ik vind de i8 wel mooi. Mijn probleem met de i3 is de zijkant. De lijn in de auto is er niet omdat de achterdeuren dat breken. En optisch lijkt de i3 erg smal en hoog (pausmobiel) komt mede door de fietsbandjes
@nicolasr: Nou, dan beoordeel je de auto niet zoals ie is. Het is namelijk een STADSauto, niet een auto waarmee je op vakantie gaat. Met die smalle banden is dat namelijk geen pretje. Als 2e auto is het een perfecte auto, ook qua range.
@nicolasr: wordt beter met het nieuwe pakket, toch?
Ligt het trouwens aan mij of staat zijn haaienvin niet in het midden van het dak?
Vind de i3 zo fan-tas-tisch goed rijden. Vorig jaar bijna een gekocht toen het zakelijk nog aantrekkelijk was. Toen niet gedaan omdat ik een appartement had. Zit nu alweer naar 2e hands exemplaren te kijken.
@JanJansen: geen appartement meer?
Wat gooien ze in hemelsnaam door de rijst daar in China? Het is al van de zotte dat je andermans werk schaamteloos kopieert, maar als je dat dan doet en bij deze auto denkt ‘Ja, dat is een mooie i3-kopie’ heb je echt een steekje loszitten.
Dit is toch wel de meest lachwekkende, mislukte, wangedrocht van een “auto” die ik de afgelopen jaren op mijn netvlies heb gehad…
Nu vind ik de i3 ineens mooi en begrijp ik de duitse designtaal. Gossie, dat daar een lelijker exemplaar voor nodig was zeg…..
Een i3 is al verpest.
Zoals Jeremy Clarkson weleens heeft gezegd, het lijkt wel of iemand het ontwerp van de I3 heeft doorgebeld in plaats van dat de ontwerper daadwerkelijk een foto had
Onvoorstelbaar dat een lelijke bak als de i3 NOG lelijker kan worden.
Die mini wielen zien er niet uit maar de dakrails maakt de wagen wel wat stoerder. Dus als BMW gewoon keihard terug slaat, het idee van de dakrails overneemt en daar dan een Xi3 van maakt. Heeft het ding nog een Chinese naam ook.
Een I3 nóg lelijker maken, chapeau! Vind ik best knap. Zouden ze een prius ook lelijker kunnen maken? I dare you, lukt nooit
@allesmetturbo: Pas op met wat je zegt :P Weliswaar niet het huidige model, maar degene waarop deze minkukel gebaseerd is was ook geen pareltje! http://www.gavinshoebridge.com/wp-content/uploads/2011/11/knock-off-prius-1.jpg
@Gulli: haha dat is zeker allerminst een pareltje. Dat die mensen nog lekker slapen ’s nachts. Ben benieuwd hoe ze het lijnenspel vande nieuwe prius na gaan naken
Lillike otoos motten deaud ..
Ik vond het eerst nog meevallen totdat ik realiseerde dat het rechter plaatje een echte i3 was.
Ah @dizono jij bent dus die andere liefhebber! On topic: wat een gedrocht die kopie. China’s Finest….
Ik kan de i3 ook wel waarderen. Hij is niet per se mooi, maar ik vind het gewaagd van BMW.
Hahah die chinezen zijn echt niet goed om zon lelijk ding na te gaan bouwen hahaha ?
Zien er allebei niet uit maar de i3 is wel iets gewaagd en dat kan ik dan wel waarderen.
De Chinezen hebben alleen het Samsung accupakket uit de i3 niet gekopieerd.

Het was goedkoper om er originele Samsung accu’s in te zetten, afkomstig van een restpartijtje. Deze Chinese i3 beschikt over maar liefst 500 Galaxy Note 7 batterijen, meer dan genoeg om er als een raket vandoor te gaan.
En dit verkoopt?
Tja, zijn we gewoon van Yema…
Nee daarheen BMW zelf het patent op inzake dit hondehok
Echt YEMA
of je verdiept je even in de Chinese cultuur en beredeneerd dit niet vanuit een Westers perspectief.
@esprit84: Precies. In de Chinese cultuur is nagemaakt worden het hoogste compliment. Ze waren enorm vereerd dat de Duitsers hun Chinese muur nabouwden in het midden van de Duitse hoofdstad en geven nu het compliment terug door Duitse auto’s na te maken.
echt chinese verkrachten elke auto wat ze zien proberen ze na te maken maar het is een kneus
@haftbehefl: Minstens
De i3 is echt het meest verschrikkelijke wat innovatie ons ooit heeft gebracht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).