Chiron-ontwerper geeft 911 compleet nieuw design

Auteur: , 63 Reacties

En het resultaat is niet te versmaden!

Sasha Selipanov houdt zich bezig met het uiterlijk van hedendaagse Bugs. De designer was onder andere verantwoordelijk voor de looks van de Vision GT en de Chiron. In zijn eigen tijd tekent Selipanov vrije ontwerpen. Hij speelde met het idee van een nieuwe 911 en ging aan de slag.

De Chiron-ontwerper zegt dat hij was geïnspireerd door de Mazda RX Vision. De render lijkt een samenvoegsel van verschillende hedendaagse sportauto’s. Zo zien we er een vleugje F-Type in terug. Ook diverse stijlelementen van de Mission E werden meegenomen. Zeker in het geel oogt het fantasiemodel erg lekker. Dit zegt de ontwerper er zelf over:

Sculpturally the idea was to go back to the original 911 bodyside, less turbo arches and more a continuous soft shoulder development. Having said that, I did not want to end up with a conventional 996 style bodyside.. ..All in all, 911 was never my favourite car but I really enjoyed playing with this model and it proved to be a difficult but rewarding exercise.

Over de voorkant ben ik nog niet helemaal uit. Het zijaanzicht en de achterkant zijn wat mij betreft wel dik in orde. Je eigen rauwe mening over dit concept van de Bugatti-ontwerper uiten doe je in de welbekende comments.

Met dank aan @Jochempie voor de tip!63 reacties

Voorkant lijkt wel erg veel op die Mission-E concept
@pechweg: indd. Volgens mij is deze ontwerper net zo lui als degene bij Porsche zelf. Dit lijkt beetje copy paste werk met grote velgen..
@pechweg: Alleen dan minder aerodynamisch.
Zo moet ie worden!
Ronde koplampen er voor in en we hebben een geslaagd ontwerp!
@jjsolid: inderdaad. Dit ontwerp zou spontaan kunnen zorgen voor een opleving van het ‘spiegelei syndroom’ wat sommigen ook opliepen bij de introductie van de 996.
@jjsolid: wilde precies het zelfde zeggen!
Iets voor de nieuwe Cayman
Vreselijk, ik vind het er echt niet uit zien. De lijnen, de opbouw, de wielen en aftandse lampen.
Doe mij maar de F-Type, het perfecte voorbeeld van geen lijntje te veel
@jasbelle: Ehh de Jaguar F-type coupe bedoel je? Die met het driehoekige achterste zijruitje dat als je goed kijkt van binnen niet driehoekig is en waarvan de onderkant niet netjes mee loopt met de heuppartij er onder? Nou, zo clean is dat F-type ontwerp ook weer niet.
@mashell: Ja, dat zeg ik toch.
Herkenbaar als Porsche maar toch iets nieuws. Het ziet er goed uit!
Karikatuur van zichzelf is het zo. Die wielen zijn echt te groot en aan de achterkant lijkt ie zichzelf wel uit te schijten. Er zitten gave elementen in, maar als geheel is het ’t niet. Niet dat ik het beter kan overigens….
Voorkant lijkt iets te smal, maar verder een waanzinnig geslaagd ontwerp. Mooie variant op het dubble bubble-dak ook, plus een fijn snufje Alpine concept (ook al kun je dat ook andersom zien). Van mij mogen ze het huidige saaie model gelijk hiernaar updaten.
Te druk..
De raamstijl aan de zijkant lijkt me iets te veel op die van een Nissan gtr, en dat heb ik nooit super mooi gevonden
Heeft veel weg van de brede Cayman..
Het is een “revolutie” en bij de 911 mag dat niet.
Ik hou van de subtiele evolutie die de 911 momenteel ondergaat, dit is veel te agressief vormgegeven.
vind vooral de achterkant heel goed geslaagd:)
Ik krijg van de achterkant Jaguar beelden
Auto is dik in orde maar de koplampkes mogen wel vervangen worden a la 4c.
Van schuin achter net een f-type
Achterkant duidelijk geinspireerd door de jaguar F-type
De achterkant is wel erg lekker hoor
Het heeft wel wat maar echt mooi vind ik het ook weer niet. Misschien beter als model ernaast. Klein houden, front iets bijwerken en als 914 oid op de markt brengen. Die nwe 4pitter er in. Lijkt me wel leuk. Vind dat altijd wel een cool ding, zo’n ouwe 914. https://patrickms.s3.amazonaws.com/projects/14237.jpg
Kleinere wielen, a stijl in kleur, achterruit hoger (richting dak) plaatsen en dan kan het wel eens wat worden. Eigenlijk gewoon een productiemodel van maken dus, verdwijnen de grote wielen, zwarte a stijl en double bubble dak vanzelf.

En ohja. Die uitlaten met ‘ribben’, doe niet zo kinderachtig zeg.
Dit is wat Porsche in 2063 ongeveer verwacht te brengen als 911.
@mashell: inderdaad, geleidelijk de veranderingen doorvoeren..
Achterkant lijkt wel een een op een kopie van de Alfa Duettotanta..
Nou.. laat dit inderdaad maar rond 2060 komen.
Porsche van de toekomst, Ik vind het wel wat. Zeker in zwart!
Erg oke. Alleen die zwarte A stijl staat ‘m niet
Bij lange na niet zo tijdloos als een echte 911. Maar zoals @e34m5touring al zegt: als model ernaast kan hij prima bestaan.
Mag ik een emmer?
De kracht van een 911 zit hem juist in het silhouet dat in basis al jaren hetzelfde is, en dankzij subtiele tussentijdse veranderingen nog steeds up to date is.

Zo’n icoon heeft tegelijk het nadeel dat grote veranderingen de verkoopcijfers niet ten goede komen. Deze concept is te radicaal. In ieder geval voor een 911.

Er zitten wel mooie details in, maat als geheel is de Mission E een veel geslaagdere concept. Als ze die in zouden korten en er een verbrandingsmotor er in leggen kom je al heel dicht in de buurt van een waardige 911 opvolger:

http://content.icarcdn.com/styles/article_cover/s3/field/article/cover/2015/2015-porsche-mission-e-concept-unveiled-1.jpg?itok=ToXIArjP
Sehr geil
Ik vind de porsches al jaren niet erg vernieuwend als het op design aan komt.
Deze vind ik daarintegen erg verfrissend. Ik hoop niet dat ze er te lang mee wachten.
Die vent moet van die nooie auto’s afblijven
Zit ook wel wat Nissan GT-R in.
En alles bij elkaar zou het een mooie concept zijn van een nieuwe Saab…
Voorkant lijkt zo Welberg op de 570s
Het zou kunnen, maar dan wel een 911 over minstens 3 generaties. Zoals anderen (onder andere Mrdrogba) al concludeerden moet de 911 het hebben van voorzichtige evolutie en niet revolutie. Deze als opvolger van de 991 is veel te ver en veel te extreem. Dus AUB nog minstens 3 911’s afwachten…
En dan ook met ronde koplampen.
Godverdomme. Wat een geile bak HEBBON
Breaking: Chiron-ontwerper blijkt dus wel smaak te hebben
via Android app
Ik weet het niet. De 911 moet gewoon altijd op zichzelf blijven lijken. Maar als Cayman ofzo dikke prima!
Doet mij iets teveel denken aan GTA
Zo gaaf!
Doe maar een kortere tweezits mission E.
Ik vindt ’t niks, geef mij maar de echte Porsche 911 (991)
Mag wel iets van een achterspoiler op vind ik
Beetje (te) veel kia concept en Nissan 370z/gt-r voor een Porsche. Verder natuurlijk heel erg concept dus foute proporties en allerlei dindie nooit het productiestadium gaan halen… Maar niet heel slecht. Beter dan de Chiron.
zal wel lekker remmen denk ik…
Ga in ieder geval even met deze kerel aan tafel zitten ;) !!!
Geweldige achterkant, vreselijke voorkant
Dankzij het zwevende dak en de heupen heeft hij ook wel een beetje weg van de 370z, wat ik overigens een hele fijne auto vind om te zien.

Ik ben alleen geen fan van de koplampen en het design er omheen. Die sterke vouwen mogen van mij gewoon gladder en die 4 pitjes hoeven van mij ook niet. Sowieso vind ik dat op de huidige Porsches echt geen gezicht, die 4 goedkope ledjes rond de koplampen. Ze detoneren met de lijnen en ze zien er echt uit alsof de eerste de beste Chinese led-boer er een paar lampjes tussen heeft geprikt. Had zomaar een 13 jaar oude Polo kunnen zijn met van die veel te kleine veel te felle lampjes tussen zijn koplamp en de bumpernaad gepropt.
Doet me op één of andere manier denken aan een 959
Hij is alleen wel vergeten in zijn design dat de motor achterin ligt bij een Porsche. Tenzij de koelingsgaten aan de voorkant van de auto helemaal doorlopen naar achteren is dit een design voor een auto met de motor in de neus. De Panamera misschien?
@kilum: hij is vast elektrisch
Koplampen met een ronde kap à la 918 en panamera en gaan met die banaan
hup porsche, hup porsche!
Laat maar meteen komen, EINDELIJK een echt nieuw model van de 911. Die huidige 911 kennen we al te lang en is opel onder de sportwagens omdat die overal staat en voornamelijk wordt bereden door bejaarden die er mee over de weg sukkelen.
Eindelijk weer een mooie Porsche.
De laatste 200 modellen zijn stuk voor stuk uitgemolken inspiratieloze flutmodellen t.o.v. de eerste lichting cq conceptmodellen.

Kijk, mijns inziens is de allereerste generatie Porsche Cayenne nog immer de mooiste variant. Eentje die er niét uitziet als een uitgetrokken en ingedeukte Porsche 911 waar er al 80 van zijn.

De Carrera GT is ook een mooie toy.

De eerste lichting Panamera idem, eveneens een erg mooi apparaat dat na de facelift mijns inziens compleet geruïneerd is.

Dan hebben we nog de 918 Spyder, ontzettend mooi uitgevoerde en uitgelijnde bak. Ben bang dat ook deze hetzelfde lot als al die non-911 Porsches ondergaat.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Porsches over het algemeen leuk om te zien en ze hebben veel power.
Maar het uitmelkproces dat Porsche steeds uitbaat, is gewoon erg jammer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).