Chris Evans trekt tóch meer kijkers dan Clarkson

Auteur: , 32 Reacties

Dat had je niet verwacht he? Nou troost je, niemand had dat verwacht...

Haha, told you so!!

In Engeland mogen de cijfers van Top Gear 3.0 wel een groot drama zijn, dat weerhoudt de BBC er niet van de show váker te verkopen dan toen hij nog werd gepresenteerd door Clarkson en co. Niet minder dan 130 landen krijgen de schreeuwginger te zien en dat zijn er meer dan aan wie de vorige series ooit zijn verkocht.

En daarmee blijkt maar weer eens dat het vooral de NAAM van het programma is die een enorme cashcow blijkt te zijn. Want ondanks dat het dit seizoen niet om aan te gluren was, leverde de show wel weer 50 miljoen pond op aan petjes, shirts, uitzendrechten en dvd’s. Best aardig…

Het lijkt ons daarom ook erg sterk dat de BBC TopGear na het vertrek van de tietenknijper geliefde roodharige host de stekker uit het programma gaat trekken, zoals meer dan eens is voorgesteld.

Ondanks de devaluatie van de pond na de Brexit is het altijd lekker om een paar miljoenen extra in je zak te steken. Daarom zeg ik ook tegen de BBC, lees DIT nou even. Zitten leuke suggesties tussen. En die kosten misschien wel een lieve duit, maar leveren het drievoudig terug op. Succes ermee hè? (Via The Guardian)32 reacties

Toemaar. Jammer dat het fans van korte duur zijn.
Nou nou seizoen niet om aan te gluren….
Dat stukje met de F12 tdf is een van de beste fragmenten ooit van top gear!
@ferrarif40fan: en de vulcan, en dat van de focus rs,…
@ferrarif40fan: vind ik dus ook. En alle andere reportages van Harris en Reid. Niks is makkelijker dan meevaren op populisme, Autoblog…
Trekt kijkers voor de verkeerde redenen ja..
@jesse_rutjes: mensen die auto’s leuk vinden ??
@pomoek: nee ze willen graag kijken naar faalhaas Chris
Wat ze ook bedenken, de hoogtijdagen van TV zijn wel voorbij…

Pokemons vangen, dat is de toekomst.
@moveyourmind: ik zie al een GTA versie komen waarbij je via je telefoon auto’s die je op straat tegen komt virtueel kan jatten en aan je collectie toe kan voegen.
@torsen: Briljant format!
@torsen: Zoiets dacht ik ook al, want het idee is briljant, maar ..Pokemon…..

Overigens speelden we dat als kind al, in de auto. Maximum 10 plaatsen in je lijstje en dan auto’s op dat lijstje en er weer af als je iets beters zag.
De eerste afleveringen van de eerste serie waren niet best, maar de laatste 2 afleveringen waren zeker niet slechter als de laatste old-school afleveringen.

Ik heb vertrouwen dat de volgende serie beter zal worden.
Ik ben ook geen fan van Chris Evans, maar de grootste fout die de BBC heeft gemaakt was het één-op-één overnemen van het format met Clarkson en co. Hierdoor werd het af en toe gewoon te gênant om naar te kijken. De geforceerde grappen en vriendschap nog daargelaten. Ze hadden de hele show op de schop moeten nemen.
Ik vond dit seizoen leuker dan de laatste paar seizoenen met Clarkson en co. Maar ik ben geloof ik in de minderheid.
@lemster: ik neig tot naar met het met jou eens te zijn.
Makkelijk stukje hoor. De hele tijd roepen dat TopGear een grote flop is, allemaal te wijten aan Chris Evans. Nu blijkt het financieel een succes te zijn, en is het ineens te danken aan de naam.

Hou alsjeblief eens op met dat populistisch geklaag hier op Autoblog over TopGear 3.0, want al zou het nog lang niet zo goed zijn als de oude serie, het blijft een prachtig programma met beeldmateriaal van ongekende kwaliteit. Bepaalde items van afgelopen seizoen (denk aan de Aston Martin Vulcan, Ferrari F12, Porsche 911R) waren absoluut van een kwaliteit die ik in de laatste seizoenen van het oude TopGear niet meer heb gezien.
@motoragent: het is gewoon de waarheid ik zie nergens populistisch geneuzel.
De naam doet het idd in deze.
@motoragent: net zoals jij heeft Autoblog, of de schrijver van dit artikel, een mening. Deal with it.
Ja maar die uitzendrechten waren al voor t begin van het seizoen verkocht aan al die landen, dus heeft vrij weinig met Evans te maken
@arii: eerste goede antwoord !!!
Steve Sutcliffe
Tiff Needl
&
Chris Harris
Kijkcijfers verviervoudigen
Oh ja, en nu wordt m’n kritische reactie op dit slechte artikel niet geplaatst… Stasiblog…
Ik heb het nieuwe top gear nooit gezien maar als ik autoblog mag geloven heeft het een grotere impact dan de brexit… ;)
‘Niet om aan te gluren’. Jammer dat AB meehuilt met de wolven (Britse boulevardpers) terwijl velen, zou blijkt ook hier, er anders over denken. Te makkelijk.
Nieuw seizoen Arianne Celeste erin van Overhaulin’, die verder niks van auto’s kan net zoals Joey ook niet presenteren maar is wel lekker!
“There is no such thing as bad publicity”
De manier van beschrijven van Chris Evans begint wel érg op schelden te lijken. Het consequent gebruiken van “schreeuwginger” is in ieder geval geen satire meer. Ik weet dat respectloos het nieuwe politiek correct is, maar een beetje fatsoen (wat niet hetzelfde als ‘zonder humor’ is) zou ik als lezer wel waarderen.
Volgend seizoen LeBlanc als main host (durfde BBC nu niet omdat men bang was dat een Yank niet gepruimd zou worden), met Harris en Reid er naast. Eventueel Philip Glenister van For the Love of Cars toevoegen en je zit geramd.
En nog even over afgelopen seizoen, Evans was inderdaad irritant, maar ik vond voor de rest reuze meevallen. Paar leuke items, goede reviews, LeBlanc was een paar keer goed op dreef. Snap werkelijk niet waar al die ongefundeerde haat tegen vandaan komt. Wie de grote 3 terugwil kan toch gewoon even wachten tot hun programma klaar is? Of is ram(p)toerisme hier het hoofdmotief?
Ik vind de laatste afleveringen helemaal top. Beter dan de laatste oldschool afleveringen met Clarkson. Ik laat me niet beïnvloeden door dit mediageneuzel en kijk alweer uit naar het volgende seizoen!
Tja, mensen houden nou eenmaal niet van rood haar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).