Code rood blijft, vanmiddag weer ijzel

Auteur: , 33 Reacties

Vanochtend zal de ochtendspits ook in het noordoosten van Nederland waarschijnlijk redelijk soepel verlopen, maar er is een valkuil.

Sneeuw opzoeken

Vanmiddag zal er namelijk weer veel ijzel, ijsregen en sneeuw vallen in de Hel van het Noorden, is de verwachting. Rijkswaterstaat adviseert u dus nog steeds de weg niet op te gaan als u boven de lijn Twente – Afsluitdijk woont. Het zal waarschijnlijk geen probleem worden om op uw werk te komen, maar Winter is Coming, dus het zal vanavond problematisch worden om weer thuis te komen. Daarom blijft Code Rood gelden voor Friesland, Drenthe en Groningen.

De provincies Overijssel, Flevoland en de Waddeneilanden krijgen vandaag nog Code Oranje, Gelderland en Noord Holland hebben Code Geel achter hun naam staan. In de rest van Nederland is het vooralsnog safe en maakt u weinig kans om in dit soort galleries terecht te komen.

Vannacht was er geen enkel ongeval, ondanks de aanhoudende gladheid in delen van het land die afgelopen maandag begon. Op dit moment is er alleen in Noord-Gelderland plaatselijk kans op gladheid door ijzel, zo meldt het KNMI. Ook is er in het midden van het land momenteel plaatselijk sprake van dichte mist. U bent gewaarschuwd.33 reacties

Code oranje.. :( geef Overijssel ook gewoon code rood dan heb ik ijsvrij😂
@lamborghinibrapa: ja, ik ook
Wat een verschil; ik heb vier dagen geleden de kachel uitgezet.
Man man man, en hier rij ik nog gewoon op zomerbandjes…. nou ja die gaan ook niet het verschil maken op het ijzel wat ik de afgelopen dagen op de filmpjes heb gezien.
He mijn plaatje, wat leuk.
@sketcher: p.s dat was grappig wakker worden mijn mijn foto op de voorpagina maar ik heb dit eerder gezegd bij anderen: Prima (leuk zelfs) dat jullie de foto gebruiken maar een kleine vermelding zou netjes zijn.
@sketcher: *met
@sketcher: Mooie foto !
Hier in Noord-Holland op het moment nog 6 graden. Hopelijk blijft het nog even zo. Gisteren avond wel behoorlijke mist.
@dutchdriftking: Maak je geen zorgen, hier in Noord-Holland wordt het volgende week lente :P
Nergens last van gehad bij retourtje Groningen – Drachten.
En weer een dagje ijsvrij!
In Groningen heb ik dinsdag ochtend de container aan de straat gezet. Deze is natuurlijk nog niet opgehaald. Maar de plek waar de container stond is nog helemaal schoon! Er is sinds dinsdag ochtend 6u dus geen sneeuw of ijzel gevallen in Groningen… Alleen in de straat ligt nog een lekkere plak platgereden sneeuw en ijzel van maandag. De ringweg en A28 tot Assen zijn goed gestrooid en zelfs met zomerbanden perfect begaanbaar.
Paniekvolkje zijn we toch ook met z’n allen
@bender: mijn ouders hebben een bedrijfje in de buurt van drachten. Van de 16 mensen konden er dinsdag maar drie, en gister maar 8 mensen naar het werk komen. Waarvan de helft eerder is vertrokken vanwege opgegeven ijzel, en die andere helft heeft hele grote problemen gehad om thuis te komen. Ik heb verhalen gehoord van elke kilometer naar buiten om de ramen te krabben omdat het gewoon opvriest!

Het is dusdanig plaatselijk dat jij echt niet kunt zeggen of het paniekvoetbal is of niet.
@lekbak: Je hebt gelijk. Het is plaatselijk en ik kan niet voor andere mensen spreken.

Maar het feit dat de helft van de mensen niet op het werk aanwezig is of eerder vertrekt betekend niet dat ze niet kunnen komen of eerder weg moeten. Er is een verschil tussen kunnen en willen.

Een collega van mij woont in een dorpje buiten Groningen. Is vandaag voor de 4de dag niet op het werk. Een goede vriend van mij woont in hetzelfde dorpje, praktisch naast mijn collega. De vriend werkt in Drachten en is elke dag nog gewoon op tijd op zijn werk verschenen.

Het is plaatselijk en er zijn absoluut gevaarlijke situaties. Maar het is ook een kwestie van verder kijken dan het ijzige pleintje waar je aan woont.
@Bender: ik heb je feit een paar keer gelezen maar kom er niet uit. Feit is wel dat de beste stuurlui aan wal staan.
@freezzr: begrijpend lezen te moeilijk voor je?
“Maar het feit dat de helft van de mensen niet op het werk aanwezig is of eerder vertrekt” feit wijst hier op het vervolg van de zin: dat de helft van de mensen niet op het werk aanwezig is of eerder vertrekt.
@Bender: ik heb er nog steeds moeite mee.
@freezzr: ben zelf de hele week al aan het werk en maandag ook naar Emmen op en neer. Ik sta dus niet aan wal.
@Bender: ik ben de hele week al aan het werk en zit dit lekker thuis te doen (werkgever die zijn ICT voor elkaar heeft)
@Bender: Vaak werken mensen die dan niet komen voor een groot bedrijf en mensen die wel komen bij een bedrijf met meewerkend werkgever. Bij die laatste moet je eigenlijk altijd harder werken, iets waar je aan went en wat je gaat waarderen.

Mijn pa is zo’n meewerkende werkgever, en wel van het soort wat geen aanstellers om zich heen verzamelt omdat dat niet functioneert (niet omdat het een klootzak is, integendeel. Maar vanwege de hoge werkdruk waar dan ook goed voor betaald wordt). Gezien de karakters die de werknemers dus nodig hebben denk ik niet dat het onnodig was.

Overigens heeft mijn zus de schaatsen onder gebonden, en is ze met haar zoontje op de slee er achter zo naar het werk gegaan (ze was dinsdag één van de drie bij mijn vader op kantoor). Een afstand van zo’n 4,5 km!
@lekbak: mooi, zoals ik al zei, ik kan (en wil) voor niemand oordelen. Kan alleen mijn eigen ervaring vertellen. Mooi dat je zus op de schaatsen naar het werk is gegaan, leuk en inderdaad een teken van wel naar het werk willen :-)
@Bender: Ik ken ze ook die 2.5 uur onderweg geweet zijn voor een stuk van 45 km en toen nog geen zicht hadden om er te zijn en maar weer omgedraaid zijn.

Ook mijn werkgever heeft een mail gestuurd, om vooral thuis te werken omdat hij er zelf onzinnig lang over gedaan had. En vandaag thuis gaat werken.
@ronnys: ik heb ook de hele week gewoon gewerkt in Meppel terwijl ik in Assen woon. Geen enkel probleem duurde alleen een kwartiertje langer.
Vooral doordat er vooral op de A28 veel complete idioten reden.
Ik had de auto helemaal schoon gekrabt en dat vroor ook niet aan. Maar dan zie je ook flappers die alleen ‘schietgaten’ schoonkrabben en met 40 km/h op de linker baan gaan rijden.
Dat soort idioten moeten ze eens op controleren en het rijbewijs tijdelijk innemen!
Hier in het zuiden van limburg was het gister 8 graden en met een zonnetje.. toch een enorm verschil bij noord en zuid
@spotcrewda: lekker he, hier in utrecht ook niet bepaald koud :)
Hier in Drachten is niet heel veel extra gevallen na dinsdag maar het is nog goed glad op sommige plekken. Gisteren een halve centimeter ijs van de auto afgebikt. Bleek niet nodig want de vrouw heeft vandaag ijsvrij…
Ik heb vandaag excursie naar Amsterdam dus maar even kijken hoe het daar is 😀
@gt500eleanor: Ah, heet een bezoekje aan de Wallen tegenwoordig een “excursie”…? :-)
@gt500eleanor: Niets bijzonders. Qua weer dan.
Derde dag op rij ijsvrij
Zal ik weer beginnen met dat Nederlanders niet zo goede chauffeurs zijn? :p
@kennone: ja, en stip dan ook het nut ja/nee van winterbanden nog even aan..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).