Conceptuele Kever-invasie teistert New York

Auteur: , 17 Reacties

Mattie, bel de ongediertebestrijding: New York wordt overlopen door Beetles.

Voor de 2015-editie van de New York Auto Show heft Volkswagen ervoor gekozen zijn Beetle centraal te stellen. De auto geniet zeker in de VS een cult-status en is bovendien zichtbaar door deelname aan het World Rallycross Championship.

R-Line

Iets minder heftig dan de 600+ pk Rallycrosser, maar niettemin sportief is de R Line. De auto staat op 20 inch velgen en kreeg extra spoorbreedte. De parelmoer witte lak heeft zwarte een geelgroene accenten. Binnenin hebben we kuipjes en carbon-elementen, en onder de kap ligt een 220 pk sterke TSI, bekend uit de Golf GTI.

Ook nieuw en frivool, maar misschien wat minder aansprekend voor de niet-haarknippende en/of in leer getooide mannen onder jullie zijn de Pink Color Edition, Convertible Denim en Convertible Wave, zoals te zien in de gallery.

Voor nu zijn het nog concepts, maar VW laat obligaat weten bij genoeg interesse over prodcutieversies na te denken.17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Beter is dit een 1-april grap.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Idd, kom nu maar ns door met de Beetle R!
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Nogal flauw als een 1-apriller. Zelfs en CrossBeetle zou nog steeds niet met zekerheid aan te duiden zijn als grap…
-=edit: probeer ’t nog eens=-
Mooi, spannend en vernieuwend!
Is te begrijpen is ook wel echt een mooie wagen.
Ik vond de eerste Beetle er een beetje mal uit zien, beetje te smal, te hoog en raar geproportioneerd. Maar de nieuwe ziet er een stuk beter uit. Aangezien de nieuwe New Mini lelijker is dan zijn voorganger, zou ik liever een Beetle kopen (voor mijn vrouw natuurlijk…).
Doe mij die R maar! En dan die fuchsia roze voor m’n vrouw. Met die wielen van die grijze er onder. Moet best leuk staan veur den deur.
Squash that bug!
Die Convertible Denim is een leuke revival van de Jeans Bug met denim interieurbekleding.

http://i37.photobucket.com/albums/e70/dizono/jeans_bug.jpg
In tegenstelling tot de meesten spreekt het concept van de New Beetle -en deze in R-versie in het bijzonder- mij wel aan, omdat ik mij meestal aangetrokken voel door auto’s, die zich duidelijk onderscheiden van de massa. Deze Beetle vind ik daarom uniek en wel, omdat er niets in deze klasse mee te vergelijken is.
Wat ik echter minder kan waarderen is de manier, waarop bij deze auto telkens weer de link moet worden gelegd met een bepaalde bevolkingsgroep. Ik vind dat getuigen van een achtergebleven ontwikkeling en weinig tolerantie. Laat dit toch over aan een bepaalde politieke groepering, die het normaal lijkt te vinden om bepaalde bevolkingsgroepen als anders en minderwaardig weg te moeten zetten.
@9000cse: Hoewel ik niet zo’n fan van dit model ben heb je wel gelijk. Net als iemand voor homo uitmaken als hij in een mx5 rijdt. Ten eerste is homoseksualiteit in mijn ogen geen scheldwoord. En ten tweede moet iedereen lekker rijden wat hij of zij mooi vindt.
Stereotypen zijn er om benut te worden :) En ik zie afgezien van een andere partnerkeuze ook weinig verschil tussen homo en hetero, maar soit. En qua links leggen: daar doet de homogemeenschap even hard aan mee. Of was je de verkiezingen van Gay Car of the Year vergeten?

http://www.autoblog.nl/2012-gay-car-of-the-year-citroen-ds4

Is ook gewoon menselijk: samenklonteren met gelijkgestemden en jezelf willen differentiëren
@9000cse: maar t is geen echte R maar een R-line……
Als VW nu eens een opvolger maakt voor de Beetle RSi en Microsoft voor Midtown Madness, dat zou ik leuk vinden.
Naast de velgen zien ik geen verschil
Conceptueel? Dan had ik wel iets meer verwacht, Beetle Speedster (vorig jaar), Beetle Van, Beetle pick-up, Beetle Offroad, Beetle Sportsback… Dit zijn gewoon een paar modellen met een ander kleurtje en andere velgies.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).