Cool! Levensgrote 911 Turbo van Lego

Auteur: , 15 Reacties

Niet nieuw, wel bijzonder!

Een samenwerking met de Deense fabrikant van gekleurde steentjes is geen nieuw idee. Zo toonde Toyota een maand geleden deze Camry, waar 500.000 Lego-blokjes voor nodig waren. Ook Renault sloeg de handen ineen met de Denen: zij maakten een replica van de F1 2017-bolide. Maar liefst 600.000 steentjes waren daarvoor nodig!

Afijn, Lego-partnerships in overvloed. Ditmaal betreft het een ietwat meer speciale creatie. Het officiële Porsche Museum baseerde hun giga-grote 911 Turbo op een Lego-setje dat gewoon bij Intertoys te koop is. Zoals op de foto’s is te zien, zou hij ruim genoeg zijn om erin plaats te nemen. Er zijn dan ook stoelen gemonteerd, alsmede een stuurwiel. Het is natuurlijk allemaal show. Verwacht deze 911 Turbo van Lego dan ook nooit rijdend te spotten. Wel kun je hem tot 19 april zien bij de ingang van het museum in Stuttgart. Tennisfreaks kunnen de Lego-creatie vervolgens bewonderen op de Porsche Tennis Grand Prix, dat van 21 t/m 29 april duurt. De carrosseriekleur is sowieso matchend!

Welk materiaal voor dit exemplaar benodigd was, weten we helaas niet. Dat hadden we graag geweten, wij zijn nu eenmaal van de details. Het Lego-setje voor je zoon bevat in ieder geval bijna 400 priegel onderdelen.15 reacties

En er dan achter komen dat je hem toch maar beter alleen als schaalmodel had kunnen houden… Zo is t net een kikker
Het is geen levensgrote 911 Turbo van Lego. Het is een vergroot plastic exemplaar van het kleine Lego-model.
@zegheteens: ja, @fastfreek heeft duidelijk zijn huiswerk niet gedaan. Om in zijn eigen woorden te zeggen: best flauw dat hij dit fake verhaal zo de wereld in stuurt.
@vroaaar: Aangezien het een grotere variant is met grotere steentjes, zal het dus ook wel gewoon om 400 tyfus groter steentjes gaan.
@postzegel:
Nee is gewoon gevormd plastic. Zie ook die grijze kruisjes in het groen, dat is één geheel.
@postzegel: get real!
@vroaaar: keepin’ it real!
@vroaaar: Fake is het niet, wellicht wat onduidelijk. Het artikel heb ik iets aangepast.
@fastfreek: naar mijn idee is iets fake nieuws als de feiten niet kloppen en/of er beweringen worden gedaan die niet gevalideerd zijn.
Legosetje voor je zoon, hahah!
@koeckenbacker: inderdaad, hoezo voor m’n zoontje?
@RRRobert: je gaat zelf toch niet meer met Lego steentjes spelen?
@ikleesookoverautos: sinds ik een zoon en een dochter in de ‘Lego-leeftijd’ heb, zijn er hier thuis ook weer een aantal sets door senior gebouwd. Geneer ik me niet voor. Erg leuk om na pak-em-beet 30 jaar zo’n hobby weer eens op te pakken.

Zoals een veertigplusser op een racefiets wordt omschreven als MAMIL (Middle Aged Man In Lycra), mag ik mezelf omschrijven als AFOL (Adult Fan Of Lego). Heerlijk.
Dit is geen Lego, maar duplo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).