Corporate Mobility: zakelijke auto delen met bedrijven

Auteur: , Geen reacties

Amber Mobility komt met Corporate Mobility naar Eindhoven. Een flexibel platform waarbij zakelijke auto's worden gedeeld in een groep.

BMW i3

Corporate Mobility werkt als volgt: een bedrijf sluit een samenwerking af met Amber Mobility. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het leveren van een auto aan een medewerker van dat bedrijf. Aan Amber Mobility de taak om ervoor te zorgen dat er een auto beschikbaar is voor deze medewerker.

Het platform gaat in Eindhoven van start en medewerkers van ABN Amro kunnen tegen het einde van dit jaar aan de slag met het systeem. Naast de bank moeten er meerdere bedrijven volgen. Deze bedrijven kunnen gezamenlijk gebruik maken van een gedeelde vloot. Op deze manier hebben firma’s geen vaste kosten zoals bij een leaseauto wel het geval is. Bovendien is er altijd een auto beschikbaar. Tijdens een test werd gebruik gemaakt van een BMW i3. Amber Mobility kijkt echter naar de mogelijkheden om ook andere compacte elektrische auto’s bij het initiatief te betrekken.

Het zal nog wel even duren voordat alles vlekkeloos verloopt. Amber Mobility hoopt tegen 2018 een dekkend netwerk te hebben in Eindhoven. Eenmaal zover biedt het bedrijf Guaranteed Mobility. Dit betekent dat de organisatie te allen tijde een auto op loopafstand heeft klaarstaan voor een medewerker. Corporate Mobility is onderdeel van HighTechXL.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).