CUPRA laat sportieve ambities zien met TCR racer

Auteur: , 19 Reacties

Ze blijven maar doorgaan bij Seat, eh, Cupra!

De ene na de andere CUPRA vliegt je vandaag om de oren. Eerder kwamen de Ateca, Ibiza concept en de Leon CUPRA R ST al voorbij. Misschien blijven ze er zo veel uitpompen tot je vergeet dat het gewoon SEAT’s zijn met een andere badge.

Dit is in ieder geval de CUPRA TCR, de eerste race-auto van het merk. Goede zet van CUPRA, want je moet natuurlijk wel een merk zijn met race-pedigree. Voor merken als BMW, Alfa Romeo en Honda heeft dat absoluut geen windeieren gelegd. Maar natuurlijk is dit geen spiksplinternieuwe auto. Eerder heette dit de SEAT Leon Cup Racer TCR. De CUPRA TCR komt dit jaar uit in de TCR-raceserie. Een raceserie die dient als goedkoper alternatief voor de WTCC.

De CUPRA TCR is op een aantal punten anders dan de straatlegale Seat Leon. Zo heeft de TCR racestoelen, andere bumpers, een gewijzigde motorkap en een sportstuur. Ook is het complete interieur verwijderd om de auto nog lichter te maken. Het motormanagement is ook aangepast zodat de Balance of Performance overeenkomt met de race-reglementen. Dat is natuurlijk het leuke van de toerwagenracerij: het veld zit lekker dicht op elkaar. De CUPRA TCR racer doet mee vanaf dit seizoen. Dat betekent dus dat je deze auto in actie kan zien op Assen en Zandvoort dit jaar.

Dan hebben we een klein verzoek aan CUPRA: kunnen jullie een straatversie hiervan maken? Met gestript interieur, semi-slicks, rolkooi en díe bodykit plus spoiler? Natuurlijk zul je er niet veel van verkopen, maar het kan ervoor zorgen dat het sportieve imago van CUPRA dan net even geloofwaardiger is. En natuurlijk zodat @CasperH er eentje kan lenen voor een rijtest…19 reacties

Ja .. en nu wil ik ook een Seat ..
Morgen meteen zo een grafhok leasen ..
Waar moet ik tekenen ..

En dat komt niet door de advertorials op autoblog ..
De eerste twee cupra tcr’s komen naar nederland! Zag net op facebook dat bas koeten er twee heeft
Wauw!

https://www.autoblog.nl/nieuws/cupra-geeft-kijkje-in-keuken-met-deze-ibiza-107084

https://www.autoblog.nl/nieuws/seat-komt-met-leon-cupra-r-st-maar-is-geen-cupra-107086
Is dit alles ;)
@ablogjunk: fingers crossed, nu dat cupra een los merk is kunnen ze seat beter stoppen. Het enige leuk van het merk is er nu toch uit.
CUPRAblog
@poekoek: audiblog hoor….
@rufctr01: moeeeeeeee van jou
Jeetje, kunnen al die berichten niet in één? Beetje CupraBlog dit…
pfffffffff vierde paella bericht van vandaag. Afwisseling van spijs doet eten. Sorry Autoblog, het spontane is er zo wel een beetje van af. Vuistdiepe sponsoring? Mehh
Zet deze maar voor de deur.Ik zou er blij mee zijn
Zeurpieten
Ah oke. Dus Seat brengt een Leon ST Cupra uit, maar valt onder de oude merknaam, maar ze brengen dus ook een Leon TCR uit die dan wel weer onder Cupra valt. Schiet mij maar lek, ik begrijp er niks meer van, behalve dat die ST best een tof ding lijkt voor deze familieman.
Offtopic. Is het ook mogelijk om via de telefoon te reageren? Want de app werkt niet.
@appeltaartislekker: Bel 0900-autoblog voor al uw reacties!
Was een boel hete lucht. Nutteloos merk.
Misschien handig om te vermelden dat het WTCC niet meer bestaat, maar vanaf dit jaar WTCR heet (een samenvoeging van de WTCC en TCR International series), waarin met TCR auto’s zal worden gereden. Het is dus geen alternatief meer.

Daarnaast zijn er vele TCR kampioenschappen waar de CUPRA TCR in uit zal komen.
Kwart!
Zou indd mooi zijn als ze met een straatversie zouden komen.
Wat is er “nieuw” aan deze Leon TCR?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).