Psst… Daihatsu Concept onderdelen Kopen van beurschicks?

Auteur: , 12 Reacties

De Daihatsu Kopen Concept staat te shinen op de beursvloer van Tokyo en schijnbaar kan je hem ook in stukjes bij elkaar sparen als we deze meisjes mogen geloven.

Het kostte niet eens moeite om de flauwste woordgrap van vandaag in de titel van dit bericht te krijgen. De Daihatsu Kopen Concept is een vervolg op de Copen en de D-R Concept van vorig jaar. Of het ding daadwerkelijk op de markt komt? In Europa niet want daar is Daihatsu niet meer officieel op de markt dus je zal zelf moeten gaan importeren.

Maar goed, dan lopen we op de zaken vooruit want voorlopig is het alleen maar een concept. Een concept met verwisselbare carrosseriedelen, dat dan weer wel. De blauwe auto in de gallery is de Kopen “Rmz”, het model dat meer op luxe en stijl mikt met een hoogwaardige afwerking en luxe materiaalgebruik van bijvoorbeeld het interieur. De groene auto draagt het label “Xmz” (uitspreken als “cross-m-z” en heeft juist een deels gestript interieur en deels zwarte carrosseriedelen om de agressiviteit en sportiviteit van het ding te benadrukken.

Komt die hamvraag: moeten ze dit lekker een concept laten of (komt ‘ie hè…) zou jij wel een Kopen willen kopen?12 reacties

Fun bakje! off topic: iemand ervaring met een YRV turbo?
Leuk autootje, zelfs in playmobiel-trim.

Ik ben benieuwd of ik er ook in ga passen, als gezonde *ahem hollandse jongen zijnde.
Moet bij dit model altijd denken aan dat plaatje van ‘die lange van AW’ die boven de voorruit uitsteekt (nou is die wel wat groter dan ik)
Ik ga voorlopig nog geen Diahatsu Kopen.
Echt een leuke bakkie! Heb sowieso Copens alijd leuk gevonden. Allejammer dat ik te lang ben om hem te kunnen kopen en rijden. PS komen er fijne Japanse dames voorbij van Tokyo op AB?
Wie weet. We hebben het verzoek bij onze man ter plaatse ingediend….
@sir_smokalot: Alvast bedankt!
Ik vind t wel een koddig autootje!
Kijken, Kijken, niet Kopen

Te flauw. Vorige Copen was leuk. Dr rijdt er een hier in de buurt rond. Maar hij is wel absurd klein. Dit ziet er ook weer goed uit. En waarschijnlijk ook weer absurd klein.

Denk dat mijn slechte woordgrap dus eigenlijk welde waarheid is: ik mag er graag naar Kijken, maar zal m zelf niet Kopen.
Toyota-badge erop, prijskaartje van de Yaris erop, en naar Europa brengen…

Trouwens, de D-R Concept was niet de enige voorloper, de D-X concept was nog leuker…

http://www.autowereld.be/wp-content/uploads/2011/11/DaihatsuDX1.jpg
@Esprit_de_Flandre: Of anderd, ipv Toyota-badge, gewoon Daihatsu terug brengen. Tegenwoordig zijn het toch alleen maar de kleintjes die nog goed verkopen, dus in theorie zou Daihatsu een succes moeten worden.

Begrijp niet goed waarom ze dat niet zijn…
@Esprit_de_Flandre: Prijs was te hoog door de dure Yen en productie in Japan.
@metalmike: Elders produceren dan maar. Toyota heeft toch een (gedeelde) fabriek in Tsjechië voor het kleintje, daar kunnen vast wel wat kleine Daihatsu’s van dezelfde band rollen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).