Daniel Ricciardo gooit schaduw op Max Verstappen

Auteur: , 54 Reacties

Niet alleen middels zijn uitmuntende prestaties in Monaco, maar ook met een speldeprikje richting Max in de media.

MV33-DR3

Zoals iedereen die dit bericht leest inmiddels weet, heeft Max Verstappen zichzelf gisteren opnieuw geen dienst bewezen. In de kwalificatie (verslag) moest hij toekijken hoe teamgenoot Ricciardo vrij eenvoudig de pole kon pakken, nadat hij zijn eigen RB14 wederom in de muur had gehangen tijdens de dying seconds van de derde vrije training. Het betekent dat Max de lijn die hij dit jaar ingezet heeft voorlopig een vervolg geeft. In alle raceweekenden van dit seizoen is hij ofwel gespind, of gecrasht. De touché met Stroll in Barcelona had weliswaar geen gevolgen voor het uiteindelijk resultaat, maar toch.

Waar we enkele races geleden nog de woede van velen op de hals haalden door een tongue-in-cheek ‘KIES MOAHHH!!1!’ tussen Max Verstappen en Pastor Maldonado, is inmiddels niet meer te ontkennen dat Max écht aan een bizar slechte serie bezig is. Denk je even in dat de man die gisteren op exact dezelfde wijze als in 2016 de muur invloog Pastor, Romain of Daniil zou heten en we liggen allemaal tegelijkertijd schuddebuikend en hoofdschuddend op de bank voor de TV. Alleen, omdat het Max is en we graag zien dat hij als eerste over de meet komt, is het nu een combinatie van teleurstelling, medelijden en ontkenning die gevaarlijk dicht in de buurt komt bij ergernis. Hij móet immers winnen, ter meerdere eer en glorie van Nederland en vooral ook van ‘ons’. Potdikke Max, houd dat ding gewoon een keer uit die muur, hoe moeilijk kan het zijn…

Enfin, terwijl Ricciardo door alles en iedereen geprezen werd en zich zelfs mocht verheugen op een telefoontje van Red Bull eindbaas Didi Mateschitz, moest Max incasseren. De media, ex F1-coureurs, Red Bull honcho’s Horner en Marko, iedereen viel over hem heen, met min of meer dezelfde teksten als eerder dit jaar. Het is een gekke situatie. Bij Red Bull weten ze dat Max in principe supersnel is, maar komt er een moment dat dat niet meer voldoende is?

Max zelf bleef aanvankelijk even weg bij de media, maar iets voor zessen kwam dan toch het hoge woord eruit. De Nederlander zei dat het team achter hem blijft staan, zoals hij dat andersom ook deed toen hij vorig jaar elke keer uitviel met pech. Een puik sentiment, maar het klonk ook een beetje als een bezwering. ‘Ik ben bij jullie gebleven toen jullie alles fout deden, dus ik verwacht van jullie nu dezelfde trouw’. Over de crash zelf was Max duidelijk: dit was zijn fout, net als de touché met Vettel in China.

Maar dus niet net zoals de crash in Bakoe? Kennelijk niet in Max’ beleving. We weten echter ook hoe Daniel Ricciardo daarover denkt. Wellicht was dit de aanleiding voor de Ozzie om Max een ‘tikkie terug’ te geven. Hoe dan ook voerde de honingdas, die tot op heden MV33 toch al gekookt heeft dit weekend, de druk op Max nog wat op met een ‘subtiel’ speldeprikje. Na het behalen van de pole claimde DR3 namelijk dat het helemaal niet nodig was de RB14 te ‘overdriven’. Gewoon op de juiste punten insturen en remmen was voldoende voor de eerste startpositie:

Knowing we’ve had a great package all weekend, obviously we need to push it, but I don’t think we need to overdrive it as obviously the car is performing well. Just hit your marks and keep it clean I guess. Obviously we are all pushing each other particularly myself and Max in the same team. It’s no surprise these things can happen and as I said when we are lapping 1m10s, 1m11s. There’s very little room for error. Obviously you’re aware of your teammate’s speed, but for me, it was a battle with myself, wanting to be the quickest from the start and try and reach my personal goals for the weekend. We were close throughout all of the sessions. It could be a psychological battle if he sees it that way. But for me personally I just wanted to stick my name on top and just try and keep the momentum up from the start.54 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Die titel😂😂😂
Max maakt het zichzelf zo moeilijk, en daniel is gewoon momenteel waanzinnig bezig!!
@joortje2: Daniel laat gewoon zien dat je door rustig en gecontroleerd rijden veel verder komt. Max heeft geen controle over lijkt het wel. Onnodige risico’s nemen. Niet na denken over zijn actie. Hij heeft vorig jaar zeker mooie dingen laten zien. Maar dit is zeker niet goed voor zijn loopbaan. De intresse van grote teams zal zeker veel minder worden als zo onstabiel blijft en red bull zal ook zeker vertrouwen verliezen.
@raym: Inderdaad, rust en kalmte houd je op de baan, ik heb het gevoel dat hij denkt constant in een game/simulator te rijden en altijd te veel risico’s pakt, wat je in een van de voorgenoemde zaken ook kan doen.

Ik hoop maar dat hij nu toch wel even goed nadenkt over wat hij voor de toekomst wil want dit gedrag gaat hem niet vooruit helpen.
@royaledeluxe: Punt is dat je dit gedrag wel kon hebben tijdens het karten. Als je daar een keer iemand aantikt of de muur schraapt dan weet je.. ik heb de grens bereikt . volgende ronde iets rustiger.
Maar in de open wiel klasse werkt dat net even anders en is het gewoon klaar als je iets of iemand aantikt. Max heeft ook niet veel ervaring in de F3 opgedaan (dat ene jaartje werkt dan ook niet echt mee om ervaring op te doen) dus hij is nog lerende in de open wiel racing.

Als hij nou gewoon net als RIC wat meer rust in zijn knikker krijgt, komt het vanzelf goed.. hoop ik.
@joortje2: Gewoon Ricciardo een NL paspoort geven… Kunnen we dubbel juichen en duimen voor hem.
@ericd: ja tuurlijk
Want iedereen staat in de rij om een fkn kaaskop te worden…
Tja auww Maxie maar wordt hoog tijd voor wat zelfbeheersing. Sportman wil altijd winnen maar gewoon even 2e of 3e zijn is veel beter dan “maar hij kan t wel” of treuriger “hij zou t moeten kunnen”.
Tja, ook 2018 is niet zijn seizoen, zoveel is wel duidelijk inmiddels.
Wacht maar tot het weer een keer flink gaat regenen tijdens een race, dan rijdt onze Max iedereen op een ronde (mits hij geen muren raakt).
@alcantara: idd tijdens een race! Niet in monaco..
@alcantara: Niemand, maar dan ook niemand twijfelt aan de snelheid van Verstappen. De meeste F1-coureurs zouden willen dat ze zo snel waren. Maar je hebt er helemaal niets aan als je telkens domme fouten maakt. Wat dat betreft doet hij mij af en toe denken aan Maldonado … Won ook op Barcelona, kon ook snel rijden in de juiste omstandigheden en reed zijn auto lekker aan gort. ;-)
Shots fired ..
Oh no he didn’t ..
Burn ..
Zo pakken ze je hobby’s af ..

Die Ricciardo is hoger opgeleid ..
Die retardopet niet ..
Doe je helemaal nix aan ..
@willeme: opleiding?
@joortje2: The Lincoln School of Dots
@winkeb: …
@willeme: Hier ga ik je corrigeren, Ricciardo is theoretischer of minder-praktisch opgeleid…
Mooie teksten, kan max weer van leren. Zoals dit het ultieme leerseizoen wordt voor Max
@por100: Tjah de befaamde term leerseizoen… dat is het al 4/5 jaar, het houdt ergens een keer op. Begrijp mij niet verkeerd want ik ben geen Max basher, integendeel. Je ziet in dit seizoen dat hij onnodige beginnersfouten maakt die hij juist bij Toro Rosso totaal niet maakte. Ik vraag mij hardop af of Max mentaal al wel klaar was voor ‘The Big Boys Job’. Twintig jaar en een hele maatschappij van miljoenen fans, commerciele belangen en de druk van een topteam breekt hem op. De wil om te winnen is er maar altijd met mindset ‘Dood of de Gladiolen’. Ik hoop dat zijn managment ook conclusies trekt, meer afschermt, minder commercieel uitmelkt waardoor het baasje Max zijn rust en racecraft terugvindt. 👍🏻
@gertjano: Precies wat je zegt; hetgeen je verwachtte tijdens zijn debuut seizoen bleef toen wonderbaarlijk uit en het lijkt alsof hij daar zit seizoen ineens een inhaalslag voor moet maken. Het gebrek aan ervaring in lagere klassen speelt hier mee. Iedere coureur heeft in zijn loopbaan wel eens een serie van slechte race weekenden en in de luwte van de lagere klassen leer je daar een hoop van. Max staat echter, gelijk al sinds zijn debuut, onder een gigantisch vergrootglas en heeft in mijn ogen een zeer goede job gedaan. Zowel in de auto als daarbuiten komt hij sterk naar voren. Nu hij in een serie slechte weekenden is beland ontstaat er een enorme druk op zijn persoon en zal hij in de hoogte klasse moeten leren dit om te zetten, waar de meeste van zijn collega’s dit onder veel minder intense druk hebben kunnen beproeven.
Ik mag hopen dat het geen “zo vader, zo zoon” verhaal wordt. Je kans krijgen in F1 in een topteam en die kans dam zelf helemaal om zeep helpen.

Twee jaar geleden toen hij het weekend in Monaco alles verknalde had je het gevoel dat het een one off was en dat ie het volgend weekend weer allemaal op de rails had. Hij was gefocust en helder in zn koppie.

Krijg nu het gevoel dat vooral z’n drang om zichzelf te bewijzen overheerst. Ook nog een stuk onvolwassenheid.
Wellicht dat zijn geluk op dit moment is dat hij net een miljoenen contract heeft getekend waardoor hem terug te zetten of te vervangen niet zo’n makkelijke keus is voor RBR.
Z’n prioriteit voor dit jaar moet zijn dat hij de auto gewoon heel thuis brengt. Laat een wedstrijd zich ontvouwen en zie dan waar je kansen liggen. Zorg dat je weer krediet opbouwt, want op dit moment is het bij iedereen weg.

Ik heb er echt alle vertrouwen in dat hij beter is dan Ricciardo alleen het is er op momenten uitgekomen maar nog niet op constante basis. Zonde.
@rick-dos: Dat contract is niets waard, en kan elk moment ontbonden worden.
Als hij zoveel fouten blijft maken is een contract geen garantie dat je verzekert blijft van een stoeltje in de Red Bull, kijk maar Kvjat, het contract dat hij had was ook niets waard.
Ga er maar van uit dat Red Bull een waslijst met clausules erin heeft staan waardoor ze het contract kunnen ontbinden wanneer het hun uitkomt.
@hzw: Zullen heus wel clausules instaan maar een periode wat hij nu doorgaat lijkt mij daar niet aan te voldoen. Hoe je het immers ook wendt of keert deze fouten blijven onderdeel van de sport.

Het lijkt mij niet dat ze een jongen met zoveel talent terugzetten naar TR en daarvoor ook nog miljoenen voor moeten betalen.

Maarrrrrr het is ook niet gezegd dat als dit zo door blijft gaan dat ze geen creatieve manieren zullen zoeken en vinden om dit op te lossen. Dus ik denk niet dat het volledige zekerheid biedt maar voor nu denk ik wel dat het safe is.
“Denk je even in dat de man die gisteren op exact dezelfde wijze als in 2016 de muur invloog Pastor, Romain of Daniil zou heten en we liggen allemaal tegelijkertijd schuddebuikend en hoofdschuddend op de bank voor de TV.”

Ja, en zo gek vind ik dat helemaal niet. Ook als je als Nederlander je oranje bril afzet kun je niet anders dan concluderen dat Max gewoon veel meer krediet heeft opgebouwd dan een Grosjean, Maldonado of Kvyat. Die drie hebben nooit écht indruk gemaakt, althans niet op de positieve manier. Hier en daar een uitschieter naar boven, maar verder toch vrij middelmatig tot ronduit slecht. Daarmee bouw je geen krediet op. Daar staat Verstappen dan tegenover met drie overwinningen, veel mooie inhaalmanoeuvres en haast epische races zoals die in Brazilië 2016 en China 2017. Dan laat je zien dat je de potentie hebt om met de grote jongens mee te doen, bouw je meer krediet op, en roepen mensen na een aantal incidenten niet om je hoofd maar dat je in een slechte flow zit.
@Edge: Hij heeft ook zeker potentie, maar hij is gewoon niet constant genoeg. Hij zorgt daarnaast wel voor spektakel, maar Red Bull wil geen spektakel. Die willen punten. Ik denk ook dat Max dan ook wel echt eens moet gaan oppassen. Ik zie het niet het snel gebeuren dat Red Bull hem weg stuurt, maar zijn opgebouwde krediet wordt wel langzaam minder en minder.
Ik ben hier alleen vanwege de sublieme afbeelding.
@daihatsucuore: dit is idd weer een hoogtepunt in de foto soep wereld
Ik weet niet wat ik nu vervelender moet vinden. Het gedoe van Max of de complete hypocrisie en dubbele agenda van sommige media en reageerders .

Eergisteren was het God nu de allerslechtste coureur ooit. En morgen ? Ik ken vrouwen die ik beter begrijp..
@eklasse:

allemaal mensen die gebruik maken van hun stemrecht iig ..
@eklasse: haha, plusje voor jou (en je vrouw!)
@eklasse: bij verheerlijking tot God ging het ook compleet mis. Laat die jongen eerst 3 keer kampioen worden en dan heeft hij nog een lange weg te gaan naar goddelijkheid. Tot nu toe lijkt 1 kampioenschap zelfs al heel ver weg.

Miss liep iedereen wel een beetje erg hard can stapel…
Maar Niki Laude heeft grote vraagtekens of Max wel leert van zijn fouten, hij maakt ze keer op keer weer.
Op deze manier doorgaan en Max mag blij zijn als hij aan het eind van het seizoen nog steeds in de Red Bull zit.
Verder hoeft hij zich geen illusies te maken dat Ferrari of Mercedes geïnteresseerd blijven om hem in de toekomst als rijder aan te trekken.
Ik zie een beetje een Jos verstappen traject ontstaan, de kans krijgen naast Schumacher in de Benetton en het niet waar maken en vervolgen in steeds slechtere teams terecht komen.
Max zit nu in het zelfde traject, de kans hebben bij Red Bull en niet pakken, om vervolgens te degraderen naar Torro Rosso of nog minder.
Ik zie eigelijk totaal geen progressie bij Max, hij zit nog steeds op het zelfde niveau met af en toe uitschieters naar boven, maar heel veel uitschieters naar beneden.
Ik ben van mening dat hij de komende 5 races of zo, solide resultaten moet gaan leveren en anders kan het wel eens over zijn bij Red Bull.
Max kost op dit moment teveel punten en geld voor Red Bull, zeker met het oog op het constructeur kampioenschap.
Red Bull houd die 3de plek niet vast als Max steeds geen resultaat haalt, Renault en Mclaren kunnen dan beide een bedreiging worden.
@HZW: Lauda moet je niet willen geloven. Als er iemand is die nog veranderlijker is dan het weer dan is hij het wel.
Hoe lang kreeg Kvyat de kans bij Red Bull?
@013bas: Kvjat haalde in 2015 met de Red Bull 3 punten meer dan Ricciardo in het kampioenschap.
In 2016 was het heel snel over en werd hij per direct terug gezet naar Torro Rosso.
Als je geen geld verdient voor het team en alleen maar geld kost is je credit snel op.
@HZW: alleen met dat verschil dat Verstappen veel meer met de Torro Rosso liet zien dan de coureurs die er nu mee rijden.
Ik volg al ruim 30 jr zeer intensief de Formule 1. Max is een buiten gewoon talent, dat staat buitenkijf. Maar ik maak mij zorgen, en RB leiderschap ook zo te zien en te lezen. Max is te gretig of ongeduldig. Hij heeft al bijna 4 jr F1 ervaring, dus deze fouten wijten aan tekort aan ervaring of jonge leeftijd vind ik onzin.

Nu zal moeten blijken of hij echt de kwaliteit heeft die men hem toedicht. Dat begint toch echt met leren van je fouten. Dat hij zelf aangeeft 4 vd 6 keer uitgevallen te zijn buiten zijn schuld om, toont nog niet aan dat hij open staat en leert van zijn fouten.

Go Max – laat zien dat je het kunt !

20 jaar! Ik moet er niet aan denken om met de druk om te gaan waar hij mee moet dealen. Nu al niet, laat staan dat ik 20 was. Knap wat hij doet, logisch dat hij een “steekje” laat vallen. Komt uiteindelijk wel weer goed. Reeel is toch dat hij dit jaar geen kans heeft op de titel. Dus mag en kan hij zich dit eigenlijk gewoon permiteren.
@jiltjes: Er zijn mensen die op 20-21 jaar politieagent, verpleegkundige, brandweerman, ambulancier, buschauffeur zijn… Dat is pas druk en verantwoordelijkheid. Wel voor vr het megabedrag van +\- 1500€ per maand, dat dan weer wel.
Dit wordt het jaar van de waarheid voor Max, hij zal de rest van het seizoen zeer solide resultaten moeten gaan halen, want anders ben ik van mening dat hij het seizoen niet vol maakt bij Red Bull.
En het begint vandaag, hij zal vandaag zonder schade de finish moeten halen, weer schade rijden tijdens de race kan langzaam aan al fataal worden voor zijn toekomst bij Red Bull.
En als men het anders ziet, wordt het echt tijd om die oranje bril af te zetten, in de F1 moeten miljoenen verdient worden, Max kost Red Bull nu velen miljoenen, niet alleen door de schades die hij rijd maar ook door het behalen van punten, die miljoenen aan inkomsten kosten.
Plaats 3 in het constructeur kampioenschap leveren vele 10 tallen miljoenen meer op dan plaats 4 of 5.
In die context stelt het contract van Max geen ene fluit voor, en wordt hij zo ontbonden met misschien een aardige oprot premie.
@hzw: Ik denk dat Red Bull wel inziet dat Max in het totaal meer oplevert, dan dat hij nu kost.
Max is met een vastberaden beleid binnen gehaald, Max is pas twintig en rijdt zijn 4e formule 1 seizoen en had voordat hij begon weinig echte tegenslagen, die je vormen tot de winnaar der winnaars, die momenten moesten dus nog komen en zo is het nu en al een jaar zo, zoiets duurt meestal een jaar, of anderhalf. Dus het leunt tegen het einde en dat zie ik tenminste ook af aan Max zelf, hij oogt veel volwassener, dan toen hij begon.
In het begin was het glorie en glamour en alles was winst en een stimulans voor een mooie overwinning. De tegenvallers zijn hard, maar leerzaam, iedereen moet hem rust en vertrouwen geven, laat het even, geef het de tijd, dan komt het allemaal goed. Max pakt het heus wel op, wel op zijn unieke manier, die niet altijd past in een geldbeluste wereld, maar Red Bull heeft diepe zakken is eigenlijk de enige juiste partij om hem lening te geven. Max zal hem dubbel en dwars terugbetalen en heeft deze dip zelf eigenlijk al bekostigd, door voorgaande jaren top te presteren. Want zonder Max, waren Ricciardo en Sainz niet zo fanatiek geworden en ook alle andere rijders niet. Max is de aanstichter, dat de Formule 1 weer leuk is, dat kost een prijs en iemand zal die willen betalen, omdat die zoveel meer terugkrijgt.
Er is er maar één in de historie van de Formule 1, die de acties van Max ook uithaalde, op de meest vreemde momenten de fout ingaan en dat was de alom bejubbelde Ayrton Senna, hij werd laat wereldkampioen en dat dan nog wel drie keer. Maar het heeft heel veel strijd gekost. Ik denk al heel lang, dat wij alles wat Max doet, een beetje in dat licht moeten zien, laat het en hem los.
Hij hoeft alleen aan zichzelf te bewijzen dat hij de aller beste ter wereld is, aan mij en aan ons is hij niets verschuldigt. Het is leuk om zijn overwinningen met hem mee te vieren, het is jammer als pogingen mislukken, het is jammer als punten niet gepakt worden, maar dat is wel vanuit het oogpunt, dat het kan en niet moet.
Het talent is aanwezig en het leerproces loopt, maar Max is nog maar twintig en jeugdig enthousiast en grillig. Het heeft even tijd nodig, tijd die ik graag geef, Dr. Marko had waarschijnlijk gehoopt, dat het zo bleef gaan, zoals in de eerste twee jaar van Max Formule 1-carriere, maar kon ook weten, dat iedere jonge gast er minimaal 1,5 jaar voor nodig heeft, om in het leerproces een dip op te vangen.
Oudere rijders hebben dit in eerder raceklasses gehad, zie aan Gasly in de Formule 2 en nu Nick de Vries, allemaal jonge toptalenten, die een lastige periode doormaken.
Max heeft hem nu ook, zo is het nu eenmaal, het is een soort volwassen in je tak van sport en het leven worden.
Het Red Bull team nam een risico, door Max op zo’n jonge leeftijd te laten debuteren, daar zitten altijd wat haken en ogen aan, maar vaak komt het wel goed, zeker als zij de tijd en de rust krijgen. Vertrouwen is alles wat je moet laten voelen, teleurgesteld zijn, als je er niet alles aangedaan hebt, is onbevredigend, maar de latere overwinningen, als je er wel alles aangedaan hebt, zijn de juiste remedie, tegen verloren gaande verliesmomenten.
Red Bull heeft diepe zakken en die kunnen tegen een stootje, het wordt later allemaal terugbetaald, alleen is de lening nu even aan de dure kant, so be it.
Het is duidelijk dat de scherpte er niet is bij Verstappen op dit moment. Overigens zei hij een paar dagen geleden precies hetzelfde als Ricciardo.

Ik vraag me eigenlijk af of het misschien met die Halo te maken heeft die Verstappen afleidt? Iets waar hij en nog een paar andere coureurs last van hebben maar niet uitspreken?
@pomoek: Ik denk dat de Halo meer invloed heeft in Monaco dan op andere circuits, maar dat is voor iedereen het zelfde.
@pomoek: Ik denk ook. dat de bewust wording van het volwassen worden, Max een beetje parte speelt, het gaat allemaal niet meer vanzelf en onbevangen en hij is dealende met zichzelf en dat zorgt voor zijn niet totaal gefocust kunnen zijn. De halo kan ongemerkt best wel invloed hebben, het zit toch in je gezichtsveld en daarom is het ding meer gevaarlijk, dan dat het veiligheid geeft. Zwaar letsel voorkomen is mooi, maar als het voor gevaar zorgt, is het een middel dat zichzelf niet verantwoord maakt.
Denk dat het tijd wordt voor een andere leermeester voor Max. Z’n pa mag hem ver gebracht hebben, hij kan hem duidelijk niet leren hoe je ten alle tijden je koppie erbij houdt.
@bram750: zijn pa doet veel minder! Helmut is ook een leermeester, veeeel meer dan jos op het moment. Werkt slechts achter de schermen.
Risico inschatting moet wat beter.
In Q3 kun je meer risico nemen dan in de laatste FP.
Gebrek aan zelfbeheersing is wel een Verstappen-dingetje dus ik zou de familie op race weekenden ver weg van het circuit houden en oude rustige wijze mannen de begeleiding van Max Verstappen laten verzorgen.
Ik ben geen kenner natuurlijk, maar dat zou mijn advies zijn.
Het PR-team van Max (Lammers, Coronel, Doornbos) zullen de fouten wel weer recht proberen te praten, maar daar heb je niks aan. Sterker nog, werkt averechts uiteindelijk. Maar dat snappen ze dan weer niet.
Ach, het Nederlands elftal zit ook vol met talenten due het wel kunnen maar die wanneer de druk er op staat geen resultaten weten te leveren. Dat komt gewoon veel voor in de sport.
Een manier om de druk te verminderen is even wat minder aandacht voor de sporter in kwestie. Dus even de oranje brillen in de lade, even geen dagelijks Max artikel meer op autoblog. Even geen interviews met de tandarts meer. Gewoon even rust voor Max.
Maar.. dat Sainz daar reed, is dat niet de afleider met als gevolg de tik? Hoe zouden andere rijders hiermee omgegaan zijn?
1 voor de zoals altijd fantastische photoshop skills!!!!
ligt aan de auto man! ….. de afstelling;)
Ik zou me verstoppen als ik hem was
Laten we niet vergeten dat Max dit weekend vanuit het achterste veld naar de 9e plek is gereden. Op Monaco GP, Sainze included.

Ik vond de race hierdoor wel leuk om te volgen ipv 2 redbull’s vooraan, die waarschijnlijk elkaar er hadden afgetikt.

Als Max zijn innerlijke in balans weet te krijgen, dan komt het wel.. ik geef dit nog een paar jaar, want we hebben het hier over een jongen van 20(?) jaar oud. Deze tegenslagen heeft hij nodig en maakt hem ergens alleen maar sterker, het zou toch van het zotte zijn dat Max nu wereld-kampioen werd en daarna het maar vast moest weten te houden, dan leert die jongen ook niet te vechten en te balanseren.

Het is jammer, vind het sneu voor hem.. maar goeie leerschool voor de komende jaren. Komt wel goed…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).