Daniel Ricciardo wil ontzettend veel pegels verdienen

Auteur: , 32 Reacties

Na enkele jaren sappelen bij Red Bull Racing heeft de honingdas zin in koude harde Australische Dollars.

DR3

Het F1 seizoen is koud drie races oud en de rijderscarrousel draait alweer op volle toeren. Bij de topteams hebben alleen Max Verstappen en Sebastian Vettel een doorlopend contract. Bottas en Raikkonen zitten al een tijdje op de schopstoel. Volgens het team van Mercedes is het bijtekenen van Hamilton slechts een formaliteit, al laat de handtekening inmiddels wel erg lang op zich wachten. Kan een intrigerend verhaal worden, zeker nu Mercedes niet meer de enorme dominatie van de afgelopen jaren lijkt te hebben. Maar voorlopig spitst het collectieve journaille zich vooral toe op Daniel Ricciardo.

De Ozzie die zich kranig geweerd heeft tegen absolute toppers als Vettel en Verstappen, lijkt alles in eigen hand te hebben. Red Bull Racing wil hem graag houden, maar ook Mercedes en Ferrari zouden opties zijn. Sommigen zeggen dat de een deal met Ferrari al praktisch beklonken is, hoewel Sebbie waarschijnlijk liefst tot in lengte van dagen Kimi naast zich heeft. Op de definitieve beslissing hoeven we naar verluidt niet per se lang te wachten. Ricciardo zou mogelijk al rond de Grand Prix van Spanje een en ander bekend kunnen maken.

Waar de Australiër ook terechtkomt, de Gazetta dello Sport denkt te weten dat hij flink wat extra pegels wil verdienen. Momenteel pakt de Ozzie naar verluidt zo’n zes miljoen Dollar per jaar bij Red Bull Racing, maar dat zou van hem omhoog mogen naar twintig miljoen Dollar per jaar. Op zich nog steeds een bescheiden bedragje als je bedenkt dat Vettel, Hamilton en misschien zelfs Alonso rond de dertig miljoen of hoger zitten. Ricciardo heeft de afgelopen jaren immers aangetoond mee te kunnen met die mannen. Liefst tekent RIC een tweejarig contract, zodat hij bij de ingang van de grote regelwijzigingen in 2021 weer vrij is.

Voor Red Bull zou het wel betekenen dat het budget wat omhoog zal moeten. Max Verstappen verdient immers ook best wel aardig bij het team tegenwoordig. Toch heb ik het gevoel dat hij weleens bij Red Bull zou kunnen blijven. De meest slimme en logische optie lijkt weliswaar Ferrari te zijn, maar meerdere Engelstaligen hebben in het verleden al nee gezegd tegen een verblijf in Maranello. Dit geldt bijvoorbeeld bij Adrian Newey, ondanks dat hij een godsvermogen kon verdienen bij de roden en ook voor Ricciardo’s voorganger Mark Webber. Waar denk jij dat de honingdas zijn nieuwe burcht bouwt?32 reacties

Ricciardo is net zo veel “topper” als Verstappen. Meer zelfs als je enkel naar WK-punten kijkt.
@alfapeter: Kan zijn, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer (mede dankzij Max zijn gretigheid) dus Ricciardo moet echt nog even wat meer presteren voordat hij praatjes mag hebben!
@venividivici: zelfde geldt voor Max
@str8six: Ja, maar stukje gaat over Ricciardo en niet over Max.
@venividivici: nee maar voorlopig heeft Ric meer punten en overwinningen binnengehaald dan Max. I’m just saying..
@str8six: Wij gaan eind seizoen 2018 weer verder discussiëren, goed?
@str8six: het geldt op moment meer voor Max
@venividivici: WK punten Ricciardo vs Verstappen
2015: 92 vs 49
2016: 256 vs 204
2017: 200 vs 168
Voor een teammanager lijkt de conclusie eenvoudig.
@alfapeter: 2015 was een lastig jaar voor Verstappen, hij is toen inderdaad door Riccardo verslagen. Trouwens ook door Irrelevantski op het Aziatisch kampioenschap snelschaken.
@deVia: ja maar Irrelevanstki was toen ook in topvorm.
@str8six: Zonder twijfel. Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen; hij had ook betere schaakstukken
@alfapeter: als we er niet naar kijken dat max in 2015 in een toro rosso reed..?
in 2016 deels in een toro rosso reed, waarbij hij op zeer mooie punten plekken is uitgevallen. in 2017 speelde betrouwbaarheid een zeer grote rol, alhoewel dat voor beide was.

in 2018 ligt de lagere score toch wel voornamelijk aan verstappen voor deze 3 races.
Hele goeie coureur, als ik hem was zou ik proberen voor Ferrari te gaan. Seb kan ‘ie hebben, en de auto is erg goed.
@tvklarenbosch: daarom zou Seb hem niet willen hebben.
@rolov: dat zou je denken, maar het gerucht dat hij naar Ferrari gaat is wel erg hardnekkig.
@rolov: Wat dat betreft vind ik Ham wel beter. Hij heeft al vaker aangeven dat hij juist wel met Max of Daniel als teamgenoot zou willen rijden. Omdat hij zich graag aan hen zou meten in de zelfde auto.
Ga naar ferrari, dan wordt je racestrategie zo uitgestippeld dat je vettel naar de overwinning kan rijden is echt top daar
“Op zich nog steeds een bescheiden bedragje als je bedenkt dat Vettel, Hamilton en misschien zelfs Alonso rond de dertig miljoen of hoger zitten.”

Maar zij zijn dan ook wel allemaal meervoudig wereldkampioen i.t.t. Ricciardo.
@rollingstoned: klopt helemaal en ik ben wel van mening dat ze die berg munten met plezier zullen dokken, hij brengt elke race veel WK punten voor het team binnen en dat is erg belangrijk voor de winst onderling en dat is fijn als je graag als team het WK F1 kampioenschap wenst te winnen.
@rollingstoned: zet die ozzie maar in een Benz of Ferrari en ik denk dat hij ook een goede kans maakt op het kampioenschap
Goeie coureur maar ik zie m gewoon niet als topper. Hamilton en Vettel zijn toppers. Verstappen kan daar absoluut bij horen maar dan moet de negatieve berichtgevingen van de afgelopen drie races niet tussen zn oren gaan zitten maar moet ie wel iets slimmer worden tijdens het racen.
@Rick-dos: Jongens van 20 racen nu eenmaal wat meer met hun hormonen, niet zo erg goed met hun verstand. Uiteraard is Max ook in het bezit van testosteron en heeft hij hiermee te dealen. Alles staat of valt bij zijn coaching tijdens de race.
@barry355gtb: Dus je zegt eigenlijk dat hij inderdaad niet tussen de toppers hoort
@bassx: Nee, daar hoort hij absoluut niet tussen, je hebt Max nog nooit horen zingen zeker….
@bassx: dat zeg ik niet , wel dat hij tijdens de race, goed gecoached moet worden , liefst door Jos.
@rick-dos: Volgens Niki Lauda wordt Max niet slimmer.
Wie niet in de f1..
Hamilton naar Sauber of Williams. En dan laten zien dat hij ze in twee jaar naar de (sub)top kan rijden. Dat zou wel gaaf zijn!
@gulli: en gelijk 2 sec per rondje sneller zijn dan die pay-drivers!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).