De 508 SW is in het echt nog smakelijker

Auteur: , 24 Reacties

Eindelijk weer een Fraaie Franse Break.

Het leek even alsof de Fransen niet meer wisten hoe het moest. Een fraaie Franse stationwagon ontwerpen. Een Break, zo u wilt. De 406 Break was een elegante, ingetogen schoonheid, maar een ontwerp van Pininfarina. De 407 was een eigen ontwerp en ondanks dat de 407 SW minder afgrijselijk was dan de 407 Berline, was het zekers niet moeders mooiste. Met de 508 werd dat rechtgezet door gewoon een saaie auto te ontwerpen. Zowel de 407 (bijna 26.000 stuks) als de 508 (iets meer dan 23.300 stuks) hebben nooit de 406 (iets meer dan 59.300 stuks) kunnen evenaren als het gaat om verkoopcijfers in Nederland.

Hopelijk gaat het met de nieuwe 508 wél lukken. Een belangrijk aandeel voor goede verkopen is natuurlijk die stationwagon die in Europa (gelukkig) nog heel populair is. De nieuwe 508 SW lijkt een schot in de roos te zijn. Het is overduidelijk een modern ontwerp, maar zeker niet te apart, raar of domweg lelijk. Er is een reden waarom niemand in een moderne Lexus wil rijden.

Ondanks het feit dat de 508 SW fraaier is dan voorheen (zeker als First Edition), is de bagageruimte gegroeid met 122 liter naar 1.780 liter in totaal (met de achterbank naar beneden geklapt, uiteraard). Dat is een goede win-win situatie. Qua motoren is er keuze uit diverse motoren, maar je moet gewoon voor de dikste benzine-variant gaan. Past het beste bij het uiterlijk. Kijk en verlekker u aan de verse platen die @CasperH speciaal voor u geschoten heeft.24 reacties

Die paarse is echt een heerlijkheid!
@dutchdriftking: die kleur had de astra van mijn ouders in 1994. Leuk dat dat terugkomt
Wat een elegante verschijning, met name de neus.
Prachtige auto, vooral de achterkant is echt magnifiek. Dat doet Peugeot eigenlijk altijd goed, weinig achterkanten die ze ooit verpest hebben.
De 508 Berline vind ik nog net iets mooier. Het enige waar ik aan moet wennen zijn die ‘tanden’ als LED-verlichting. Ik ben bang dat je daar snel op uitgekeken raakt en dat dit detail de auto minder tijdloos maakt, iets waar Peugeot met name in de jaren ‘90 erg hoed in was.
@granlusso: dan zet je die toch uit?
@granlusso: Met een beetje geluk ergert je voorligger zich er dusdanig aan, dat ie aan de kant gaat.

Mooie feature.
Inderdaad erg geslaagd wel, vorige 508 was ook netjes.
Mooie auto maar nèt iets te drukke en onsamenhangende neus, zoals je veel ziet tegenwoordig bij verschillende fabrikanten.
@skinnybmw: Kan er wel iets in vinden, dat zit hem dan puur in die naar beneden lopende lampen of bliksemschichten, vind het eigenlijk niet storen maar rustig is het niet nee.
Mooie auto ,maar zoals al werd gezegd ;Lexus word in Nederland bijna niet verkocht . Denk dat dat bij de 508 ook zo zal zijn. Als ik verkoopcijfers van 2018 kijk ,dan zijn er nog geen 100 van de 508 verkocht.
@dijan: van de oude of de nieuwe 508?
De nieuwe is er net….
@rufctr01: Word en niet bij vermeld . Alleen de cijfers over 2018 tot nu toe.
@dijan: Dat zijn dus demomodellen of uitloop van het ondertussen 7 jaar oude vorige model. Beide niet erg representatief. Ben daarom zeer benieuwd naar de verkoopcijfers van 2019.
Oogt goed,
nu alleen nog een fatsoenlijke versnellingsbak of automaat bouwen,
en een fijne motor ontwikkelen,
en die goedkoope plastics vervangen
en een navigatie unit inbouwen die er wel fatsoenlijk werkt,
en de remmerij scherper afstellen,
en onderstel aanpassen zodat het niet voelt alsof omrolt bij iedere bocht,

maar verder ziet het er van de buitenkant goed uit
@gove: lol
@gove: je hebt er al in gereden zie ik
@gove: dan moet je 20k meer neerleggen en wel voor de Duitse drie gaan. Die verschillen die 90% van Nederland niet merkt of boeit moeten betaald worden.
Een schitterende auto, ik denk een van de mooiste stations die je momenteel nieuw kunt krijgen.
@rufctr01: ik deel je mening. Maar de pessimist in mij ziet nu al de cruesli modellen met 15 inch rijden op Neerlands wegen…
@stuko: ja, eens! Helaas rijden er steeds meer muesli gebakjes op de weg
Mooi maar de positie van het stuur blijft idioot
Niet verkeerd, maar Frans
@janoskivic: gelukkig wel! Er zijn al genoeg auto’s op de markt met stoelen als kerkbanken….
Prachtige auto, mooie opvolger voor mijn 156 sw. Nu hopen dat het fatsoenlijk de bocht om gaat

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).