De acht tofste replica’s van superexoten

Auteur: , 29 Reacties

Wel de droom, niet de financiële middelen? Dit zijn de acht tofste replica's van exotische auto's die wij konden vinden.

Briljante heiligschennis

We leggen dit keer eens niet de rommel, de zooi of de absolute troepmeuk onder de loupe maar we richten ons op de vetste replica’s die we kennen. De pareltjes, de goed afgewerkte en bijna perfecte imitaties van de vaak onbetaalbare en onbereikbare auto’s die iedereen wil hebben.

Nummer 8: Lamborghini Diablo op basis Fiero, met Audi S8 power
Lamborghini Diablo replica
Lamborghini’s zijn misschien wel de meest nagebouwde auto’s. Een populaire donor voor de middenmotor modellen is de Pontiac Fiero en die is ook bij dit exemplaar de basis voor het project. De tamme V6 uit de Fiero moest in dit geval echter wijken voor een 4.2 liter V8 afkomstig uit een Audi S8. En dat sluit dan toch wel weer fraai aan bij de huidige Lamborghini’s, vindt u ook niet?

Nummer 7: Bertone Alfa Romeo Carabo
Bertone Alfa Romeo Carabo
Conceptcars die de openbare weg niet halen: het kan frustrerend zijn soms. Sam Foose (papa van) was dezelfde mening toebedeeld en hij besloot de Bertone Alfa Romeo Carabo daarom zelf maar te bouwen op basis van een DeTomaso Pantera. Prachtig.

Nummer 6: Ferrari 500 Mondial op basis Alfa Romeo
Ferrari 500 Mondial replica
We weten niet welke Alfa-basis er onder deze Ferrari 500 Mondial replica huist maar het geheel ziet er zeer overtuigend uit. Laat Ferrari het alleen niet zien want ze staan niet bepaald bekend om hun sportieve omgang met het “misbruik” van hun logo.

Nummer 5: Rolls Royce Phantom V uit China
Rolls Royce Phantom V replica
Voor slechts €30.000 euro kan je je laten rijden in een stukje retroswag van heb-ik-jou-daar. Voor de replicabouwer die op zoek is naar de ultieme retro luxe is dit wellicht het ultieme bouwpakket, op basis van een Brilliance BS6.

Nummer 4: Porsche 953 op basis van een 911 Carrera 4
Porsche 953 replica. Epic.
In 1984 won Porsche met de 953 de legendarische Parijs-Dakar. Reden genoeg om er één te willen hebben maar die auto’s zijn uiteraard bijzonder schaars. Dit exemplaar is een replica die bijna volledig is opgebouwd met Porsche onderdelen en slechts op een paar comfortverhogende details zoals airconditioning, zonnedak en cruise-control na behoorlijk in de buurt komt van de Rothmans 953.

Nummer 3: Aston Martin DB4 GT Zagato
Briljante heiligschennis?
Als je een replica wil van een DB4 Zagato kan je maar beter met een goede basis beginnen. Deze replica is daarom gebaseerd op de reguliere DB4, eigenlijk een makkie dus maar wel héél gaaf. Voor dat “kleine beetje” extra punch is er een blok van een DB7 in het vooronder gelepeld. Misschien is het een soort heiligschennis maar het is ongetwijfeld een belevenis en het is met -destijds- een vraagprijs van $2,4 miljoen dollar waarschijnlijk de duurste replica uit deze lijst.

Nummer 2: Bentley Speed8 voor de openbare weg
Aeromaster LMP
Dit vind ik persoonlijk misschien wel de leukste: een Le Mans LMP1 voor de openbare weg, can I get a fuck yeah? En dat voor slechts €12.600 euro, lang niet gek! Wel even een motorupgrade regelen hoor, want 136 pk is te weinig. Hopelijk kunnen ze de Audi V8 belofte waarmaken.

Nummer 1: McLaren F1 voor 23900 euro
McLaren F1 replica
Dit is niet alleen fucking vet, het was zelfs de inspiratie voor dit artikel. De man op de foto is de Pool Jacek Mazur. Hij bouwde een replica van de McLaren F1 met behulp van reserve-onderdelen en héél veel manuren. Het is niet zomaar een replica, dit ding haalt een topsnelheid van 322 kilometer per uur. Mazur heeft acht jaar aan de auto gewerkt. Toen hij voor het eerst een foto zag van een F1 wilde hij er één hebben maar betalen kon hij de supercar niet. Hij besloot er zelf één te bouwen en dat project kostte hem 20.000 pond, een fractie van de straatwaarde van een McLaren F1, die tegenwoordig voor miljoenen van eigenaar wisselen. En ja, het ding heeft een centrale zitpositie, net zoals the real deal. Als eerbetoon aan zijn favoriete tv-serie Top Gear heeft hij het ding trouwens Hamonda, naar Richard Hammond. Speciaal voor de presentator heeft Jacek een extra zitplaats gecreëerd achterin. Eigenlijk bedoeld voor kinderen maar de Pool denkt dat het wel gaat passen. Eerder zagen we overigens ook al deze duurdere McLaren F1 replica, ook uit Polen.

Met dank aan VeniVidiVici voor de tip29 reacties

Die ‘lambo’ is echt heel erg gaaf!
@wouteraerox: Tot je naar binnen kijkt
Die DB4 Zagato *zucht*, al zou mijn voorkeur toch uitgaan naar een origineel exemplaar inclusief alle proble… uh, karakter.

Die Bentley Speed 8 ziet er trouwens ook niet verkeerd uit voor 12.600,- euro.
@motoragent:
Probleem met die Aston is dat je toch in een neppert rijdt. En het weet.
Eigenlijk een beetje hetzelfde als een vervalst schilderij van een grootmeester.

Zo ben ik ooit op Le Mans de eigenaar tegengekomen van een echte.
Voor de parade in de stad.
Stond -zoals het karakter van een Aston betaamd met de motorkap open en hij spoot wat WD40 over de gasfabriekstangetjes heen, die bleven hangen.

Raakten in gesprek.
Ding was van een wrak prachtig gerestaureerd en hij vertelde dat hij de orginele motor had teruggevonden en o het grote geluk zelfs, de drie dubbele Webers die orgineel tegen het blok geschroefd hadden gezeten.

“A thousend pounds” zei hij
Zo zei ik terug, da’s niet duur voor drie sets dubbele Webers
No, a thousand pound per carburettor verbeterde hij me.

Ik heb maar nooit gevraagd in wat voor soort huis hij woonde…………..
@desjonnies: Inderdaad, dat zal toch aan je blijven knagen. Vooral als je met het schaamrood op de kaken moet toegeven aan voorbijgangers dat het toch geen echte is.

Meneer heeft wel geluk gehad dat hij dan de originele motor en webers heeft kunnen terugvinden. Persoonlijk zie ik het belang van de ‘matching numbers’ niet zo in (ik ben niet zo van de nummertjes), al snap ik wel dat het waardeverhogend werkt.
@motoragent:

schamen voor voorbijgangers ?? LOL ..
gedwongenleaser
@motoragent: prachtig idd!
Hammonda, naar Richard hammond, genoemd.
@CasperH, Graag gedaan ;-) Leuk artikel zo.
Niet aan mij besteed. Maar dat komt dan voornamelijk omdat ik het niet snap, of ik begrijp het gewoon niet…

Die Diablo… daar zit veel werk in. Maar je moet hem niet parkeren want dan kijken mensen naar binnen. Bovendien als je geparkeerd hebt en je wilt weer weg moet je hem starten… En dan heeft dit nog veel geld gekost ook.

Die 953 dan… Tof project om van die wagen een replica te maken. Maar waarom de *#&*$&#& pak je dan een body met een zonnedak :-X En je laat de airco en de cruise control zitten?? En maak het dan af met ook de schuifruitjes… Nu is het resultaat net zo suf als bijvoorbeeld al die Audi Quattro S1 replica’s die een gewone Quattro als basis nemen en vergeten de voorruit aan te pakken…

Veeeeel geld voor net niet. Ik zou van die centen een leuke ‘echte’ auto aanschaffen..
@baasbas: De Bentley ligt dan net even anders, dat is gewoon bizar om die op de weg tegen te kunnen komen… Toch zou ik die niet doen :-)
@baasbas: Wat ben jij een zeurpiet zeg!
@leftlane: Kan je vinden. Mijn idee is: doe het goed of doe het niet. Wat heb je nou aan een replica die voor 90% af is. Allemaal zonde van de tijd en het geld.
Binnenkort een topic met een overzicht van de 10 meest interessante lijstjes?
Het is en blijft plagiaat, nep, namaak en vooral ook een ietwat marginale manier om je status te proberen opkrikken. Hoe knap het ook is (respect voor hun kunde, jammer dat ze het misbruiken), ik vind het niet meer dan terecht dat de meeste van deze dingen gewoon in de shredder verdwijnen, want het is gewoon diefstal van een ontwerp en andere namaakgoederen krijgen vaak dezelfde behandeling.
De bouw van de F1 is in een reeks Youtube filmpjes terug te vinden. Een knap project, maar voor de rest zie ik het nut er niet van in. Je mist gewoon de finesse van de echte F1, inclusief glorieus multi injectie BMW motorgeluid (wat een brul geeft die motor!).
De man verdient er nu wel geld mee, hij heeft al een paar orders in zijn zak.
Ik geef toe, een goed gelukte, zelfgemaakte replica is soms net een kunstwerk. Maar dat neemt niet weg dat ik gewoon iets zwaar tegen replica auto´s heb!
Ik moet nu toch wel heel eerlijk toegeven dat ik niet zou herkennen dat dit replica’s zijn…

…als ze op een afstandje voorbij zouden komen rijden tenminste, het interieur en het motorgeluid zou het uiteindelijk wel verraden, maar als je ze op de snelweg tegenkomt?
Nep blijft nep! heb een hekel aan dit soort wannabe projecten.
@bofkont:

op jouw soortje zijn multinotionals en overheden dan ook verzot ..

jij bent hun bestaansrecht ..
@lincoln: En welk soortje hoor u bij, oh ja bij de zuurpruimen ;)
Zo jammer dat degene van de Porsche 953 niet de moeite heeft genomen om de originele achterlichten erin te zetten, ipv de achterlichten van de 964 die er nu nog inzitten!
Waar is die ‘bentley’op gebaseerd dan, een Mr2 of iets dergelijks?
”Als eerbetoon aan zijn favoriete tv-serie Top Gear heeft hij het ding trouwens Hamonda, naar Richard Hammond”

Beetje rare zin..

O.T. die Mclaren F1 gozer heeft een YT kanaal die ik al jaaaren volg. Geweldige updates, maar van mij part mag ‘ie ‘m oranje verven.
Die bentley speed 8 is toch zo’n mooi ding.
Maar enkel om naar te kijken.

Ik heb ook ergens zo’n replica gezien van de mercedes c9, nog een mooier ding.
die Alfa Romeo Carabo is helemaal briljant ..

hup .. niet te koop !!
maak ik er zelf toch .. en beter ..
Ik mis mijn ultieme replica: de Singer 911.
@RRRobert: Dat is geen replica…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).