De Audi Q5 ziet een beetje blauw op de beurs

Auteur: , 22 Reacties

Hoe ziet de mini-me van de Q7 eruit onder de lichten van de beurslvloer in de lichtstad?

Q5

Nou ja, best wel goed eigenlijk. Gisteren trok Audi na een bak teasers waarin onze ‘Qriosity’ op de proef gesteld werd het doek van de nieuwe Q5. Op de officiële persplaatjes zagen we de Q5 echter in kek rood en saai zilver.

De Q5 op de beursvloer had echter teveel naar Eifel 65 geluisterd en is daardoor helemaal blauw geworden. Geen nood, want de nieuwe lijn over de flank die we kennen van de A5 ziet er ook op de Q5 prima uit. In eerste instantie lijkt de Q5 heel erg op een Q7-maal-0,85. Echter de achterzijde is duidelijk anders en doet denken aan de vorige Q5. Een goede zaak voor wat uw scribent betreft, want de achterzijde van de Q7 doet een beetje ielig aan voor zo’n bakbeest.

De Q5 is een heel belangrijk model voor Audi. In sommige markten is het zelfs hun bestverkochte model, dus er staat veel op het spel. Kan de oude Q5 (rijtest) het stokje met een gerust hart overdragen aan de nieuwe?22 reacties

Amper verschil ten opzichte van de Q7, op het formaat na. Ik kan het niet eens meer jammer vinden…
Ik zou blind kiezen voor de Mercedes GLC. Vind ik absoluut een veel mooiere auto.
@viezefreddyw: gelukkig dat de GLC niet lijkt op zijn broers…
@honeyhanger: Dat zeker, lijkt er ook sprekend op. Net als dat de C-klasse, E-klasse en S-klasse ook sprekend op elkaar lijken. Maar ik vind het wel veel mooiere auto’s dan dat Audi produceert. Dat is het verschil.
@viezefreddyw: al beklaag je je over dat hij zoveel op de Q7 lijkt… waarom zeg je dat er dan bij als je er bij Mercedes geen probleem in ziet…
@barryyy: Omdat alle modellen bij Audi al jarenlang op elkaar lijken. Ik kan al jaren amper verschil zien tussen de verschillende modellen als ik er eentje in mijn binnenspiegel zie. Dat vind ik wel jammer.

Maar ik snap je punt wel hoor. Ik vind het ook jammer dat de C-, E-, en S-klasse nu ook erg veel op elkaar zijn gaan lijken. Maar ik kan tussen die modellen en alle andere modellen nog wel de onderscheid maken. Bij Audi lukt me dat al heel lang niet altijd meer.
@viezefreddyw: snap ik volledig, was ook niet als aanval bedoeld.

Persoonlijk denk ik dat het komt omdat mensen verschillende smaken en het merk dan dichter ‘bij het hart ligt’. Zo heb ik dat exact andersom met Mercedes. Als Audifiel herken ik het aan de details (koplampen LED etc.)
@barryyy: Zo is het, het is puur smaak gericht. En over smaak valt nou eenmaal niet te twisten. Zoals jij Audifiel bent, zo ben ik Mercedes-fanboy. Terwijl ik dat een heel erg k*twoord vind.
@viezefreddyw: persoonlijk vind ik strakkere design van audi mooier dan glc wat sportiever. Ook bij de nieuwe a5 sportback zie je duidelijk die scherpere lijnen en dat spreekt mij wel aan. Al is het nog geen bmw 4
@viezefreddyw: Bij het woord fanboy denk ik aan een blaag met opgedroogd snot aan z’n neus die al kwijlend voor de showroom staat. Hopend om een set nieuwe folders of andere prullaria te bemachtigen. Schei toch uit met die onzin. Je voelt je eerder aangetrokken tot een bepaald merk en/of model, meer niet. Of slapen jullie allemaal met een Mercedes of Audi pyjama en hoeslaken?
@adjudant: Jazeker, daar slaap ik inderdaad in. Ik heb zelfs een heuse Mercedes sleutelhanger aan m’n sleutelbos.
@viezefreddyw: als je dat verschil niet ziet kun je beter gaan pottenbakken of origami als hobby nemen…
Veel geslaagder dan de Q7. Die ging er pas als SQ7 een beetje fatsoenlijk uit zien.
Hoezo ielige achterkant van de Q7? Die achterkant is juist gigantisch. Die kentekenplaat valt bijna weg vergeleken met de oppervlakte aan staal aan de achterkant.
@granlusso: misschien is dat het wel. Ik vind de achterlampunits ook een beetje lafjes op dat bakbeest.
Vind het toch jammer dat de “ronde” uitlaat eindstukken verdwijnen bij de meeste fabrikanten. Vind dit ook een van de mooiere punten van de S modellen.
Waar zijn de knalpijpen gebleven? Mis toch de uitlaten achter.
@thezwart: er zijn toch wel een paar sjoemeluitlaten te zien. Heel slim van Audi komt daar alleen schone lucht uit. Ietsjes achter de bumper zit een pijpje naar beneden gericht waar een drek uitkomt die je nog het best kunt omschrijven als een mix van wat Shell in Nigeria dumpt, Dupont in Dordrecht de lucht in pompt en wat McDonalds onder de naam Big Tasty verkoopt.
Is die Q5 nu zo zwaar dat er barsten in de vloer zitten ? ;)

OT: De kopieerchinezen zitten er alweer in hoor. Ben benieuwd naar de Chinese versie. Misschien kunnen ze iets aan die grille doen. Dat kan mooier vind ik.
Verder vind ik het wel weer een knappe wagen, maar ik denk dat ik zijn concurrenten toch aantrekkelijker vind (GLC, Macan, F-pace).
Zeker geen fan van de exterieur styling. Zoveel lijnen en hij ziet er een stuk logger uit dan de huidige generatie. Interieur daarentegen is wel erg lekker. Deze komt niet voor op mijn lijstje als vervanger van onze huidige Q5.
Ziet er op de foto’s in ieder geval beter uit dan de huidige versie. Heb de Q5 nooit een mooie auto gevonden om te zien. Op de een of andere manier klopte het design niet. Nu heb ik pasgeleden een behoorlijk stuk mee kunnen rijden met een van mijn collega’s (rijdt een 190pk TDI quattro met automaat) en was om eerlijk te zijn verrast van de ruimte. Ziet er van buiten kleiner uit. Maakt de auto overigens nog steeds niet begeerlijk (voor mij)
Goed gelukt deze A3 sportsback.
Waar de vorige altijd wat bol en vadsig oogde is deze gewoon strak en netjes, terwijl de basisvormen wel behouden zijn gebleven. Deze is zowaar mooier dan de A4 Avant. Heel knap gedaan van Audi.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).