De Audi-rijder die dit veroorzaakte draait de bak in

Auteur: , 121 Reacties

Boontje komt om z'n loontje.

De Audi-rijder die dit veroorzaakte draait de bak in

We frissen je geheugen even op. Op nieuwjaarsdag van dit jaar liep een verkeersruzie volledig uit de hand op de N2 bij Eindhoven. De ruzie mondde uit in een bizarre actie waarbij een Renault Megáne een sloot in werd gedrukt door de bestuurder van een Audi A8.

De Mégane sloeg viermaal over de kop waarbij de inzittenden diverse botbreuken en kneuzingen opliepen. In beginsel wist men niet wie de dader was, maar uiteindelijk werd de man gevonden door de politie nadat de beelden van de klap online werden gedeeld.

Vandaag diende de rechtszaak tegen de bestuurder van de A8 en aanvankelijk werd door het Openbaar Ministerie twee jaar celstraf geëist. De rechter besliste echter dat de man een celstraf van 18 maanden opgelegd krijgt, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook is hij z’n rijbewijs drie jaar kwijt.

Wie de behoefte voelt kan de behoorlijk heftige beelden hieronder terugkijken.

De Audi-rijder die dit veroorzaakte draait de bak in121 reacties

Zeer terecht dat hij hij alsnog gepakt is. Straf is wel wat karig voor wat eigenlijk een poging tot moord is maar goed dat is NL.
@sketcher: Poging tot doodslag
@sketcher: dat de rechter in NL laag zou straffen is, naar Europese begrippen, een mythe. Samen met the UK worden hier over het algemeen de hoogste straffen opgelegd.

Natuurlijk, er zijn altijd voorbeelden te noemen van opgelegde straffen die niet overeenkomstig de ernst van het delict zijn, zoals bij de Pool die een peuter en diens grootouders dood reed.

Er zijn echter ook talrijke voorbeelden te noemen van hoge straffen. Zie bijvoorbeeld het Passageproces.

OT: volkomen terecht.
@shenkie: De zaak van die Pool wordt altijd onterecht aangehaald. In die zaak is simpelweg niet bewezen dat hij te hard reed en er was dus geen enkele bewijs dat een hogere straf kon rechtvaardigen.
@shenkie: Ik vind 6 maanden (4 in de praktijk) gewoon laag. Niet alleen reed hij ze bewust van de weg hij liet ze ook aan hun lot over en vluchtte. Uiteraard kennen wij niet alle feiten niet maar dit was mijn eerste gedachte. Overigens woon ik in het VK en zijn rechters hier inderdaad wat strenger, bovendien zijn de cellen een stuk kariger.
@sketcher: 8 in de praktijk met goed gedrag…
@sketcher: Er staat toch 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk en dus 12 onvoorwaardelijk. Dus 12 maanden moet hij de cel in, daar kan nog aftrek vanaf gaan door goed gedrag. Mocht hij in de toekomst opnieuw een dergelijk delict plegen, dan komen die 6 voorwaardelijke maanden bij die straf erbij.
@hiostu: Van die 12 maanden onvoorwaardelijk, hoeft hij er maar twee derde uit te zitten. Acht dus. Onderschat niet wat voor impact acht maanden uit de maatschappij gehaald worden kan hebben.
@crashingduke: Ik onderschat dat ook helemaal niet. Ik reageer op het feit dat de persoon boven mij zegt dat hij maar 4 maanden hoeft te zitten bij goed gedrag. Ik denk dat 8 maanden in dit geval best een passende straf is. En bij herhaling krijgt hij naar de nieuwe straf er ook nog eens een extra 6 maanden bij.
@sketcher: ja maar waarschijnlijk kon hij er niks aan doen omdat hij drugs gebruikt had…
@sketcher: Lees eerst even de rechtzaak zou ik zeggen https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOBR:2017:3944&showbutton=true

Zoals je kan lezen is de man kostwinner, heeft een gezin, is z’n A8 in beslag genomen (is gebruikt als “wapen”), toont veel spijt te hebben van zijn actie en heeft last van angststoornissen vanwege de bekendheid van dit incident en de dreigingen via social media. De straf is voor deze man (en zijn gezin) is groter dan 12 maanden celstraf en daarom ben ik blij dat hier in NL daar wél rekeningen mee wordt gehouden.

Straf te karig? Als ik hele uitspraak lees is het een prima straf.
@bassx: ik kan je beredenering helemaal volgen en ook wel mee instemmen, alleen moet je met een verklaring als deze wel oppassen dat de dader niet “het slachtoffer” wordt van het rechtssysteem. Want de echte slachtoffers zitten misschien óók wel met een angststoornis thuis, met een financieel verlies (dagwaarde van de auto levert vrijwel altijd minder op dan marktwaarde), en misschien ook nog wel de nodige naweeën van de fysieke verwondingen. Uit eigen ervaring (en bij mij was er geeneens opzet in het spel) weet ik dat zoiets jaren kan voortslepen.

Bottom line: een zaak als deze kent alleen maar verliezers.
@rrrobert: Klopt helemaal! Zie hem niet als slachtoffer en wel als dader die echt iets fout heeft gedaan en daarvoor gestraft moet worden. Ik bedoelde het meer in het kader dat ik wel blij ben dat ons rechtssysteem niet zo zwart/wit is.
@bassx: iedereen die eenmaal voor de rechter komt toont veel spijt (op advies van de advocaat) hij heeft eerder spijt dat hij gepakt is….

Mensen zitten in hun blikje op wielen en voeren de meeste bizarre dingen uit……met het gevoel een schild om zich te hebben……mij doe je lekker niks.

Gast moet gewoon zitten en bukken voor zeepjes onder de gemeenschappelijke douche
@slickrick: inderdaad. Hij zal wel spijt hebben dat het op film staat. Wat een imbeciel.
#huilebalk
@bassx: aaaawww wat erg voor de meneer in de A8, maar uit jouw verhaal maak ik op dat hij al die dingen, kostwinner, familie enz voor deze opzettelijke gedrag niet had?
@diablogt: Nee, dat is niet wat ik zeg. Straffen zijn er voor vergelding en preventie en vergelding is niet zwart/wit.
@bassx: totdat hij jou kind dood rijdt..
Ben benieuwd of je dan nog zo mild bent.
@hplh: slaat kant nog wal zo’n opmerking.
@hplh: gelukkig kijkt de rechter hier zonder emotie naar, iets dat de meeste normale mensen vaak niet lukt en dus zulke uitspraken gaan doen.
Mooi, lijkt me een gepaste straf. Alleen die 3 ’n jaar rijontzegging. Waarom zou zo’n iemand nog recht hebben op een rijbewijs?
@trustmeiamanengineer: omdat de wet beide kanten rechten en plichten geeft ;) Of dat altijd lekker uitpakt…?
@trustmeiamanengineer: hij heeft idd bewezen dat hij zijn emoties niet onder controle heeft, op zijn minst is hij rijp voor psychische opvang
die megane had ook iets minder debiel aan het stuur kunnen trekken was het allemaal wel goed gegaan,
plus een jaar gevangenis straf is toch veel te heftig voor een verkeersruzie
@gove: Ja. Voor een verkeersruzie inderdaad waar misschien een vingertje op wordt gestoken.

Dit is iemand moedwillig van de weg drukken.

@gove: bovendien “had minder aan z’n stuur moeten trekken dan was het allemaal goed gegaan”

– Zeg je dat ook als iemand door rood gaat en jou omver kegelt op het zebrapad? Had jij maar beter moeten ontwijken ;-).
@olivier420: dat zeg ik dan ook ja. Net zoals wanneer iemand onnodig stopt voor een vrij kruispunt of rotonde en er een ander achterop knalt.

Gelijk naar de dader wijzen met de het wetboek onder de arm is natuurlijk wel lekker makkelijk
@gove:
Doe normaal.

De enige debiel in dit geval is de Audi rijder.

Zeker wanneer je minder dan een jaar je rijbewijs hebt kan je nog niet op de juiste manier reageren op onverwachte verkeerssituaties. En sommigen leren het nooit.
@gove: wat onzinnig commentaar. Verkeersruzie en dan mensen van rijbaan afduwen aka bewust ongeluk pogen te veroorzaken waarbij men weet dat dit kan leiden tot letsel/schade of erger. Daarnaast is die zak vlees in de A8 na de crash doorgereden en heeft zich ook niet op enig fasoenlijke manier gemeld bij de rechtsinstantie. hup weg in t gevang kan dat ego van dezer bestuurder ook even gaan krimpen.
@dakarbemo: doet iedereen wel eens / heeft iedereen wel eens gedaan, iemand afsnijden dan wel van de baan afdrukken, niet zo heilig doen allemaal
@gove: ehh… Nee.
@gove: ik nog nooit.

(Niet bewust en nooit iets van gemerkt)
@gove: Als je dat normaal vindt zou je er iedereen een dienst mee bewijzen door je rijbewijs in te leveren en het OV te pakken.
@gove: Haha. Eh nee
@gove: misschien moet jij eens professionele hulp gaan zoeken en je rijbewijs inleveren voordat er ongelukken gebeuren. Ik wil je best wel uitleggen waar je terecht kan
@gove: Zo’n reactie laat wel zien wat voor bestuurder jij bent en wat er mis is met de houding van veel verkeersdeelnemers. NEEN, vrijwel niemand ‘doet dat wel eens’, iemand van de weg drukken. Als je dat doet of überhaupt een normale verkeersactie vindt, dan mag je wat mij betreft stante pede je rijbewijs inleveren, want mensen met die mindset zijn tikkende tijdbommen. Om wat voor reden ook met het leven van een ander spelen is nooit, maar dan ook nooit goed te praten. Ik verwens mijn medeweggebruikers ook regelmatig, maar ik blijf mij terdege bewijst van het 1500kg wegende wapen dat ik onder mijn kont heb.

Wat ben jij een triest figuur zeg, gatverdamme.
@gove: Het gaat in deze situatie totaal niet om wat het slagtoffer voor reactie geeft op zijn sturen het gaat hier om de intentie van de dader om het slagtoffer van de weg af te drukken en dat is poging tot doodslag. En dat is nu bestraft. Al is het een karige straf mijn inziens.
@gove: die gast in de Audi had ook gewoon zijn stuur recht kunnen houden dan was het helemaal niet gebeurt….
@gove: aha, ik hoor dat u een zeer Deskundig Automobilist bent. U had wel goed gereageerd. Knap hoor. Maar, mijn beste Gove, niet iedereen is met uw talent en kunde begiftigt.
@gove: blijkbaar zeldzaam. Maar deels ben ik het echt met je eens. De Megane had niet van de weg hoeven raken als die bestuurder niet zo idioot had gedaan…. neemt niet weg dat alles wat de Audi rijder deed bizar is. Maar of je hem moet bestraffen op wat er uit eindelijk is gebeurd?
@gove: jij hebt echt een IQ van een kamerplant zeg……achteraf lullen wat de megane wel of niet moest doen in een paniek situatie…….kansloos
@slickrick: als hij hiervan in paniek raakt dan wil ik hem niet zien rijden in een woonwijk waar een kat kan oversteken. Stuurt hij zijn auto dan op de stoep met spelende kinderen? Ik vind de stuurreactie zoals velen hier wat overtrokken waarbij het gebrek aan esp ook niet helpt.
@bakboord1: ja een kat vergelijken met een A8 die je van de weg drukt……echt een treffende vergelijking.

IQ is inmiddels gezakt van een kamerplant naar een strontvlieg
@bakboord1: So what dat de Mégane-bestuurder een overtrokken stuurbeweging maakt.. van SCHRIK! Alsof jij onder alle omstandigheden bij je volle verstand blijft en nooit een sprongetje maakt of een gilletje slaakt als je ergens van schrikt. Daarbij reageert iedereen anders, is niemand hetzelfde en is autorijden voor sommige mensen gewoon minder een spelletje en meer een taak die de volle aandacht vereist. Misschien had hij deze auto net en kent hij het stuurgedrag nog niet goed genoeg. Misschien heeft hij nog maar pas zijn rijbewijs en is hij nog een beetje onwennig, zoals we dat allemaal ooit waren. Of misschien is hij in het verleden al eens echt van de weg gedrukt, of heeft hij het zien gebeuren, of net een documentaire zitten kijken over verkeersongelukken waardoor hij wat schichtiger is.

Misschien moet jij je even focussen op diegene die de uitwijkmanoeuvre heeft afgedwongen, namelijk de Audi pauper. Als ik op straat een geladen pistool uit mijn binnenzak haal om die ene fietser bang te maken en hij klapt van schrik tegen een geparkeerde vrachtwagen, denk je dan echt dat het zijn schuld is?
Tsja.. Het ergste is dat ik er niet eens meer van op kijk.

Zie zo vaak heethoofden onderling met een auto het uitvechten, recent zelf ook 112 moeten bellen. Gaat nergens meer over tegenwoordig.
Schandalig laag gestraft. Audi Aap.
Justitie is voor het gemak even vergeten .
Dat de pannenkoek in de Renault zelf ruzie zocht .
Waar twee haantjes vechten hebben er twee schuld .
@st33fie:
Jij was er bij? Ik bedoel: van de aanleiding totdat de Mégane tot stilstand kwam na deze horror crash?
@Original_Arnoud: u heeft de uitzending op tv gemist ? Daarin verteld het lulletje dat hij het min of meer zelf over zich afriep.
@st33fie: Jij bent van hetzelfde caliber door aan te geven dat dit het juiste gedrag (en bijbehorende actie) is als iemand je erop wijst dat je weggedrag niet juist is.
@ablogjunk: Begrijpend lezen was zeker niet jou ding op school
@st33fie: Ik dacht inderdaad jouw comment op een bepaalde wijze te lezen. Jouw neerbuigende reactie is echter wel een bevestiging dat ik wel degelijk heb opgelet op school.
@st33fie: En Nederlands was blijkbaar niet jouW ding op school…

Maar even serieus; je vindt dus dat de Mégane-bestuurder even schuldig is aan zijn eigen ongeluk als die Audi-pauper? Hartstikke leuk voor de Audi-meneer dat hij werd uitgelokt, maar hoé hij reageert is voor de volle 100% zijn verantwoordelijkheid en van niemand anders. It’s as simple as that.

Wil je de hele verkeersruzie en de eigenlijke rol van de Mégane-rijder bestuderen en bediscussiëren? Prima, hij heeft vast een en ander hebben uitgelokt. Maar dat staat volledig los van de schuldvraag.
@st33fie: Als je echt denkt dat het redelijk normale gedrag van het slachtoffer de grove overreactie van de dader gerechtvaardigd dan mis jij dus ook het inschattingsvermogen dat nodig is om aan het verkeer deel te nemen..
@st33fie: Je begrijpt duidelijk niet t verschil tussen ruzie en poging doodslag en doorrijden na ongeval. Je kunt een woordenwisseling hebben ongeacht wie begon maar door dan als volwassene bewust een ongeluk pogen te creeren en door te rijden nadat duidelijk te zien is dat iemand best lomp crashed en dus hulpbehoevend is is ronduit bizar. Wat als de bestuurder vast zat in de auto in dat water en verdronk…
@dakarbemo: wat als er ook nog is een vliegtuig uit de lucht kwam als als als ….
Beperk jezelf tot de feiten .
Hij stuurt zelf de berm in
Iets met wie de bal kaatst kan hem terug verwachten .
Hij reageerde zelf agressief op die Audi bestuurder .
@st33fie: Niks als als. Het doorrijden bij een ongeval (zelf veroorzaakt of als eerste getuigen) is een misdrijf opzich!
@st33fie: Man man man… de alternatieve feiten zijn blijkbaar ook doorgedrongen op dit forum..

het slachtoffer reageert met een gebaar op het dan al foute rijgedrag van de dader. Die daar op de manier op reageert die we allemaal op video kunnen zien.
Wie is hier dan agressief???
@st33fie: ja ik vind het ook niet kunnen wat de audirijder gedaan heeft maar die megane rijder geeft in de video min of meer toe dat hij expres langzaam op de linkerbaan bleef rijden omdat hij de audi rijder wilde irriteren. En daarna gaat hij nog seinen als de audi rijder hem rechts inhaalt. Ik weet dat het slecht is wat ik nu ga zeggen maar mensen die expres andere mensen die haast hebben, zonder reden hinderen verdienen wel een duik in de sloot.
Ik zou zeker niet hetzelfde hebben gedaan als deze man maar ik snap zeker wel waarom hij zo kwaad werd. Ik heb soms ook wel eens serieus haast waarbij ik met een vaartje op de linkerbaan rij en zo nu en dan komt het ook wel voor dat er expres iemand met een lage snelheid voor mij blijft rijden om mij expres op te houden en dan zo lang mogelijk niet aan de kant gaat. Ik keur het gedrag van de audi rijder af maar het gedrag van de megane rijder net zo hard.
@nvn1993: eindelijk iemand die het de snapt.
@nvn1993: Pff nou inderdaad zeg. Je moet een deadline halen bij je opperhoofd op werk, je moet de kinderen ophalen of gewoon heel nodig naar de wc. Er is altijd wel iets waarom je haast hebt…

En dan zit er ook nog eens iemand JOU in de weg op JOUW linkerbaan…

Hoe durven ze. Dat je dan doordrukt en ze willen niet naar de rechterkant, ongelooflijk.

En dan OOK nog seinen.

Ja. Dan verdiend diegene echt een enkeltje over de kop in de sloot.

@olivier420: Je kunt deze redenatie ook omdraaien. Wat geeft iemand het recht om op de linkerbaan te blijven rijden en mensen op te houden, terwijl de regel is dat je alleen op de linkerbaan rijdt wanneer je een inhaalactie uitvoert? Linksplakkers staan bij mij stipt op 1 als het gaat om verkeersergernissen. En ja, als iemand écht geen besef lijkt te hebben van wat er in zijn omgeving afspeelt, dan ga ik seinen om diegene ervan bewust te maken dat hij ook wel naar rechts kan…

…daar blijft het ook bij, want het verkeer is geen spelletje. De Audi-rijder had de eer aan zichzelf moeten houden en niet mee moeten gaan in dit kinderachtige gedrag. De rechter heeft een prima strafmaat gehanteerd.
@germancarsftw: je snapt mijn sarcasme niet.

Mijn punt is dat iedereen notoire linksplakkers meemaakt en dat we allemaal wel haast hebben. Bij mij is het nummer één irritatie. Met verve.

Maar ik zal nooit iemand moedwillig in gevaar brengen. Nooit.
@nvn1993: Dat is nu wat ze in het Engels “false equivalency’ noemen. Soms hebben ze in het buitenland betere uitdrukkingen voor iets dan hier..
Iedereen doet wel eens iets fout, maar dat betekent niet dat je de grove actie van de ene persoon gelijk kunt stellen aan het mogelijke kleine foutje van de ander.

Daarnaast is dit jouw invulling van de woorden van het slachtoffer, hij is niet meteen naar rechts gegaan en ook niet harder gaan rijden terwijl hij wel merkte dat de dader er graag snel langs wilde.
Dat is iets op een subtiele manier anders dan datgene dat jij ervan maakt.

Ik rij zelf vaak een beetje sneller dan mag… kun je van alles van zeggen.. maar als ik er niet langs wordt gelaten ga ik niet kleven, seinen, toeteren of zo… dan wacht ik even.
Als iemand achter mij zit die er snel voorbij wil ga ik, wanneer dat mogelijk is, naar rechts en laat ik hem er langs.. maar niet als ik zelf nog aan het inhalen ben of als er toch nog auto’s voor mij rijden.
Dat heeft geen enkele zin.
We hebben allemaal even veel recht op een stukje weg en het is niet zo dat iemand die sneller wil of agressiever is de baas is.
@nvn1993: Ach hou toch op man. Al had die Mégane 50 op links hebben gereden met een LED seinbordje achter zijn achterruit met de tekst “optyfen met je hoerensloep”, dan had de Audi-meneer alsnog zijn inhaalmanoeuvre normaal uit kunnen voeren en af kunnen ronden. Door dat stuur nog even venijnig naar rechts te gooien dwing je iemand fysiek(!) van de weg, iets wat absoluut niet goed te praten valt.
We hebben het hier niet over een keer vol gas inhalen met veel motorgeluid uit irritatie, een geïrriteerde wheelspin bij een stoplicht of zelfs een inhaalmanoeuvre op rechts (wat al gevaarlijk is); we hebben het hier over IEMAND VAN DE WEG DRUKKEN.

Serieus, kappen met dat bagatelliseren.
@musje83: beste heren die negatief op mijn reactie gereageerd hebben. Ik praat absoluut niet goed wat de boosmeneer in de audi heeft gedaan. Je moet nooit iemand van de weg drukken dat snap ik ook wel en dat keur ik ook net zo hard af als vrijwel iedereen hier hoor.
MAAR ik keur het gedrag van de bloedzuiger in het Franse koekblik net zo hard en misschien nog wel harder af. Er is een groot verschil tussen op de linkerbaan rijden met een lagere snelheid dan je achterligger en expres op de linkerbaan blijven rijden om de persoon die achter jou rijdt te dwarsbomen en hem expres ophouden.
Als jullie het niet schandalig vinden om expres andere gehaaste mensen in het verkeer te hinderen dan hoop ik dat jullie net zulke waardeloze rijskills hebben als de prutster in de Peugot en ook nog eens zonder reden de sloot in sturen :)
@nvn1993: Dan moet je misschien niet zeggen, quote: “…mensen die expres andere mensen die haast hebben, zonder reden hinderen >>verdienen wel een duik in de sloot.<< "
Beetje extreem als iemand zelf een fout maakt door te extreem aan het stuur te trekken. Wat de Audi rijder deed is niet goed te praten Maarja de bestuurder in die andere auto mag ook wel eens een rijles nemen. Nogmaals misschien is er voorafgaand wel veel meer gebeurt waar wij niet vanaf weten….
@3246cm252kw: Daarom krijgt de bestuurder van de Audi ook zo’n lage straf, niets extreems aan. Wat wel extreem is en wat hem nog het zwaarst aangerekend word, is dat meneer doorreed. Dat is een bewust weloverwogen beslissing geweest.
Ik vind dit nog mild. Dit betekent 12 maanden cel, bij goed gedrag kan hij na het uitzitten van 1/3 van zijn straf alweer vrij komen. Dus met andere woorden 4 maanden cel. Het meest kwalijke vind ik nog dat hij gewoon doorrijd en ze aan hun lot over laat. Dat is gewoon echt laag bij de grond. Ergens anders las ik dat hij niet wist dat de auto over de kop was geslagen,maar dat is gewoon kul natuurlijk. Maakt hem alleen maar nog lager.
@centric: Het is overigens mogelijk 2/3 en dus 8 maanden (ben dan ook geen jurist). Hoe dan ook erg mild voor poging tot doodslag en ze aan hun lot over laten.
@centric: 2/3 bedoel je(8)
Dit hadden ze Vettel ook moeten geven ..
Het snijden door de Audi bestuurder is asociaal. Maar hij raakte de renault niet en beukte hem niet letterlijk van de weg. De renaultrijder had kunnen remmen. De renaultrijder had rechtdoor kunnen blijven rijden. Maar in dit geval stuurde de renaultrijder zelf de berm in. Dat zal wel een soort van impulsieve reactie zijn geweest, maar niet verstandig.
De aanleiding van de verkeersruzie kennen we niet, hoewel ik daar van heb gehoord dat beiden daar een aandeel in hebben gehad.
De snijbeweging van de Audirijder is asociaal en dient bestraft te worden met inlevering van rijbewijs, een flinke boete en eventueel een gevangenisstraf gezien de gevolgen.
De renaultrijder moet opnieuw een paar rijlessen gaan volgen.
Ik vind 12 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf dus erg zwaar gestraft, zeker gezien de softe straffen die in dit land over het algemeen worden uitgesproken.
Ik had het anders gevonden als de Audirijder de ander daadwerkelijk bewust van de weg had gebeukt met deze gevolgen, dan had ik de straf gerechtvaardigd hebben gevonden, maar in dit geval is een groot deel van de gevolgen mede te wijten aan de extreme stuurreactie van de renaultrijder.
@kempenaer: lekker vanaf je luie stoel de boel ff analyseren en de te conclusie komen dat de Renault rijder niet goed heeft gereageerd.

Gast als dit je met 100+ kmu overkomt. ben je dan nog zo kalm alsof je achter een pc scherm zit?

n o p e
@esprit84:
1.Juist bij dit soort snelheden zou je bewust moeten zijn dat je niet als een idioot aan je stuur moet trekken. Lijkt mij dat dat niet het geval was bij de beste man.
2. Als je eerst ruzie zoekt en hebt zitten treiteren kun je zo’n debiele reactie ergens best een beetje verwachten.
Hoe dan ook, gezien het treiteren, is de man in de Megane een prutser.
@torsen: is het treiteren bewezen? Ik las / zag gewoon een te trage betweter met misplaatste hoffelijkheid naar een te langzaam invoegende duif.

Ergerlijk ja, zeker als jou naderhand nog wordt verweten dat jij dingen fout doet terwijl je het zelf anders ziet. Maar wees de grotere kerel en trap gewoon dat gas van je mooiere / snellere auto in en laat je niet provoceren door zo een droeftoeter.

Terechte straf en kan ook zeker geen medelijden hebben met de Audi rijder.
@kempenaer: ik ben het helemaal met je eens. Volgens mij is dit toch wel meer categorie ” uit de hand gelopen ruzie ” dan een echte aanslag op iemand anders. Het doorrijden daarentegen kan natuurlijk echt niet.

Voor iedereen die dit een te lage straf vind, probeer je eens voor te stellen dat je 8 maanden niet thuis komt en je gezin niet ziet. Ga dit ook maar uitleggen aan je werkgever (of in mijn geval als ondernemer, ook niet echt handig). De impact hiervan is ook enorm.

Hierbij wil ik overigens echt niet voorbijgaan aan het leed van de slachtoffers.
Kijk, toch nog een mooi einde.
Ik denk dat het zo wel een gepast einde is.
De meeste mensen vergissen zich volgens mij de duur van 12 maanden en zien het maar als een laag getal. Bedenk je zelf goed wat je het afgelopen jaar hebt uitgevoerd, en streep dat eens volledig door. Verwissel dat daarna naar een gevangenis en je piept wel anders.
Ik had een leraar psychologie (Hans Kokhuis) die in mijn ogen een goed voorbeeld schetste van hoe vervelend een gevangenis is: Sluit jezelf een maand alleen op in je eigen huis. Je mag gewoon alles doen in je huis behalve naar buiten en mensen ontvangen. Vermenigvuldig dat in dat geval met 12, de meeste zullen er niet tegen kunnen en stapelgek worden.
@jack_abarth: hoe kom ik aan mijn boodschappen? Klinkt wel aanlokkelijk een maand zonder mijn vrouw.
Jij kent mijn vrouw niet maar laten we zeggen dat ze lief is voor ons kind ;-)
Ik vind het een opluchting te zien dat de dader is opgepakt. Of deze straf te mild is of de R. Megane berijder heeft hem gelokt is niet relevant. Agressieve gedragen in het verkeer mogen geen rol spelen.

Dat deze man veroordeeld is hoe dan ook heeft ook andere consequenties die juist niet mild zijn. Hij heeft dus nu een strafblad, wat niemand wil en naast boetes zou (tenminste hoop ik) een vergoeding moeten geven aan de slachtoffer voor alle schadde hij heeft over gehad (geen auto meer, ziekenhuis+kosten, pressium doloris, misschien letsels…).

Omdat het met opzet gedaan is kan je dan ook geen beroep doen op je verzekering. Die vent met de Audi moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen.
Wie met zo’n suffe Renault rondtuft die moet niet verbaasd sijn als die over kop slaat.
@jannemaneke: Onzin en stemmingmakerij. Ga je schamen. En een cursus Nederlands volgen.
Jammer dat dit dagelijks gebeurd, ook weer zo’n triest figuur die niet doorheeft dat hij met 100km en ruim 2 ton aan gewicht onderweg is.

Het even na rechts sturen is natuurlijk even stom als achterop iemand zijn bumper rijden. Maar wel bijzonder dat er in alle berichten niet is gesproken over het feit dat deze man met heel zijn familie in de auto zat, van mij mag jeugdzorg daar ook wel even op bezoek gaan.
Audi rijder heeft Renault niet geraakt dus eigen schuld van Renault rijder. Moest ie maar niet zo stoer doen op de snelweg met zn klote gare auto.
@b0z4: Nee joh. Lees de reactie van Streafer hieronder maar eens.
En zo gaar is die Mégane niet, met hoge snelheid dwars door een sloot en vier keer over de kop. Cabine is nog intact, deuren kunnen nog open en de inzittenden zijn relatief licht gewond.
Lage straf. Alle comments hierboven ten spijt. Belangrijkste is dat de Audi rijder (of hij werd uitgedaagd of niet, of hij de Megane raakte of niet) doorreed en zich pas meldde toen het op internet/tv verscheen. Terwijl hij wist dat de Renault verongelukte. Niet alleen veroorzaakt hij een ongeluk, hij rijdt door, laat evt gewonden aan hun lot over en verschuilt zich tot dat hij niet anders kan. Dus te lage straf.
Heb zo’n gevoel dat het menneke in de Renault toch een beetje vervelend was en de “wijsneus” probeerde uit te hangen, misschien ook de beste man in zijn A8 ergens op wilde wijzen…. (je hebt ze in het verkeer, de betweters, de sandalen types). Dat die A8 hem vervolgens van de weg afdrukt is natuurlijk absurd !! Ik had in zijn positie alleen niet met 100 naar rechts gestuurd (zeker niet met een afgetrapte renault megane). Remmen was een betere optie geweest…. Ik kan niet beoordelen of het terecht is dat de dude van de A8 12 maanden krijgt, want ik ken de feiten niet.

Misschien als de meneer in zijn Renault zich niet geroepen voelde er wat van te zeggen en het compleet zou laten gaan (afstand nemen en de beste oetlul met zijn Audi A8 voorbij laten gaan) dit allemaal niet was gebeurd….. maarja als heh
@toniton: nu vind ik het ook best wel k*t dat mijn gebruikers naam Renault hater is en dat mijn vader zijn auto een A8L is… 😂😂
Dit is een veels te lage straf voor poging tot doodslag
@renaulthater: rij jij toevallig in een Audi A8? 😜
Het engste zijn de reacties van mensen hier die het nog opnemen voor de Audi rijder. Brrrr…
@thomasthomas:
Inderdaad, het maakt geen donder uit wat er vooraf is gebeurd. Je gebruikt je auto niet als wapen….nooit.
@thomasthomas: een maandje schoffelen was in dit geval wel een gepaste straf geweest. Een jaar brommen omdat je iemand afsnijdt zonder te stoppen is gewoon belachelijk. Waar twee vechten, twee schuld.
Niet alleen de audi-rijder, maar zijn hele familie wordt van een jaar gevangenis uiteindelijk de dupe
@melkkoe:
Het gaat om het gevolg van het afsnijden manmanman echt niemand die dat snapt… En iedereen het maar opnemen voor dat testosteron Audi mannetje…..
Dus lekker 18 maanden porno kijken en lekker uitslapen? Geweldig land wonen wij toch!
@bartsmit: Ja, wat een feest. En het is niet eens 18 maanden, maar 12. Of 8 bij goed gedrag. Dus 8 maanden waarin je je baan verliest, geen kostwinner kunt zijn voor je gezin en verder ook verstoken bent van je vrouw en kinderen. En die kinderen mogen aan hun vriendjes en klasgenoten uitleggen waarom hun vader opeens verdwenen is. Vervolgens kun je na je straf alleen banen vinden waarvoor geen VOG en geen rijbewijs nodig is. Die liggen in veel sectoren ook niet voor het oprapen.

Dus ja, deze man komt er af met een fopstraf en eigenlijk zouden we allemaal met hem willen ruilen. Toch…?
@thomasthomas, kom net van de A58 waar de ene caravan de ander in probeert te halen. Heeft echt bijna 7 minuten geduurt. Op dat soort momenten begrijp ik die Audi-rijder volkomen, ik had ook zin om hem helemaal in die caravan te parkeren. Dit is gewoon asociaal gedrag, ga van je gas af en ga erachter rijden.
Wat die Audi rijder gepresteerd heeft klopt niet, maar het altijd het gevolg van verkeerd gedrag.
Zelfde als die eeuwige linksrijder die rechts dan wordt ingehaald. De rechtsinhaler wordt zwaarder bestrafd dan de linksrijder. Laten we verkeerd gedrag aanpakken, dan krijgen we ook niet dit soort taferelen.
@cobra:
Frustratie much? Hoewel ik ook van doortrappen hou zal je toch met iedereen rekening moeten houden…je bent niet de enige op de weg.
Voor alle mensen die het opnemen voor de audi rijder:

Verdachte en de verdediging hebben nog aangevoerd dat zijn handelen enigszins verklaarbaar zou zijn gelet op de verkeersruzie die voorafgegaan is aan het ongeluk en waarbij [slachtoffer 1] zich ook niet onbetuigd heeft gelaten. Hoewel de rechtbank het aannemelijk vindt dat er sprake is van wederkerigheid in de verkeersruzie tussen verdachte en [slachtoffer 1] waarbij de irritaties wederzijds opliepen en de rechtbank daarbij ook wil aannemen dat ook [slachtoffer 1] zich jegens verdachte niet onbetuigd heeft gelaten, is dat geenszins een rechtvaardiging van het hierboven beschreven gedrag van verdachte waardoor hij een ongeval heeft veroorzaakt waarbij er een aanmerkelijke kans bestond dat [slachtoffer 1] en [slachtoffer 2] het leven zouden laten.

Eis van de verdediging

De verdediging heeft primair integrale vrijspraak bepleit. De verdediging heeft subsidiair verzocht verdachte te veroordelen tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf die gelijk is aan de door verdachte doorgebrachte tijd in voorarrest. Voorts zou dit gecombineerd kunnen worden met een voorwaardelijk strafdeel met een proeftijd van 2 jaar.
Verdachte kan zorgdragen voor betaling van een geldboete en ook een taakstraf behoort tot de mogelijkheden, al is dit laatste lastig te combineren met verdachtes vaste baan.

Deze geeft al aan dat de advocaat van de verdediging zegt dat de audi rijder fout zat.

Waarom ik wel van onze rechtspraak houd:
De aan verdachte op te leggen straf zal niet alleen verdachte treffen, maar zijn hele gezin. De rechtbank begrijpt dat verdachte in verband met de door hem gepleegde strafbare feiten door zijn werkgever zal worden ontslagen. Verdachte is kostwinner, heeft een echtgenote en twee opgroeiende kinderen. De rechtbank kan deze omstandigheden echter slechts in geringe mate verdisconteren in de strafmaat, gezien de ernst van de feiten.

Dus auto kwijt, baan kwijt, minimaal 8 maanden cel met proeftijd van 2 jaar en 3 jaar rijontzegging.
Je bent kostwinner dus je vrouw moet nu gaan werken… Ik vind dit absoluut niet licht en absoluut ook terecht.
@streafer: Goede reactie. Helemaal mee eens.
@streafer:
Dank voor de heldere uiteenzetting…..
Dankzij dit soort verkeersruzies floreert de handel in camera’s. Ga er zelf ook maar eentje aanschaffen hierom.
Mooi selling point bij de eerstvolgende sollicitatie: Een burn-out zit er de eerste drie jaar niet in.
Meneer in de Mégane zou ook eens bij zich zelf kunnen kijken niemand snijdt je zomaar op de weg en als hij dat heeft gedaan eens leren rijden.

Daarmee praat ik het feit van de Audi rijder niet goed. Maar als het aan al die moraal ridders hier ligt treft de Mégane rijder geen blaam ik zie dat anders. Waar er 2 vechten hebben we 2 schuld.
@moosepower: Ik zou zeggen: lees het rechtbankverslag nog eens na (hint: @streafer hierboven geeft een aardige samenvatting) en begin dan nog eens opnieuw.
@potver7: zie mijn reactie. Dat noemen we een mening. Dat jij het anders ziet kan maar dat verandert mijn opinie niet.
@moosepower:
Net als zovelen hierboven snap jij er ook geen bal van. Jouw mening boeit niet, het gaat om de feiten en daarop is de uitspraak gebaseerd.
Of de Mégane rijder nou wel of niet een bokkelul was is niet relevant….
@lavalamp: waar zeg ik dat ik het niet met de uitspraak eens ben..? Heb je nou een klein feestje in je broek omdat je moraal riddertje kan spelen. Erg jammer zulke reacties.
@moosepower

Je hebt helemaal gelijk.. dat vertelde ik de rechter ook nadat ik een oude man in elkaar getrapt had.. hij begon..
Hij duwde mij toen hij de de portemonnee uit mijn handen trok die ik van hem had gejat.. hoe durft die hufter..

Ik zij nog tegen edelachtbare: “Moosepower zegt het ook; waar er 2 vechten hebben we 2 schuld…dus moet u die opa ook straf geven.”


Maar ja Nederland is zo’n verrot land… waar het recht van de sterkste je gewoon wordt afgenomen..
@dracae: net als lavalamp zo jammer weer. Een mening mag hier niet. Ik zeg nergens dat de Audi te veel straf krijgt of dat de Mégane straf moet krijgen. Maar jullie moraal ridders zijn toch een beetje blind voor andere meningen
@moosepower: Dus jouw mening moet mogen, zonder dat daar commentaar op komt.. volgens JOUW COMMENTAAR OP MIJN MENING?

Lekker consequent…
@lavalamp. Weet niet wie wat nu niet begrijpt, maar 1 ding begrijp ik wel, als de Megane gewoon op tijd weer naar rechts was gegaan, zoals het heurt, dan was er niets gebeurd en had iedereen zijn weg kunnen vervolgen.
Praat de actie van de audi-rijder niet goed, maar soms rijden er zulke irritante mensen voor je die, net als de audi-rijder, denken dat ze voor rechter mogen spelen
Als meneer over een aantal jaar weer mag rijden is een Fisker Karma misschien een aardige optie?
Het zijn gewoon allebei klootzakken.

Opvallend dat er in Nederland zo goed als nooit een boete wordt uitgeschreven voor onnodig links rijden. Opvallend ook dat de boete voor rechts inhalen 2x zo hoog is.

Ik heb zelf een pesthekel aan linksplakkers. Dan ook nog eens het opgeheven vingertje geven aan je achterligger… Toen ik jong was haalde dat het bloed onder m’n nagels vandaan.

Dit was een gevalletje van de verkeerde persoon uitdagen en vervolgens niet het de gevolgen kunnen omgaan. Of de Megane zelf de sloot inrijdt, hij geeft duidelijk een overdreven ruk aan het stuur, echter de audi rijder doet meer dan een beetje duwen, die drukt hem wel gewoon echt weg. Even naar rechts en dan weer naar links om duidelijk te maken had hij kunnen doen, maar hij gaat echt te ver naar rechts. Dus dat is gewoon van de weg drukken.
De megane rijder kon remmen maar dat duurt altijd langer dan naar rechts sturen. De audi rijder geeft hem echt teweinig tijd om te remmen. Het gaat om millisecondes maar als je goed kijkt is het wel te zien.

De Audi rijder is natuurlijk wel de overtreffende trap van idioot. Want met z’n 4 liter motor zit hij zo weer op de 200+ en we leven in een land waar zo’n auto overkill is dus dat dien je dan gewoon te accepteren en je rijstijl aan te passen.
@tstile: Het gebeurt mij vaak zat dat ik links rijd, simpelweg omdat ik harder rijd (/wil rijden) dan de middelste en/of rechterbaan, bijvoorbeeld 125 op een 120 weg waar de meesten 119 op de teller (= 114 echte km’s) op de rechterbaan rijden. Dan tuf ik net zo lang door op de linkerbaan totdat ik merk dat iemand achter me mij voorbij wil. Op dat moment zoek ik direct een veilige plek op rechts, rijd er naar toe en ga aan de kant.
Dit kan echter betekenen dat degene die mij voorbij wil een seconde of vijf á tien moet wachten, omdat ik bijvoorbeeld geen ruimte direct rechts heb maar pas over 100 meter.
Je wil niet weten hoe vaak dit soort mensen dan gaan zitten pushen. En zonder overdrijven zijn dat in 80% van de gevallen ‘priemiejum’ Duitsers. Ze komen achterop en verwachten blijkbaar echt dat alles en iedereen moet wijken voor hun rijstijl.

En wat doe ik bij die bumperklevers? Op dezelfde snelheid doorrijden naar de eerstvolgende veilige mogelijkheid om naar rechts te gaan… en een dikke middelvinger naar achteren.

Optyfen met dat asociale gedruk.
edit, nu ik het filmpje nog eens kijk blijft het een twijfelgeval of hij hem echt van de weg drukt of slechts even de megane rijder wil terechtwijzen.

Er is ook nog een verschil in auto waarbij de Audi een veel stabielere wegligging en remmen heeft waardoor hij verkeerd inschat hoe moeilijk hij het een oude Renault maakt misschien wel met matige banden, schokdempers, stuurspeling, versleten remmen etc…

De Megane rijder is en blijft gewoon een zeer onervaren bestuurder. Maargoed die rijden er genoeg rond natuurlijk
Megane rijder terecht van de weg afgedrukt door Audi. Debiele Megane rijder….wat denkt ie wel niet ff wedijveren met een Audi kaliber tank. Mooi niet denkt de Audi rijder “ik zal je leren” k***m***g**l” neem maar plonsje in het water. Opgeruimd staat netjes. Next.
Ik ga maar eens een Audi A8L kopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).