Dit is de autoliefde van Thierry Baudet

Auteur: , 199 Reacties

Dit is echt een onbelangrijk artikel. Klik niet hier. Sla over.

Jaguar E-Type Thierry Baudet

Als er een land is waar ongelooflijke rijkdom, vrijheid en kennis wordt ondergewaardeerd, dan is het Nederland wel. In heel veel opzichten is het een van de fijnste landen om in te wonen. Ga even een paar landen verderop kijken en het wordt al meteen een stuk minder als het gaat om vrijheid van meningsuiting, geloof en geaardheid.

Maar toch is er van alles mis in dit land. Wilders roept al jaren wat iedereen fout doet en dat hij het beter weet. Nu staat hij daar niet alleen in, want ook het FvD vindt dat alles verschrikkelijk is en dat het maar eens moet ophouden. Dat zeggen ze in iets nettere bewoordingen, waardoor semi-intellectueel Nederland overgestapt is naar het Forum voor Democratie en zelfbenoemd intellectueel Nederland vanavond ongetwijfeld aan het janken is bij De Wereld Draait Door.

Niet huilen, gewoon accepteren en hopen op een goede samenwerking. Dat gezegd hebbende moeten wij wel rekening gaan houden met de zichzelf enorm respecterende Thierry Baudet. Als de Provinciale Verkiezingen een voorbode zijn voor wat er landelijk kan gebeuren, moeten wij het onderwerp Baudet aan de tand voelen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk: is deze zelfingenomen pseudo-dandy wel een autoliefhebber?

Nou, waarschijnlijk wel. Dit is waarin wij hem hebben zin rijden:

Jaguar E-Type:
Met deze auto maakte Ome Tsjér de meeste indruk. Een donkerblauwe E-Type Coupe. Een beeldschone stuk kunst. Ja, die motor stoot een beetje CO2 uit, maar het is hét tegengif voor de horzinvervuiling van Mitsubishi en Tesla. Opmerkelijk genoeg heeft hij een Europese uitvoering van de E-Type, met het stuur links!

Zandvoort:
Als het een beetje CO2 uitstoot, neemt Baudet erin plaats. Hier zien we hem in de Le Mans raceauto van Frits van Eerd. Vol ongeloof hoort Baudet hier aan dat je de Tarzanbocht links moet aanremmen, om de ruk naar rechts te kunnen maken.

Bekend gezelschap:
Kijk hier! Een doorzetter, visionair, one-liner-specialist én vrouwenverslinder staat hier breed te grijnzen naast niemand minder dan Thierry Baudet. Verstappen is iemand die veel vaker dan Thierry rechtsom draait. Alleen op Interlagos draait hij linksom.

Rover P5:
Het kennismakingsgesprek met de koning is heel bijzonder. Naar het schijnt trekt zelfs de Uber-ranzige Hans Spekman een trui aan met minder 8 vlekken. Baudet toog zichzelf in een pak. Ondanks dat Noordeinde redelijk goed met het OV te doen is, koos Baudet ervoor om de donkergroene Rover P5 van Theo Hiddema te gebruiken.

Op vakantie in een BMW:
Van al dat oppositie voeren en je eigen partijleden in toom houden wordt je moe. Het is dus belangrijk om goed vakantie te houden. Nou, dat kan Baudet als geen ander. Als hij zijn handen niet op zijn blote Jodocus heeft gepositioneerd, leunen ze wel op het stuurwiel van deze dikke BMW Cabriolet. Goede muziekkeuze, trouwens.

View this post on Instagram

Rondje rijden…

A post shared by Thierry Baudet | FVD (@thierry_baudet) on

Tuk Tuk
Om ervoor te zorgen dat je een monsteroverwinning boekt, moet je de oppositie lekker laten aankloten en de partijen hun eigen kroonjuwelen laten vernietigen. Om de tijd te doden kun je reclame maken voor je partij bij mensen die mogen stemmen. Als vervoermiddel is er gekozen voor een Tuk Tuk. Dat is een praktische oplegger om Annabel Nanninga mee te kunnen vervoeren. Ook herinnert de Tuk Tuk natuurlijk aan India. Ook een land dat niet in de EU zit.

Conclusie:
Dus kunnen we zeggen dat Baudet een liefhebber is? Ja, eigenlijk wel. Ondanks dat je het wellicht niet met hem eens bent of ooit nare ervaringen hebt gehad met lavendel, onthoud dan een ding: hij houdt van auto’s. En zelfs met dat klassieke Britse Blik is hij aanzienlijk groener bezig dan de spirituele opvolger van Jezus: Jesse Klaver. Klaver heeft twee enorm vervuilende kinderen. Baudet niet. Kijk, dat is duurzaamheid waar Klaver een puntje aan kan zuigen.199 reacties

Die Rover P5 kan ik ontzettend waarderen, de E-type (lelijke latere series) minder. Goed ingesprongen op de actualiteit wel, haha. Lijken vooral kiekjes waarbij hij plaatsneemt i.p.v. zelf rijdt. Wel minder politiek-correct qua auto’s, kon dat van Balkenende ook altijd wel waarderen (was dan ook het enige van JP).
Ik mag hem wel. Beetje genieten van het leven in plaats van als een bang hondje ons speldenpriklandje met economie vernietigende placebomaatregelen “duurzaam” te maken.
@tge1: uit zijn speech: En zo staan we hier, vanavond, te elfder ure, letterlijk, te midden van de brokstukken van wat ooit de grootste en mooiste beschaving was die de wereld ooit heeft gekend.

Yep, dat klinkt relaxed…
@pomoek: Ik zou ook niet per direct gelukkig worden van het politieke klimaat (ik krijg een hekel aan dat woord) dat er op dit moment heerst vanuit de groene kliek. Als je gelukkig wordt van een kapotte economie met als resultaat een fractie verbetering van de luchtkwaliteit terwijl de grote jongens er weinig tot niets aan doen, moet je gewoon op een van de andere partijen stemmen. Daar ben je helemaal vrij in.
@tge1: wordt inderdaad niemand gelukkig van. Daarom zo snel mogelijk beginnen met verduurzamen. Dan hou je de kosten laag. En natuurlijk moet Europa, de VS China en de rest van de wereld mee doen, dat ben ik helemaal met je eens. Maar als je met je duim in je r33t blijft zitten en alleen naar anderen wijst gebeurt er niets.
@pomoek: FvD en duurzaam gaat niet samen..
@pomoek: Ja man! Iedereen gaat naar Nederland luisteren. :-D
@tge1: In ieder geval niet als je zelf niets aan CO2 uitstoot doet.
@pomoek: Dat doen we al jaren. Landen als China, Amerika en India hebben er nog steeds lak aan.
@tge1: dat doen we al jaren niet. Nederland behoort qua CO2 uitstoot per persoon tot de grootste vervuilers van Europa en de wereld. Per persoon liggen ze in China en in India achter ons, alhoewel China ons aan het inhalen is. Maar als ik een Chinees was zou ik ook denken: luisteren naar Europa? Die doen zelf niets aan CO2 uitstoot.
@pomoek: CO2 is dan ook helemaal geen probleem, vervuiling is een probleem en daar doen we in Nederland genoeg aan. Heb je wel eens een Indiase of Chinese stad bezocht? Wat een puinzooi.
@tge1: ok reactie 191: CO2 is wel een probleem, ik zou vervuiling nooit geen probleem noemen maar je voorbeeld slaat als kvt op Dirk.
@pomoek: CO2 is geen probleem, vervuiling, plastic in zee en massale woudkap is een probleem. CO2 is een handelsmerk geworden.
@tge1: ok, ben ik specifieker: teveel CO2 is een probleem. De rest ook.
@pomoek: De Uil van Minerva gaat het h’m in elk geval doen!
Dat je het niet hebt op de klimaat maatregelen kan ik nog inkomen. Maar als je werkelijk waar denkt dat Nederland beter wordt van een NEXIT…..
@tge1: ja hoor lekker relax iedereen bang maken over immigratie ipv met een oplossing komen, zeker relax ja
@ozer1907: Australisch immigratie model is hun oplossing. Dus niks, geen oplossing, wel een oplossing.
Ik stoor me eraan dat de schrijver een politieke voorkeur laten doorschemeren. Aan de andere kant, de eerste zin was al een waarschuwing die ik niet ten harte heb genomen.
@sleepyj: Wat is mijn politieke voorkeur dan? Zowel links en rechts worden door de mangel gehaald ;-).
@willeme: Ik vond het een geweldige intro. Vooral de eerste zin: “Als er een land is waar ongelooflijke rijkdom, vrijheid en kennis wordt ondergewaardeerd is het Nederland wel. In heel veel opzichten is het een van de fijnste landen om in te wonen.”
Ik zou op willeme stemmen.
@vingers: @willeme is stiekem Mark Rutte.
@dutchdriftking: het is niet alleen een fijn land, het is een kostbaar vaasje!
@willeme: is het niet: het meeste indruk maken, ipv de meeste indruk? Niet zeker hoor maar de meeste indruk klinkt niet helemaal lekker naar mijn idee
@willeme: ik weet je politieke voorkeur niet, maar het geschreven stuk komt op mij wat neerbuigend over, over Baudet en zijn partij. Maakt verder niet uit. Ik wilde het alleen even melden dat t zo over komt, en wellicht ook bij anderen. Verder niets dan lof voor al je geschreven stukken, want dat mag ook gezegd worden.
@sleepyj: Kritiek mag altijd hoor, dus als je dat vindt, kun je dat gewoon zeggen ;-).

Dhr. Baudet is nogal hautain, dat is heel erg makkelijk scoren natuurlijk. Eigenlijk kunnen we over bijna iedere politicus grappen maken. Behalve over Gert-Jan Segers, natuurlijk. Die is te fatsoenlijk en normaal om een grap over te maken :-D
@sleepyj: Dan heeft hij je mooi misleid denk ik want als ik het zo inschat staat hij aan de kant van FVD.
@evdw: Nee, ik stem niet op bewegingen.
@willeme: Don’t worry! Mooie satire van je haha. Ook dat snappen sommige niet net zoals ze het verhaal van Thierry niet snappen.
@willeme: Willem jonguh, je hebt ongewild een politieke shitstorm ontketend met kracht 15(jaja, ik weet tot hoever de schaal loopt). Wat is NL toch gepolariseerd, iedereen heeft een mening, ik tank nog even een volle tank peut nu het nog kan en rij met een te zware rechtervoet naar huis voor een potje oranje voetbal, vaatje bier en knakworst.
@autodrome: hopelijk was je op tijd thuis, de 1-0 viel wel erg snel.
@hotze: ja zeker, dank je wel …
@sleepyj: Als ie lekker links het geschreven was het zeker een prima stuk geweest?
@sleepyj: wat een onzin. Een en al satire. Enige om aan te “storen” is dat zelfs Autoblog aandacht aan die man geeft. Hij voelt zich al zo enorm verheven boven de rest vd wereld en die ego-tripper wordt nu zelfs op deze site genoemd. 🥴
@sleepyj:
Iets stoort jou of je ergert je ergens aan…..
@sleepyj: zuuuuur
Geweldige kerel met een goede smaak in auto’s
👍🏻 op naar de TK 2021!
@str8six: Ongetwijfeld zijn magnum opus. Waarschijnlijk vraagt hij in 2025 zijn wachtgeld aan.
@pomoek: als het de VVD dan duidelijk is geworden dat we al genoeg partijen hebben voor boomomhelzende commies is dat wachtgeld voor de verandering dan eens een keer money well spent.
@jaapiyo: ooff
@jaapiyo: haha, geloof het maar niet. Baudet gaat de komende jaren er alles aan doen om vooral géén verantwoordelijkheid te nemen. Dan is het snel gedaan met het uitkeringtrekkendoorplucheteplakken. Thierry is als de spreekwoordelijke Poolse ww-trekker die hij zo lief heeft: Weinig doen en zoveel mogelijk overheidsgeld opstrijken. https://wnl.tv/2018/05/24/deze-politici-zijn-het-minst-vaak-in-de-tweede-kamer/
@pomoek: zou kunnen, maar net op BNR hoorde ik hem zeggen dat hij voor de rol als (gekozen?) Premier gaat….. Dus geen wachtgeld.
@crosscabouter: oef, oppassen geblazen. Fortuyn riep ook dat ie MP zou worden en zie hoe dat afliep…
@pomoek: je valt giga door de mand

Jullie tijd is voorbij
@ff40: Hmm, okay? Ik val door de mand omdat ik geen klimaatscepticus ben? Verder denk ik niet dat “onze” tijd voorbij is, ik heb juist een vrij positieve blik op de toekomst. Deze verkiezingsuitslag is een overwinning voor oude klimaatveranderingontkenners. Die sterven net als de dino’s vanzelf uit.
@pomoek: Zelfs Thierry ontkent klimaatverandering niet, dus wie zijn die klimaatveranderingsontkenners eigenlijk? De eerste die gelooft in een statisch klimaat moet ik nog tegenkomen.
@trbn: er zijn gradaties. Je hebt klimaatverandering ontkenners (Trump deed dat onlangs nog) mensen die ontkennen dat de mens dit veroorzaakt, mensen die zeggen dat het klopt maar niet een probleem is, mensen die zeggen dat het een rpbleem is maar dat we er toch niets aan kunnen doen, mensen die zeggen dat we er wel iets aan kunnen doen maar dat het te duur is. Tja, ikzelf denk dat als we er niets aan doen het oplossen van het probleem steeds moeilijker en duurder wordt.
@jaapiyo: het is ook wel een duivels dilemma voor de VVD. Die zitten rechts van het midden, als grootste partij. En je ziet zowel uiterst rechts als uiterst links groeien. En regeringspartijen verliezen bijna altijd stemmen, omdat het grootste deel van het electoraat altijd wel ergens ontevreden over is. Als de Nederlander niets heeft om over te klagen is hij ook niet gelukkig. Welke kant moet je dan op met je partij? Omdat Rutte sterk functioneert is er geen ruimte voor een nieuwe leider die een nieuwe koers kan kiezen. Ze zitten eigenlijk muurvast.
@mashell: mwah. IMO is de VVD gewoon flink naar links opgeschoven omdat ze wisten dat er geen alternatief was voor fatsoenlijk rechts (laten we hopen nu wel). Alle fatsoenlijke rechtse mensen stemmen toch wel op de VVD, want wat moeten ze anders? Dus zag de VVD haar kans schoon om steeds meer weg te knabbelen bij d66 (zeker nu dat de facto GL is). Maar dat ze nu zelfs ook voor die belachelijke wassen neus van een CO2 belasting voor bedrijven zijn is wel het toppunt. Als ze toch links willen omarmen mogen ze van mij dat idiote systeem van schippers in de zorg schrappen, maar in plaats daarvan schipperen ze op allerlei andere issues die juist een rechts beleid nodig hebben*

*dat is mijn bescheiden mening.
@jaapiyo: agreed
@jaapiyo: er is een coalitie van FVD, VVD en PVV in de glazen bol te zien.
Als deze scrabble-koning maar geen premier wordt :-(
Heerlijk zo’n Rover P5! Pa heeft er ooit nog eentje genoten naast zijn MG’s. Heerlijke luxe sedan van weleer. Later heeft ie deze verruild voor een MG Magnette, ook een leuke sedan.
Aah shit had ik dan toch op FVD moeten stemmen
Hij doet mij denken aan Victor Muller.
@raoufff: Die reed tenminste nog Nederlandsche waar!
Als ik Baudet zie, zie ik altijd de diverse schizofrene typetjes van Rick Mayall. Helaas is Baudet geen typetje.

Wat de auto’s betreft: was überhaupt 1 van alle van hem zelf? De voorkeur voor oud Engels vind ik wel leuk.
@happyhonda1977: ja, dáár doet hij me aan denken! Helaas is Baudet zelf nog geen aandenken.
@happyhonda1977:
Toevallig gister nog wat afleveringen van Bottom zitten kijken.
En nu je het zegt….
De opvolger van Fortuyn. Nu Wilders met rechts en dom geschreeuw de weg heeft geëffend komt deze popiejopie volksmenner opeens over als een intellectueel. Zijn smaak in auto’s in in ieder geval beter dan zijn smaak in teksten voor reclamespotjes. Wat een verkrachting van de realiteit. Stuitend. Maar ja, na Wilders lijkt deze man inhoud te hebben.. helaas zal blijken dat het maar schijn is.
@w0o0dy: Ik denk dat het een reactie is op de manier van doen van andere politici. Ik ben types als Buma, Jetten, Rutte en Klaver zat. Het eeuwige geblaat en de achterkamertjes. Sinds de vorige verkiezing ben ik het vertrouwen kwijt in de VVD. Ik vind Baudet een stereotype kakbal, die geen aardappel, maar een golfbal in zijn keel heeft, er is echter een grote maar. Ik geloof in veel van zijn ideeën. Onder andere het idee om ministers neer te zetten die verstand hebben van de materie en ervaring in het vakgebied hebben. Nu is geen ervaring geen talent, maar het lijkt er in ieder geval meer op dan het incompetente zooitje wat er nu zit. Ik wou het hier bij laten, we zijn hier op een autoblog geen politiekblog.
@dieselkameel: iemand kan een paar goede punten maken maar dat betekent nog lang niet dat het geen hele enge fascist in de dop is. Zijn toespraak na de verkiezingen was deels het soort retoriek wat we kennen van figuren als Hitler en Mussolini. Schokkend dat mensen op zo’n figuur hebben gestemd.

“En zo staan we hier, vanavond, te elfder ure, letterlijk, te midden van de brokstukken van wat ooit de grootste en mooiste beschaving was die de wereld ooit heeft gekend. Een beschaving die alle uithoeken van de wereld bestreek, die vol zelfvertrouwen was, en die de mooiste architectuur, de mooiste muziek en de mooiste schilderkunst heeft voortgebracht die ooit onder de sterrenhemel heeft bestaan. ”

Jaja een land dat slavenhandel opzette en groot maakte, een land waar kunst en architectuur vooral diende om te pochen met het geld dat verdiend werd door schaamteloze uitbuiting.. ja idd dat lijkt me echt iets waar we trots op moeten zijn.
@w0o0dy: boe-hoe.
@str8six: dank voor deze boeiende (pun-intended) bijdrage
@w0o0dy: Baudet vergelijken met een fascist, Hitler en Mussolini. Je bent Stalin nog vergeten man. Het lijkt wel 17 jaar geleden, doe normaal. Je hoeft het niet eens te zijn met een politicus, maar die vergelijkingen vind ik altijd zo verwerpelijk. Het geld dat SIRE heeft gebruikt voor de campage ‘Doe eens lief’ is ook verkwist getuige de reacties van sommigen na gisteravond.
@rubenpriest: je moet beter lezen want dat is niet wat ik doe. Ik zeg dat zijn tekst doorspekt is met het soort retoriek van dat soort engerds. Hij kiest zijn woorden en ik trek de parallel naar dezelfde stijl die zij gebruikten. Vooralsnog is Baudet een omhooggevallen pseudo intellectueel en heeft hij geen dingen gedaan die in de buurt komen van Hitler en Mussolini. En laten we hopen dat zijn toespraak alleen maar smakeloze retoriek was IPV een licht op wat deze figuur daadwerkelijk voor ogen staat.
@RubenPriest: dit zijn de gevaarlijke mannetjes in tijden van oorlog!
@ff40: uiteraard bedoel ik Woody en Pomoek

Maar dat weet ik al jaren hier van ze!

Moderator kan je ze niet bannen?
@w0o0dy: Elk land heeft een schokkend verleden, we staan over de hele wereld bekend als handelaars. Vroeger waren dat slaven, tegenwoordig diensten in de vorm van bescherming tegen water. Een echte fascist in de politiek kan niet doorkomen, omdat het systeem dat hier niet toelaat. Ik ben het met je eens dat hij zich op sommige vlakken op het randje en er overheen begeeft, maar ik denk dat mensen de hoop koesteren dat hij wel woord bij daad voegt. De partijen die voor de 2e kamer zijn gekozen en vooral de grootste partij heeft haar standpunten laten varen als een roerloos schip. Daar komt veel onvrede weg, vergis je daar niet op. Ik werk met veel verschillende mensen, hoog opgeleid en praktisch opgeleid en ik hoor overal terug dat mensen het zat zijn.
@dieselkameel: agree agree. Die grootste in de 2e kamer stapelt schandaal op schandaal. Wetjes en ideeen bedenken om zichzelf te verrijken of vriendjes te paaien. Bv. kentekens tegen betaling door de betaler zelf laten invullen; welk landsbelang dient dat? Hopelijk heeft FvD het landsbelang hoger in ’t vaandel. Ben iig optimistisch.
@w0o0dy: Trots op je land en geschiedenis zijn al zitten daar zeker vlekken in ja, maar mogen wij dan helemaal niet meer trots zijn op onze kunst, handel en cultuur? Weet je wat vermoeiend is, van mensen die continu slavernij roepen bij alles wat in de buurt komt van blank, of Hitler schreeuwen als er iemand roept die trots is op zijn eigen land en geschiedenis (!). Je mag niet eens trots zijn op je eigen land, LOL!
@lekkaah: nergens in zijn verhaal kan ik trots op het hedendaagse Nederland ontdekken. Het is ouderwets afzeiken om de opgewekte onvrede te kunnen gebruiken voor gewin. En als je feiten kloppen dan dient het wellicht een doel. Als je de boel verdraaid en het verleden mooier maakt en het heden lelijker dan feitelijk het geval is dan ben je niets meer dan een volksmenner die uit is op macht.Oftwel zijn eigen belang zal altijd eerst komen IPV het belang van het land. En met zo iemand wil ik
En van iemand die zo spreekt in een overwinningsroes praal na verkiezingen verwacht ik weinig goeds.
@w0o0dy: Gelukkig waren die manische episodes van de andere politiek leiders na een overwinning wel een garantie voor succes!!
@w0o0dy: Klinkt als zo’n beetje elke politicus.. Je baalt overduidelijk van zijn winst, maar ga niet trappelen en kom nou net met Godwinnetjes aan op een autoblog gaarne.. Bedankt.
@lekkaah: het was de partij van hitler die links was de nsdap zogenaamde socialisten!
Gevaar komt van links maar dat weten mensen inmiddels wel
@w0o0dy: Typisch ‘modern’ Nederland, onze Gouden Eeuw door een enkele duistere bladzijde uit deze periode naar beneden proberen te praten terwijl NL in andere zaken werkelijk groots en vooruitstrevend was. Ja tuurlijk is de slavenhandel en de wijze waarop we met kolonies omgingen een verachtelijk stuk geschiedenis, maar de positieve kanten uit die tijd wegen wat mij betreft heel wat zwaarder en daar mag men als Nederlander absoluut trots op zijn. Het is niet verboden enige liefde voor eigen land, cultuur en geschiedenis te hebben hoor, dat maakt je niet meteen een fascist of nazi en dat schijnt bij de huidige Snowflake-generatie wel een beetje de tendens te zijn.

On topic: goede smaak heeft Dhr. Baudet. Zonder een politieke kleur aan dit verhaal te geven hoop ik dat we als NL de huidige welvarendheid kunnen continueren, iets waar we met recht trots op kunnen zijn.
@w0o0dy: bang en laf ben je !
@w0o0dy: heeey linkse wat voor goeds doe jij voor de maatschappij?

Heeft links het alleenrecht op sociaal zijn? Dacht het niet !

En weet je nog waar de nsdap voor stond? Zogenaamd sociaal links!
@dieselkameel: Ben het daar dus niet mee eens.
De minister is de gene die goed kan managen, begrijpen en afwegen. Als die er dan nog een mooi verhaal van kan maken, is mooi meegenomen.
De mensen op het ministerie: dit zijn mensen die juist de nodige ervaring uit het echte leven moeten hebben, gecombineerd met politiek talent. Maar goed, dit is lastig te verkondigen op tv; waar je precies 1,5 zin krijgt voordat je wordt afgekapt.
@dieselkameel: lekker makkelijk, 1 blog voor al je interesses.
-edit: nutteloze bijdrage-
@shiva: gast, dit kan niet.
@shiva: ben jij er zo een.
@shiva: ik zie liever dat mensen door de leugens en de retoriek heen kijken en zo’n figuur laten vallen zo snel als hij populair werd. Helaas moeten mensen zich daarvoor verdiepen in feiten en in verkiezingsprogramma’s en zijn veel mensen daar te beroerd en of te dom voor.
@shiva: U wenst een ander een dodelijke aanslag toe omdat u het niet eens bent met diegene zijn politieke standpunten?

Bizar dat dit soort reacties worden doorgelaten…
@shiva:
Even een verschoning,
Dit was niet zo extreem bedoeld enkel te kort geformuleerd.
Ik bedoelde dat extremistische figuren extremistische figuren aantrekken. Ik ben geen fan van beide kampen. Mijn comment naar W00dy was dat je altijd kan hopen dat de cyclus van geweld zich blijft herhalen en dat er zo niets echt verranderd. Het was een cynische opmerking maar voor alle duidelijkheid het is niet zo dat ik dit goedpraat, goedkeur of steun.
@w0o0dy: w0o0dy for president!!!!
@w0o0dy: Het is al gebleken dat hij stoer doet voor de bühne. Hij is bereid tot compromissen. Ben benieuwd wat er nog over blijft van zn “prachtige” verhalen.

Hij heeft de “hij zegt tenminste waar het op staat” stemmers in ieder geval al in z’n zak.
@w0o0dy: bang linksecrakker?
@ff40: ja ik ben bang…dat ik je moet meedelen dat je te dom bent voor een inhoudelijke discussie over politiek. Welterusten.
@w0o0dy: gek dat ik dat nu precies van jou vind en ik niet alleen!
Ik kan die vent steeds meer waarderen!
Ik wens hem veel onveilige kilometers toe.
@citroenvisa: ik jou ook !
@citroenvisa: in deze boreale wereld.
@citroenvisa: ziekelijke geest
@citroenvisa: Sneu hoor.
@willeme = frits wester incognito
Grote fout in de tekst!!!
Jezus Klaver heeft 3 zwaar vervuilende kinderen.
de 3e is in productie.
@stravajunkie: Nog veel erger, gaan ze voor een Klavertje 4?
Baudet rijdt niet in een DAF? Haha, ouwe Eurofiel, je bent betrapt!
In elk land, zelfs het onze, is er ruimte voor verbetering. Nu eens zien of die er komt of dat FvD een LPF 2.0 zal blijken.
Thierry for president.
Leuke opmerking over Annabel. Zeer kostelijk!!
Wh0000t! Het uitlokken van politiek gel[_]l op een autoblog. Daar zaten we nou nét op te wachten.
Goede smaak in auto’s of niet, het blijft een lullo.
Moet het allemaal nog maar zien, hoop dat ie de boel een beetje heel houd. Ben geen fan maar heb hem liever dan die Klaver.
Ik ben niet eens zozeer tegen de FvD. Ik ben er alleen klaar mee met dit soort partijtjes. Het is veel tegen zijn maar feitelijk niet willen of kunnen regeren.
Ook hij heeft zich bij voorbaat buitenspel gezet door te eisen dat drie ministers moeten opstappen voordat hij mee wil praten.

Wat moet je er mee en wat kun je er mee? Helemaal niets.

Het vervelende voor hem en veel andere mensen hier in Nederland is dat we met een meer partijenstelsel te maken hebben. Niemand heeft de absolute meerderheid dus kom je terecht bij compromissen. Dat is iets wat veel mensen vergeten. Groenlinks kan bijvoorbeeld wel 20 miljoen lammetjes hier in de weiden willen laten lopen, maar dan hebben ze andere partijen nodig om het mogelijk te maken. Bij de FvD is het niet anders. Je kunt zoveel willen maar als je niet bereid bent tot compromissen dan verandert er niks en ben je dus een schreeuwert aan de zijlijn.

Mensen denken ook dat er een hele politieke aardverschuiving heeft plaatsgevonden, maar dat is niet zo. Wat er feitelijk is gebeurd is een herschikking van stemmers aan de rechterkant. FvD heeft veel stemmers weggetrokken bij de PVV en VVD en in de marges bij andere partijen. Uiteindelijk is Nederland nog steeds ongeveer 50/50 verdeeld in links en rechts met een neiging meer naar de rechterkant. Dat was al vroeger zo toen we alleen spraken over CDA, PvdA en VVD. Dat electoraat is in de loop der jaren niet veel veranderd we hebben alleen meer smaakjes aan beide kanten gekregen.
@Rick-dos: Ik was pas echt om geweest als hij Jack Plooij had willen ontslaan
@dieselkameel: De partij die dat als kroonjuweel heeft die heeft mijn stem…
@rick-dos: vroeger zeiden we nog dat CDA centrum-rechts is. Maar, ik heb even 10 minuten op hun site gekeken voordat ik dit durfde te zeggen: je kan ze makkelijk bij de linkse meute zetten: hun 5 thema’s zijn typische linkse thema’s en als je de beschrijving ervan leest…
@gregorius: huh? Waarden en traditie zijn door rechts gekaapt en economie is ook een rechts stokpaardje. Thema’s als zorg, gezin en samenleving zijn neutraal. Probleem met het CDA is dat Buma er een VVD2 van gemaakt heeft, dat heeft de PvdA de kop gekost en zal het CDA ook geen goed doen.
@gregorius: “Centrum-rechts” Tja, dan kan het voorkomen dat je punten vindt die jij als “links” bestempeld.
Mensen zijn de recente geschiedenis vergeten. Als je “rechts” fascistisch noemt weet je blijkbaar niet dat dat juist van “links” komt.

https://www.bol.com/nl/f/by-any-means-necessary/9200000075165778/
@steventure: Lekker objectief boek.

Laat het ook duidelijk zijn, als er iets verkeerd gaat in deze wereld dan is het allemaal de schuld van “links” volgens “rechts”. Schei toch uit.
@rick-dos:

Kenmerkend voor het Italiaanse fasisme was een grote socialistische staat waarin bijna alles voor het volk geregeld werd (klinkt op zich niet eens verkeerd). Gevolg hiervan was natuurlijk dat het volk niks meer te zeggen had met alle gevolgen van dien.

Ik heb begrip voor de socialistische idealen van mensen, maar de geschiedenis heeft uitgewezen dat dat concept helaas niet goed werkt.
@steventure: Volgens mij moet jij de definitie van fascisme nog eens opzoeken. Als dat kenmerkend is voor fascisme dan kun je bijna alle westerse landen wel fascistisch noemen.

Kenmerkend voor het fascisme was dat het een één partij stelsel betrof die ook nog eens door één man geleid werd waarbij door valse propaganda het volk bang werd gehouden en daar bovenop wilde die man en partij elke facet van het leven van de burger bepalen.

Ik weet niet waar jíj woont maar ik leef niet in zo’n land. Er zijn wel partijen in dit land die dat ambiëren, maar dat is wat anders.
@rick-dos:

Ik vind jouw omschrijving van fascisme prima. Ik ben alleen benieuwd welke kenmerken hiervan bij Baudet terug te vinden zijn.
@steventure: als je ontkent dat het fascisme dat we hier beleefd hebben rechts was dan ben je volkomen wereldvreemd. Nu moet je een boek niet om de omslag beoordelen, maar deze omslag zegt maar één ding en dat is “spannende fictie in de stijl van Dan Brown”. De beschrijving zit al zo vol haat en onaangenaamheden, dat het alleen maar politeik gekleurde propoganda (ook wel fake news genaamd) kan zijn. Het is een goed boek om mee te nemen als er weer eens een boekverbranding in de buurt is.
@mashell: het boek staat vol betrouwbare bronvermeldingen en de auteur staat altijd open voor een eerlijk debat.

Wat ik zelf bijvoorbeeld interessant vond om te lezen is over de vriendschappelijke relaties tussen de democratische president Roosevelt, Mussolini en Hitler.

Ook dat de Nazi’s hun anti-joden wetten van de Amerikaanse democrats (slaven wetten) hadden gecopieerd.
@steventure: boeken van Dan Brown staan ook vol met bronverwijzingen maar ze zijn wel fictie. Inderdaad is de republiekeinse partij opgericht door democraten die tegen slavernij waren (in 1854). Dat neemt niet weg dat de democraten nu een stukje socialer en een fractie linkser zijn dan de republikeinen (ze zitten allebei rechts van de VVD). Je ziet wel vaker een koers van een partij flink veranderen, hier in Duitsland is de AfD van een FvD achtige beweging een aan extreem rechts grenzende partij geworden. Gezien het succes dat de FvD heeft met rechtste politiek en hun gebrekkige partij structuur, lopen ook zij dat risico. Het kan ook de andere kant op, in Nederland is D66 van een FvD achtige beweging in een bijna linkse onderwijsvakbond veranderd.
@mashell: je hebt gelijk dat partijen van koers veranderen. De democrats waren de partij van rasisme en slavernij en daardoor een inspiratiebron voor de Nazi’s. Na de oorlog zijn ze van koers veranderd om hun geschiedenis te verstoppen. De “big lie” is dat die linkse democrats de rechtse republicans beschuldigen van misdaden die ze zelf gedaan hadden.
@steventure: niet verstoppen, voortschrijdend inzicht heet dat. Op een gegeven moment moet je door, in het verleden blijven hangen is gewoon zinloos. Dus rijden we gewoon een Duitse auto of een Ford. En noemen we niemand meer een term uit het verleden. Nu de democratic party aanvallen met een slavernij standpunt dat ze 150 jaar geleden aanhingen is gewoon bespottelijk. We leren van de geschiedenis dat je partijen aan de rand van het spectrum altijd met argusogen moet betrachten maar we leven wel in het nu.
@mashell: eens, ik denk ook dat veel mensen het met je eens zijn, maar er wordt hier zoveel aandacht gegeven aan de ‘loud minority’, daar wordt je niet goed van
@steventure: hehe ben niet de enige die de geschiedenis kent!!

Sjapoo

Daarom aub moderator ban even met name pomoek en Woody
Zo gevaarlijk laf en bang
Oh kijk, een zwijn past achterin ook in een tuk tuk. Altijd handig.
Die speech gisteren, hilarisch.
Met zon malloot aan het roer komt het wel goed met FvD; over 5 jaar in het rijtje LPF etc.
En dan op naar de volgende gek.
Held!

Gewoon zeggen waar het aan mankeert:

Het achterlijke klimaat gezever waardoor iedereen zich laat indoctrineren en aan meedoet omdat hij of zij wil deugen.

En de ongelimiteerde import van kansloos volk wat voor inmense problemen en kosten zorgt.

Zo simpel als dat en stoppen met dat achterlijke beleid.
@artje: Ja maar…. Ja maar…. Foei! Je mag de waarheid niet zeggen! Snel de roze bril weer op.
@artje: heerlijk zo’n land waarin vooral de gebieden die onder de zeespiegel liggen op klimaatontkenner Baudet stemmen, waar de mensen in Groningen stemmen op een partij die gaswinning wil laten doorgaan. De Amerikanen hebben Trump, de Britten hun Brexit maar qua stupiditeit kunnen wij ze gemakkelijk aan.
@mashell: ik lees of hoor anders ook geen oplossingen van het ander kamp..
@mashell: zou je het zelf niet fout kunnen hebben?

Jij hebt ook oortjes om even achter te krabben!

Sjapoo
@mashell: ‘klimaatontkenner’ Ja want hij ontenkt dat klimaat bestaat ofzo? Wat een achterlijke term. Zelfs Thierry ontkent geen klimaatsVERANDERING, zelfs niet de invloed van mens en co2 uitstoot daarop.
Het punt van discussie is de mate van effect, en of het huidige beleid impact kan maken op de verandering.
Hiddema heeft anders ook een aardige verzameling. In de zomer kom ik hem geregeld tegen in zijn Aston Martin DB5 (OF 6), Rover P5, Porsche 356 of oude XJ. Hij gebruikt ze overigens allemaal als dagelijks vervoer.
@veloce: Geweldig!
Baudet heeft trouwens “niet zoveel met auto’s” volgens dit artikel: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1532111/aston-martin-niet-welkom-op-binnenhof
Tja, laten we het maar bij politiek laten, iedereen zijn keuze en mening en dat respecteer ik. Dus laat mijn mening nu even de vrije loop, hoef je het niet eens of oneens mee te zijn. Persoonlijk vind ik deze meneer een verrassend gladde jakker die heel hoog van de toren blaast en nogal van zichzelf houdt. Ik heb een hoop meer respect voor de zittende club, die laten dingen gebeuren, ook als het minder gaat en de nood aan de man is en gefundeerde actie vereist is. Nederland staat er beter dan ooit voor en dan krijgen deze types toch een podium, vind het ongelooflijk.

De mensen die wel geloven in de angstverhalen die verspreid worden moeten maar eens naar de feiten kijken en niet klakkeloos dit soort types na praten. Over 5 jaar zullen we meer weten, de realiteit zal echt een stuk weerbarstiger zijn dan de voorgespiegeld wordt door het FvD. En dan die speech van gisteren, man o man, wat een dommigheid, tenenkrommend en misselijkmakend. De man is een ubernarcist, snap niet dat niet meer mensen hier door heen prikken. Hoop dat deze meneer en z’n bejaarde strijdmakker snel van het politiek toneel verdwijnen, want het voegt niks toe behalve volksmennerij cq verlakkerij en gemakkelijk verdraaien van de feiten voor goedkoop politiek en zieltjes gewin. Yukkkkkkk, geef me gauw een teiltje want het rispt op ……
@autodrome: helemaal mee eens!
@autodrome: De hele politiek zit vol met luie narcisten. Het gaat erom wat ze uitdragen en ik vind de hedendaagse klimaatgekte in Nederland compleet gestoord, dus gaat mijn stem toch naar degene die dat durft aan te stippen.
@tge1: Ik weet niet of jij nageslacht heb, maar ik vind dat wij een verantwoordelijk dragen om deze planeet zo veilig en schoon als mogelijk achter te laten. Sinds de jaren 60 is er zoveel troep de lucht in geblazen dat wij, ik ben 49, nog heel lang last van zullen hebben en er ziek van worden. Ik mag hopen dat dat bewustzijn ook bij jou aanwezig is. Ik herinner me nog de fietstochtjes naar de middelbare school, waar je achter een stadsbus een flinke stoot dieselwalm en roet als extra ‘onbijt’ kreeg voorgeschoteld of de walmende fabrieken dicht bij de steden? En dan de woonwijken gebouwd op (chemische) afvalbergen, de vele voedselschandalen, Teflon restproducten en andere chemische shit, medicijnen en ongezuiverd rioolwater in het water waar we ook weer van moeten drinken, met Chrome6 moeten werken, volkstuintjes langs het spoor vol asbest van de remmen van de treinen(waarom denk je dat je de tuintjes niet meer ziet, de remmen zijn gelukkig niet meer van deze troep), straten in Adam waar de gemeente filtersystemen semi vrijwillig aanbood omdat je er eigenlijk niet mocht wonen door de fijnstof en troep uit auto’s en vrachtwagens. En ik kan nog hééééél erg lang doorgaan.

We zullen nog vele jaren deze erfenis dragen en ik heb liever dat er iets aan wordt gedaan en dat dat gebeurt in NL. Dan kost het maar wat, maar ontkennen dat er niks aan de hand is en dat er best een puinzooi van hebben gemaakt de afgelopen 60 jaar is een grove ontkenning van de feiten. Een beter aardkloot begint bij jezelf en dat besef dringt bij veel meer mensen door, gelukkig. En links ben ik niet, wel een linksrijder; hou van lekker doortrappen en snelheid. Ben wel doordrongen van de noodzaak om dingen te veranderen in onze leef- en werkomgeving, niet alleen voor onszelf, maar zeker ook voor de komende generaties. Los van dat is het investeren in duurzaamheid inmiddels big business geworden en een aanjager voor vele economieën. Het is allemaal zo gek nog niet als je er over nadenkt en naar de feiten kijkt. Vind de heer Baudet en kompanen nogal eenzijdig en beperkt, hij roept van alles zonder feitelijkheden en fundament. Op welke wijze denk jij dat deze menner zijn ‘vooruitstrevende’ ideeën gaat financieren? Hij heeft geen flauw idee, hij roept maar wat, dat kan ik je wel vertellen ….
@autodrome: schoon milieu ja maar geen CO2 onzin!!!
@ff40: Kijk naar de feiten, jaar op jaar worden weerrecords gebroken. En waar blijft die Elfstedentocht? Heb jij kinderen? Zonder maatregelen staat hun het water aan de liopen over een jaar of 50 zonder maatregelen. Het weer worst steed extreme zoveel ik droogte als neerslag en jij vindt dat onzin? Bijzonder
@tge1: het verkiezingsprogramma van FvD(2017-2021) spreekt anders behoorlijk positief over de klimaatstransitie. Dus hij heeft een U-turn gemaakt van-heb-ik-jou-daar…… Ik vind het een spannend ventje welke stiekem best wel een programma heeft dat bij de rijken past. En niet bij het ‘plebs’ wat nu vooral op FvD stemt.
@crosscabouter: Volledig eens, draaien is de nieuwe politieke norm. Maar ja, alles voor het pluche en de macht, ijdelheid en narcisme is belangrijker dan de functie ….. Met je blote reet op de inifinity pool liggen, dat is natuurlijk waar een goede politicus zich mee onderscheidt niet de inhoud.
@autodrome: Dus als het goed gaat in een land mag de burger kaal geplukt worden. Dat begint met 350 euro extra per jaar voor je gasrekening in de vorm van belastingen ( je krijgt er niks meer voor) , 1 euro per liter aan accijnzen en belastingen op 1 liter benzine, btw verhoging enz enz… Er zijn alleen maar partijen die van alles roepen over het milieu maar 0 verstand hebben wat er werkelijk gebeurd. Waar is het bewijs dat het slecht gaat met het milieu ? De hevige regenval? De CO 2 ? CO 2 hebben bomen nodig. Plant dan meer bomen…. De aarde bestaat 1 miljard jaar en we meten pas 100 jaar. Er is een keer wat geroepen omdat wij mens overal een oorzaak van willen horen maar niks onderbouwd. Het is een pure geld kloppende maatschappij aan het worden over de rug van de burger onder de noemer milieu. En wij als mensen gedragen zich als schapen: ze zullen wel gelijk hebben…
@redneck: psst de aarde bestaat al 4,5 miljard jaar. En omdat we pas 100 jaar het weer documenteren wordt historische klimaatdata heel anders bepaald, bijvoorbeeld aan de hand van plantenfossielen. Het klimaat is geen contanste (we hebben in Nederland onder het ijs gezeten maar ook tropische vegetatie gehad) maar als je niet in de menselijke invloed op de klimaatverandering gelooft (misschien is het inderdaad naief van ons dat we proberen de komende ijstijd kunnen vertragen door de aarde te verwarmen) zijn er wel andere redenen om toch naar de klimaatdoelstellingen te streven. Door zo godsgruwelijk veel olie bij de Arabieren te kopen financieren we zelf het islamistisch terrorisme. Al die uitlaatgassen in de steden stinken gewoon, dat kun je niet ontkennen. Minder energie gebruiken is gewoon beter.
@redneck: Kijk svp naar de feiten, het is zeker geen 350 euro en er is compensatie in de maak voor de meest kwetsbare groepen. Jij hebt je mening en dat respecteer ik, maar het is wel prettig als jij dit ook richting anderen doet en naar de feiten kijkt voordat je iets beweert. Als Baudet daar iets over roept en er vervolgens geen oplossing(en) tegen over stelt dat vind ik dat nogal een zwaktebod en het is vooral gemakkelijk. Ik kom nog wel eens in Spanje voor mijn werk, Barcelona, die stad is zo mooi, maar wordt op bepaalde dagen zodanig verpest door de luchtvervuiling dat je soms lucht staat te happen en serieus oog traant van de troep in de lucht. De Spaanse overheid heeft uit economische gewin tijdens de crisis de emissie eisen voor zowel auto’s als vrachtwagens bewust boven de Europese normen gelaten. Zelfde vervuilings–niveau’s hadden wij een jaar of 20 in Amsterdam en grotere steden ook nog, wil je naar die tijd terug? Mensen die ziek worden van de smog en troep in de lucht boven steden. Denk niet dat je dat wil. Vind jou nou echt dat het zo slecht in Nederland gaat? Ben ik oprecht benieuwd naar ….
@autodrome: ik respecteer ieders mening en zie dat niet in mijn deel terug dat ik dat niet doe. Alleen heb je feiten en meningen. Het feit is zeker dat wij ipv 62 cent per kuub vorig jaar nu 79 cent per kuub door berekend krijgen. Bij een verbruik van 1600 kuub is dat per jaar 272 euro. Ik had alleen erbij moeten melden tot 350 euro per jaar. En de meest kwetsbare groep worden geholpen. Dat geld moet ook ergens vandaan komen. Weer meer administratie rompslomp en weer meer ambtenaren ellende. En over roepen en geen oplossingen verzorgen wat jij aan haalt: Groen Links roept het hardst en komt nergens met een oplossing. In de steden is er te veel ontgroening en daardoor wordt de lucht vervuild. Maar dat is niet van de laatste jaren. In 1952 was er in Londen een hele grote smog. Deze duurde dagen omdat er geen wind stond en de kolenfabriek op volle toeren draaide. Kernenergie is een goede oplossing: geen uitstoot, op een relatief kleine oppervlakte veel energie te leveren. Niemand brandt zin vingers er aan sterker nog we moeten ze allemaal sluiten. Waarom ?Het is een keuze of afval of uitstoot. Met ons energie verbruik redt je het niet met de Groen Linkse ” oplossingen ” . En op jou laatste vraag een antwoord te geven: het gaat zeker niet slecht met Nederland. De toekomst zie ik alleen anders. De overheid plukt en plukt alles maar weg bij de burger in de vorm van belastingen. Alles wordt door onze strot geduwd. We worden als kleuters behandeld met alle regels en wetten. Wij moeten van het gas en wij moeten elektrisch rijden. Er zijn geen alternatieve voor van het gas te gaan. Overigens hebben wij een levering plicht aan Italie voor 12 cent per kuub. Hypocriet ten top. Alles is een grote administratie rompslomp. Onderwijs wordt op gekort terwijl je juist moet investeren. En dan buiten de auto en het milieu. Ons ” rechtssysteem” is zo krom. Taakstraffen is daar zo een populaire methode dat het niet meer te verantwoorden is. Dus nee het gaat financieel niet slecht met Nederland maar op ander gebied is er nog veel winst te behalen.
@redneck: Volgens mij vind je Nederland helemaal niet zo een leuk land als ik jou comment zo lees. Je doorrekening is een gemiddelde, een alleenstaande zal natuurlijk een stuk minder extra gaan betalen. Los van dat gaan de gemiddelde verbruikscijfers van huizen omlaag omdat huizen steeds beter geïsoleerd worden en ook zelf energie opwekken, je cijfers zijn inmiddels gedateerd.

Een Thierry Baudet gaat niet voorkomen dat fossiele brandstoffen opraken, hij kan evenmin ontkennen dat wij verantwoordelijk zijn voor veel wat nou in ons klimaat gebeurt. De man had het nota bene zelfs in zijn programma staan gooit en nu gooit hij het over een andere boeg om zieltjes te winnen. Dat is ook meteen mijn probleem met deze meneer, van alles roepen en geen oplossingen. Alles voor de macht en om bij het establishment te horen, ijdelheid is belangrijker dan het belang van jou en mij. Er zit ook zo 1 in het Witte Huis volgens mij, met een lelijke pruik en buitenaardse ideeën. Ik ben geen GroenLinks aanhanger, verre van, maar ze laten keurig hun plannen doorrekenen en proberen met oplossingen te komen. De verbruiker betaalt.

Om een lang verhaal kort te maken, we zullen dit met zijn allen moeten doen en ook de rekening moeten betalen om deze aardkloot leefbaarder te maken. Dat kwetsbare groepen ontzien moeten worden, daar ben ik het mee eens. Als ik daar wat extra voor moet moet betalen, SOIT. Oplossingen als kern-energie zie ik meer als back-up voor duurzame opwekking tot we kernfusie onder controle hebben(almost free energie for all). Er schijnt meer dan voldoende zon en waait genoeg wind om in onze energiebehoefte te voorzien. Dat betekent een andere manier van denken, maar wel één die er voor zorgt dat je de aarde in een betere toestand achterlaat dan de aardkloot waar jij en ik zijn opgegroeid en daar ben ik nogmaals best bereid wat voor te betalen(is 25 euro wel waard). En ja, als petrolhead ga ik het razen over de Autobahn met samengeknepen billen en een hartslag van 200+ missen, maar het is niet anders. De ‘andere’ belangen en overwegingen wegen zwaarder ……
@autodrome: Leuke discussie aan het worden ( en dat meen ik ). Je gaat er vanuit dat huizen beter geïsoleerd worden maar 80 % van de mensen wonen in bestaande ,minder goed geïsoleerde huizen en moet dus geïnvesteerd worden. Sommige ( lees oudere woningen ) kunnen niet voldoen aan die eis. Warmtepompen ? Daar is ons elektra net niet klaar voor. Als er 5 mensen in 1 wijk de stroom aanzetten valt in die wijk de elektra uit. Oude huizen zijn er niet geschikt voor omdat er houten vloeren zijn en de kosten niet opwegen tegen de baten . Terry schreeuwt veel klopt maar dat doet de linkse kant ook. Schreeuwen hoort er bij. Het midden en gevestigde orde houdt zich niet schreeuwend staande maar hebben ook geen oplossingen . Er is een mooi alternatief voor benzine maar dat is een politiek en Shell gevoelig onderwerp: synthetische benzine van Bosch. Nul uitstoot. En jij ziet kernenergie als alternatief en ik als hoofd energie bron. Nul uitstoot maar wel afval. Nu hebben we veel uitstoot en weinig afval. En een rede is dat er geen tot veel te weinig subsidie is voor zonnepanelen ( in Duitsland 70 % en zijn alle daken bezaaid met panelen) en hoeveel van die horizon vervuilers wil je nog ( lees windmolens) in Nederland? Productie van windmolens kost veel CO2 en energie en transportkosten. In de Noordzee kunnen ze niet omdat dat de vis habitat verstoort. Je bent bereid (nog) meer te betalen maar we betalen ons al scheel aan alle belastingen. En moeten wij als 0,5 % van de wereldbevolking de hele wereld redden? Er zijn alternatieven maar die worden politiek en bedrijfsmatig gezien stil gehouden, dus heerst het geld en niet het milieu. Maar dat zal altijd zo blijven: geld en milieu gaan niet samen. En nogmaals ik respecteer jou mening en daarom vind ik de discussie samen met jou interessant.
@autodrome: zie het positief: Waar Wilders de laatste tijd grof was als een tokkie, roept Baudet hetzelfde maar dan zo eloquent dan zijn achterban moet opzoeken wat de woorden betekenen.
@mashell: Hij heeft de gave om in mooie bewoordingen te verhullen wat hij bedoelt. Ik ben niet xenofoob, maar zij zijn oikofoob! 👶🏻
@autodrome: Het grappige is juist dat FvD stemmers als fascist worden bestempeld, als racist, als iemand die voor polarisatie zorgt en schijt heeft aan het milieu (en dat gaat natuurlijk verder en verder). Je ziet dat bijvoorbeeld in het Rode Amsterdam, dat zo’n toch wel sterk vertegenwoordige rechtse partij als de FvD gewoon compleet buitengesloten worden, besmeurd worden en als fascisten worden bestempeld. Wat is nou enger vraag ik mij dan af? Partijen die andere partijen/hele bevolkingsgroepen buitensluiten? (13 zetels is serious shit) Of iemand die een zooitje zetels naar binnen hengelt, die moet gaan onderhandelen met andere partijen voordat er überhaupt ook maar wat uit komt, op een Democratische wijze?

Ik wordt enorm kriegelig van het uitsluiten van mensen met een andere mening, het verkrachten van begrippen als racisme en fascisme, deze woorden verliezen hun lading zo snel, dat er straks gewoon een nieuw begrip verzonnen moet worden..

We zullen zien wat er nu gaat gebeuren, op een – democratische – wijze, doodsverwensingen of fascisme roepers zijn angstige idioten die in de gaten moeten worden gehouden voordat zij hun emoties in daden gaan omzetten.. Ik zie hier gewoon meerdere indirecte, discrete doodsverwensingen, besef je dat deze mensen meestal beginnen op internet.. Bizar
@lekkaah: Denk niet dat Baudet een facist of racist is, maar op een verdekte wijze alles wat niet goed gaat gebruikt om tot een deel van het electoraat door te dringen. Wilders doet dat direct en onomwonden, het is veel gemakkelijker om de dingen aan te wijzen die slechte gaan dan de goede dingen te roepen. Blijkbaar zijn een hoop mensen er gevoelig voor en denk, zoals velen dat ook hier beweren, dat de ‘glans’ er na een paar jaar wel van afgaat. Want alles wat fout gaat benoemen is één, maar met beleid en oplossingen komen is een tweede en dat zie ik bij FvD nog niet. Het verkiezingsprogramma is zo lek als een zeef en staat vol halve waarheden. Baudet zit er met enige regelmaat volledig naast en roept maar wat. Over een doorrekening hoe de ‘vooruitstrevende’ ideeën betaald moeten worden en door wie hoor je niemand. Denken en schreeuwen van de hoogste daken dat je een land kan besturen is wat anders dan dat op effectieve en daadkrachtige wijze doen ….
@autodrome: de tijd zal het leren, misschien is dit wel eenmalig en zakt hij straks weer enorm hard in de peilingen als blijkt dat jij gelijk hebt
@lekkaah: Het volk heeft nu gekozen, als hij ket een fatsoe programme komt
@autodrome: met een fatsoenlijk programma komt dan ga ik ze misschien wat serieuze nemen tot die tijd blijf ik het de geneuzel partij vinden met een narcistische dwaas als kapitein aan het roer met een onderbezette en incapabale bemanning op ramkoers ….
@autodrome: de beste reactie tot nu, maar weinig likes. Ik ga er maar vanuit dat het komt door je late reactie en hopelijk niet door domme populistisch gedoe.
@bluster: TJa, zo een thread dooft op een.gegeven moment uit, helaas. We gaan zien of Meneer Bidet potjes kan breken de komende tijd.
@lekkaah: die mensen zeggen gewoon wat ze zelf zijn!

Heel gevaarlijk laf en bang

Nsdap was ook links
Wel apart dat een site als Autoblog ,waar de benzine rijkelijk door de aderen stroomt, tegen zo een beetje de enige partij is die ook benzine door de aderen heeft lopen…
@redneck: 90% hier weet nog niet eens wat inkomstenbelasting is, maar heeft wel stemrecht (lees: student, kuch klaver kuch). Zie hier uw verklaring.
@lekkaah: beste opmerking van heel autoblog!
Geen belasting betalen is mi niet mogen stemmen!

Sjapoo
@redneck:
Tja, het is nu eenmaal zo dat ik niet alleen automobilist en motorrijder ben.
Ik vind dat leuk en deels vind ik er ook mijn werk in, maar er is meer op deze aarde dan auto’s en motoren. Ik vind heel veel dingen, en ik laat me daar meer door leiden bij mijn politieke keuzen dan die auto en die motoren.
Persoonlijk maak ik me meer zorgen over de polarisatie in dit land.
En ik begrijp die onvrede die er klaarblijkelijk heerst niet zo goed. Baudet heeft het over de puinhopen waar hij midden in staat, puinhopen van onze beschaving.
Als hij nou in Venezuela zou staan, kan ik hem volledig begrijpen. Dat is een land dat actief kapot gemaakt is.

Maar dit land staat vijfde in de ranglijst van meest gelukkige landen in de wereld. Treinen rijden over het algemeen redelijk op tijd, de wegen liggen er goed bij, onze gezondheidszorg is prima en voor iedereen toegankelijk, ik zie geen in elkaar geschoten gebouwen en zelfs onze slechtste wijken in steden zijn vergeleken met de Franse achterstandswijken bijna paradijselijk te noemen. Ik denk dat er weinig plekken op deze wereld beter zijn om in te wonen dan dit land.

En toch is er enorme onvrede.
Maar wellicht heb ik het te goed, ik weet het niet.

Ik zie geen land waar ik weer trots op zou moeten worden. Ik zie een land waar ik trots op bén. Zoals het nu is. Ik wordt blij als ik door het centrum van Rotterdam loop en al die mensen met al die verschillende achtergronden zie lopen. Misschien ben ik zo’n linkse blije eikel die niet zoveel problemen heeft met mensen die een andere achtergrond en kleur hebben als ik.
Er zijn zat plekken in Europa waar ik niet met mijn vriendin van Kaapverdische achtergrond op vakantie zou willen.
Blij dat Nederland over het algemeen een open en vrijdenkende samenleving is.
Daar baseer ik mijn stem op. En niet op die auto.
@sabrerator: Ik zie vooral een land dat door bepaalde kortzichtige “groene” beslissingen in de econonimische problemen kan raken.
@tge1: Waar baseer je dit op? Laat me de feiten en cijfers zien, die liegen niet. In Duitsland hebben ze het roer ook omgegooid en heeft de ‘Energiewende’ heel wat arbeidsplaatsen en economisch gewin opgeleverd. Ze hebben nog nooit zo een lage werkeloosheid en economisch meewind gehad. De verandering naar duurzaamheid is al bijna 10 jaar geleden ingezet, ze zijn er echt niet slechter van geworden.
Wat een propaganda geneuzel in de comments.
Jaha meneertje, nu gaat er een hele andere wind waaien, de Baudet wind.
3 keer raden wie er morgen een nieuwe bontjas gaat kopen.
@kobus1967: hahahahahaha …..
Onbegrijpelijk dat er zoveel mensen vallen voor zijn onzinpraat en niet intelligent genoeg zijn om er doorheen te prikken.. blijf ik me over verwonderen..
@bennyblisto: Om een wijs iemand te citeren: “Onopgelost blijft het vraagstuk wat toch de oorzaak is van deze oikofobie. Wat verklaart die afkeer van het eigene die onze hele maatschappelijke elite doortrekt? Het antwoord wijst mogelijk de weg naar genezing.”
@bluster: “wijs” uiteraard
@bennyblisto: misschien ben jij wel niet zo intelligent, zou het daar niet aan liggen?
@ff40: neuh, dat is ‘t niet
Thumbs up voor Thierry. What about rob jetten. Sluit per definitie Thierry al uit. Nondemocraat…. uber kneus.
Lekker policor die willeme. Knap heur! Een middle of the road mening. Zeg/schrijf dan niks
Zullen we het met zijn allen gewoon weer lekker over auto’s gaan hebben? Goedzo! Grote jongens!
@jaso013: Like!
Ach, het gaat mogelijk de goede kant op.

Als hij nu ook eens de overheidsterreur ten aan van auto’s aan kan pakken helemaal top. Het kwartje Kok terug aan burgers geven, afschaffing BPM, afschaffing rijtuigenbelasting en verlagen benzine-accijnzen dan hebben burgers er direct wat aan. Een harmonisering met de buurlanden Duitsland, Belgie en Frankrijk en uitvoering geven van een EU besluit van een jaar of 10 geleden.

En, het zou mooi zijn als kinderloze burgers jaarlijks een kinderloze bijslag zouden ontvangen, want dat is zoals gezegd, de allergrootste CO2 belasting waarmee je de wereld een jaar of 100 mee opzadelt. Afschaffen kinderbijslag natuurlijk.

De poppenkast is weer voorbij. Het was weer gezellig. Persoonlijk hoogtepunt:
-Treurige D66 klimaatdrammers in hun deug truitje, made in Bangladesh. Reactie van hun partijleider, Rob Jetten: “Thierry Baudet is stom!!!!!!”
https://i.imgur.com/Lq8GdDw.jpg

Maar goed, ik ben slechts een simpele middelbaar opgeleide Twentenaar. Mijn wereld draait wel door, daar gaat de poppenkast / circus / toneelstuk van gisteren niks aan veranderen. Ik red mij wel.

En btw, wat is nu weer de Uil van Minerva???

daar gaat die kostelijke poppenkast
Als autoblogger zijnde zo’n beetje de enige partij waar je op kan stemmen.
Die Jaguar is overigens van de heer J. Kelder :)
@joostgrn: van die nan die elke keer vreemdgaande vrouwen aan de haak slaat ?..
Thierry is stiekem gewoon Pim met een pruik op!
@cloverleaf: tot ie zijn mond open doet. Niemand kan Pim ooit vervangen. Ik vraag mij af hoe Pim het de dag vandaag zou doen in dit politiek correcte klimaat. Hij is homo maar wou toch een streng vreemdelingenbeleid en was tegen de islamisering van onze cultuur. De politiek correctheid zou verscheurd zijn interne woede.
Oproep aan Thierry: neem voorbeeld aan Trump!
Doe wat je zegt en zeg wat je doet
@ff40: je bedoelt:”do as I say but not as I do”?
@ff40: Moeten we nou aan die clown een voorbeeld nemen? Dacht dat die idioot al lang door de mand gevallen was. Zo veel feitelijk heeft de man niet gedaan, ‘grab m by the pussy’ dat is feitelijk als het om good old Donald gaat….
De toekomst van alle linkse drammers moeten eens kijken naar opperdrammer Freek de Jonge, is ook hun toekomst hahaha
@ff40: nee Obama die wel die heel Noord Afrika in de brand heeft gezet waardoor wij nu met de gebakken peren zitten!

@ff40: Ken je feiten en geschiedenis, Noord Afrika en het midden kosten staan al eeuwen in brand, daar heeft Obama niks mee te maken … Mooie monoloog trouwens

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).