De best betaalde F1-coureurs van 2018

Auteur: , 23 Reacties

De jaarlijkse lijst van Forbes met de rijkste atleten is gepresenteerd. Tijd om het vergrootglas eens te leggen op de rijkste F1-coureurs van deze wereld.

Lewis Hamilton

Om in de wereld van Formule 1 te komen moet je beschikken over minimaal drie dingen: talent, doekoe en connecties. Weet je het te schoppen tot de koningsklasse van de F1 en doe je het goed, dan kun je rekenen op een schandalig lekker salaris. Je prestaties binnen het team, maar ook sponsor schnabbels en merchandise kunnen flink aantikken.

Zakenblad Forbes doet ieder jaar onderzoek naar het salaris van atleten. Vervolgens stellen ze The World’s Highest-Paid Athletes-lijst samen. Het mag geen verrassing zijn dat de top 10 bestaat uit boksers, voetballers en bekende American football spelers. Echter hoeven Formule 1-coureurs, ondanks de afwezigheid in de top 10, niet op de financiële blaren te zitten.

In de top 100 van Forbes komen drie F1-coureurs voor. Op nummertje 39 staat Fernando Alonso. De Spaanse F1-coureur harkt jaarlijks 33 miljoen binnen. Op nummer 18 volgt Sebastian Vettel, met 42,3 miljoen. De huidige wereldkampioen Lewis Hamilton voert de lijst op het gebied van F1-rijders aan. De Brit is goed voor een salaris van 51 miljoen per jaar. Yikes!

In vergelijking met de top is het salaris van de F1-coureurs ‘mager’ te noemen. Op nummer drie staat Real Madrid ster Cristiano Ronaldo, met een salaris van 108 miljoen dollar. Op twee zijn directe concurrent, Lionel Messi. Goed voor 111 miljoen dollar. Deze aantallen verbleken echter bij de absolute nummer één. Floyd Mayweather voert de lijst aan met een salaris van maar liefst 285 miljoen dollar, et dank aan zijn gevecht tegen Conor McGregor (check zijn autoverzameling HIER).

Meer weten? Dit is wat Max Verstappen in 2018 kan verdienen.23 reacties

Om het salaris van meneer Mayweather nog even wat meer uit het perspectief te trekken: Hij verdiende dit tijdens een gevecht van een uur. Zijn verliezende tegenstander, McGregor, moest het doen met 100 miljoen.
@pomoek: voor 100 miljoen mag Floyd mij ook wel eens op mijn muil slaan.

Hersencellen zijn toch al beschitgdbgdflep
@gulli: 😁
Éénenfuckinvijftig miljoen. Nice..
Kon ik maar niet zo goed leren….
@dutchdriftking: en had ik maar géén vak geleerd
@dutchdriftking: Je kan je kontje altijd nog op het station verkopen
@unknown234: als je daarmee 51 miljoen binnenharkt, dan is je kringspier zo uitgerekt dat je erover struikelt.
Mayweather is gewoon baas boven baas. Hoeft ook niet allemaal aan die media shit
mee te doen en doet lekker waar ie zelf zin in heeft.
Grappig dat Mayweather 1.1 miljard aan prijzengeld en sponsorgeld heeft verdiend in zijn carriere, maar dat zijn net worth ongeveer de helft daarvan is. Niet zo goed met geld denk ik?
@Jochempie: Hij heeft duidelijk geen Nederlanders bloed
@Jochempie: juist wel; hij geeft het uit. Het is typisch Nederlands om met je dikke reet op je centen te gaan zitten en niet te genieten.
@borrelnoot: Hij geeft het uit aan dingen die direct 100% afgeschreven zijn? Auto’s etc zijn ook onderdeel van je net worth. Zeker Bugatti’s.
@jochempie:

Als hij in Nederland had gewoond dan was dat normaal geweest, wat zeg ik, dan had hij nog niet eens 50% overgehouden!
@Jochempie: hij heeft zijn eigen boksschool waar probleemjongeren (ruimte voor honderden) leren met agressie om te gaan, hij heeft dikke auto’s, mooi huisie etc.
@Jochempie: belastingen….
“Yo Dawg, we heard you like vacationmoney, so we put only 1 euro at your account” – groetjes Xzibit
Alonso is dat geld niet waard. Hoe ze dat blijven betalen is mij een raadsel.
@jannemaneke: het is 1 van de betere coureurs van het veld dus in mijn ogen is hij het meer dan waard. Nu nog een competitieve auto.
@jannemaneke: jij kijkt duidelijk niet lang genoeg Formule 1, Alonso is net zo goed als Hamilton (en Vettel) wat mij betreft. Velen zullen dat met mij beamen
Ik neem aan dat een groot deel van die 51 miljoen komt uit de prestatie bonussen die Lewis heeft gekregen. Dit jaar gaat hij waarschijnlijk minder verdienen…
@w0o0dy: hoezo? Op dit moment staat hij er beter voor dat afgelopen jaar rond deze tijd.
En het moet raar lopen als hij straks niet gewoon weer kampioen wordt.
@gregorius: meer concurrentie.. minder zeges en minder punten.. of hij kampioen wordt dat moeten we nog maar eens zien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).