De BMW F90 M5 oogt prima als gele banaan

Auteur: , 39 Reacties

BMW's met een kleurtje, oh-ho-ho-ho-ho.

Jazeker beste menschen, onze favoriete BMW-dealer in Abu Dhabi heeft weer een aparte dikke BMW in de showroom staan. Het gaat dit keer niet om een paarse Siebener, maar om een kersverse M5 Competition (rijtest). Zoals trouwe autobloglezers weten is dat de spijkerharde versie van de M5 die je eigenlijk beter kan laten staan ten faveure van de standaard M5 (rijtest). Die laatste zit wat beter in zijn vel en heeft zodoende niet het idee dat ‘ie continu met iedereen de competitie aan moet gaan. Je ruggengraat zal je dankbaar zijn.

Máár, als je swag belangrijker vindt dan substantie, dan heeft Abu Dhabi Motors de auto voor jou alvast samengesteld. Naast het verkrijgen van de Competition behandeling is de Bimmer ook voorzien van een kek kleurtje, in dit geval Austin Yellow. Als je denkt ‘dat komt me bekend voor’ dan klopt dat: het was de speciale introductiekleur van de BMW F82 M4 (rijtest). Ik ga het zeggen: op deze M5 staat de tint beter.

Als een softijs in de dip is de M5 vervolgens gegarneerd met wat AC Schnitzel goodies, zoals wat extra carbon hier en daar. Helaas zijn er hierbij wel twee fouten gemaakt: de motor is níet gekieteld naar 700 pk maar de graflelijke spoiler is wel achterop de kofferklep gemonteerd. Een Hyundai Coupé uit 2001 zou zich er terecht voor schamen. Kopen, of liever slopen?39 reacties

Zo jammer van die goedkoop ogende Hallford spoiler achterop zo’n dikke auto.
@kevindb: en die achteruitrijcamera dan? Zo goedkoop hangt die daar i.p.v. netjes wegwerken of verbergen.
@moewat: nadeel is ook dat die vies wordt en je er niets aan hebt. Bij mij klapt die naar beneden, ziet er idd mooier uit en de camera blijft schoon
@moewat: Erger vind ik nog dat hij niet in het midden zit en lijkt daardoor ook het logo verkeerd te zitten SMH
@moewat: ze hebben op o.a. de 6 gran coupe een achteruitrijcamera gehad die achter het logo zat, dat klapte dan uit. Er zal wel een reden zijn waarom ze deze minder mooie oplossing nu toepassen. En ik denk niet dat het puur financieel zal zijn.
Knap hoe je met een toevoeging teveel een best wel clean design kan omtoveren tot een kermis-auto. Die spoiler is echt een puist op de auto.

Ook raar: ga je helemaal los met het uniek maken van exterieur, zit je nog met een bijzonder saai zwart Interieur.. daar had ik dan ook ff wat leuks van laten maken.
@ukbob: Dit is natuurlijk zonder spoiler ook een kermis auto door alle andere frutsels en nutteloze dingen…
Patat-BMW
Een subtiel lipje van carbon was mooier geweest denk ik. Voor de rest mag die wel deze kant op komen.
Lijkt erg op het frozen yellow van mijn zwager zijn i8.
@kobus1967: goed verhaal. Lekker kort.
@chrisvonmeer: moet jij zeggen, met je vier hele woorden ;-).
@chrisvonmeer: ok dan, na uitgebreid te hebben proefgereden met een zwarte I8 van Dusseldorp Alkmaar waarbij een zuinigheidsrit werd afgewisseld met het betere stuurwerk over op en afritten en rotondes vond de plaatselijke hermandad dat het wat al te hard ging.
Met een goed gesprek, waarbij duidelijk werd gemaakt dat het toch echt noodzakelijk was om alle ins en outs van de auto te ervaren voor tot een dergelijk grote aankoop kon worden overgegaan werden we heengezonden.
Wellicht hielp het dat de dienders geen boetehistorie konden vinden in hun digitale assistent.
Er stond nog een nagelnieuwe I8 in Amersfoort waar de dealert graag vanaf wilde, zo graag dat ter beoordeling of de kleur net zo mooi was als op de foto’s de auto op een ambulance naar Hoorn werd getransporteert.
Na een vlugge blik en een scherp bod werd de koop beklonken en geniet mijn zwager al een paar maanden met volle teugen van zijn I8 in Frozen Yellow.
Zo goed?
@kobus1967: Nee integendeel, chrisvanmeer bedoelt dat je verhaal hem geen reet interesseert en dat hij blij is dat je het kort houdt…
@evdw: ben jij zijn spreekbuis? Onderdruk de drang om voor anderen te spreken svp.
@bischero: vrouw?? Ben jij dat??
@davelepeef: hoi schat, denk je nog even aan de wasmachine als je de strijkplank weer opruimt?
@bischero: Ik spreek niet voor iemand anders, dit zijn algemeen bekende uitdrukkingen.
Sirius jaune van Renault RS. Staat ook goed op een BMW!
Ik vind er niks aan. Achterkant oogt te veel tupperware, de kleur vind ik er niet bij passen en de voorkant smoelt nog het beste maar het totaalplaatje is helemaal Ruk!
Mag die kleur wel. Had ooit een poster van een E36 M3, ook in het geel, heeft wel wat. Zwart interieur houd ik ook wel van. Die spoiler kan echt niet. Hoe dan ook, ik begin de nieuwe 5 steeds mooier te vinden!
Oogt prima?
Die spoiler is een van de meest ontsierende misplaatste en overbodige sjonnie ricer accessoires die ik ooit heb gezien op een fatsoenlijke auto.
Voor de diffuser precies hetzelfde
Die zwarte nieren zijn verschrikkelijk.
@kurtb: Een fatsoenlijke auto? De E60 en vooral de E39 waren fatsoenlijke auto’s. Dit gedrocht heeft totaal geen verhouding meer..
@e90320d208pk: je hebt helemaal gelijk. Om te janken ook hoe ze die prachtige e46 toen hebben vervangen door een… O wacht
@s62b50: Wat lul je nou? Dus omdat ik deze generatie M5 bekritiseer, krijg ik op m’n larie omdat ik een E90 rij? De E46 is veele malen mooier dan een E90, maar om dan te gaan bashen is gewoon zielig. Je mand in, huphup.
@e90320d208pk: De vorige generatie is wat mij betreft mooier dan deze.
De E60 is kwa uiterlijk misschien beter in verhouding, maar technisch een bagger auto. Dat ding is ontzettend onbetrouwbaar.
Doe mij maar een M5 zonder die extra’s 😄
Oogt prima?

Ga je mond spoelen. Zo zouden kleine neefjes hem configureren in een of andere game.
@lolikbenbol: Tis natuurlijk clicks halen he, volgens mij post hij vrij vaak van die verschrikkelijke air ride achtige dingen met de meest opzichtige knaken tuning body/verbredingskits en andere ricer rommel.
Meestal met een vergelijkbare titel.
En dan kunnen wij er lekker overheen vallen.
@kurtb: als je dit knaken tuning vind of rice, dan snap je het nog niet goed.
De kleur past prima maar de uitlaten, de spoiler en het interieur hadden chiquer gekund.
Blijft gaaf daar, maandje geleden nog geweest, en ik kan geen enkele bmw dealer bedenken die zo een gave showroom heeft als hun, staan alleen maar M modellen in de showroom of de toppers onder de M (denk bijv M340i, de rest verkopen ze alleen op aanvraag en word dus een custom order….) kunnen we hier nog veel van leren met al die 116i’s in de showrooms. Ow en daar worden ze nog in een kleur in de showroom gezet ipv alleen in een zwart/grijs/wit tint zoals hier
@spykerboy: nadeel is alleen wel, minst onvriendelijke dealer ooit, na 2 uur gelopen te hebben en meermaals aan de verkoop manager gevraagd te hebben of er nog iemand vd verkoop aan het werk is, zijn wij zonder geholpen te worden de zaak uit gelopen, zonde want ze hadden een groene Alpina B6 GC die er stond die wel erg gaaf en interessant was…
@spykerboy: wel fijn, dat ze het minst onvriendelijk zijn!
De kleur kan-ie prima hebben. De chotsgruwelijke achterspoiler en zwarte nieren ab-so-luut niet, man wat zijn die lilluk 🤢
Gatver wat een lelijk hok
Alleen die spoiler eraf en dan is het goed :)
Wat doet dat ding daar op de kofferklep?
Vind het wel erg goed staan. Veel mooier dan frozen red (mat bordeaux rood).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).