De BMW M5 Edition 35 Jahre is hier

Auteur: , 62 Reacties

Precies op tijd!

Het is het moment dat je weet dat je oud wordt. Gevoelsmatig was het nog niet eens zo heel lang geleden dat BMW op de proppen kwam zetten met de M5 (E60), je weet wel, met die schitterende V10. Dat model is dus al bijna 15 jaar oud… Of wat te denken van de M5 30 Jahre Edition. Die speciale versie op basis van de vorige generatie is dus ook gewoon 5 jaar onder ons. Waar blijft de tijd?

Dat is wel en heel makkelijk rekensommetje, want vandaag verwelkomen wij namelijk de BMW M5 Edition 35 Jahre. De basis voor de Edition 35 Jahre is niet de reguliere M5, maar de M5 Competition. Dat betekent dat de ‘S63B44T4’-V8 in dit geval goed is voor 625 pk en 750 Nm. Dat zorgt voor indrukwekkende prestaties. Van 0-100 km/u knallen doe je in slechts 3,3 seconden en in 10,8 seconden staat er 200 km/u op de digitale teller.

BMW M5 Edition 35 Jahre (F90) '19

Wat is er nu bijzonder aan de M5 Edition 35 Jahre? BMW’s feestvarken heeft speciale 20″ lichtmetalen velgen in Y-Spaak design, speciaal uitgevoerd in de kleur Graphite Gray. De kleur van de lak is Frozen Dark Gray II, een soort mat-parelmoer achtige kleur zwart. Het misstaat niet direct, maar wat ons betreft was de kleur van de M3 35 Jahre Edition (Macau Blau) veel gaver. De remmen zijn nu zwart (in plaats van blauw), tenzij je kiest voor keramische remschijven, dan krijg je goudkleurige remklauwen.

BMW M5 Edition 35 Jahre (F90) '19

In het interieur verwent BMW de kersverse M5 Edition 35 Jahre-eigenaar met Individual Merino leder in het zwart met beige stiksels. Jammer dat ze dat niet andersom gedaan hebben, geeft het geheel toch even wat meer cachet. Op de cover van de bekerhouder prijkt een badge met daarop geschreven: ‘M5 Edition 35 Jahre 1/350’. Dat verklapt het volgende wat gaan zeggen: er worden er namelijk 350 stuks van gemaakt.

BMW M5 Edition 35 Jahre (F90) '19

Waarschijnlijk zijn we te verwend. Dat we bij een bloedsnelle en uiterst capabele sedan denken: “Is dit alles?”. Bij de M5 Edition 30 Jahre in 2014, kreeg je extra veel pk’s erbij. De M3 Edition 30 Jahre had de lakkleur van de allereerste M3. Bij deze editie is er ook wel feest, maar wat minder uitbundig. Mocht Frozen Dark Gray II je lievelingskleur zijn, dan kun je nu toeslaan. Anders kun je via BMW Individual Manufaktur Visualizer jouw favoriete M5 helemaal naar wens samenstellen.62 reacties

Tijd gaat hard, weet nog dat er 5 jaar geleden een Edition 30 was, waar een maatje van mij destijds voor was wezen kijken, is uiteindelijk een Ara blauwe RS6 geworden, wat ik ook persoonlijk gaver vind dan de M5. Anyhow, vind beide M5’s weinig van elkaar verschillen.
@ghost: klopt het gaat hard. Intussen zijn we een job, 2 zonen en een pak fijne momenten later!
@leaper035t: 2 zonen, heb je goed gedaan dan kerel!! 🙏🏼
@leaper035t: fijn zo. Hier getrouwd, 2 dochters, nieuw appartement, nieuwe auto ook natuurlijk…
@ghost: klinkt als een smaakvolle uitvoering.
@dutchdriftking: absoluut, voor mij persoonlijk de mooiste die rondrijdt in Nederland, erg smaakvol uitgerust maar niet dat je zegt over de top!
@ghost: plaatjes?
@dutchdriftking: geef me even, kom er op terug!
@ghost: Een blokkie om op de bijrijdersstoel is ook goed hoor 😎😎
@ghost: Die is wel echt heeel mooi!
10.8sec naar de 200. Meine gutte. Kom ik aan met m’n 10 sec naar sec 100 in m’n lease slet 3cylinder Knorretje.
@olivier420: en als je dat maal 2 doet rij je 200? Oh nee, helaas. Maar alles in verhouding. Snelheid went zo dat bijna alles naar meer vermogen schreeuwt. Ok, deze M5 zou ik wel even tevreden mee zijn. Denk ik.
@porker: 2x zoveel snelheid vraagt bij een gelijk gewicht om 4x zoveel energie. Het vermogen van de m5 zal dus ongeveer een viervoud zijn.
2 keer de snelheid is zelfs 10x het vermogen. Met 100pk kun je 200kmh rijden, 400kmh heb je toch ca 1001pk nodig ;-)
@porker: Haha, nee dat gaat nog iets langzamer. Al tikt ie wel 205 (zo he!) aan, ik was verbaasd voor een 105pk 3cylinder
@porker: 2x 13 is ook 26 .. laat ook maar
Kolere, wat een mooie wagen zeg! Eindelijk weer eens een mooie BMW. Ja, deze zou ik wel willen kopen. Als ik het geld had wist ik het wel.
@viezefreddyw: wacosta dan? Wie weet heb je het gewoon in een oude sok liggen
@viezefreddyw: Wait what? Sinds wanneer is bij jou de knop om dat je een 5-er van deze generatie mooi vind, laat staan met je eigen geld zou kopen?
@viezefreddyw: Ehm gaat alles wel goed met je? Dat jij, als uitgesproken 5-serie hater, dit schrijft!
@henk123456: @srthellcat: Ja, vind hem inderdaad nog steeds ONWIJS lelijk!
@viezefreddyw: ben je in de wat? Zeker weten niet je hoofd gestoten?

Als iemand mij nu zou zeggen: ik hoorde Freddy zeggen dat ie de nieuwe M5 mooi vind, zou ik bij hoog en laag volhouden dat diegene gek is…😂😂😂
@ghost: Nee joh, niet in de war. Vind hem nog steeds erg lelijk.
@viezefreddyw: hahahahaha had je mij daar bijna even😂😂
@viezefreddyw: Bel ff 112 Mevrouw Freddy, het gaat niet helemaal lekker in vieze’s bovenkamer.
“20 Jahre Motorsport” was een heel stuk vetter en beter uitgevoerd dan dit slappe excuus voor ‘n special..
@goodolddays: Jammer dat ze zo extreem zeldzaam zijn.
Tja, ik ben gewoon geen fan van alle ‘Batman’ uitvoeringen. Liever zilveren wielen (het design is wel mooi) zilveren nieren en raamlijsten en een kek kleurtje. Donker groen ofzo. We kunnen natuurlijk ook naar Alpina.
@dutchdriftking: maatje van mij heeft een Donkergroene M5, met cognac bruin lederen interieur, en, wat ik persoonlijk het meest zieke vind, pinstriping lijntjes over de zijkant van de wagen, wat zo immens ziek strak gedaan is dat spotters zeggen, het zijn stickers.
Volgens mij is ie ook gespot op Autojunk waarbij iemand zegt; jammer van de stickertjes…😂
@ghost: ook hierin benieuwd naar de plaatjes!
@dutchdriftking: duurde even maar zie hier:

https://www.autojunk.nl/2017/11/groene-bmw-m5-competition-pack-208588

We hebben ons stuk gelachen om de hoeveelheid reacties waarbij men zegt; stickers eraf…

Voor de goede orde, die “stickers” zijn pinstriping, dus met het handje erop gezet en zo recht dat zelfs een lineaal er te kort aan doet! Juist deze kleine details maken dit een onwijs mooie machine. (Kleine tip naar @autoblog ; niemand die let op dat soort kleine details).
@ghost: Hij is fijn! Persoonlijk was ik wel voor alu raamlijsten en de standaard velgen gegaan.
@dutchdriftking: haha je kan niet alles hebben, perfectie bestaat immers niet.
@ghost: denk met stickers die rare teksten op t achterste zijruitje
@jpoers: dat zou kunnen maar Willeme bijv zegt echt, striping eraf…en dat zijn geen stickers🙈
@ghost: Hoeveel maatjes met mooie auto’s heb jij?
@berlinetta: best wel aardig wat, nu ik er over nadenk…
@ghost: Dat je nog tijd hebt om ze te spreken. Je zit na December 19 wsl in de Trubendorfer voor een AB verslaving;). Hoop wel dat je m pakt dit jaar!
@fmgarcia: haha thanks kerel! Gelukkig voor mij geen verslaving, slechts een tijddoder tussen alle laadtijden door(en nee, dan bedoel ik niet de laadtijden van een EV, maar van de PC).
@ghost: haha kijken of je mijn reccord van 3 jaar geleden overtreft. Dat waren er ook achterlijk veel. Nu iets productiever.
@berlinetta: Ja vroeg ik me ook al af. Een soort monteur bij Renault dit.
@fmgarcia: haha, geen monteur en ook geen Renault, wel iets met data en Heineken..nog 3 uurtjes, dan mogen we weer naar de VrijMiBo🍺
@ghost: Ja ik had m ooit al eens opgevangen. Snap je waarom ik mij verbaas over de frequentie ;). Heerlijk helder verhaal over die data. Heb zelf deze week weer 2000 liter van jouw handel weten weg te tappen op Leidse!
@fmgarcia: Heb je dat toen rechtstreeks uit de gracht gepompt of niet?
@berlinetta: Dat verkoopt de gemeente aan Bavaria volgens mij.
@fmgarcia: was het maar direct mijn handel haha, zo’n feestje is het nou ook weer niet, al mag ik ook zeker niet klagen!
@ghost: Jij profiteert er indirect toch ook van!
@fmgarcia: hahaha ik zit bij International dus Nederland niet echt man, als jij Leidse zit moeten we eens een biertje doen!
@ghost: Gezellig! F over auto’s lullen uiteraard. Ben r ong 3 x in de week.
@fmgarcia: ik laat je snel wat opties weten, houd de berichten maar in de gaten! Altijd goed!
@ghost: Ja hop f binnen zou ik zeggen. Lijnbaansgracht!
Speciale ‘actiemodellen’ zijn in mijn ogen niets anders dan een slimme marketing. Ze verkopen een auto met de indruk dat je iets heel bijzonders hebt, ondertussen gaat het om 350 stuks nagenoeg dezelfde auto’s. Dat zijn er best veel voor een type als de M5. Als je echt een bijzondere M5 wilt dan bestel je er gewoon een via de car configurator, lekker alles naar eigen wens.
Dark Gray? Dark Gay of Dark Grey?

What’s in a name… 😉
‘De kleur van de lak is Frozen Dark Gray II, een soort mat-parelmoer achtige kleur zwart. Het misstaat niet direct, maar wat ons betreft was de kleur van de M3 35 Jahre Edition (Monte Carlo Blau) veel gaver.’

Mysteria my brother mysteria…
@tjongejongen: was die 30 Jahre M3 niet Macou blau?
Wat een mooie 520i met M pakket…. saai ding zeg.
Buiten alles zwart, binnen nog wat goud…wat een turkenbak
via iPhone app
Zie toch echt keramische remschijven met zwarte remklauwen…detail.

Jammer van de badges, staat wat goedkoop.
“leder in het zwart met beige stiksels. Jammer dat ze dat niet andersom gedaan hebben”

U bent duidelijk op leeftijd.
Wat is zo’n mat kleur toch lelijk. Bij ons in de garage onder het complex staat een fantastische E63 AMG in het mat. Die auto is gelijk goedkoop om te zien mijns inziens.
Knappe auto, zou de goudkleurige schijven voor keramiek vooral zwart laten. Goud is zo pauper op zo een auto, goed voor de Chinese markt ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).