Dit stukje auto bezegelde het lot van een doodrijder

Auteur: , 23 Reacties

You can run on...for a long time...

lamp

Maar vroeg of laat grijpt een reddit-gebruiker je in de kraag. Doch we moeten beginnen bij het begin, want hoewel dit in vele opzichten een bericht is dat je geloof in de mensheid herstelt, doet de aanleiding van het hele verhaal precies het tegenoverstelde. Deze wordt namelijk gevormd door een ordinaire hit-and-run, waarbij een fietser om het leven kwam en -zoals de term hit and run impiceert- de boosdoener zich snel uit de voeten maakte.

De laffe daad vond plaats in de Amerikaanse staat Washington en aanvankelijk tastten de State Troopers in het duister. De enige echte clou die ze hadden was een klein zwart brokstukje. Dit pastte niet bij de fiets van het slachtoffer en was dus vermoedelijk afkomstig van de auto van de dader. De dienstkloppers konden er echter geen chocola van maken wat het stukje auto überhaupt was, laat staan van welke type auto het kwam.

fiets

Dus werd de hulp ingeschakeld van het internet. Jazeker, het internet doet naast Instagram-sterretjes op ons netvlies toveren soms nog meer goede dingen. Bovenstaand plaatje werd eerst op Twitter geplaatst door de popo, maar het beoogde resultaat kwam pas toen de pica op reddit/r/WhatIsThisThing terechtkwam.

Het toeval wil namelijk dat ene ‘JeffNuts’ dit forum frequenteert. Deze brave borst herkende het onderdeel als een stukje van de rand van een koplamp van een Chevrolet Silverado van de jaren ’80. Eigenlijk moeten we zeggen ‘uit’ de jaren ’80, maar er stonden al zoveel ‘vans’ in de zin dat ik het leuk vond om er nog een bij te knallen. Als je je overigens afvraagt wat voor gekke aandoening JeffNuts heeft dat hij dit herkent: het valt mee. Toevallig werkte de beste man jarenlang als Maryland State vehicle inspector. In Maryland maakt het afstellen van de koplampen kennelijk deel uit van een soort inspectie bij de verkoop van tweedehands auto’s.

De combinatie van deze nieuwe info en een anonieme tip leverde uiteindelijk een arrestatie op van een man met een Chevy K-10 pickup uit 1986. De reddit-info was dus cruciaal, wat beaamd wordt door trooper Johnna Batiste. Hieronder zie je het vermaledijde voertuig van de snodaard, inclusief schade aan de rechter koplamp.

truck

Uiteraard is hiermee het leed van de familie van de overledene niet weggenomen, maar ze hebben op zijn minst ‘gerechtigheid’ gekregen. Met dank aan reddit.

Dank @sketcher voor de tip!23 reacties

Erg knap herkent van zo een klein stukje. Hulde voor deze internet held.
Ooit kreeg ik bij mijn werk als magazijn man bij Agam/Mercedes politie aan de balie. Ze hadden een stuk glas van een koplamp bij zich. Dat was gevonden bij een dood gereden man in Zandvoort. Ze pasten het stukje bij de koplampglazen in het schap, en kwamen uit. op dat het een S model w116 moest zijn geweest. Samen met de gemeten optrek sporen van 80m., was de conclusie dat het een 8 cilinder moest zijn geweest. Bij opsporing verzocht werden uit een door mij meegegeven folder, foto’s getoond. De dader is ook gepakt, een auto-spuiter had de auto met een kleine schade herkent op zijn werk. Dus toen waren er nog speurneuzen bij de politie, tegenwoordig mag de burger het oplossen, en wacht de politie met de armen over elkaar tot iemand zijn buurman verlinkt.
@audicoupe84: als jij die folder en foto’s niet had aangeleverd was de politie er dus ook niet uitgekomen?
Heh, nooit gedacht dat het internet nuttiger zou zijn als alleen Autoblog en Pornhub.
@pielemuis: wat is Autoblog ?
@fiero: wat is Pornhub? 😇
@yipikaye: wat is internet?
@pielemuis: dan
@welkom101: zeikerd
@yipikaye: Hij heeft wel gelijk.

Zou hier een fraaie boel worden als iedereen de taalregels aan de lap gaat laarzen.
@moveyourmind: Dat doet iedereen al. Om vervolgens de autocorrect de schuld te geven. Hoef je lekker zelf niet meer na te denken…
@moveyourmind: het is toch lap aan de laars(!)(?),


@dirkiii: Volgens de nieuwe spelling niet: 1e alinea, 3e regel van onderen.

https://www.autoblog.nl/nieuws/rijles-voor-maaltijdbezorgers-op-scooters-113411#post-113411
@moveyourmind: Ironie is dat veel veranderingen in onze taal zijn voortgekomen uit een meerderheid die de taal aan de lap ging laarzen.
@moveyourmind: hahaha
@pielemuis: Op reddit helpen ze wel vaker met dingen. Bv helpen bij het identificeren van internet oplichters etc.
Het is een giga gemeenschap waar vrij veel figuren rondlopen met kennis van zaken.

Goed dat de agent op het idee kwam het op t internet te gooien.
@dees: het zorgt voor de nodige balans denk ik. Want er gebeuren ook genoeg zaken op reddit die het daglicht niet kunnen verdragen.
Wat dat betreft een goede afspiegeling van het internet en de samenleving!
Helder. Hopelijk bekend de dader. Een anonieme tip en een stuk plastic lijkt sluitend maar een gehaaide advocaat zou hier anders nog wel eens raad mee weten.
@pomoek: ik denk dat passing van het afgebroken stuk aan de restanten zal helpen evenals locatiebepaling via gsm masten ten tijde van het ongeluk, nu ze weten wie het (mogelijk) was.
@pomoek: Geen gehaaide advocaat voor nodig hoor, zelfs ik kan bedenken dat er waarschijnlijk wel meer 80’s Silverado’s rond rijden met schade aan een koplamp. Een bekentenis is dus essentieel.
Bedankt voor die gele pijl! :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).