De gaafste GT van het moment komt snel als cabrio

Auteur: , 18 Reacties

Toegeven, het is persoonlijk. Het is in elk geval geen saaie auto. Nu komt er ook nog een cabrio.

Het is een van de fraaiere coupë’s op dit moment: de Lexus LC500. Lexus weet zich uitstekend te onderscheiden met deze coupé. Ten eerste de looks: natuurlijk kan het je smaak niet zijn, maar de proporties zijn erg goed gekozen en de Lexus LC heeft een zeer herkenbaar voorkomen.

Niet alleen het exterieur is bijzonder, het interieur mag er ook zijn. Het is absoluut niet Duits, Brits of Italiaans. Normaal gesproken kun je je dan soms zorgen gaan maken, maar dat is niet het geval bij deze Japanner. Ondanks dat de Lexus LC voldoende capabel is voor leuk stuurwerk, is het voornamelijk een Grand Tourer.

Lexus LC Convertible Concept '19

Bij dat karakter zou een cabriolet-versie uitstekend passen, die er op heden nog niet is. Inderdaad, we bezigen het woordje ‘nog’. Want Lexus heeft aan het Amerikaanse Roadshow bevestigd dat er een LC Cabriolet komt. Op de North American International Auto Show in Detroit aan het begin van dit jaar stond er al een voorproefje van die auto in de vorm van LC Convertible Concept.

Lexus LC Convertible Concept '19

Dat model werd niet met een dak getoond, maar wij gaan ervan uit dat deze een stoffen dak heeft. De voorganger van de LC500 Convertible, de Lexus SC430, had overigens nog wel een klapdak. Naar het schijnt wordt het ook een cabrio met een 2+2 opstelling. Niet zozeer om vier personen te vervoeren, maar dat je een afleg mogelijkheden hebt en als het écht moet, dat er iemand mee kan.

Lexus LC Convertible Concept '19

Voor Lexus zou het zeer goed uitkomen, want de concurrentie is marginaler dan ooit. Denk aan de Mercedes-Benz SL, Jaguar XK of Maserati GranTurismo, die (bijna) uit productie zijn. Alleen de BMW 8 Serie is een ‘verse’ concurrent. Naar verluidt word de open Lexus al tijdens het Goodwood Festival of Speed getoond. Deze wordt gehouden van 4 tot 7 juli aanstaande.18 reacties

moooooooiiiiii, nu nog even sparen of wachten tot hij 15 jaar oud is 😢
@haaren: Over 15 jaar lijk je regelrecht van het Jappenkamp te komen. OT ik dacht dat deze al lang geïntroduceerd was!
@fmgarcia: ? Verklaar je nader maat, je kwalificatie ‘Jappenkamp‘ kan ik niet plaatsen, in geen enkele context binnen dit artikel. Ik ben benieuwd of er nog een paar werkende hersencellen tussen je oren zijn achtergebleven die je in staat stellen overtuigend aan mijn verzoek te voldoen.
Heb dit liever dan een 8 serie
@flatsixx: sla je slag; premiere is 23 juni in Valkenburg!
Vind hem geniaal, ook in dichte versie al trouwens. Zou er zo een kopen mocht de spaarpot het toe laten.
Ik vind de dichte versie in het echt erg mooi, maar het is wel typisch zo’n auto die op foto’s niet lekker uit de verf komt.
@remkov: Ik heb het juist andersom. Vind hem op foto’s heel mooi, maar toen ik hem op de IAA in Frankfurt zag staan vond ik hem iets te smal ogen. Hij leek minder dik dan op de foto’s. Desondanks vind ik het zeker een mooie auto.
Fraai apparaat zeg! Die erbij, samen met een LX voor mij
Prachtige bak, nu al een paar keer zien rijden. Enige wat ik minder vind zijn die verticaal-naar-beneden-lopende achterlichten. Dat oogt een beetje gek.
@str8six: dat is knap, een auto gezien die nog niet is uitgebracht.
@emping: de coupe, wijsneus.
Leuk voor nu en een echt kwaliteit product, maar absoluut niet tijdloos. Te druk design geldt trouwens voor nieuwe lexus auto’s.
Op de laatste foto van het artikel lijkt het net alsof er twee mannen in ruimtepakken in de auto zitten. Wat een enórme stoelen..
Er staat een leukere GTr op foto 6 te lonken. Zou er geen aanrijding mee willen voorhebben. Die koplampen zijn overal van van voor dus 9/10 stuk
Zag van de week nog een dichte rijden, toch wel erg gaaf dikke verschijning als je het ziet op de weg!
Blijft een mooi ontwerp wat Lexus tegenwoordig aan houdt, jammer dat we het zo weinig zien.
Neen, dank u. De coupé is al spuuglelijk en alleen cool omdat het een coupé is. Open is ze iets minder lelijk, maar nog steeds echt geen schoonheid. Hou maar in Japan voor de JDM.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).