De gaafste politievloot ter wereld is nog gaver geworden

Auteur: , 40 Reacties

Whoop whoop!

Kia Stinger

In Australië is het altijd extreem warm, is het grootste gedeelte van het land afgelegen en bijna onbewoonbaar en zitten er genoeg dodelijke dieren, waaronder spinnen ter grootte van een dinerbord. Bovendien ligt het meer dan 10.000 km weg van Europa. Allemaal redenen waarom mensen niet zo aangetrokken worden door het land. Dat is jammer, want het is voor automobilisten op papier een topland. De selectie gave auto’s is groot, je mag een emoji op je kenteken zetten en de politie rolt in dikke wagens. Ze voegden al eens een McLaren toe (waarschijnlijk als stunt) maar de daadwerkelijke Australische hermandad heeft zelf ook dikke wapens.

Voor de snelwegpolitie gebruikt Australië nu nog grotendeels Holden Commodores. Dat staat op het punt te veranderen. De vloot van Northern Territory Police Force is begonnen met de Holdens vervangen, door Kia Stingers. De Koreaanse sedan (rijtest) maakte in 2017 furore door aan te tonen hoe cool de Koreanen vandaag de dag zijn. Want wie had tien jaar geleden een 3,3 liter V6 met 370 pk, verdeeld over de achterwielen, geassocieerd met Kia? Niemand, waarschijnlijk. Nu boert de auto relatief lekker, al moet gezegd worden dat de versies met viercilinder vooral met de scepter zwaaien wat betreft verkoopaantallen.

Kia Stinger

Gezien de velgen en de ‘standaard’ koplampen lijkt het erop dat NTPF ook is gegaan voor de tweeliter. Laat je echter niet misleiden, volgens het korps zelf zijn ze daadwerkelijk gegaan voor de V6-versie. In de auto-equivalent van een reflecterend hesje en een dikke LED-balk bovenop mag de auto er ook wezen. Denk dus niet dat je met je gemiddelde auto zo’n Kiaatje wel even afschudt, dat kan vies tegenvallen.

Voor wie zich afvraagt waarom hij (wellicht) nog nooit een Stinger heeft zien rijden: in Nederland is de auto kneiterduur. Voor de 2.2 CRDi mag je 62 mille meenemen, de 2.0 Turbo tikt bijna de 70 mille aan en de V6 is met zijn 97.995 euro compleet onbetaalbaar. Jammer, maar zo werkt het nou eenmaal in ons kikkerlandje.40 reacties

Wat gaaffffff!
@ghost: mijn handen zijn gewoon helemaal knuisjes geworden zo gaaf vind ik het!
@aronn: hahaha😂 Daniël Bananiël Cocker Spaniël
@aronn: jij snapt mij! 👊🏼
Politie NL, take notes!
@rob636: hier doen ‘ze’ het met o.a. Mercedes B Klasse en en Audi A6. Je kan het slechter treffen; in sommige landen rijdt de lokale popo met Dacia’s. Check!
@RRRobert: oostblok ftw!
@RRRobert: wordt je ineens achtervolgd door een Duster.
@flatsixx: *word
10 jaar geleden deed je nog net geen happy meal bak over je gezicht wanneer je in een KIA zat, tegenwoordig heb je daarvoor in de plaats een lach als je een Stinger rijdt. Wat een prachtige auto
Schitterende wagen. En hoofdruimte achterin is pech voor de arrestanten gok ik?
@dutchdriftking: Als ze comfort willen hadden ze zich maar moeten gedragen toch
@dieselkameel: of niet laten pakken
@dutchdriftking: daar hebben ze knuppels voor. Wie niet luisteren wil zal maar voelen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@jesse137: Ik vind dit alles spontaan nog een heel stuk gaver worden! 🤤
Dit is de enige Kia die ik kan waarderen.
@alcantara: Cadenza ? K900 ? Telluride ? anyone.
Is de gaafste politievloot ter wereld niet die van Dubai?
@lekkerlinksrijden: daar moest ik ook meteen aan denken.
@lekkerlinksrijden: ja leuk, een Veyron als politieauto, maar dan zou ik je aanraden om er eens naartoe te gaan. De vloot bestaat voor 90% uit Toyota Land Cruisers en Kia Mohaves. Wel leuk, niet gaaf.
@720s: Kia Mohave? Serieus nog nooit gezien of van gehoord.
@alcantara: Heet in de VS Kia Borrego. Komt uit 2005 of iets dergelijks, tenminste zo ziet hij er al 10 jaar uit. Ze gaan hem kennelijk dit jaar vervangen, wat raar is, want de Telluride is net uitgekomen (bijna dezelfde auto). Dat je er nog nooit van hebt gehoord is mogelijk vanwege het feit dat we hem nooit hebben gekregen in Europa. In het geval van de Borrego/Mohave denk ik dat je daar blij mee mag zijn.
@720s: ik dacht dat ze meer van dat leuks hadden, valt me tegen van die olieboeren
@lekkerlinksrijden: ze bestaan ook wel, maar volgens mij zijn de meeste even op de foto gezet voor het tonen van rijkdom en daarna zie je ze nooit meer. In het dagelijks leven zie je de politie meestal rondrijden in SUV’s. Die zijn toch net even wat praktischer ;)
Overgewaardeerde auto… letterlijk en figuurlijk. KIA maakt echt leuke auto’s tegenwoordig maar uber-heldenstatus voor deze gaat mij persoonlijk te ver. Doe mij maar dan maar een Giulia.
@eklasse:
Voor mij hetzelfde maar dan voor Alfa Romeo, vooral op AB…
Ik hoor de zere teentjes nu al van vele bezoekers.
@jamesbond007: wat dacht je van Volvo.
Van de week nog gelezen op een Instagram account van een plaatselijke agent, dat ze een dader bij een achtervolging hebben moeten laten gaan, omdat hun Merc Busje-Klasse het niet bij kon houden… Nee, dan ben je lekker bezig. Neem dan een vette Koala Stinger!
Gaaf en Kia? Nope
Niets dan lof voor de Kia Stinger!
Maar als ik aan Australië en auto’s denk dan denk ik aan Holdens in allerlei configuraties, en die zijn ook echt gaaf… zelfs de politie Holden Commodores.
@dirkv: holden is op sterven na dood.
@johnwaters: Ja, dat vind ik erg jammer.
Ik vind de Stinger eigenlijk best wel snel oud worden.
Jullie sporen niet. Dikste politie auto die er bestaat is onze Audi A6 station ;) je moet eens die blikken zien van die toeristen in Amsterdam als er 1tje door de leidsestraat langsrijdt
@ozzytrk: Wow…..dat meen je echt? Audi A6… Dikste politie auto die er bestaat? Sorry hier in Canada en USofA hebben ze oa. naast Ford modellen ook Suburbans. Verlaagd en vaak niet opvallend aangekleed. K-9 units maar ook anti-terreur units. “Long rifles in the back”. ze gebruiken ze ook indien nodig. Waar nodig rammen ze je hier van de weg.in no-time. In tegenstelling tot Nederlands politie die behoorlijk soft overkomt vergeleken met politie (RCMP) waar ik woon, weet je gewoon dat je niet met ze rommelt tenzij je levensmoe bent.
@snowbird: Je kan je beter zorgen maken over de spellingspolitie. Ik kan totaal geen kaas maken van wat je probeert te vertellen en hoe de zinnen met elkaar in verhouding staan.
Even een korte toelichting op dat het een top land is voor automobilisten: Ik woon sinds een tijdje in Melbourne VIC en vooral hier heerst “Speed Kills”. Maximum snelheid op snelwegen rondom Melbourne zijn 100, en echt ver buiten stad een weerzinwekkende 110 (limiet is niet aangepast sinds 1970s). Rij je 112 op zo’n weg heb je $201 AUD aan je broek. En gezien agenten hier met boete quotums rondrijden rijdt iedereen hier gruwelijk flauw, om geen boete te krijgen. Wel mooie wegen :)
@dman: Daarom FL USA !! Altijd 10/15 miles te hard rijden =16/23 km en nooit problemen !! Me like !!
Niet gek ook, die stinger kosten in Australië geen drol. Volgens mij heb je daar al een Stinger GT voor minder dan €50K. Voor dat geld heb je weinig snellere politieauto’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).