De grille van dit busje belooft niks te veel

Auteur: , 31 Reacties

Je zou wellicht verwachten dat iemand zijn Vito voorzien heeft van wat foute tuning. Maar niks is minder waar.

Stap namelijk in en je betreedt een werkelijke oase van luxe. Maybach-luxe welteverstaan. De binnenkant van het busje is namelijk aangekleed met een cornucopia van Maybach-goodies, inclusief de stoelen zetels die je normaal vindt in de traditionele sedans van Mercedes’ luxemerk. Ook de uitklapbare tafeltjes komen recht uit de schappen van Maybach en verder is het busje aangekleed met hout, dikke speakers en een moddervette TV.

Op zich is het idee van luxe busjes niks nieuws, het bestaat al sinds Hannibal en consorten boeven te grazen namen in The A-Team. Eerder dit jaar schotelden we je zelfs een geinig lijstje voor met impressies van wat er zou gebeuren als luxe merken zich toe zouden leggen op busjes. En dan bedoelen we geen SUV’s, maar echte busjes. We moeten je wel waarschuwen voordat je op de link klikt: het artikel kan beelden bevatten die sommigen als schokkend zullen ervaren.

Dit ‘Maybach’-busje is echter best goed gelukt, als zeggen we het zelf. Ook de buitenkant mag er zijn, met het staande logo op de grille, badgeje achter op de flank, de putdekselvelgen onder de auto en als piéce de résistance de grille met de kenmerkende verticale baleinen.

Als je fan bent van het busje hebben we trouwens goed nieuws: je kan er een ritje in maken. De ‘Maybach Vito’ is namelijk eigendom van CLS Paris, een bedrijfje dat zich specialiseert in het verzorgen van vervoer op stand dwars door Parijs. Achterin zo’n luxe bus door de stad rollen is toch net wat comfortabeler dan in een Ferrari naar je rendez-vous scheuren. Zelfs als die Ferrari stiekem een Mercedes is #insidejokevoordekenners (voor uitleg/bijscholing kan je hier terecht).31 reacties

Busje komt zo
Keurig verhaal. Kop dubbel goed, want je verwacht idd dat achter deze monstrueus vergrote grille een amateuristisch ‘verfraaid’ bestelbakkie schuilgaat. En een ludieke toespeling op de reacties onder het vorige artikel.
Lijkt op een begrafenis auto.
@dees: Dat, en een fisheye lens voor de interieur foto’s.
@dees: hahaha! Die foto van de zijkant maakt het inderdaad zo lijken 🤣
Mijn God, en dan vinden mensen een Multipla lelijk!!🤣🤣🤣
@rhellema: die is mooi van lelijkheid, of geniaal, deze is gewoon lelijk ;)
De grille is wat fors. Maar verder, dik ding hoor. Interieur vind ik erg fraai zo.
Ding kost waarschijnlijk 2-3 ton ex bpm… Goed zot!
Mooi, duidelijk en weinig suggestief artikel! 😉 Je vraagt je af waarom een busje als deze eigenlijk niet meer normaal is om te hebben onder de rijken. Kennelijk is een dikke, lange sedan nog steeds het beste teken van rijkdom?
@drdre1: Het blijft wel een bussie!
@drdre1: je laat je toch niet voorrijden in een bestelbus? Lijkt het net alsof je van een schilderklus terugkomt en je onderweg hebt omgekleed, echter, de witte vlekken onder je neus zijn dan geen verf.
@wouterjeuring: een de pc Hooftstraat maak je hiermee juist de blits, die houden van exclusief. Ik vind het juist knap het uiterlijk verhuld wat er in de binnenkant schuil gaat.
@wouterjeuring: ja, helemaal gelijk. Maar als je gewoon puur kijkt naar ruimte, luxe en iets imposant dan vraag je je af waarom de rijken niet eerder in een luxe camper/vrachtauto rijden ipv al die dingen in een sedanmodel te duwen.
Superdik! Hebbon!
Mooi toch? Lekker laten gaan, niks mis mee.
Ik zou bijna zeggen: Hebben die Chinezen nu een Vito ge-copy-pastet?
Doe maar een brabus v klasse.. of gaat die weg vanwege deze?
Grappige taxi
Heeft duidelijk meer chroom op de voorkant nodig
Geniaal bedacht, en eigenlijk verrassend dat Mercedes zoiets zelf nog niet op de markt heeft gebracht. Ik denk dat er onder de superrijken en chauffeursdiensten best een markt voor dit soort auto’s is.
@edge: Die Mercedes-busjes zijn ook al voor de rijkere mensen onder ons. Op het werk hebben we zo’n ding om klanten mee rond te rijden. Ding kost gewoon een ton.
Wat een geniaal interieur, nu een nog wat knapper uiterlijk en zet hem maar op de dijk bij me.
Dit is op basis van een V klasse… tevens te zien aan de buitenspiegels. Een Vito heeft nooit igloniteurs in buitenspiegels. En de kofferklep is ook anders van een Vito. V klasse heeft alleen een chrome strip op de kofferklep onder de achterruit.
Ik zou mezelf de pleuris schrikken als ik nietsvermoedend langs dit busje zou lopen en er stapt ineens een levend iemand achter uit.
@moveyourmind: moet dan haast wel een levende crimineel zijn.
Op zich best goed gelukt maar achter de achteras zitten is niet zo comfortabel.
Maar de aandrijflijn haalt het nog niet bij een S-klasse van 20 jaar oud. Wat heb je eraan? De basis blijft een bestelbus met bijbehorende isolatie, motor en kwaliteit onderstel.
Zo hebben gewoon omdat ‘t kan even de hockeystick van de BMW 7 serie erop gekit…mooi interieur dat wel.
Hahah die grille, lachwekkend lelijk.
Interieur ziet er luxe uit, maar ik kan niet begrijpen dat iemand met veel geld in zo’n lelijk busje wilt rijden (als deze te koop zou zijn voor particulieren, gelukkig is er geen hele vloot van)
Als rijke stinkerd gaat het je toch om de binnenkant? Je wordt gereden dus ‘dynamiek’ heb je helemaal niet nodig. Je wil luchtvering op standje Agrabah en alle ruimte om je vermoeide botten te rusten. Als dat in een busje beter gaat dan in een limo dan zou ik het wel weten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).