De Hyundai Vision G Concept is Koreaans jatwerk 2.0

Auteur: , 25 Reacties

En dat resulteert in een behoorlijk fraaie conceptcar.

Hyundai Vision G Concept is Koreaans jatwerk 2.0

Het is zo dubbel met dit ding. Enerzijds heeft de Vision G absoluut geen eigen smoel, anderzijds moet je concluderen dat het -zeker naar Koreaanse begrippen- gewoon een aardig vormgegeven conceptcar is. Het laat in elk geval zien welke kant de Hyundai designs over een jaar of wat opgaan.

Of ook we daar ook hier in de Oude Wereld de vruchten van plukken valt nog maar te bezien. De Vision G is namelijk een proefballonnetje van Hyundai’s Amerikaanse designafdeling, waar grotere auto’s worden bedacht die minder interessant zijn voor bijvoorbeeld de Nederlandse markt.

Desalniettemin biedt het hoop voor de toekomst. Wel hopen we dat Hyundai die vleugeltjes naast de badges achterwege laat. Die maken het geheel een beetje clownesk. Gewoon aan Aston Martin overlaten, dus.
25 reacties

Achterkant lijkt op Jaguar XJ.
@laraki: en t dashboard uit n A8
@bernardoo:
En de banden zijn minstens zo zwart als dat van een Mercedes S…..
Dat dat zo maar kan! Het moet niet gekker worden…..
@Rob: ik denk dat je me verkeerd begrijpt. Ik maak me niet druk over Aziaten die Westers design jatten. Maar omdat deze concept zoveel Europese design cues heeft van bestaande modellen, blijven ze achter lopen. Ondanks dat deze concept er prima uitziet, blijft het een vertraagde reactie op iets wat ze op deze manier nooit kunnen evenaren of passeren.
@bernardoo: fijn dat je het nog even toelicht. Hier was ik zelf echt niet opgekomen…….
@bernardoo: Alles lijkt wel ergens op. Dat maakt het nog geen jatten. Ford jat van Aston, dat wel. De nieuwe Alfa lijkt op een BMW 3 en profil, de nieuwe Tiguan lijkt ook op een BMW-SUV aan de zijkant, de nieuwe Astra heeft wat weg van de DS-lijn, en zo zijn er genoeg voorbeelden.

Achter lopen? Vind ik niet. De huidige modellen zien er allemaal modern uit. Als je dat dan “Westers” wil noemen, mij goed. Maar volgens mij ben je dan wel wat chauvinistisch ingesteld. De Japanse merken zijn het laatste decennium zeer gewaagd bezig qua design, en ze zijn nog niet klaar, getuige de Toyota Mirai en de nieuwe Prius. Voor velen blijkt dat dan ‘te’ gewaagd. Vooral voor diegenen die jarenlang hebben zitten zagen dat een Toyota het sex-appeal van een koelkast had.

Hyundai-Kia is vijfde grootste constructeur ter wereld, met slechts 2 merken – voorlopig, want ik verwacht dat we binnenkort toch wel eens een luxe-divisie ‘Genesis’ mogen verwachten. VW wil dan wel de grootste worden, maar daar hebben ze 10 merken voor nodig. Ik vermoed dat over 5 jaar plaats 1 en 2 een strijd wordt tussen Toyota en Hyundai-Kia, en dat VW al tevreden zal mogen zijn als ze een derde plaats kan veroveren ten koste van Renault-Nissan…
@Esprit_de_Flandre: tussen sex appeal en anticonceptie zit nogal een verschil.
@Esprit_de_Flandre: 10 merken is ook niet helemaal eerlijk natuurlijk. Lamborghini, bentley, Bugatti en Porsche ook nog een beetje zijn niet de grote producenten van het vag concern. Daarbij is vag wat winstgevendheid vele male groter dan kia.

Desalniettemin is dit gewoon een mooi concept en zijn de auto’s van kia-hundai gewoon mooi en ik ben met je eens dat ze niet achter lopen met design.
@Esprit_de_Flandre: plaats vijf als je het over winst hebt, plaats vier als je het over verkochte modellen hebt. Nette prestatie als je je beseft dat ze pas 40 jaar eigen auto’s bouwen.
@Rob: jou humor ook.

Maar vind dat wel leuk.
Behoorlijk dikke bak, imponerende voorkant!
Autoblog, hebben we ook nog foto’s van Hyundai’s N Vision GrranTurismo 2025 of hoe dat ding ook mag heten? Als ik me niet vergis staat die ook op de IAA.
Opzich best heel netjes toch?
Vleugeltjes voor de premium modellen, daar houden ze zich aan. Het zij best een hit kunnen worden als ze hem ongeveer nu op de markt kunnen brengen?
Jatwerk of niet, ding is gewoon mooier dan welke zogenaamde premium mobiel dan ook….
Dat logo gebruikt Hyundai al jaren, een beetje laat als je het nu als jatwerk gaat bestempelen.

Ik wist trouwens niet dat Aston Martin de enige was die vleugels in hun logo mogen verwerken.
@marv46: and what about Bentley?
Zo dat is weer een lekker negatief stukje over Hyundai…God , wat een proffesionele houding zeg…
@norge: Tja, als het een Ford-logo had, zou het een ubercoole dikvette nieuwe Amerikaanse Stijl zijn natuurlijk. Dat ie van het Amerikaanse designbureau komt maakt hier dan ook niet uit, het blijft Koreaans en dus jatwerk…

Zou het jaloezie zijn omdat de geliefde Westerse merken dit soort dingen niet durven neerpennen?
@Esprit_de_Flandre: Het is denk ik populair om negatief tegenover Aziatische merken te zijn..
@norge: of het tegen alle Aziatische merken is, durf ik niet te zeggen. Maar dit vind ik gewoon een heel nette auto, met een waanzinnig interieur. Dat hen ineens ‘jatwerk’ is heel erg jammerlijk.
Achterkant doet mij denken aan de mooie versie van de Bangle achterkant van de eeuwwisseling. Goed bezig daar.
Dat is het logo van de Hyundai Genesis. Deze Vision G is dan ook een proefballon voor de derde generatie Genesis.
Zijkant van Mercedes voorkant lexus achtig ,achterkant van een bentley

Knip plak werk
Gewoon supermooie auto. Over jatten… op het gegeven moment lijkt álles wel een keer op iets dat al bestaat. Dat is met muziek ook zo, of films. En motorfietsen net zo. Koop gewoon wat je leuk vind en kán betalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).