De internationale media over P1 Verstappen in Mexico

Auteur: , 35 Reacties

Op comfortabele afstand pakte de Nederlander gisteren de winst.

De internationale media over de winst van Verstappen in Mexico

De sportman in Max Verstappen mopperde gister nog over die kwalificatie, maar de Red Bull-rijder mag terugblikken op een grandioze race. Nadat de Limburger over de finish reed, duurde het dik 17 seconden voordat de nummer twee, Sebastian Vettel, arriveerde. Tegen het einde van de race communiceerde Verstappen met zijn renstal dat de motor een tandje minder mocht. Dit uit voorzorg, om te voorkomen dat de pechduivel bij Max kon toeslaan in de slotfase.

F1-fans over de hele wereld verkozen Verstappen wederom tot Driver of the Day, ondanks het feit dat Lewis Hamilton het wereldkampioenschap op zijn naam wist te zetten. We hebben een overzicht hoe de internationale media reageerde op de winst van Verstappen in Mexico.

De internationale media over de winst van Verstappen in Mexico

BBC
Vettel moest het stellen met een tweede plaats. Hij lukte hem niet in de buurt te komen van de dominante Max Verstappen. De Nederlander kende een vliegende start en keek vervolgens niet meer achterom. De gehele race was Verstappen in controle. Op comfortabele wijze wist de coureur een afstand te creëeren van Lewis Hamilton. De Mercedes-rijder kwam in de knel met zijn banden. Geen ramp verder, want Vettel wist niet te winnen en dus werd Hamilton kampioen. Ondanks de indrukwekkende prestatie van Verstappen, ging bij de Britten de meeste aandacht naar de man die vierde werd.

Le Figaro
Verstappen reed een superb race. Hij was furieus over het resultaat van zijn kwalificatie en liet het er niet bij zitten tijdens de race. Een grandioze start zette hem op voorsprong. Het gat met de rest van het veld werd steeds groter. De coureur wist goed om te gaan met zijn banden en pakte zo wederom een nieuw succes in Mexico. Een circuit dat hem past als een maatpak.

De internationale media over de winst van Verstappen in Mexico

Sky Sports F1
Sky Sports leek met open mond naar Verstappen te hebben gekeken. Na een pitstop staat Bottas een unbelievably volle raceronde achter op leider Verstappen. Hij weet het lot van Ricciardo te ontlopen en het gat tussen Vettel en hem werd gedurende de race alsmaar groter en groter. Verstappen kende meerdere sterke fases gedurende de race.

CNN
Voor het tweede jaar op rij wint Verstappen de Grand Prix van Mexico. De coureur wist de race te leiden en een groot gat te slaan met Hamilton en de andere uitdagers. Het 21-jarige wonderkind claimde de vijfde overwinning in zijn snelgroeiende F1-carrière.

Auto, Motor und Sport
Vanaf de start verliep de race voor Verstappen succesvol. De jongeling controleerde de race op een zelfverzekerde wijze. De coureur kon zich zelfs een tweede safetystop in ronde 48 veroorloven, zonder de leiding op te geven. Met een afstand van 17,3 seconden op Vettel passeerde Verstappen op comfortabele wijze de finishlijn. Een indrukwekkende afstand als je weet dat de Nederlander zijn team vroeg om de motor minder agressief af te mogen stellen.

ESPN
Bij de Grand Prix van Mexico draaide het vooral om de bandenstrategie. Verstappen, Vettel en Hamilton hielden een twee-stop strategie. Verstappen trok aan het langste eind. Alleen Hamilton wist in het begin van de race druk uit te oefenen op de Nederlander, maar dit ging ten koste van zijn banden. Verstappen bleef vrijwel ongeslagen aan de leiding tegen het einde race.

De internationale media over de winst van Verstappen in Mexico

Gazetta dello Sport
Verstappen wist de leiding te pakken in het begin van de race en bouwde vanaf dat moment aan een gat. Een gat dat alsmaar groter en groter werd met de rest. Red Bull was met Verstappen zeer succesvol, want ondanks de korte pauzes met twee pitstops werd P1 niet afgestaan. De Italiaanse krant zegt dat de toekomst van deze sport in de handen van de Nederlander ligt.

The Guardian
Verstappen heeft deze Grand Prix weer een record gepakt. De Nederlander heeft vijf races gewonnen zonder ooit op pole position te hebben gestaan, aldus The Guardian. De krant moet nog wel even een sneer uitdelen aan ‘onze’ Armin van Buuren. Een vreselijke DJ, aldus de Britten.35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Helemaal mee eens. Over de DJ dan. :-P
@drdre1: Ik neem gelijk een abbo op The Guardian.
The Guardian beschouwt zich als een beschaafde krant. In dat licht bezien niet duidelijk waarom ze van Buuren als ‘terrible’ kwalificeren zonder een spoortje van uitleg waaróm van Buuren ‘terrible’ zou zijn. ’t Laagje beschaving blijkt dus flinterdun.
@amghans: het is niet beschaafd, maar valt wel te beargumenteren: DJ Armin was ooit een groot DJ in Groot Brittannië eind jaren 90, waar zijn genre, Trance, vandaan komt. Trance is nog steeds een grote muziekstroming in GB. Armin van Buuren is de heraut van Trance volgens veel kenners, maar is verworden tot een (irritante) celbrity die daar op het podium de aandacht staat op te eisen. DJ’s die passie voor muziek hebben worden nog steeds gewaardeerd. Bij b artiesten die voor twee ton een USB stickje inpluggen bij ieder hip evenement, gaat in GB je kop eraf.
@gj1985: dank, duidelijk. Vanuit die optiek hebben ze wellicht een punt. Overigens benieuwd of alleen DJs van het Continent ten prooi vallen aan deze behandeling of dat dat ook DJs van ‘home turf’.treft.
@gj1985: ik kan het fout hebben, maar volgens mij overziet A van B nog steeds de muziek die wordt gemaakt (onder zijn naam). Volgens mij is hij zn eigen merk en is hij niet een speelbal zoals de meeste ‘sterretjes’ uit de GB; die alleen af en toe een liedje inzingen (en dat vervolgens door een computer weer vervormd wordt).
Maar een DJ staat tegenwoordig voor zijn muziek dat hij laat horen op een event en de show die er bij gaat. Ik kan me niet voorstellen dat de F1 organisatie zelf niet heeft gezegd dat er geen risico mag zitten in het optreden en dat het liefst alles ge-prerecord is (gezien de bende en troep op zijn bureautje).
@gregorius: A van B is een grote naam, maar het was ook echt niet aan te horen die eerste 2 minuten. En een kant & klaar setje afspelen en dan zo wanstaltig aan knopjes draaien kan toch ook niet, zeker in Engeland niet (waar het commentaar vandaan kwam). Daar hebben ze nog een echte ‘performance’ cultuur, of het nu echt live is, of maar een beetje. Een F1 coureur gaat toch ook niet met cruise-control aan ‘racen’ en dan fake oversturen ?
@amghans: Omdat het een terrible tenenkrommende voorgeprogrammeerde ‘show’ was.
@harrie: ja en dat max op de knop mocht drukken om het feest te starten :’)
@sjonniedeluxe: Volgens mij drukte hij ook nog op de verkeerde knop.
@berlinetta: het was hoe dan ook een genante en ongemakkelijke vertoning. Max was duidelijk verrast door het – kuch- “interview” van Armin
@amghans: tja als je kijkt naar het niveau van DJ’s in de UK dan ligt die natuurlijk velen malen hoger. Helaas wordt er bij DJ-lijsten alleen gekeken naar de commerciële opbrengst.
-edit: geen artikelen van andere sites kopieëren aub-
Ja.. the guardian zal wel zeer gekwalificeerd zijn op het gebied van DJ’s..
@janmetdelangeachternaam: precies evenveel als ze gekwalificeerd zijn om iets te vinden over F1 coureurs of politici.
en waarom is armin van buuren een ‘terrible’ dj? omdat ie de meest succesvolle ooit is?
@gwnbmw: In mijn ogen bestaat er in de dj-wereld niet zoiets als de meest succesvolle dj. Daarvoor zijn er teveel stromingen in de scene.
@berlinetta: succesvol = geld, dus dat kan wel gemeten worden. De beste bestaat niet. In ieder geval wordt Armin links en rechts voobrij gedraait door gasten uit de UK
@deeberton: Hoeveel geld een dj krijgt, is niet alleen afhankelijk van zijn muziek. Sterker nog, het is meer afhankelijk van het hele team om hem heen dan van zijn muziek. Een vriend van me is namelijk manager van een aantal dj’s in de hardstylescene dus die heeft me wel eens vaker uitgelegd hoe het zit.
@gwnbmw: gewoon omdat hij kutmuziek maakt!
@rhellema: de jaloezie spat er vanaf…
@gwnbmw: sorry hoor maar fijn voor hem dat hij er rijk mee wordt maar ik zou er bijna geld voor neerleggen om die ongein niet te hoeven luisteren. Lijkt me geen gevalletje jaloezie meer een gevalletje (andere) smaak.
@gwnbmw: dus omdat ik het kutmuziek vind ben ik jaloers? Dat moet je me even uitleggen.
en toch blijf ik er van balen dat ie niet de pole kon pakken.

Zo’n record als jongste poleposition starter blijft wel even staan, terwijl over x jaar deze overwinning niet als heel bijzonder zal worden gezien. (ofwel “gewoon” 1 van zijn in totaal 5 overwinningen, ofwel 1 van de vele)
Als ik de race objectief bekijk is hij eigenlijk saai en ook zeer pijnlijk geweest. Bottas vanaf plek 5 op een ronde gezet en alles en iedereen daarachter op twee rondes. Grosjean zelfs op drie rondes… Dat is eigenlijk niet wat je wilt zien in een race.
@viezefreddyw: ik vond het eigenlijk wel interessant.
Er zullen meer mensen zijn die zeggen dat Mexico, na Monza, een van de makkelijkste circuits is op de calendar. In dat geval heb ik een hoop interessante dingen gezien:
– MB neemt risico door geen setje extra harde banden over te hebben.
– Alle buiten-top-6 autos zijn dus min 2 seconden per ronde langzamer. Da’s echt flink veel.
– Die gekke Vandoorne kan er dus jammer genoeg voor hem echt niet zoveel van, want gister zag je dat zijn auto goed mee kwam.
– We weten dat Kimi vaak lang door kan rijden op zijn banden en het helpt m meestal niet. Maar gister blijkbaar dus wel, want de MB’s kregen het niet voor elkaar.
– Inhaal-kwaliteiten van de middenvelders zijn lang niet allemaal hoog als die van de top 6.
@gregorius: Dat zijn inderdaad wel interessante dingetjes. Maar qua gevechten en strijd op de baan was er allemaal toch niet zo veel als ik op had gehoopt.
Dacht eerst dat Bottas nog wel een overwinning kado zou krijgen voor bewezen diensten zodra Lewis de titel binnen heeft, maar zelfs dat gaat niet meer lukken met zijn tempo vrees ik.
Zou me niks verbazen als ie een dikke afkoopsom krijgt en Ocon volgend jaar naast Lewis zit.
Welkom op muziekblog…
Lekker belangrijk hoe en wie er na de race draait.
Gezien het Russisch roulette met de Renault onderdelen (zie de rest pech hebben) is het fijn om de wagen op deze manier over de finish te rijden. knap werk
@freek1: Renault onderdelen waren prima… RB had zelf de boel niet op orde. Hydraulisch probleem en geen motorisch.
Hoe vaak heeft Max nu “driver of the day” gewonnen dit seizoen? Hoe staat het kampioenschap er hier bij?
@Papageno: VER: 5x, RIC: 4x, HAM: 3x, VET: 3x, RAI: 1x, ALO: 1x, LEC: 1x, GAS: 1x
Ik dacht nog even: Gaan ze bij MB Bottas en Hamilton nog van plaats laten wisselen? p5 was ruim voldoende voor Hamilton en Bottas kan wel wat punten gebruiken, hij staat er nog maar 11 voor op Verstappen.
Max in de Mercedes en het seizoen is gedaan na race 1! Ik geef toe dat Lewis een goede racer is, maar het is en blijft een bleiter die op de juiste moment in de juiste auto zit. Geef Max de Ferrari bijvoorbeeld en hij draaid rondjes rond Lewis en wint de race met voorsprong.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).