De Jeep Grand Cherokee Trackhawk is 707x geweldig

Auteur: , 24 Reacties

Om dat vast te stellen heb je geen haviksoog nodig.

Wat is de gaafste auto die FCA meegenomen heeft naar de beurs? Het voor de hand liggende antwoord is de Ferrari 488 Pista, maar misschien is het wel deze Jeep Grand Cherokee Trackhawk. En dat niet alleen omdat Ferrari op papier geen deel meer uitmaakt van het concern.

De Grand Cherokee Trackhawk is de extra sterke versie van de toch al niet misselijke Grand Cherokee SRT (rijtest). Onder de kap huist de monsterlijke V8 die ook in de Hellcat-versies van de Dodge Challenger en Dodge Charger ligt. Dat betekent dat deze SUV een vermogen heeft van 707 pk. Jazeker, laat het even op je inwerken, een SUV met 707 pk.

Helaas zit er ook een nadeel aan al dit geweld. In Nederland belastingland betaal je uiteraard enorm veel CO2-tax op een leuke auto als dit. De gewone SRT deed al 174.490 Euro, maar de Trackhawk gaat daar nog dik overheen met 238.707 Euro. Pff…24 reacties

Mede mogelijk gemaakt door de NL roverheid
@v6ti: Eerder onmogelijk gemaakt…

Helaas…
Zou me niks verbazen als er uiteindelijk ook een Demon versie van komt. Widebody kit en die motor en je bent klaar. Dat blok met 4wd in zo’n ding, geweldig lijkt me dat.
Ik zag hem in een paar video’s van Salomondrin. Wat een monster zeg
Wat een beestachtig apparaat, alleen al op de foto’s behoorlijk indrukwekkend.
Komen ze dan ook standaard met een trekhoak?
@winkeb: nog niet gehoord!
Zoals ze in de Trekautokampioen zouden zeggen: die is in de heuvels bij Luik als eerste boven…
Alleen als dikke middelvinger naar de overheid, laat aub minimaal 1 iemand zo’n ding op Nederlands kenteken zetten… * banksaldo bekijkt en huilt*
@rednasnamsob: Dikke middelvinger naar de overheid? Je doet je juist een groot plezier als je er een op NL kenteken zet.
@545e60: ook… Of je doet het om te laten zien dat je geen ene fcuk geeft….
@rednasnamsob: ik geef net 1 fuck teveel in dat geval.
Eindelijk eens iets leuks tussen al die muffe geitenwollensokkenauto’s…
Morgen toch maar eens kijken voor zo’n tweede hypotheek…
Daar wil ik wel eens een ritje mee maken!

En die Jeep is ook niet verkeerd.
@cossiekiller: badum tssss
Even op grijs kenteken rijden excl. BTW en BPM. Netto operational lease en dan privé na verloop van tijd overnemen, achterbank d’r weer in en gáán
Slaap lekker.
Heerlijk, gewoon omdat het kan, “fuck lithium ion”
Ik heb wel eens een normale versie op grijs kenteken zien rijden, dan is hij toch nog wel een soort van betaalbaar?
Schrijft de BPM net zo hard af als de rest van de auto in Nederland? In dat geval wil ik er over een paar maanden wel eentje importeren voor een paar tientjes.
Ik vraag me af of we over enkele jaren nog denken dat dit bijzonder is of dat tegen die tijd alle suvs 800-1000 pk hebben…
Een Tesla Model X P100D heeft al 770pk toch? Of rekenen we die niet onder de SUVs?
De prijs lijkt hoog , maar een BMW X5 M of een Range Rover SVR met veel minder pk’s kosten met opties ook al gauw 220-230k, de Jeep is vrijwel altijd full-options, dus daar kun je nauwelijks nog iets bijbestellen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).