De Mercedes G65 owneert nu ook de DAF Variomatic

Auteur: , 23 Reacties

De Gelände kan echt alles.

G65

Maar moet daardoor nu wel terug naar de dealer in Amerika. De National Highway Traffic Safety Association (NHTSA) heeft namelijk vastgesteld dat Mercedes op sommige auto’s de verkeerde software geinstalleerd heeft, waardoor de G65 AMG (rijtest) extreem hard achteruit kan rijden. Bak in ‘R’, voet op het gas en goaaan met die geblazen V12! Het probleem is alleen dat de G-klasse niet de meest geschikte auto is voor dit soort capriolen. Bij meer dan 16 mijlen per uur in ‘de achteruit’ kan de zeecontainer als je het stuurwiel bedient namelijk omkieperen.

Net als bij de recente terugroepactie voor de Bugatti Chiron hoeft Mercedes geen drommen mensen voor hun dealers te verwachten met hun G65jes. Hoewel Amerika een hele belangrijke markt is voor de G, worden naar verluidt maar 20 exemplaren geaffecteerd door het issue. De G65 was in ‘Murica weliswaar niet zo duur als in Nederland, maar kostte nog altijd een dikke 200.000 Ekkerdollars. Klanten worden geïnformeerd door Mercedes en kunnen uiteraard een gratis fix komen halen. Blijft de grote vraag over: als jij er toevallig een zou hebben, zou je ‘m dan laten fixen, of houd je wel van een beetje gevaar?23 reacties

Hoe vaker ik hem zie, hoe gaver ik het ding ga vinden. Modellen uit de jaren 80 en 90 beginnen ook zeer betaalbaar te worden, ben alleen een beetje bang voor de onderhoudskosten en in een keer van my 2017 naar my 1981 te gaan qua infotainment e.d… op de zaak kun je ze iig voordelig youngtimeren.
@2wheeler: 3 x je reactie gelezen, denk dat ik nu snap wat je bedoelt.
@isn1981: ik begreep het van de eerste keer, en ben dan nog Vlaamstalig!
@isn1981: ja sorry, een = één en my = model year, had het beter even voluit kunnen typen, dit leest een beetje køt..
@2wheeler: of MY, dan is het duidelijker dat het een afkorting is.
@2wheeler: Infotainment is alleen maar afleiding. Maar je telefoon in een houder en een goed oortje in en je kunt bellen. Muziek kan via een simpel aftermarket radiootje met kabeltje.

Ik denk dat je vooral spijt gaat krijgen vanwege de rijeigenschappen en het vermogen. Als dagelijkse auto kan je beter een ander model zoeken uit die tijd, of een modern koekblik en een G prive ernaast.
@lekbak: rijeigenschappen en vermogen zijn inderdaad belangrijker en ik denk ook dat ze tegenvallen… Voor privé heb ik er het geld niet voor over. Het is of een G op de zaak als enige auto of mijn Cactus houden, motor verkopen en kijken naar een leuke Caterham / Lotus 7 of ander soort kitcar. M’n motor is af en ik ben opzoek naar een nieuw project als het huis af is.. een G was zo lekker simpel om aan te sleutelen (dacht ik althans).
@2wheeler: ik heb hem de afgelopen weken in st tropez meerdere malen voorbij zien komen. Als je hem alleen ziet rijden dan is het een echte mastodont, zie je hem met bijv een x5, range rover, land rover, jeep gc of q7 dan is het maar een klein smal autootje
@jvthof: het is inderdaad een vrij smal ding, maar dat vind ik ook wel weer grappig eigenlijk. Je schijnt ook redelijk dicht naast elkaar te zitten in de cabine.
Wie een J-turn probeert met dit soort auto is echt een pannenkoek
@breakingpoint: dan neymar je je wagen
Owneert? Bedoel je owned, eert, onaneert?
@vroaaar: Lijkt me dat het engels woord ‘to own’ vernederlandst wordt. Bestaande tech wordt gebruikt alsof ze het zelf hebben uitgevonden… (?)
@BrutaalAapje: vernederlandsing van “to own” in derde persoon enkelvoud zou dan ownt zijn…
@vroaaar: Hey meester, is de zomervakantie alweer voorbij? ;)
@vroaaar: Franse werkwoorden eindigen op – ER. Als je “to own” verfranst heb je “Owner”. “Owner” vernederlandsen geeft dan “Owneren”. YW
@sntial: je kraamt o(w)nzin uit! Het is immers een Duitse auto, dus daar is geen woord Frans bij.
@AB: die nieuwe thuisbezorgd video die midden in de tekst komt, freeze-t mijn browser (chrome version 68.0.3440.75 (Official Build) (64-bit)) , op een aardig gepimpte Dell computer. Is nu al het 3e artikel waar t gebeurd.
Ik hoop dat thuisbezorgd de hoofdprijs betaalt: want een advertentie video, in de tekst, dat bijna je hele scherm opvult is zeeeeeer irritant (zelfs als het mijn browser niet laat crashen).
@gregorius: ik zal het even doorspelen aan de autoriteiten.
@gregorius: probeer eens met v68.0.3440.76
als je niet beter zou weten zou je haast denken dat Volkswagen deze software geschreven heeft

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).