De nieuwe Aston Martin Vantage krijgt een handbak

Auteur: , 21 Reacties

Driewerf hoera!

De nieuwe Aston Martin Vantage krijgt een handbak

Handgeschakelde versnellingsbakken zijn hard op weg de panda’s van de autowereld te worden. Ja, ze hebben een grote schare fans, maar er moet verdraaid veel moeite worden gedaan ze anno 2015 nog bestaansrecht te geven. Waardoor veel automerken de voorkeur aan transmissies met dubbele koppeling geven, en de handbak gedoemd is een leven als puristenspeelgoed te leiden.

Bij Aston Martin is de handbakhaat iets minder heftig. De opvolger van de V8 Vantage, die in 2018 het levenslicht ziet, wordt namelijk gewoon weer leverbaar met een handbak, mocht je de automatische transmissie niet blieven. Dat verklapte Aston Martins designchef Marek Reichman aan Jay Leno, toen hij de DB10 Bond-auto aan de petrolhead in diens ruim bemeten garage kwam laten zien voor een aflevering van Jay Leno’s Garage (dat recent van YouTube naar een televisiezender promoveerde).

Geen airco

En dat geeft ons meteen een reden om Jay Leno’s video van de DB10 hier te laten zien. Waarin we te horen krijgen dat er in zes maanden tijd tien exemplaren van zijn gebouwd, geen enkele unit airconditioning heeft, er banden zijn gemonteerd die expres minder grip hebben, en de ramen niet naar beneden kunnen. Maar dat hoeft ook niet, want de stuntcoureurs zaten voor het filmen van Spectre op het dak.21 reacties

Lekker hoor Aston Martin! Weer een reden om als merk van je te houden!
@viezefreddyw: tja, het wordt steeds meer een stukje Britse folklore, dat AM. Onder het mom van rijbeleving geen investeringen doen in technische vooruitgang!
@p993: precies zoals bij de Porsche 993 😉
Goed nieuws en mooi om te zien dat Aston Martin een handbak blijft aanbieden. Des te meer nu ze in financieel zwaar weer verkeren, vind ik het leuk dat ze de purist tegemoet komen.

Maar het uiterlijk van die DB10 kan mij nog niet echt overtuigen. Het is geen lelijke auto, maar het mist de stijl van een echte Aston.
sorry vind ‘m niet zo mooi…Verder auto of handbak i don’t care…
Tof filmpje van leno! Wat een mooie wagen is het ook.
Ik krijg bij de DB10 ook wel het gevoel dat het ook echt geen serieuse straat auto is. Nogal prijzige Bond merchandise voor de fan.
@jorden: Je weet dat die DB10 ook nooit als straatauto bedoeld is? De wagen is speciaal gemaakt voor de nieuwe James Bond film en is niet te koop. Uiteraard zal een enkel exemplaar naar verloop van tijd wel in handen komen van een verzamelaar, maar het is niet zo dat je bij Aston Martin even een DB10 kunt bestellen.
vind het front van die DB10 niet mooi, hopelijk zien de productieversie van AM de aankomende jaren er beter uit
Hallelujah! Aston Martin zegt een handbak te gaan leveren.
……… en vervolgens zijn er straks welgeteld 3 klanten die er eentje bestellen…
@ramshoek: Dat maakt het dus juist des te gaver. Ze komen die drie klanten dan wel tegemoet. Degene die geen handbak wil, kan gewoon een automaat kiezen.
@ramshoek: Er zijn verschillende klanten die hun originele V12 Vanquish terug naar Aston hebben gestuurd om voor een zacht prijsje de flippers eruit te laten slopen en er een handbak in te bouwen.
De Jaguar F-Type vind ik mooier en is goedkoper dan deze Aston. Aston Martins zijn bloedmooi, maar de DB10 kan mij niet echt bekoren.
@michaelcorleone: en ook de F-Type is te bestellen met een handbak!
Ok leuk zo een film auto maar je hebt er geen ruk aan.

Weet iemand waar ik die gepromoveerde youtube show kan bekijken ??
Ik vind het eigenlijk best vreemd dat er geen airco op zit en dat de ramen niet naar beneden kunnen in de DB10. Je zou toch verwachten dat de auto, omdat het een Vantage met nieuw plaatwerk is, gewoon over die functies beschikt.
@Edge: Als ze toch allemaal naar de moeder worden gereden tijdens de opnames is het toch juist slim om onnodige dingen weg te laten. Al was arko wel handig geweest.
Neeeeee
Toch bijzonder dat van de sportauto fabrikant met de minste technologische ontwikkelingen het blijven leveren van een handbak ‘nieuws’ is.
Ik ben vooral benieuwd hoeveel AMG onderdelen er in deze auto zullen komen.
Gewoonweg omdat hun sequentiële bak op niets trekt. Hopelijk kopen ze deze keer deftig materiaal in …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).