De nieuwe Mercedes B-klasse is officieel

Auteur: , 48 Reacties

Met deze B-klasse neemt Mercedes definitief afscheid van het oude imago. Is de B-klasse een auto geworden waar je voortaan gezien in wil worden?

De eerste twee generaties Mercedes A-klasse waren niet moeders mooiste. In vergelijking met de rest van het gamma was de hatchback een buitenbeentje. Mercedes maakte dit goed met de komst van de W176 in 2012. Niet langer was de A-klasse een lullig model, maar werd de auto een ‘échte Mercedes’ en kon je met de auto gezien worden. De Duitse autofabrikant heeft hetzelfde gedaan met de B-klasse. Het lullige is eraf en de nieuwe B is een aardige people carrier geworden.

De hatchback heeft een langere wielbasis (2,729 mm) met een kortere overhang. Dit resulteert in meer hoofd- en beenruimte voor inzittenden. Het front doet wat denken aan de huidige A– en CLS-klasse, alleen heeft Mercedes de lijnen minder scherp getekend. Zo laat het merk zien dat de B-klasse de ‘brave’ variant is op de A-klasse. Keuze voor de velgen beginnen qua grootte met 16-inch. Optioneel kun je tot 19-inch krijgen onder je B-klasse.

Het interieur komt sterk overeen met de binnenzijde van de A. Het MBUX-systeem met twee schermen maakt zijn intrede en de B-klasse is qua interieur voortaan in lijn met de andere modellen van Mercedes. Er is 455 liter bagageruimte. De achterbank is verschuifbaar, wat resulteert in meer ruimte (705 liter). Wie nog meer ruimte nodig heeft kan de achterbank neerklappen. Er komt dan 1.540 liter aan ruimte vrij.

Met de marktintroductie is de nieuwe B-klasse leverbaar met twee benzine- en drie dieselmotoren. Qua benzinemotoren zijn er de B 180 met 136 pk en de B 200 met 163 pk. Dieselen doe je met de B 180d (116 pk) B 200d (150 pk) en B 220d (190 pk). De nieuwe B-klasse komt niet met een handbak op de markt. De benzinemotoren en de minst krachtige diesel komen met een 7-DCT. De rest krijgt een 8G-DCT. Standaard levert Mercedes de B-klasse met een 43-liter tank. Er komt een optie om deze te vergroten naar 51 liter.

De verkoop start op 3 december. De eerste leveringen zijn vanaf februari 2019. Bewegende beelden van deze nieuwe B-klasse zie je op autojunk.nl.48 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Erg netjes gedaan!
en waar komt die 8 traps automaatbak vandaan? Ik dacht dat MB enkel 7 en 9 had.
@991gt3rs: Die hebben ze al enige tijd, ik rij er al 3 jaar mee rond in een GLC en als ik het goed heb is dit eigen fabrikaat.
@royaledeluxe: weet je dat zeker, de GLC volgt qua aandrijflijn grotendeels de C klasse en die is gestart met de 7 Gtronic en na verloop van tijd is de 9 gtronic geïntroduceerd. Een 8 traps automaat ken ik niet.

De 7 traps in de nieuwe a komt overigens van getrag vandaan
@royaledeluxe: ik denk dat je een keer de versnellingen moet tellen met opschakelen😂 let wel hij rijd weg in de 2e versnelling!
@991gt3rs: zf waarschijnlijk
@ko4n: nee dit is eigen fabrikaat. Ze hebben ZF de middelvinger gegeven volgens AB artikel.
Voorspelbaar, maar zeker niet lelijk. En interieur is top, doet Mercedes toch erg goed imho.
Opa, waarom heb je twee tablets in de auto?
@mashell: wat is een tablet jongen?
@mashell: Blijf jij eens van mijn TABLETTEN af in het handschoenvakje, anders mag je de rest lopen.
Voor een auto uit dit segment zeker niet verkeerd!
Opgerekte A klasse maar zeker niet lelijk. Stiekem zou ik er best een willen hebben.
@mikje90: gewoon op de naam van je partner zetten
Het lijkt een beetje op een A-klasse met obesitas
Humor, een benzinetank met 8 liter vergroten.
Verder is dit wel de perfecte uitvoering geworden voor mensen die een A-Klasse zouden willen maar teveel zooi mee moeten sleuren vanwege kroost.
@vonklausenburg: een golf plus dus
@lekkerlinksrijden: Maar dan aantrekkelijk in design en met hoogwaardige afwerking!
@vonklausenburg: lekker de bovenkant van je dashboard knuffelen
@lekkerlinksrijden: Dat is af en toe best fijn hoor, zeker als Mevrouw von Klausenburg mij weer eens een koude schouder geeft.
Op de een of andere manier is dit nu de mooiste Mercedes van de nieuwste designtaal. Veel beter dan de Active Tourer maar ik heb de B-Klasse altijd al beter gevonden.
@720s: Eens, de lijnen komen beter uit en de auto lijkt in proportie. Daarnaast geeft mij de auto het gevoel een soort MPV van de A-Klasse te zijn. Iets wat gek is, want de vorige generatie B is hier nog enorm duidelijk in te herkennen.
Anita kijkt met zaaddodende ogen, wanneer blijkt dat Sjon een B heeft overwogen. De accountant zucht, hij voelt zich geen vent. Anita wordt door de buurman verwent.
@cloverleaf: Nou kijken vrouwen meestal met zaaddodende ogen als het om auto’s gaat. Dat ze met de buurman gaat is Sjon z’n eigen schuld. Had ie maar niet elke avond uren op autoblog moeten zitten.
@cloverleaf: Anita wordt verwend (het rijmt ook als de laatste letter niet hetzelfde is).
Als ik ooit aan de compacte MPV zou moeten, zou ik deze wel willen hebben. Ziet er verdomd goed uit, zowel van buiten als van binnen, en als je een beetje met je ogen knijpt heb je niet eens door dat je naar een MPV kijkt!
Hier durf ik wel in gezien te worden! De achterlichten zijn mooier dan op de A en de korte overhang doet het altijd goed.
Het lijkt net deze verhoudingen wel een beetje op een a-segmenter zo.
Hoog copy/paste nieuwe A-klasse gehalte, maar dat is wellicht ook niet zo gek. Vind het een mooi design.
Het verbaast me hoeveel mannen dit hier mooi vinden… Neem nog een kopje van je kamillethee voordat je je tampon verwisselt
@cloverleaf: haha. Jik ontleent je mannelijkheid aan een auto ja?
@2wheeler: Nee aan m’n lul… jij?
Haha nu gaat de popo huilen… Hun “nieuwe” skotoe waggi is nu al outdated!
Leuke auto, mooier dan de A klasse. Plus dat hier over 2 jaar niet heel Noord Afrika in rijdt..
Wat een verbetering tov het huidige model!
Vond de huidige B-Klasse al best prima en dit is een mooie stap vooruit. Beter gelukt dan de A-klasse imho.
Is dit een a klasse?
Gewoon een prima auto, denk oprecht dat dit nog zomaar heeeel veel mensen kan gaan aanspreken. Net even wat hoger zitten dan een A maar toch enigszins hip voorkomen.
Mercedes is de automaat nu echt aan het pushen. Terecht want een Mercedes rijd het lekkerst met een automaat. De facelift C klasse is ook alleen nog maar met de 9 Gtronic leverbaar. De handbak is daar ook verdwenen
Mooier dan zijn voorganger, maar nog steeds sla ik deze even over.
Hij is een stuk mooier dan zijn vooorganger. Hij is een stuk mooier dan de Gran Divorce van BMW maar hoe dan ook, dit type auto’s blijft toch iets vreselijk truttigs hebben.
@jippie: hmmm…..gaap. Wat zei je, ik was even weggedommeld. Zo gek, het ene moment kijk je naar een grijze rolcontainer met premium pretensies, het andere moment bekijk je de binnenkant van je oogleden. Wat eigenlijk veel leuker is.
Wellicht ligt het aan de foto’s, maar ook hier ziet die achterkant er wat vreemd uit. De vouw onder het achterraam is het eindpunt, terwijl de bumper weer terug loopt. Verder optisch een verbetering ten opzichte van de A.
Geen concurrent voor de 2 gt. Of er moeten nog twee stoeltjes in de bak passen.
Netjes!
Uhhh… Dit ziet er eigenlijk nog best prima uit voor dit segment. Liever nog steeds gewoon een sedan of station maar je hoeft je niet meer te schamen als je hier in rijdt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).