De nieuwe Mustang is hartstikke dakloos

Auteur: , 11 Reacties

Hij was al dik, fors, gewild en zelfs bereikbaar voor de Europeaan, in Gèneve werd de nieuwe Ford Mustang ook nog eens zonder dak getoond. Not bad, not bad at all.

De nieuwe Mustang is hartstikke dakloos

Ja, ik kan een klassieke Mustang zeker wel waarderen (De groene Fastback uit ’68 van Steve McQueen in Bullitt, dat soort clichés). Nee, liever niet de Convertibles. Toch ziet deze cabrioversie van de enorme 2015 Mustang er nog best te pruimen uit. En dat ondanks die eindeloze rechte lijn van voor tot achter en die abrupte hoek boven het achterruitje.

Geen hardtop, maar een Webasto-soft top die zich uiteraard automatisch opent en gemaakt is van een geïsoleerd stofje dat de muscle car van buiten wat appetijtelijker maakt en van binnen wat stiller. Binnen tien seconden verander jij je dichte bak in een open sportwagen.

Het speciale stofje zorgt er bovendien voor dat er én geen bult bovenop de koffer ligt én niet al te veel kofferruimte wordt opgeslokt. Aerodynamisch hoor!

Onder de (motor)kap verandert er weinig. Je kunt kiezen voor een 3.7 liter V6, een 2.3 liter EcoBoost of een 5.0 liter V8 met respectievelijk 300, 305 en 420 pk. Voor Amerika wordt verwacht dat een op de vijf verkochte 2015 ‘stangs een Convertible zal zijn.

Om te vergelijken, zo ziet ‘ie eruit met vast dak:11 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
fapze jongens!
@jasperjvr:
Of gewoon niet natuurlijk.
Ik zie toch echt een dak op de mustangs!
Hier wordt je Hebbuh Hebbuh hebberig van.
Hmm… Een 2.3 liter viercilinder die fractioneel méér pk’s levert dan de good old V6. Zou dat de Amerikanen niet tot denken kunnen zetten? Tenslotte zouden twéé EcoBoosts ook kunnen samensmelten tot één V8.
Sexy!

Benieuwd naar het moment wanneer ik hem voor het eerst kan spotten.
Heeft de v6 300 pk en de 2.3 ecoboost 305? En uit een 5.0 v8 moet wel wat meer uit te halen zijn in 2014. Ik bedoel; ze halen bij ford ook al 125 pk uit zo’n klein blokje, dan moet er toch veel meer uit die grote v8 gehaalt kunnen worden. Verder ziet het er lekker uit, hopen dat we dit veel gaan zien, hier in europa!
@thomcarspotter:
Wil je pks uit je mustang V8 kunnen halen dan koop je een Shelby, een Boss, schroef je er een van de vele aftermarket superchargers, turbo chargers op,…
Wil je met een V8 rijden en wil je maar 30.000USD uitgeven dan is 420PK ruim voldoende voor dat geld.
@thomcarspotter: De V8 biedt value-for-money. Voor de helft van een BMW 335i ga je in 4,1 sec naar de 100. Wil je meer en supercarprestaties, dan bestaan er nog legio mogelijkheden en komen de superchargers in beeld. Ik vind het überhaupt heel tactisch van Ford om de ecoboost motor premium in de markt te zetten. Dit geeft de klant ook niet direct het gevoel dat ze een spaarmotortje hebben moeten kopen. Met een beetje geluk houden de verhuurmaatschappijen wel de V6 in het assortiment.
Het draait niet altijd om de pk`s jij grote blokken…
Whaaa… Hebben! Erg gaaf. En met achterwielaandrijving neem ik aan? Je weet het maar nooit tegenwoordig… Ben erg benieuwd naar de prijs….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).