De nieuwe presidentslimo van Poetin; ook jij kunt ‘m kopen

Auteur: , 48 Reacties

Natuurlijk niet in exact dezelfde uitvoering, maar je zult aardig verrast zijn.

Kortezh

Dat Poetin zijn zachte presidentiële achterwerk een nieuwe limousine heeft laten aanmeten, mag inmiddels geen geheim meer zijn. Het wordt een in Rusland geproduceerde Kortezh; het speciaal ontwikkelde merk voor de megalimo. Echter is er nieuws. Kortezh zal zich namelijk niet beperken tot de grootste visliefhebber van het land, maar ook in verschillende modellen beschikbaar komen voor zij die het geld ervoor over hebben.

Naar verluidt zal Kortezh een sedan (ook als limousine), SUV en een MPV uitbrengen. Ook de gepantserde modellen zijn gewoon te bestellen. Iedere Rus met een beetje respect voor Poetin kan dus in hetzelfde model als hem rondrijden. Roll Like Putin! Naar verwachting zullen er 5.000 stuks van elk model van de band rollen. Eind 2017 zullen -samen met de bazenbak van Poetin– al de eerste 200 modellen klaar zijn en de productie zal tot ongeveer 2020 duren, aldus The Moscow Times.

Overigens laat minister Denis Mantrurvov weten dat de samenwerking met Porsche over de aandrijflijn bevestigd is. Alleen is het nog onduidelijk of de Duitsers voor die V12 verantwoordelijk zullen zijn.48 reacties

Hij ziet er niet uit.
@stephano: Inderdaad, Poetin kan wel een flinke facelift gebruiken.
@c-ad: Daar denkt menig Russisch vrouwtje anders over: http://youtu.be/zk_VszbZa_s
@c-ad: Sst, als Putin hoort dat ik dat over hem gezegd heb word ik straks nog door een Russische sluipschutter geëxecuteerd!
@stephano: ik vind m persoonlijk mooier als dat gedrocht van Obama
@stephano: de auto oogt niet verkeerd!
Rusland is de enige die raketmotoren bouwt (waar zelfs de USA niet zonder kan), maar een motorblokje in zo’n wagen zouden ze ergens anders moeten halen?
@rulefollower:

Een motorblok is ook maar een generator ..
Een ronddraaiding ..

Maakt werkelijk geen kloot uit op welke plek op de wereld die gemaakt wordt ..

Althans .. Niet voor de motor ..
(Wel voor de consument .. Want die zijn nml dommer dan motorblokken) ..
@lincoln:
Volgens mij ga je compleet voorbij aan wat @rulefollower probeert te zeggen.
Misschien weet je dat zelf ook wel, maar kon je het gewoon niet laten om even te laten zien hoe goed je wereld wel niet door hebt. ‘Een ronddraaiding’… Vandaag heb ik echt weer iets geleerd.
Misschien de volgende keer je zwartgallige pseudo-intellectuele reacties voor je houden en een keer het lef hebben om een volzin te maken.
@JvT:

Motorblokken denken niet in landsgrenzen ..
Grondstoffen komen werkelijk overal vandaan ..
En uitgevonden worden hoeft ie ook al niet meer ..
@JvT: Zeer eens! Ongelofelijk irritant is die gast! Misschien een downie?
@rulefollower: compleet andere tak van sport. Het enige wat dat met een automotor te maken heeft is het woordje motor.
@lekbak:

Klopt .. Een otto motor is geen rocket science ..
@lincoln: inderdaad. Dan is het toch gek dat de meeste automobiele pareltjes niet uit Rusland zelf zijn gekomen maar uit de bezette satelliet Staten.

De Russen zijn goed in machines bouwen die onder alle omstandigheden redelijk werken. Niet iets wat je in een limousine wilt die toch nooit in Siberië komt.
@lincoln:
Je bent zeker lid van het Simplistisch Verbond. Man man man..
@lincoln:
Alleen omdat het *principe* simpel is, wil niet zeggen dat de uitvoering ook zo simpel is. Een vuurpijl is niet hetzelfde als een Space Shuttle, catch my drift?
@rulefollower: Google anders even op Vulcain, Aestus en HM7B, en vertel dan nog eens over waar raketmotoren vandaan komen…
Vooral die drie Adidasstrepen maken ‘m helemaal af.
Om even te speculeren, hij ziet er in de grondvorm uit als een Lancia Thema, wat technisch weer een oude Mercedes E-klasse is. Mijn vermoeden is dan dat de V12 uit de rekken van Mercedes /AMG komt en dat Porsche zich met de afstelling heeft bemoeid.
Had Porsche niet een semi zelfstandige R&D tak die ook voor derden werkt, of is daar na de overname een stop op gezet. Daar heb ik namelijk nooit iets over gelezen.
Poetin heeft geen smaak
@martijn11: nee . Zeker nooit zijn huis gezien? Poetin is een van de rijkste mannen op deze aarde . Poetin heeft smaak genoeg
Ik vind de grill net iets te klein, hierdoor is het model nét niet goed meer in balans…
Rolls rip off
сука блять
Gaaf ding!

Gewoon een klassieke statige limousine waarin stijlelementen van vroegere Sovjet-limousines terug te vinden zijn, zoals de gril, de vorm van de voorruit en de chromen sierstrips op de bumper. Duidelijk een verwijzing naar de Zil limousines waarin het Russische bewind zich in vroegere tijden aan het volk presenteerde, zoals de Zil 110. Die toen ook al deden denken aan Amerikaanse en Engelse sleeën.

Apart dat de Bentley Bentayga juist zijn Engelse veren heeft van zich heeft afgeschud en eruit ziet zoals je zou verwachten dat zo’n soort auto eruit zou zien als een Russische autofabrikant ermee zou komen…
Gewoon lachwekkend, deze tonka auto’s
Ik vind hem klasse en status uitstralen, echt iets voor een oost-europees staatshoofd. Mooi ding, kan niet anders zeggen.

Over uitstraling met een auto kunnen heel wat westerse staatshoofden nog wat leren, wat een lelijke ‘correcte’ bagger rijdt men hier zeg..
Het enige wat ik mooi vind zijn de velgen van de ongepantserde limo die er naast staat…
Proletenbak voor een proleet.
Doet me denken aan een 300C eerste generatie. En ik HAAT de 300C eerste generatie.
It’s the poetinator
Ik vind ‘m niet lelijk, wel is het design gejat.
Ik vind hem gewoon tof om te zien gewoon een mega grote dikke middelvinger naar iedereen zeg, geweldig.

Overigens is het volstrekt onverantwoord om zo’n auto voor jezelf te laten ontwikkelen in tijden waarin je land door een enorme economische crisis gaat die je ook nog eens zelf veroorzaakt hebt, maar dat is een andere discussie.
@stationcar:

Hoe geweldig Putin ook is ..

Een grotere middelvinger opsteken dan de Fyra politici gaat em nooit lukken ..
@lincoln:
Je begrijpt niet helemaal wat ik zeg. Ik vind Putin een misselijke, sadistische, narcistische egotripper met meer macht dan goed voor hem is.
Het ontwerp van deze auto daarentegen vind ik wel geweldig, en helemaal het feit dat hij zo fout is als maar kan vind ik echt heel stoer.
@stationcar:

OK .. Nu begrijp ik het .. Fout = stoer ..

Nou .. Hoop voor je dat Putin jou ook stoer vindt dan ..
@lincoln:
Ik begrijp je punt niet.
Whatever.
@stationcar: je bedoelt dat Poetin op de westerse staatshoofden lijkt? Maar die zijn geweldig ? Poetin heeft schijt aan het westen. En we mogen blij zijn dat we er die bij hebben zitten. Rusland is dikke matties met China India en Iran . Waarom denk je dat opeens de VS de banden aan wil halen met Cuba en Iran ? Door hun goede hart? Als he dat zou denken leef je echt in een droom.
@rolov:
Heb je mijn reacties eigenlijk wel gelezen Rolov?
Ik zwam helemaal niet geopolitiek zoals jij, en ik bedoel al helemaal niet dat Putin op westerse leiders lijkt.
Ik zeg wat ik bedoel, namelijk; dat ik de auto gaaf vind en dat ik Putin een eikel vindt met meer macht dan goed voor hem is.
Waar jij je hele reactie op baseert is me echt volstrekt een raadsel.
Lijkt wel op een bever zo van voren… Waarschijnlijk staat er gewoon weer een S600 Pullman in bestelling..
Had hij niet beter die ouwe 600 Pullman kunnen kopen? Statiger en dictatoriger wordt het niet.
@berlinetta:
Als wereldleider ga je toch niet in een buitenlands product rijden? Dat kan gewoon echt niet…
Als je geen automerk in je land hebt wat representatieve auto’s kan maken doe je het met wat je wel hebt (Sarkozy in een Citroen C6) of als het je helemaal in je bol is geslagen begin je je eigen merk (China, Rusland)
@stationcar: Poetin rijdt al jaren Mercedes. Nu maakt het ook niks meer uit.

Rutte rijdt toch ook niet in een luchtkasteel? Mercedes will do for him.
@berlinetta:
Hij wil dan ook al jaren zijn eigen merk…
Lijkt wel een mislukte kruising tussen een wannabe Rolls en een Chrysler 300c…
Nummer 2 op de foto’s vind ik best gaaf!
‘als hem’?!
Wat een lelijk hok zeg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).