De nieuwe Renault Captur lekt het internet op [updated]

Auteur: , 27 Reacties

Iets te vroeg laat de tweede generatie zijn gezicht zien.

Renault Captur

De Renault Captur stamt alweer uit 2013. De auto is misschien wel de oorzaak van het gruwel der kleine crossovers. Terwijl het eigenlijk gewoon heel slim gespeeld is. Er zijn mensen die graag een auto van het formaat Clio willen, maar dan met een hoge zit. Combineer dat met de stoere looks van een SUV et voilà: de Captur is geboren.

De auto kwam één jaar na de Clio IV. Ook de facelift kwam precies tegelijkertijd in zijn levenscyclus en nu is het tijd voor de Clio om vervangen te worden door de compleet nieuwe Clio V. Ook de Captur zal daarom binnen nu en een jaar vervangen worden. De Captur II laat nog even op zich wachten, al kunnen we al wel vrij zeker zeggen hoe hij eruit gaat zien. De auto is gelekt.

De auto krijgt een compleet nieuwe snuit aangemeten. De Clio is ondanks zijn gelijkenissen met de voorganger, compleet nieuw, dus de Captur zal dat ook zijn. De nieuwe Captur krijgt de bekende L-vormige dagrijverlichting mee, waardoor hij als nooit tevoren op de Clio lijkt. Maar dan stoerder en hoger, uiteraard.

Wanneer we de introductie van Renault mogen verwachten, is niet bekend. Als Renault de trend doorzet zoals bij de vorige Captur, zal de auto qua aandrijflijn en interieur eveneens veel lijken op de Clio.

UPDATE: de Captur verschijnt eind juni officieel op je beeldscherm, zo meldt een Renault-medewerker aan Autoblog tijdens een Clio-event.27 reacties

Dit interesseert werkelijk alleen opa en oma. Treurig hondenhok.
Het lieve brave van de huidige Captur lijkt er wel vanaf te zijn. Deze is, voor zover je dit op deze sleutelgatfoto kunt beoordelen, een heel stuk stoerder geworden.
@mashell: is die überhaupt anders dan?
Wat zal babyboom-Nederland weer glimmen van genot met dit hok.
@str8six: dikke 900cc’er in de neus, en gaan. “En vlot dat ie’ is, we laten elke BMW bij het stoplicht een poepie ruiken”
@flatsixx: denk dat het een 1.0 met 100pk wordt en een 1.3 met 130 of 150pk
@ds3thp: nee dat zal toch niet 😂
@flatsixx: “ja het is echt een pittig karretje” 🤮
Dit had ik nou echt niet verwacht..wat een open deur..
Wie koopt toch zoiets? 🤔
@fendercd60: dat staat in de tekst
@potver7: mijn ouders zijn dus kennelijk de ‘hatelijke opa-en-oma-doelgroep’. Ja, mijn vader, notoir rugklachten-orgel, en mijn moeder, die met die wetenschap (en bijna die leeftijd) die daar van profiteert. Ja, daarom beweegt mijn ouderlijk front zich sinds kort in een Hyundai Kona en nee, die had ik zelf nooit gekocht.

En toch, zelfs bij mij iemand bij wie de twintiger jaren nog moeten aanbreken, is dat wel lekker hoor, die hoge zit. Gewoon net even iets lekkerder en hoger dan de i20. Ik stond ooit met zo’n ding in de file tussen allerlei SUV’s en dan voel je je toch een beetje een kuikentje tussen kippen. Dapper autootje, die i20, en toch is die iets opgehoogde Kona geen scharminkel tussen veel grotere auto’s.

Laatst een ritje gemaakt in de nieuwe CLA. Leuk hoor, die lage zit met dat sportieve gevoel, maar als je dan weer in je hoge hatchback stapt, voelt dat toch ook weer lekker. Anders lekker, maar ik snap ze wel, die oude van dage, Captur-kopers, etc.

Ik zie toch echt liever een Captur dan een Opel Meriva, Hyundai ix20, Fiat Idea of Volkswagen Sportsvan, de auto’s die ze kochten toen deze ‘hype’ er nog niet was.
Het ergste is dat de straten vol staan met die lelijke hokken van Renault.
@smex: Dan is hij per definitie mooi, want schijnbaar is een meerderheid van het volk die mening toe gedaan. En zoals rood rood is, wat we collectief hebben afgesproken, is mooi dus mooi.
@wif1: nu is rood inderdaad mooi, in het bijzonder dat rood genaamd “Rouge Flamme” van Renault. Maar de meerderheid loopt ook weg met Mark Rutte, maar die is niet rood en ook niet mooi. Marco Borsato heeft wel een liedje genaamd Rood maar is niet erg mooi.
Dus over een jaar of 4-5 een nieuwe Nissan Micra?
Geen verbetering in ieder geval
Verhoogde Clio, wauw wat kut.
Weer van die net-niet mensen met vaste trekhaak en hallogeenlamp die zo’n ding bestellen, treurig ding.
Zo, dat moest even :)
@20klepper: net niet mensen? Persoonlijk vind mensen die een Captur rijden toch heel wat vlotter overkomen dan mensen die een Polo rijden. Of nog erger, een Skoda Octavia, dat is wel het hoogtepunt van karakterloosheid.
Vanwaar al die weerzin?
Leven en laten leven. Als het jouw type auto niet is en die van iemand anders wel dan wordt jouw auto dus exclusiever. Zij blij en jij blij!
Stoere looks, ja net zo stoer als een Gaastra windjack en een set Nordic Walking stokken.
Wat is hier nieuw aan ?
Dat wybertje is inmiddels zó groot dat die van een Renault 4 in het gat in het midden past.
He bah, het blijft een droeftoeter.
“lekt” …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).