De nieuwe trailer van Rush klapt uit je beeldscherm

Auteur: , 29 Reacties

Niki Lauda, James Hunt, het playboyleventje van de F1 coureurs uit de jaren '70. Dit is de nieuwste trailer van Rush.

Rush trailer 3

Voor ons, autoliefhebbers, is het al lang wachten op een fatsoenlijke film waarin auto’s een flinke rol spelen. De reden daarvoor is simpel: voor de gemiddelde kijker moet alles aangedikt worden. Het ultieme voorbeeld daarvan is misschien wel de The Fast And The Furious reeks: alles is over the top zodat het makkelijk wegkijkt, actiescenes en manoeuvres die uit James Bond films geschrapt zouden worden vanwege “te onrealistisch” zijn in de F&F reeks de lijm die de écht dwaze scènes aan elkaar verbinden. Grappig, maar alles behalve realistisch.

Toch lijkt het erop dat er een wat serieuzere film voor autoliefhebbers aan zit te komen die zich volledig concentreert op de wereld van de Formule 1 en de strijd tussen twee mannen in het bijzonder: James Hunt (gespeeld door Chris Hemsworth) en Niki Lauda (Daniel Brühl). De film heet Rush en regisseur Ron Howard won 2 Oscars (en nog 30 andere filmprijzen) voor onder meer A Beautiful Mind. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

De film komt uit op 3 oktober en vandaag werd de derde trailer vrijgegeven. De vorige trailer is hier te zien, de eerste trailer hier. Kan die release niet iets eerder? Check de nieuwe trailer op schietopmetdiefilmjunk.nl29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Supergeil! (Gelieve uit te spreken in het Duits).
Niet voor de liefhebber van de F1 uit die tijd, veel onzin crashes en de GTST verhaal.
Zeker als je de docu zondag hebt gezien weet je dat dit fimpje volstrekte onzin is, meer geschikt voor de Fast en Furious generatie.

Een gemiste kans dus.
@jrk68: Lauda zelf vond het een goede film, net als andere F1-insiders (Ecclestone rekenen we niet mee, want die is al een tijdje seniel). Dus hoe kan je dat nu beoordelen aan de hand van een trailer zonder de hele film gezien te hebben?
http://formula-one.speedtv.com/article/f1-insiders-give-rush-a-thumbs-up/
@Vincegail:
Ik moet op de trailers afgaan en wat ik daar aan actiebeelden op zie is van een slapstick niveau. Totaal surrealistisch.
@jrk68: Zal ik je eens een geheimpje vertellen: films zijn niet echt…
Psst, niet doorvertellen hè?
@gerard1710:
Echt waar joh…,
Als je mijn stelling niet snapt kan je beter je waffel houden.
Die trofee voor de meeste plusjes van de week wordt al sinds de jaar wisseling niet meer uitgereikt.
@jrk68: Apply cold water to burned area…
@jrk68:

weet je wel zeker dat je de goede trailer hebt gezien ??
@lincoln:
Alle 3, of bedoel je die trailers die hier langs rijden…, die komen namelijk een stuk overtuigender over….
@jrk68: Heb je de film al gezien dan? Zou het even afwachten voordat je een oordeel geeft.
@loekie125:
Lezen is duidelijk een talent waar je niet over beschikt.
Ik stel toch duidelijk dat ik mijn mening (dat is dus iets waar je het niet mee eens hoeft te zijn) baseer op de beschikbare “trailers”.
@jrk68: Hij beschikt hoe dan ook, in totaal, over veel meer kwaliteiten dan het miezerige aantal waarover jij kunt beschikken. ;-)

Om nu al te oordelen over een film die je niet eens hebt gezien, te oordelen over zijn realisme, te oordelen over de al dan niet waarheidsgetrouwheid, getuigd van een snobisme waar de meesten hier per direct van over hun nek gaan.
Ron Howard is wel even net iemand anders dan de regiseurs van flutfilms als TF&TF, Days of Thunder, Driven en dergelijke pulp.
Mensen die met beide benen in de grote mensen wereld staan, realiseren zich dat een pure racefilm, een film die enkel racende auto’s laat zien, bij het grote publiek niet aan slaat. Denk aan Steve McQueens’ ‘Le Mans’. In mijn ogen een meesterwerkje van fantastische beelden van fantastische auto’s over de meest fantastische race ter wereld maar de film flopte wel. Ron Howard weet zolangzamerhand echt wel interessante films neer te zetten, die ook nog ‘ns goed geld binnenbrengen.

Maar goed, misschien moeten we bij dit soort topics een waarschuwingsbanner voeren:

LET OP ! NIET BEDOELT VOOR BETWETERIGE ZUURPRUIMEN !

XD
@jrk68: Aan jouw reacties te lezen ben jij niet in staat iets fatsoenlijks te plaatsen. Hou lekker je mond dicht als je alleen maar onzin uitkraamt. Mijn vraag was redelijk normaal dacht ik zo…
@jrk68: heel erg realistisch bleek te moeilijk aangezien Hunt niet mee kon doen en ze niemand vonden die afgefakkeld wilde worden… Misschien nog eens kijken als film zonder de docu in je hoofd?
@jrk68: Vroeger was het leuk om op autoblog te kijken, tegenwoordig alleen maar zuurpruimen en reaguurders die willen provoceren.

Op werkelijk alles heb jij wat aan te merken, relevant of niet ..

Zullen we afspreken dat we vanaf nu met z’n alle lekker genieten van wat autoblog ons te bieden heeft zonder alle onzinnige en provocerende bullshit? Dank u!
Ondanks dat het verhaal tussen Hunt en Lauda voor de film geromantiseerd wordt, zal het denk ik wel een erg toffe film worden!
een goeie film is een goeie film .. punt uit ..

de preview ziet er keurig netjes uit ..
tijdscorrecte kleding kapsels mode en materialen en mooi camerawerk ..
De Trailer lijkt op de film Driven.. We zullen zien… Denk te overdreven jah…
Ben trouwens benieuwd of het feit dat Hunt kampioen is geworden omdat Lauda de laatste race in Japan weigerde uit te rijden uit protest tegen de gevaarlijke omstandigheden (of omdat ie niet meer durfde?) ook wordt meegenomen in de film.
@Vincegail:
In die documentaire gaf hij zelf toe dat hij niet meer durfde. Begrijpelijk zo kort na zijn crash.
Een jaar later was de titel weer voor Lauda.
@Vincegail: t was een gek jaar. Lauda durfde niet in Japan en dat was eerlijk van hem. Ook te begrijpen na zijn crash. Hij heeft natuurlijk wel wat wedstrijden gemist. Hunt werd ook aardig benadeeld in dat jaar. Het gezeur met afsnijden in Brands Hatch. De onzin over de benzine in Monza. En die auto die 1 cm te wijd is, tja.
Verder blijft t een film: t zal vast vermaak zijn en het zal waarschijnlijk op een manier in elkaar zitten dat de liefhebber en de leek de film leuk vinden.
Zoals eerder aangegeven is de docu van afgelopen zondag een stukje beter van kwaliteit. Killer years geeft op een goede manier de politieke spellen uit de F1 wereld weer. Voor de liefhebber: vimeo.com/51735205

Overigens een beetje vergelijkbaar met Senna (de docu)
Ik snap jrk68 wel met zijn visie op film v.s. werkelijkheid, maar met zo’n film moet je een beetje mee laten voeren. Ik ga de film zeker zien in de bioscoop. “Le Mans” is ook een beetje ondergesneeuwd door de geforceerd ingevoerde lovestory, maar heeft desondanks de tand des tijds overleeft.
Wat me vooral opvalt is dat de reclame-uitingen van destijds vol in beeld kunnen worden gebracht. Dan doel ik natuurlijk vooral op de prominente rol van MARLBORO. Maar ook dat is een kijkje op vervlogen dagen. (Puur als observatie. Ik rook zelf, de neiging naar die slechte gewoonte is misschien wel mede door de reclame in de Formule-1 veroorzaakt: Gold Leaf, John Player Special, Marlboro en al die andere tabaksmerken hadden aan de Formule-1 een subliem marketing-platform.)
@ezrider: Dat van die reclame is wel raar inderdaad. Als je nu een Porsche 962 Rothmans schaalmodel wil kopen, krijg je een ‘Racing’. Of een kaal model, en als je mazzel hebt, kan je ergens anders de juiste stickers er bij kopen!
@Vincegail: Mwah, die zijn op E-bay in alle schalen, van alle sigarettenmerken te krijgen. Een beetje scheef is het wel…
Er word flink wat afgewob’d in de trailer met Flux Pavilion’s I Can’t Stop. :-P
Afgelopen zondag na Top Gear op BBC 2 een prachtige docu over Hunt – Lauda en hun teambazen in het bewuste F1 seizoen. Fascinerend: maffia, vrouwen, geld, F1, Enzo ………
ga ik zeker kijken!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).