De Nissan Xmotion komt hard aan

Auteur: , 16 Reacties

De Japanners hebben een concept meegenomen naar Detroit.

Nissan gaat een tandje extremer met de Xmotion Concept. Deze SUV heeft een krachtig uiterlijk gekregen. De autofabrikant spreekt over een mix van Westerse en Oosterse invloeden. In de keuken kan dit tot heerlijke gerechten komen. Als het op auto’s aankomt niet altijd een geslaagde combinatie.

Vergeet het uiterlijk, want het echte nieuws speelt zich aan de binnenkant af. Nissan koos voor een zogenaamde 4+2 opzet. Dit betekent dat er vier stoelen zijn geïnstalleerd die voldoende ruimte moeten kunnen bieden aan volwassen inzittenden. Het kleine kroost kan terecht op de achterste twee stoelen.

De Xmotion komt met een nieuwe generatie van Nissan Intelligent Mobility. Dat is het autonome systeem van de Japanse autofabrikant. Nissan is druk met zelfrijdende technologie en op elke beurs heeft het merk wel wat te vertellen over autonomie.

Alfonso Albaisa, senior vice president design bij Nissan, had nog wat te vertellen over de bruikbaarheid van de Xmotion.

“We envision the Xmotion concept to be a highly functional SUV that can be driven every day, yet can take the owners and friends to a national park or recreation area on a whim. With its combination of style and technology, this concept fulfills Nissan’s mission of moving people to a better world.”

Dus je kunt én boodschappen doen én door een national park rijden. Het is net een echte auto!16 reacties

Lijkt op de foto’s net alsof iemand de foto’s heeft gescaled in de hoogte, de omgeving is echter een “dead giveaway” dat dit niet het geval is 0.o
Volvo XC90 meets Lexus RX anyone?
Scherpe randen wegvijlen, lichtunits meer naar hedendaagse normen omzetten en wat minder extreme velgen en dan komen we aan Nissans versie van de Koleos zeker?
@Citrofieleviltwin: dat is de nissan x-trail al ;)
Kom er maar in @CasperH in 3… 2… 1…!
Ff zeuren, maar wordt het niet eens tijd voor een dikke vette update voor de iOS app?
@sr20det: yes please, ik zou er bijna een cursus mobiel programmeren voor gaan leren om het zelf te doen
via Android app
Als dit een VAG concept zou zijn had ik het ook geloofd. Vooral de achterkant lijkt op een VW/Skoda/Seat.
Net als je denk dat het niet lelijker meer kan is er weer een nieuw dieptepunt in Japans autodesign. Wat is er met dat land aan de hand?
Right…. Really? Marketeers binnen de automotive moeten echt eens iets nieuws bedenken. Iemand ooit wel eens door een nationaal park gereden? De A2 tussen Amsterdam en Utrecht is er niets bij.
Lijkt op een Qashqai die door een paar boxers in elkaar geslagen is en daarna bij de plastisch chirurg zonder diploma behandeld is.
@stephane8200: Door Porsche boxers? ;-)
De realiteit bij studie modellen is vaak ver te zoeken. Dat geld ook weer voor deze.
Zal wel lekker zitten met die stoelen zo dicht op een bodemplaat.
Op zich allang blij dat ze niet een nieuwe ArNa hebben gemaakt.
Geinig beukenhouten interieurtje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).