De onmetelijke dikheid van een C63 AMG Black [gespot]

Auteur: , 32 Reacties

Wil je een stoere, brede auto met een enorme V8 die je van 4 straten verderop kunt horen aankomen? Dan neem je een AMG (of een Amerikaan). Is dit nog niet voldoende, dan is er altijd nog de Black Series-lijn om je de helpende hand te bieden.

Matgrijze C63 BS

Ikzelf vind de coupé verreweg de mooiste C63-variant, maar Nederland is het hier niet mee eens: slechts 9% van alle op kenteken gezette exemplaren heeft hier maar 2 deuren. Hoe die verdeling in Duitsland is weten we niet, maar de wet van de grote getallen dicteert dat je sowieso meer van deze auto’s op witte platen ziet.

Zo werd al eens een matzwart exemplaar gespot, en ook matgrijs doet het goed op deze 517 pk en 620 Nm sterke krachtpatser, die in slechts 7:46 minuten de Groene Hel weet te temmen.

C63

Het hier gespotte exemplaar hield zich in met het optionele AMG Aerodynamics Package, en eigenlijk heeft de auto dat ook helemaal niet nodig om serieus genomen te worden.

Wolfssjrd getrooste zich alle moeite om vanaf verschillende parkeerdekken deze C63-dikkerd, die met zijn neus scherp tegen de wand aan stond, te fotograferen. En daar houden we wel van, mensen die moeite doen voor hun foto’s. Bekijk ze op autojunk!32 reacties

Zo is ie heerlijk! Die lelijke optionele spoilerij is lichtelijk overdreven…
@ptothem: Want de standaard ‘spoilerij’ is niet ‘lichtelijk overdreven’?
@rikkon: nee
@ptothem: kom op. Die hele auto is overdreven. Maar op de een of andere manier komt ie ermee weg
@cargeeksnl: ik ben met je eens dat ie er fantastisch mee weg komt! Alleen vind ik dat extra optionele pakket gewoon foei lelijk en toch TE overdreven.
Had de C63 BS geen 517pk ipv 507 zoals aangegeven staat? @sir_smokalot
Klopt inderdaad. Aangepast!
Ik krijg 2 woorden door: ”Dikkie Dik”…..
Zou wel grappig zijn als de W8 op de kenteken V8 zou zijn.
@230kompr: jaaa idd, ik zou niet meer bijkomen van t lachen :)
@230kompr: er is hier een heel andere grap. Er staat NR-W 8. Dat lees je gemakkelijk als NRW 8. NRW is NordRhein-Westfalen (een Bundesland in het westen, enigszins vergelijkbaar met heel Nederland). Nu wil het dat ministers maar ook politie in NRW met een kenteken rijden dat begint met NRW.
@mashell: Oke nu kom ik helemaal niet meer bij..
Man man man ben eigenlijk meer van de BMW, maar zo’n AMG…. Iets met V8 en veel herrie of zo heerlijk
@truckertje: same here
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
In Ter Apel en omstreken rijdt ook een witte rond, die momenteel voor 118K te koop staat.

Eigenaar had de auto eerst op Duits kenteken en was de 2de in Nederland op NL kenteken. Ook heeft die vaak andere AMG’s, sowieso rijdt hij nu ook in een splinternieuwe GL63 AMG.

http://www.autojunk.nl/2013/05/c63-amg-black-series-in-nederland
@m19nl: jakkie, GL, waarom dan niet gewoon G65 of de 6×6, als je dan toch een bakbeest zoekt…
@celicatwincam:
Hij heeft altijd wel 3 amg’s. Momenteel zover ik weet de c63 amg black series, een sl63 amg, en de gl63 amg.
Persoonlijk zou ik dan ook snel voor een G63 (of G65) gaan ;)
@m19nl: wat een zwaar leven ,elke dag weer moeten kiezen tussen 3 frotauto’s die niet vooruit te branden zijn;)
mooiste C-klasse tot nu voor mij, en ook nog in een bijzonder lekkere uitvoering! Heeft iemand toevallig cijfers van hoevaak dit model C63 in ons land is verkocht?
@celicatwincam: de black series? ik gok 0.
@thomcarspotter: Deze telt inderdaad niet echt, aangezien hij via Duitsland hierheen is gekomen. Misschien had de vraag moeten zijn hoeveel zijn er geimporteerd;)
De awesomeness knop van deze auto staat op 11
Wat een monster !!
Weet iemand waar de C63 AMG ‘507 Edition’ dan zo aan verschilt? Lijkt me best hetzelfde eigenlijk
@ariif: 507 heeft de normale bumpers die de C63 AMG ook heeft, heeft alleen AMG performance pakketje (507 pk) en standaard rode remklauwen dacht ik. Ook heeftie van die neusgaten als deze Black!
Droomauto
Absoluut een DIKKE auto. De CLK63 AMG Black is een fantastische auto, en dit is de opvolger. Nice. Alhoewel die ringtijd nogal tegenvalt. De BMW M3 CSL (7.50, met 360pk), Honda NSX Type-R (7.53, 295pk) zijn nauwelijks langzamer en hebben flink minder vermogen. Van een Black Series zou je, op basis van prijs en ermogen meer verwachten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).