De Opel Casper en Opel Wouter komen eraan

Auteur: , 24 Reacties

What's in a name?

Casper en Wouter

Een autonaam is altijd vrij lastig voor een fabrikant. Het moet ergens voor staan. Klanten moeten bij een naam weten wat ze kunnen verwachten. Soms moet zo’n naam even groeien.

Ook moet een fabrikant opletten dat het niet een vies woordje is. Of dat het niet is uit te spreken. Het resultaat is vaak dat je te maken krijgt met de meest vergezochte abstracte namen als Leganza, Carisma, Sonata, Magentis, Primera, Atenza en Impreza. En dan heb je nog geluk, want merken geven nu vaak de voorkeur aan cijfer/letter combinatie om hun types te duiden.

Opel Karl

Opel is een uitzondering. Het merk gebruikt veelal een die eindigt op ‘A’: Corsa, Astra, Insignia. Twee kleine Opels die daar niet aan meedoen zijn de Adam en de populaire Karl. Deze jongensnamen zijn gekozen om het Duitse karakter van de Opels te onderstrepen, in de geest van Wir leben Autos. In het kader van 120 jaar Opel is er de speciale Karl 120 Jaar Edition. Deze schijnt heel compleet te zijn, maar dat is niet wat er uniek aan is.

Opel Karl

Nee, het is namelijk de optie om je EIGEN badge te kiezen! Jazeker, jij kunt dus gewoon opteren voor een Opel Casper, Opel Wouter of de Opel Autoblog. Dan het mooiste: je eigen naam kiezen voor de badge kost niets extra. De spotgoedkope Opel Karl is overigens minder Duits dan zijn naam doet vermoeden, de auto komt namelijk uit Zuid-Korea. Het is een van de auto’s die de samenwerking met PSA niet gaat overleven.24 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ben benieuwd of ze alle namen accepteren…dat kon nog wel eens grappig zijn als je bijvoorbeeld Dick heet
Kadett. Gewoon om de oudjes in de buurt te f*cken.
@forza: Hahaha, die is sowieso geniaal!
Ik ben aflevermonteur bij een Opel dealer

Hoop niet dat ik al die lettertjes kan gaan zitten opplakken :/
@theblazerunner: Haha, ben er bang voor.
@theblazerunner: Nee joh, jij plakt niet recht, dat doen ze al in Korea. Gaat wel een dingetje worden met de spelling.
Opel Slopel, Opel Adolf, Opel Anus, ik zie wel mogelijkheden.
Opel Adolf, hij moet door iemand genaakt worden
@lavoro: helemaal met de hakenkruisvelgen…
Ik wil graag een rode met rechtuitgelijnde, gele stippen op de zijkant, en als naam graag: Adriaan.
@ghost: Eentje met wimpers op de koplampen voor je vriendin, genaamd Bassie.
Hehe, leuk initiatief. Ik ben wel erg benieuwd hoe Opel dat gaat doen met mensen die de voornaam van een autofabrikant hebben. Je hoort nog wel eens dat mensen hun dochter Mercedes noemen, of Bentley.

“Het is een van de auto’s die de samenwerking met PSA niet gaat overleven.”

Het zou mij niet verbazen als de Karl een opvolger krijgt. Een volledig nieuwe auto in dit segment ontwikkelen voor Opel zou natuurlijk gekkenwerk zijn, maar PSA heeft nog altijd de 108 en C1, waarvan bovendien de ontwikkelkosten gedeeld worden met Toyota (Aygo). Die auto een Opel-smoel meegeven kost in verhouding vrijwel niets.
@Edge: ik denk niet dat een Mercedes of Benley in een Karl gaat rijden
@edge: Het zou mij niet verbazen als de Karl een opvolger krijgt. Een volledig nieuwe auto in dit segment ontwikkelen voor Opel zou natuurlijk gekkenwerk zijn, maar PSA heeft nog altijd de 108 en C1, waarvan bovendien de ontwikkelkosten gedeeld worden met Toyota (Aygo). Die auto een Opel-smoel meegeven kost in verhouding vrijwel niets.

Ook hier komen waarschijnlijk geen opvolgers van. Met een verbrandingsmotor alleen stoten ze te veel CO2 uit, een hybride uitvoering of volledig elektrisch is te duur. Buiten Nederland spelen deze auto’s een rol in de marge, en ook op de auto’s zit er (te) weinig marge op voor de fabrikant.
@edge: Volgens de reclame was Opel niet te beroerd om er Mercedes op te plakken. Of Mercedes dat ook een goed idee vind…..
Carl Opel was de oudste zoon van de oprichter van het merk, Adam Opel. Die ‘jongensnamen’ zijn niet zomaar gekozen
@bernoulli: oh ik dacht dat dat de duitse Karel Appel was
Tja van VW Transporter werd er al VW Pornstar gemaakt, 😀
@appiejappie: het is nog een droom van me om een 146 2.0 ts Ti te kopen om die twinspark en turbo injectie badges om te draaien
@nietcreatief: crea bea ben je zeg…
Wie koopt de Opel VaginA om toch dat rijtje compleet te maken?
@gulli: hahhaha mag ik jou vriend zijn?
Ik wil een zwarte Kadeath om mijn buurman, de motard, een beetje te pesten.
Zo heb ik Astra La Vista ook al eens zien passeren op de snelweg. Op een Astra nog wel!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).