De overheid probeert een Jaguar Vanquish te verkopen

Auteur: , 43 Reacties

Je had het misschien al geraden, maar deze slecht uitziende Aston Martin is stiekem een oude Jaguar XK.

Jaguar Vanquish bij Domeinen

Domeinen heeft deze zwarte ‘Vanquish’ in de verkoop staan en hoopt op die manier nog wat geld terug te krijgen van een wanbetaler.

Op zich zien we wel vaker dat iemand het in zijn/haar hoofd haalt om een onschuldige Jaguar te verbouwen tot een Aston Martin. Het is wel zo dat ten tijde van de Vanquish beide merken eigendom waren van Ford en dus nauw met elkaar verbonden waren.

Onder de motorkap van deze auto ligt dus ook een V8 en niet de V12 die je wellicht zou verwachten. Meer foto’s van dit schepsel kan je bekijken op Autojunk.43 reacties

Dezelfde (en enkel dezelfde) foto van dit schepsel kan je bekijken op Autojunk.

/fixed that for ya!
@C6_R: Dit grapje kost €23.500,- (exclusief jaguar) meer info en foto’s hier: http://www.etww.nl/exclusieve-replicas/vanquish-replica/
Ik dacht in eerste instantie dat het deze was (7 maanden geleden gespot): http://www.autojunk.nl/2013/03/aston-martin-xk8. Maar de platen verschillen: 02-jht-1 vs 03(?)-zr-bp. Vond het al wel erg toevallig. Blijkbaar doen ze dit vaker…
Die komt bij ons uit het dorp :) gevalletje in en export snuivertjes
@Soulmaster: Welk dorp? de vorige eigenaar is opgepakt omdat hij een hennepkwekerij in de kelder had. ik ken de auto namelijk ook
Ook opvallend dat de overheid een auto verkoopt zonder geldig kenteken aan de voorzijde. Ben benieuwd of de koper die zelf moet aanbrengen of dat men er niet eens op heeft gelet.
@phaeton: ze verkopen ze “as is”, daar zijn de prijzen ook naar doorgaans.
@porsche928: De prijzen zijn net zo hoog als op marktplaats dus het valt wel mee en anders wordt ie niet gegund.
@phaeton: Dat was mij ook opgevallen. Maar blijkbaar verkopen ze gewoon “spullen” en is het ministerie van financiën niet verplicht de auto’s rijwaardig te verkopen. Dus waarschijnlijk zullen APK en papieren ook vaak ontbreken. Dat mag je dan zelf regelen, want jij bent er verantwoordelijk voor op het moment dat je er de openbare weg mee opgaat. Overigens zit ik nog steeds te wachten op de oproep voor de rechtzaak over mijn kentekensticker. Ze hebben het blijkbaar druk bij het OM.
@midasracer:

Als je geluk hebt verjaart het.
@midasracer:
Op de site van de Domeinen vind je onder de algemene en bijzondere voorwaarden exact beschreven, dat hun “producten” worden aangeboden in de staat, waarin zij verkeren en dat je als nieuwe eigenaar ervoor hebt te zorgen, dat deze na aankoop aan de wettelijke eisen dienen te worden aangepast. Duidelijker kan niet.
@9000cse: Dat is inderdaad zo klaar als een klontje, bedankt voor de info.
Dat doen ze expres: Op de hoek naast de uitgang staat altijd een motormuis die je meteen op de bon kan slingeren. Extra inkomsten noemen ze dat.
@bastiaangt:
Leuk geprobeerd, maar als je zo slim bent om voorafgaande aan de aankoop eerst eens hun voorwaarden door te nemen, dan is zo’n controle vanzelfsprekend. Kopers, die zulke regels aan hun laars willen lappen, zijn er zelf schuld aan wanneer ze gesnapt worden en moeten betalen.
@bastiaangt: Je krijgt zelfs een meteen een boete als je apk is verlopen bij koop.
Ik vind het er eigenlijk niet eens zo heel slecht uit zien. En ik vind het nu ook wel heel duidelijk zichtbaar dat Ian Callum voor zowel Aston Martin als Jaguar heeft gewerkt.
Het zoveelste bewijs dat de overheid een grote oplichterij is.
@rob68: Je bedoeld the war on terror ?
Ze hadden wel even de hogedrukspuit erop mogen zetten. Op zich is het geen slechte replica, maar een jaguar XK is op zichzelf al een leuke en mooie auto waar je je niet voor hoeft te schamen, dus ik zie niet zo in waarom je het zou doen.
@fant: Ze hebben daar bij domeinen trouwens ook de meest foute mini ooit te koop:
http://www.domeinenrz.nl/domeinenrz_nl/0b45d282e3fc1da4c302a872fa747719.php?veilingen=2013-11&categorien%5B%5D=4&search=&images=1&pamount=50&show=Toon&kfrom=51&meerfotos=2414&kterug=2414
@fant: die is best wel bruut!
@fant: Nee man, gaaf ding. Alleen water onder de matten betekent niet veel goeds.
@midasracer: water onder de vloermatten betekent enkel dat je nog moet een gaatje boren om het water te laten weglopen :)

( en de voorruit demonteren om die laag roest weg te nemen en de boel op te lassen. Daarna herspuiten, nieuwe rubbers en de voorruit er terug in )
@midasracer: Zeker mooi ding. Gewoon uit elkaar halen / ontroesten / spuiten / waterdicht maken. Leuk projectje.
@Freewarefreak: Inderdaad, ik zal hem even op het Miniseven forum vermelden. Zonde om zo’n auto in handen van handelaren te laten vallen.
@midasracer: Ik vind hem walgelijk. Ik vind het breder en stoerder maken van een mini altijd vrij zinloos en lelijk. Die wielkasten staan hem echt niet, en die striping is te fout voor woorden, om over het interieur nog maar te zwijgen. Deze tuning stijl vind ik gewoonweg niet bij de auto passen, maar dat ligt zo te zien aan de reacties aan mij. Doe mij maar een mooie standaard british open mini :)
@fant: gaaf ding
@fant: Op zich best leuk gedaan ja. De voorkant heeft op deze manier ook wat te doen met een Z8; best aardig. De heupen aan de achterkant zien er best vet uit en goede velgen keus.
En dan zie je de binnenkant; dat is nou niet echt genieten als je erin zit!
Een aston komt mss iets duurder over maar zo’n XK8 was toch ook geen lelijk ding.

Ik zou het zeker niet ombouwen.
jaar of 2 geleden stond deze ook op marktplaats geloof ik, wel grappig ding
Hoe komen die wagens bij julie overheid terecht?
Dat zijn toch niet allemaal wagens van drugsdealers of belastingontduikers, of die kerels zijn bij jullie een stuk bescheidener dan bij ons.

Worden die op veiling verkocht aan diefstal prijzen of …? En moet je nederlander zijn?
@Hupke: dit zijn wagens die in beslag zijn genomen voor verschillende redenen. Redenen die jij inderdaad al noemde. Helaas is het niet mogelijk om zo’n wagen aan te schaffen als je geen NL paspoort hebt.
@stihl:
Helaas moet ik je v.w.b. je laatste zin tegenspreken. Iedereen, dus ook niet-Nederlanders of niet-ingezetenen in Nederland kunnen bij de Domeinen zo’n auto kopen.
@Hupke: Als je volgens mij 70+ te hard rijd word je auto ook nog in beslag genomen. Dan gaat het OM er over of je hem nog terug krijgt of niet zo niet kom hij volgens mij hier terecht
grappig dat de voorbumper helemaal door loopt tot de deuren.
Ik vind deze mooier de de echte Vanquish S.
Lelijk hok. Daar wil je toch niet in gezien worden?
Of een echte Jag of een echt AM, maar niet zoiets.
Zoveelste voorbeeld hoe hypocriet de overheid is.

Probeer op de markt onderbroeken van een zweedse tennisser te verkopen en ze pakken je hele handel op; volgende keer torenhoge boete.

Zitten ze zelf met een namaakding in hun maag dan zetten ze het doodleuk te koop
@tstile:
Als je “namaakdingen” aanbiedt en deze in beslag worden genomen, dan worden ze vernietigd. Niks hypocriete overheid. Terechte aanpak van een concurrentievervalser.
@9000cse: Ja duh, daarom moeten ze zelf ook deze ‘Aston Martin’ vernietigen ipv te verkopen terwijl het overduidelijk een namaak is.
@tstile:
Er is duidelijk sprake van een “Jaguar” type “Vanquish”. Dus niks namaak. Het zou anders zijn, wanneer er een XK zou zijn genomen, waarop een complete Vanquish-carrosserie zou zijn geplaatst met interieur en deze dan als Aston Martin Vanquish zou worden aangeboden.
@9000cse: Zo is het
De auto gegund gekregen in November 2013. Bij aankomst bij domeinen in Soesterberg bleek de Jaguar veel schade te hebben die niet op de foto’s stond of zelfs op de kijkdag nog niet aanwezig was.

Bij het verplaatsten van de Jaguar Vanquish op het terrein van domeinen hebben ze waarschijnlijk de auto gelift aan de achterzijde. Omdat de kappen niet origineel zijn en daardoor niet 100% passen, hebben ze waarschijnlijk de kappen met een vorkheftruck beschadigd.

De schade was wel minimaal 2k-3k Alle kappen van voor na achter waren centimeters verzet. Het bod wat wij hadden ingediend rond de 8k was eigenlijks veel te hoog en al helemaal met de schade er bij. Ook niet akkoord gegaan, de Jaguar Vanquish laten staan op het terrein, moesten hem wel overschrijven; dus auto kwam wel op naam. Moesten een brief opsturen (en de auto schorsen) maar alle geld terug gekregen + onkosten als huren van oplegger & schorsen auto. (zeer netjes!)

De Jaguar Vanquish is nu in Januari weer op domeinen gezet, met dezelfde foto’s! Maar wel met de opmerking: “schade aan achterbumper” en voor bijna weer 7221 eu (excl opgeld) verkocht. Zie domeinen.

Naar mijn inzien een te hoog bedrag, zoals zo vaak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).