De politie gaat banden vernaggelen met Anti Drift Spray

Auteur: , 37 Reacties

De autoriteiten krijgen de beschikking over een nieuw wapen om asociaal gedrag op de weg tegen te gaan.

F-type-AB

Dat betekent dat onze Chief Tyre Smoker @wouter zijn rijstijl aanzienlijk aan zal moeten passen, of een voordelig abonnement bij de betere bandenboer moet afsluiten. Bij de titel van dit bericht denk je wellicht in eerste instantie aan spijkerstrips of iets dergelijks, maar de Australische politie heeft een sluwere manier gevonden om verkeersaso’s, lokaal beter bekend als hoons, een hak te zetten.

Het gaat om een mysterieuze substantie die op wegen gespoten kan worden en daar het rubber van je banden sloopt. Dat laatste gebeurt echter, als het goed is, alleen wanneer je als een totale totaalmalloot tekeer gaat. Mensen die zich netjes aan de regels houden hoeven zich geen zorgen te maken om hun schoeisel. Wij stellen ons bij dit alles ongeveer het volgende voor:

Hoons

De spray voorziet de weg in feite van een ruwer oppervlak. Elke tien Γ  vijftien jaar moet het goedje opnieuw aangebracht worden. Peter Waite, head-hocho van de Sustainable Infrastructure and Services-brigade, legt uit:

“If a driver attempts to drive dangerously on this type of road, it would be difficult for a driver to spin their wheels. If they did manage it, they would burn through the rubber of tyres faster than on a smooth road surface.”

Volgens politieman Anthony Brown worden de locaties waar het spul al op de weg ligt angstvallig geheim gehouden. Hij zegt hierover, ongetwijfeld terwijl hij met glimmende oogjes in zijn handen wrijft, dit:

“We chose sites that had high-risk driving activity, and known hoon gathering areas.”

We zouden Anthony graag willen haten, maar onze aversie tegen de platte pet wordt meteen weer teniet gedaan door zijn gebruik van de term hoon gathering areas.

Voor zover bekend wordt deze nieuwe methode om aso’s in de wieken te schieten voorlopig alleen toegepast in het land van de Holden Maloo. Maar gezien de houding van onze eigen overheid jegens de automobilist ligt het eigenlijk voor de hand dat het spul ook hierheen komt. Wie is daar blij mee? (via theage.com)37 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
1 april valt laat dit jaar…?
@tuuff: het eerste wat ook in mij opkwam. Dit ‘spul’ komt, als je de omschrijving van de eigenschappen moet geloven, rechtstreeks uit de magazijnen van TellSell vandaan.

It’s truly amazing, Mike!
@RRRobert: Gewoon een keigoei product.
@rrrobert: are you tired of all those rubber stripes on the road, are you spending a fortune on new tyres every year? Is your spous unhappy with the smell of rubber coming from your car every single day?

HOON-AWAY will get rid of all those nasty side effects of burning rubber. (keep away from children and your groin)
@str8six: It’s the best. It’s true.
@RRRobert: Gemoakt in the YouNaaitMeStates! Is een kei goei product!!
Het geeft meer grip, dus ideaal voor de niet-drifters onder ons :)
@madmarky: dat dacht ik ook, winnen dit, snelheid omhoog.
@madmarky: hoppa!! Nooit meer recht door in de bochten met mijn Volvo 850RπŸ‘ŒπŸΌπŸ˜‚
@kennone: pff, nou weten we wel dat je een oude Volvo hebt
@deuxmillecinqcentetcinq: Hij wil gewoon graag dat wij allemaal weten dat hij een heel klein p**meltje heeft…
Waarom zou iemand anders elke dag 10 keer vertellen dat hij een snelle auto heeft?
@dracae: lief spelen hΓ¨, jongens… πŸ€“
@madmarky: Ideaal spul om op dragstrips te spuiten dus haha
@madmarky: drifters willen ook max grip
Dus een vloeistof die het wegdek plakkeriger maakt, maar ook zo slijtvast is dat het 15 jaar kan blijven zitten? Bijzonder spul dan.

Ook wel handig op de laatste meters voor zebrapaden en verkeerslichten. Extra stopkracht door extra plakken.
Als je drift vernaggel je je banden sowieso al.. beetje extra slijtage zal niet zoveel uitmaken.

Wordt de remweg hierdoor trouwens ook niet verkort? Zo ja mogen ze het van mij overal toe gaan passen.
@uselessguy: meer rolweerstand, dus hoger verbruik en daarmee hogere CO2 en fijnstof uitstoot. Goed doordacht plan daar πŸ˜‚
@bischero: No worries, mate!
Als het spul dus ook meer grip levert lijkt het me super handig voor sprint wedstrijdjes :) en een stuk veiliger bovendien, meer grip = immers sneller remmen.

Overigens is driften en je banden laten roken al niet echt goed voor de levensduur van banden dus vraag me af of de hoons daar wel een probleem mee gaan hebben.
Broodje aap verhaal dat inspeelt op het IQ van dat soort gasten. Meestal niet de slimsten onder ons en geloven het direct waardoor ze het niet meer doen.

Psychologische oorlogsvoering…
Gewoon een setje Wanli’s achterop. Die zijn zo hard, dat slijt gewoon niet.
Prank!
Heb het originele artikel nog eens gelezen en ze hebben het over een “aggregate spray” wat een soort grind zou moeten zijn. Beetje zoals wij op sommigen wegen in NL en hier in het VK ook wel doen waar je inderdaad elke zoveel jaar nieuwe bitumen neerkwakt en vervolgens grint overheen gooit. Dat is inderdaad niet leuk voor je banen om daar op te spinnen, ook niet voor motorrijders en fietsers die vallen overigens.
Geen last meer van kuilen graven als je 500 pk op je achterwielen hebt, dat is alleen maar beter.
Dus heb ik met semi-slicks straks de grip van slicks maar dan op de openbare weg? Supertoll!
Pimp juice wat die gasten van street outlaws gebruiken
Broodje aap.
Naar mijn weten hebben we in Nederland al een best grof wegdek, als je richting het verre zuiden van Europa gaat kom je vaak die spiegelgladde asfalt wegen tegen. Uit foto’s van de VS lijkt het daar het zelfde te zijn. Dus ik denk dat het in zulke landen een veel groter verschil geeft dan bij ons. Ik ben er dus niet zo bang voor. Bovendien hoe harder door de bocht hoe beter voor de echte automobilist. Mensen die burn-outs trekken durven gewoon niet hard te rijden.
@evian: “Mensen die burn-outs trekken durven gewoon niet hard te rijden”

Nou, gaat toch best hard. https://www.youtube.com/watch?v=-VF0JwxQqcA
Na jaren van research, laboratoriumproeven en praktijktests ben ik er in geslaagd een tegenmiddel te ontwikkelen. Binnenkort verkrijgbaar in mijn nog op te richten webshop.

Ok dus de politie waant zich voortaan als wegbeheerder. Knap hoor. Ik geloof er niets van.
Hoonigan away!?
Da noemen wij hier toch al gewoon ZOAB..
Dit spul werkt, het werd in eerste instantie ontwikkeld op Clarkson Island als de-gay en nu blijken de stroeve eigenschappen uiterst geschikt voor een glad wegoppervlak.
https://www.youtube.com/watch?v=FndDbjiwaRs

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).