De voorspelbaar vernieuwde Volkswagen California is hier

Auteur: , 18 Reacties

Sommige dingen voel je aankomen, maar zijn daarom niet minder leuk.

Kleine anekdote: toen ondergetekende recent verhuisde, bood een verhuurbedrijf dat busjes verhuurde uitkomst. Dan krijg je de meest basale versie van een Volkswagen Transporter mee, maar wel de nieuwste, de T6. Reed verder prima, maar wat dan opvalt is het verbinden met je telefoon via Bluetooth. Door hoe simpel de radio eruit zag, was dat al een wonder. Kleine keerzijde: het ding herkende mijn iPhone niet. Kennelijk was dat ding van voor de smartphone-periode. Dan weet je: het is tijd voor vernieuwing.

Die kwam er, een tijdje geleden. Geen radicale verandering, enkel een ingrijpende facelift die de favoriete VW-klusbus even weer een beetje mee laat gaan met de tijd. Vergelijkbare veranderingen zagen we daarvoor al op de Multivan, dus het was een kwestie van tijd voordat ook de laatste Transporter-derivaat een beetje bijgepunt werd. Dat is namelijk de van huis uit ontwikkelde camper, de California. Ontmoet de nieuwe California T6.1.

VW Calfornia T6.1

Voor wie het toch niet helemaal begrijpt: de California is de kleinste camper van VW. De basis is de Transporter, die vervolgens helemaal slim is ingericht voor kampeergebruik. Karakteristiek puntje van deze vrolijke bus is het dak wat omhoog kan. Simpel en gebruiksvriendelijk, dat is de California. Onder het niet enorm veranderde koetswerk (enkel voorzien van LED-lampen) vinden een paar veranderingen plaats.

Wat betreft het rijden is de bus luxer dan ooit. Ook de Transporter heeft vanaf nu beschikking over Volkswagen’s Virtual Cockpit. En als we het dan toch hebben over digitale schermen: een gecentraliseerd controlepaneel voor eh, alles. Nee, concreter is VW er ook niet over, maar het ziet er wel goed en modern uit.

Volkswagen California T6.1

Verder is alles comfortgerelateerd. Nieuwe kastjes naast het bed, met nieuwe bedsprings onder het matras. En als laatste, om af te sluiten waar we mee begonnen: een geüpdated infotainmentsysteem met integratie van Google Maps en Apple Music. Die herkent hopelijk de iPhones wel.

Prijzen kunnen we nog niet concreet over zijn. De huidige California kost net geen 60.000 euro, naar verwachting zal de T6.1 daar ietsje boven zitten, want innovatie komt met een prijs.18 reacties

Voor 50k heb je een hele leuke grotere. Met douche keuken alles erin. Ik vind het een hoop geld.
@rolov: deze heeft juist het perfecte formaat: Past in een normaal parkeervak. Niet te hoog voor een parkeergarage. Rijdt als een personenauto. Je kunt er buiten het vakantie seizoen dagelijks mee rijden en boodschappen doen. Geen dure stalling nodig. 4 persoons is voor mij genoeg.
@janjansen: maar geen 5pitter meer..
@kennone: Dit was zo’n fijn blok, zelfs met een VW crafter kon je met gemak je rijbewijs kwijtraken.
Zou er graag een hebben! praktisch rijden van een bus en toch camperen. Prima combi voor een goede roadtrip wat mij betreft.
@airc: Voor mij geld het zelfde. Maar dan wel met een leuk blond chickie, kinderen blijven thuis.
Hoop dat ze de techniek nu wel onder controle hebben, van de vorige generatie zijn er volgens Bild 11.800 uitgevallen wegens ernstige motorschade.

Overigens vind ik dit wel een lezenswaardig VW item;

https://www.ad.nl/auto/massavernietiging-van-ruim-100-000-auto-s-in-de-vs~a7cd46f8/
Het hele artikel leest als een beetje als een advertorial, maar goed 😉

Een kennis van me heeft een (wat oudere) California camper. Toen ik hem eens vroeg waarom hij zo’n ‘kleine’ camper reed en niet een full size exemplaar met meer comfort, was z’n antwoord: deze rijdt ook prima buiten het seizoen als tweede auto, zonder heel veel gedoe vanwege z’n afmetingen. En daarom hoef je ook niet op zoek naar een winterstalling. Is ook wel wat waard.
@RRRobert: klopt. Ik ken diverse personen welke er zelfs dagelijks mee rijden. Maar ze zijn zo duur!
@rrrobert: dat was niet de insteek, ik vind serieus die California gewoon een gaaf ding, en alles wat er vernieuwd is is alleen maar voor een betere ervaring. Mag gezegd worden! Aan een standaard Transporter zit wat mij betreft kraak noch smaak namelijk.

Over je punt: dat klopt eigenlijk als een bus. Niet alleen voor buiten-vakantiegebruik, maar ook voor op locatie als je wél op vakantie gaat. Normale campers moet je dan ellendig mee manoeuvreren, deze kun je overal kwijt waar je een auto ook kwijt kunt. Helemaal de compacte klassieke Westfalia’s (T1/2/3), met die SUV-trend zijn die dingen volgens mij kleiner en wendbaarder dan menig personenauto wat je aantreft.
@720s: Het gebrek aan stuurbekrachtiging komt de wendbaarheid niet ten goede, ik spreek uit ervaring. Verder heb je volledig gelijk.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Haha. @720s verhuizen met een transporter. Heb je eindelijk de kamer bij je ouders verlaten?
Een 2’persoons bed past er niet in..
Zo een camper van VW vind ik in basis echt prachtig. Leuk formaat, leuk design voor een bus. Super. Alleen die kwaliteit en prijs. Dure auto met een hoog ‘subjectieve kwaliteitsbeleving’. Jammer dat het echte kwaliteit mist. Ik ben echter geen camping ‘purist’. Dus ik zal de essentie wel niet begrijpen.
@pa045: jup! Dat is precies wat ik heb gedaan. Indien je een beetje van schroeven houdt past er makkelijk een tweepersoons bed in, hoor :) Ik heb gesetteld met een set verhuisdozen (zo’n 12 stuks), een wasmachine en droger, een fauteuil, een gedemonteerd bed, twee grote lades die in het bed horen, en een fiets. Slokt de Transporter op met nog ruimte over ook. Dus wat dat betreft was het perfect!

Zou je een hele inboedel moeten verhuizen, dan moet je even een Crafter met vrachtopbouw meenemen inderdaad ;)
@720s: leuk geantwoord en je ouders leven duidelijk ruim.
De voorspelbare titel van dit artikel is hier… Zucht…
Foto 7, ben benieuwd welk boek die Duitse kindertjes en hun Mutti zo grappig vinden…

Aan de oranje kaft te zien, denk ik het grote boek van…

Und jetzt eine neue geschichte von Dikkie Dik.
Dikkie Dik ist es beu!
Er geht die Straße entlang und ist wie der Tering gelangweilt. Aber schau mal was sieht er da?
Dikkie Dik sieht ein Auto, ein sehr großer fetter bmw aus dem 7er Reihe!
Er geht darauf zu und schaut durch das fenster, und was sieht er?
En Radio, aber was ist das für einem Radio? Ein echte Pioneer mit CD laufwerk!
Möchten sie nicht so einen Pioneer Kinder?
Jaaaaaaaaaaaaaa!!!
Dikkie Dik auch… Sehen was er tut:
Er nimmt einen großen Hammer und schlägt ihn durch das Fenster
Und sofort beginnt der Alarm zu heulen
und Dikkie Dik fängt an zu ziehen und zou ziehen in den Radio zu entfernen.
Aber hoppla, was kommt da rauf?
Polisei! Polisei!”
Ja indertat Kinder, die Polizei!
Aber zum glück hat Dikkie Dik gerade das radio pünktlich bekommen.
Und er rennt davon, aber Mist, die Polizisten ist viel schneller als Dikkie Dik, was jetzt?
Sehen, was er tut:
Er nimmt seine magnum 2.1 halbautomatisch und schießt den Polizisten direkt durch seinen Sodemieter!
Und die Polizisten ist tot, Er ist völlig tot!
Und schließlich kann Dikkie Dik mit Zuversicht nach Hause gehen… Mit dem Radio !!
Und wenn er nach Hause kommt, setzt er sich auf der Sofa und jenst eine dicke Spritze Heroin in seinem Bein. Das hat Dikkie Dik wirklich verdient.

Sag mal Tchüss Dikkie Dik, Tchüss, bis nächsten mal.
Het enige wat ik zie in de fotogalerij is een milf

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).