Deksels! BMW M5 F10 gaat kowabunga

Auteur: , 26 Reacties

Omdat kablabber niet meer mag...

Fuenfer

Een 28-jarige man is in Zwitserland gecrasht met zijn BMW M5. Ten tijde van het ongeval zat de bestuurder in de auto met twee collegae. De dikke BMW heeft naar schatting zo’n 10.000 Zwitserse Franken aan schade opgelopen bij het akkefietje.

Waarschijnlijk is de oorzaak van het ongeval een klassiekertje. De bestuurder gaf zelf aan dat hij voor het ongeval de ‘sport modus’ had ingeschakeld, waardoor alle elektronische hulpjes uitgeschakeld waren. Vervolgens brak de achterkant van de auto uit en kon hij ‘m niet houden. Wellicht had hij net als musicus Headhunterz beter eerst even in de leer kunnen gaan bij @wouter. Enfin, na een ongetwijfeld epische drift knalde hij de berm in aan de andere kant van de weg, alvorens terug te stuiteren naar zijn oorspronkelijke weghelft.

Kablabber

Relatief jonge bestuurder achter het stuur, twee mensen met hem in de auto, veel pk’s op de achterwielen…Soms is 1+1+1 daadwerkelijk 3. Misschien is dit ook wel de reden dat BMW AWD gaat leveren op de volgende M5. Hoewel, de aandrijving naar de voorwielen kan je bij de F90 uitschakelen. Bovendien is AWD ook niet alles. Onlangs crashte een 31-jarige in Zwitserland namelijk met een RS6 tegen een boom.

Net als in dat geval is het rijbewijs van de M5-bestuurder afgepakt. Zo hebben we weer twee dingen geleerd over de Confoederatio Helvetica. Ten eerste rijden er daar kennelijk best veel dikke bakken rond in handen van jonge bestuurders. Ten tweede ben je je rijbewijs zo kwijt in geval van een faux pas. Who knew…?

Bedankt Kevin voor de tip!26 reacties

Ben benieuwd op welke gronden ze zijn rijbewijs hebben afgepakt ? Te hard, roekeloos, preventief hangende het onderzoek ? Sport modus aanzetten en dan crashen is an sich is niet strafbaar …
@dawwg: artikel 5
@lekkaah: klopt, die heeft overigens zijn rijbewijs binnen 2 weken terug. Tenzij dit de zoveelste keer was.
@nathoes: maar hoe is dat gegaan? stond er een agent om de hoek? hing er een camera?

@lekkaah: Het fijne weet ik hier niet van. Volgens mij zijn dit redelijk standaard procedures bij ‘zulke’ ongevallen. Ooggetuigen kunnen ook aangegeven hebben dat de persoon in kwestie roekeloos reed.
@nathoes: dan ken je de Zwitserse wetgeving niet, dat gaat minimaal 12 weken kosten en een sappige boete
@dawwg: hierboven allemaal specialisten van de Zwitserse wet !
@bitd: de Zwitserse wet is ook vrij simpel: 1] we maken alles heel erg duur 2] we eten minstens 7x per week kaasfondue 3] al het andere regelen we met het wekelijkse referendum.
@mashell: en daar gingen Engelsen in de fout; géén kaasfondue.
@dawwg: in Nederland kan je voor een eenzijdig ongeluk als aangetoond kan worden dat je niet veilig bezig was ook je rijbewijs ingenomen worden.
-edit: nutteloze bijdrage-
Eindelijk een M5 in en mooie kleur.
@dutchdriftking: en dan rijden ze er schade mee..
“Ten eerste rijden er daar kennelijk best veel dikke bakken rond in handen van jonge bestuurders.” Dat is in elk west- europees land tegenwoordig zo.. op NL na dan
@dampu020: kan ik uit jouw naam halen dat jij die schijtlucht veroorzaakt in Amsterdam? (Damsc0)
@lekkaah: wat probeer je met die reactie te berijken jongen?
@dampu020: bereiken
@dampu020: toch wel gek dat er schade wordt gereden als je bedenkt dat de gemiddelde les auto in CH een hothatch is. Denk aan VW Golf GTI, Focus ST, Audi S3 etc…
“in de leer kunnen gaan bij @wouter. ”
Hahaha…
Omdat kablabber niet meer mag haha, baas!
@amersfoorter gezien de eerste zin, hebben ze jouw comment in een ander topic wel gelezen.
Dus @wouter waar kan ik mijzelf aanmelden voor een potje drift cursus. Of moet ik hiervoor toch echt naar mr @dutchdriftking zoals zijn naam doet vermoeden
Kan het hier lezen http://www.polizei-schweiz.ch daar staan de meeste politiemeldingen
Leuk geschreven artikel. 🖒
Als BMW de volgende M5 met 4wd gaat leveren wordt dat het volgende plofkraak-kanon
@koekwaus: de verzekeringspremie zal zich verdubellen hahaha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).