Destino: Fisker Karma V8 gaat 200 mph en kost 200.000 USD

Auteur: , 28 Reacties

Doei hybride-meuk, hallo LS9 V8! Volgens voormalig GM-baasje Bob Lutz gaat de Destino in elk geval qua prestaties hoge ogen gooien.

Destino

Bob Lutz, voormalig baasje bij onder andere GM, heeft een tipje van de sluier opgelicht over de mogelijke prestaties van de VL Automotive Destino, een Fisker Karma zonder batterijen of elektromotor maar mét die heerlijke LS9-V8 uit de Corvette ZR1 (C6). Het ding moet namelijk 320 km/u gaan halen en dat voor een (naar US-maatstaven) stevige prijs van 200.000 dollar.

Daarvoor krijgt de klant met diepe zakken wel een auto die maar liefst 1000 lbs lichter en qua rijgedrag dus stukken vermakelijker moet worden dan de Fisker Karma. Die gewichtsbesparing wordt uiteraard mogelijk gemaakt door het overboord kieperen van alle accupakketten en elektromotoren.

Enthousiastelingen zullen er trouwens wel als de kippen bij moeten zijn of geduld moeten hebben, want volgens Lutz ligt de jaarlijkse productie op maximaal 1.000 stuks. Of die kopers er ook daadwerkelijk zullen zijn is nog niet te voorspellen, maar een moddervette V8 in een aantrekkelijke sedan klinkt zo slecht niet. Bovendien zijn de benzineprijzen aan het dalen, dus dorstige bakken zijn weer hot in Amerika.28 reacties

Gaaf ding!
Neusje ziet er wel frisser uit zo, maar ook een heel stuk generieker.. Zou een Maserati neus kunnen zijn
@baasbas: ik zie maserati, ferrari 599, fiat barchetta, jaguar f-type. Allemaal een beetje hetzelfde soort ontwerp van voren
@bartteeuwen: sls ook wel eigenlijk, allemaal geweldige wagens in 1, misschien beste auto ter wereld? ben benieuwd
@bartteeuwen: Ja 599 ook.
De achterkant vind ik overigens nog wat tekort schieten. Daar mogen ze wat mij betreft dan weer wel wat meer afkijken :-)

Oh en als ik toch bezig ben, loos die twee achterdeuren en een halve meter lengte. Die ruimte heb je toch ook niet meer nodig voor al die accurommel
Lijkt een beetje op un Ferrari
@mrcy335d: dat is net zoiets als zeggen dat je vriendin teveel op Charlize Theron lijkt. Kan toch niet verkeerd zijn ;-)
Ik meende op het eerste gezicht een 599 te zien… Overigens geweldig nieuws!
@henkhupelschoten: En toen daarna een fiat barchetta….
Goeiedagschotel!

Een sexy bak met een Z06 V8! o.0
@toyotafortuner: Dat is een LS7, ook mooi
@baasbas: whoopsie. Tikte te snel…
Zo had ie vanaf het begin al moeten zijn. Wel zuur voor Fisker: komen ze met een zeer aardig milieuvriendelijk merk in het hogere segment, laat Tesla zien hoe het echt moet…
Met deze grille nog mooier dan hij al was. Alleen denk ik dat de prijs een succes in de weg gaat staan. Een Corvette Z06 kost in de VS vanaf zo’n $80.000, voor $120.000 staat er vast nog wel een leuke dikke sedan naast op de oprit.
@moveyourmind: Maar je rijdt wel iets unieks. En dat heeft zijn prijs.
@berlinetta: Daar heb je wel een punt, maar dan moeten ze de afwerking wel op een hoger plan brengen. Niet dat die verkeerd was, maar voor dat geld mogen er nóg mooiere materialen toegepast worden.
@berlinetta: uniek is dat ding dus zeker niet omdat de koets bijna 1 op 1 Fisker Karma is.
Voor $200.000 volledig kansloos denk ik.
Jaaaa wat een vet ding :D
Me like, we worden de laatste dagen wel verwend met die “underpowered” Amerikanen..
Buitenkant ziet er al niet super uit, en dit is ook alweer de zoveelste auto met een corvette hart, hoe saai!
Ghehe ultieme middelvinger! (Naast een 63 6×6) ik zou hem daarvoor al aanschaffen, wel in de kleur groen. Dan kan je altijd nog zeggen dat je een groene auto hebt.
Blijf het een flauwe actie vinden van Lutz.
Ik heb echt een hekel aan amerikaanse motors ze zijn gewoon een blok metaal. Enige reden dat ze de ls9 gebruiken omdat hij niks kost.

Vinden jullie niet dat de fisker karma niet een beetje op de masarati 3000gt lijkt?
@levon: zoho.. een kenner.Nissan doet dat beter natuurlijk met hun motoren van zonnebloemen en regenbogen
Dacht dat die VL Automotive al niet meer bestond… ?
Hopen dat dit wat wordt
Ik betwijfel of ze voor dat geld 100 wagens weten te verkopen. In die klasse is er zoveel beters te krijgen. Ik noem een S65, maar ook een Rapide S, Flying Spur of Panamera Turbo S. Die laatste drie zijn zelfs bijna 30k goedkoper dan de Destino. Je moet dus wel heel erg verzot zijn op die Destino om die wagen boven dat andere spul te verkiezen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).