Deze 3 jaar oude auto heeft 313.840 km op de klok staan.

Auteur: , 79 Reacties

Nee, geen Volvo of Mercedes. Maar wat dan wel?

Voor sommige mensen is het al ‘een hoge stand’: honderdduizend kilometers op de klok. Met twee ton op de klok worden auto’s massaal in de verkoop gegooid want ze zijn op. De meeste auto’s moeten er wel een paar jaar over doen voordat ze die kilometerstand hebben bereikt. Als je redelijk veel rijdt, bijvoorbeeld 40.000 km per jaar, dan zit je na 5 jaar op 2 ton.

De auto die je op de foto’s ziet, heeft 313.840 km gelopen in slechts 3 jaar tijd. En dan spelen we niet vals met een auto die in januari op kenteken is gezet, maar 6 november 2015! Met dit soort jaarkilometrage verwacht je eigenlijk een Mercedes-Benz E-Klasse, Volvo V90 of een Toyota Land Cruiser. Niets is minder waar, want het betreft namelijk een MINI!

Toegegeven, het is wel een MINI Clubman (D) met een tweeliter dieselmotor van BMW. Nieuw leverde dit 1.995 cc grote blok 150 pk en 330 Nm, een perfecte motor voor acceptabele prestaties en een aangenaam verbruik. Natuurlijk, de auto ziet er wat afgeleefd uit, maar wat verwacht je met zoveel kilometers. De bestuurder heeft waarschijnlijk niet eens tijd gehad om de auto te stofzuigen of te wassen, want hij moest op de weg letten. Vergeet niet dat deze persoon 8.482 kilometer per maand aflegde. Dat is 1.957 kilometer per week of 279 kilometer per dag, als we er vanuit gaan dat de er ook in de weekenden mee gereden werd.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de goedkoopste Clubman uit 2015, de advertentie op AutoTrack kun je hier bekijken.79 reacties

Ben nu wel erg benieuwd naar het verhaal erachter. Gemiddeld bijna 300 km per dag lijkt mij wel erg flink..!
@thomcarspotter: dit krijg je dus als je je inschrijft op 2nd love.nl
@janjansen: aanbieder in Friesland. Second Love Kech in Limland….
@kruimel: Woont in Friesland, werkt in de randstad. Ik rij ook zo’n 6000km per maand; had er in 3 jaar 225K kms op staan. Maar gelukkig wel met een dikke diesel :)
@dawwg: krijg je wel kilometer vergoeding?
@janjansen: vermoedelijk ook 3rdlove.nl.. Want zelfs met een buitenvrouw/man is dit veel.
@thomcarspotter: Ik ook!
Zou toch leuk zijn als @autoblog gewoon ff belt naar de aanbieder en met het verhaal komt!
@reactief: tellerstand is trouwens onligisch! Zal wel een typefout zijn lijkt me dan.
@reactief: typefoutje van de teller?
@introductiemap: Haha… sh*t, dat is niet zo slim nee, als er een foto bij zit met de km-stand 😂
@reactief: teruggedraaid, lijkt me duidelijk…
@svenska_aeroplan_ab: doorgedraaid denk ik
@thomcarspotter: mijn ex woonde in Drenthe, en ik in buurt van Amsterdam.
Maar ik reed op en neer met de E60 M5, 300km per dag ging lekker vlot zo 😜
@erwine60: Wie wil er nou een vrouw uit Drenthe?
🤪
@yipikaye: hey als je niks kan krijgen dan kijk je toch wat verder
@yipikaye: hahahahaha, daar zal ik nu achteraf ook wel twee keer over nadenken 😜😜
@erwine60: Hoe was je relatie met Shell? :-)
@olivier420: niet goed 😪, ik deed Firezone voor de 102 en BP voor de 98 😜
@erwine60: ijmuiden ligt niet bij amsterdam hoor
@apenkop: Daar woon ik al een hele tijd niet meer gelukkig 😂
@thomcarspotter: Ik heb een collega die in Drachten woont. Doet 5x per week retourtje Drachten -Amsterdam. Ook zo’n 280 kilometer per dag. De beste man staat om de 3 dagen bij het tankstation. Heeft al heel wat airmiles gespaard zeg maar
Wat een lelijk uitgeleefd hok
Ziet er ook flink uitgeleefd uit voor een auto van 3 jaar oud.
En de dealer niet eens de moeite om de tellert 240000 km terug te zetten
Bijzonder keuze voor dit soort afstanden. Heb er een paar keer in mogen rijden, qua vermogen net an en het zicht naar achteren is uiterst beroerd. Wellicht in Nederland een geschikte auto, maar voor het betere Autobahn werk ongeschikt.
Gebruikerssporen lijken mij niet vreemd, was echt een werkpaard voor de oud eigenaar. Ben wel nieuwsgierig naar het onderhoudshistorie, zou die twee/drie keer per jaar bij de dealer gestaan hebben?
Met pijn en moeite kwam ik vele jaren aan 80k per jaar en dan reed ik elke dag het hele land door woon-werk.

Zal dit een Uber-rijder zijn geweest?
@dennisdd: Zelfs een taxi haalt dit niet lijkt mij..
Ik heb in 13mnd 133k op een DS3 diesel gezet. Ging prima. Reed goed en fijne stoelen enz. Had ik er 3j mee gereden was ik hier nog wel overheen gegaan.
@e34m5touring: dat is serieus veel! Constant over de grens ofzo?
@pindakoning: Nee niet eens, lange dagen en heel NL als werkgebied. Gelukkig maar 1,5j hoeven doen, toen kreeg ik wat meer hulp :)
@e34m5touring: damn! Dat zijn beste afstanden! Iedere maand een beurt bij de garage?
@rufctr01: Elke 3mnd ongeveer. Verder had ik nooit wat met dat ding. Wat dat betreft echt petje af voor dat ding. Gaf geen krimp.
@e34m5touring: mini moet elke 30.000 km een onderhoud – servicebeurt hebben.
@e34m5touring: ik heb ook een tijdje Rotterdam – Heerlen v.v. gereden met een DS3 diesel en ik kan bevestigen dat de stoelen prima zijn. Stuurde ook prima. Onverwacht leuke auto was dat.
Moet een behoorlijke martelgang geweest zijn in zo’n wippend koekblik.
Ik heb een tijdje bij een bedrijf gewerkt dat in tandartsgereedschappen deed. Daar werkte een vertegenwoordiger met vliegangst, die ging met zijn auto heel het jaar kriskras door europa. Hij reed zijn auto’s steeds 2 jaar en dan gingen ze ook weg met 300 a 350k kilometers erop. Waren altijd flink aangeklede volvo’s die perfect onderhouden werden.
Kan een sales rep auto geweest zijn?
Bij men vorige job deed ik zo’n 80 000 km per jaar in een Volvo V40.
Volledig België rondrijden 😏
Ik verbaas mij erover hoe mensen hun auto altijd zo lelijk krijgen.
Kijk die automatten dan ook eens! Wat ben je in godsnaam onderweg aan het doen met je poten dat je automatten er zo gaan uitzien?!
Ik had bij de aankoop van mijn 2e hands audi ook allerlei knopjes voor de ramen, ventilator e.d. waarvan het labeltje op het knopje helemaal weg gevreten was na 50.000km. Door de vorige eigenaar (=lees mishandelaar) Knopjes vervangen uiteraard bij aankoop en ik heb er daarna zelf ruim een ton mee gereden en daarna was er aan de knopjes niets te zien, waren nog keurig en onbeschadigd.
Met de automatten hetzelfde verhaal, bij mij nog onbeschadigd na veel minder km’s gemaakt te hebben.
@evdw: gebruiker vs liefhebber. Ik ben ook zuinig op m’n spullen. Mijn 4,5 jaar oude auto ziet er op wat kleine krasjes in de deurbekleding na nog uit als nieuw. Niet eten in de auto, niet roken, geen kinderen, regelmatig wassen, stofzuigen en een natte doek over ’t interieur. Voorzichtig doen met grote, zware en lompe bagage, etc.
@evdw: Ik verbaas me er ook altijd over, hoe sommige mensen omgaan met hun auto. Onze passat zag er na 550000 km nog perfect uit gewoon een kwestie van bij houden.
@evdw: ik mag wel zeggen dat mijn e39 met 352000km (vandaag gereden) op de teller er van binnen ook nog netjes uit ziet. Geen slijtage aan het leer, stuur is nog netjes, alle knopjes hebben hun symbolen nog en de pookknop van de automaat is ook netjes maar ook bij mij was de vloermat bij 330k versleten op de plek waar mijn hak staat. 4 nieuwe matten gekocht, het speciale biesje in de interieurkleur er omheen laten maken en het is weer netjes.


Maar ik denk dat sommige mensen een soort zuur uitzweten waardoor knopjes slijten. De koffieautomaat bij ons op de zaak heeft ook een helemaal weggesleten knopje van de espresso terwijl het cappuccino en normale koffie knopje nog netjes is. Er zijn eigenlijk maar 2 mensen die zeer regelmatig espresso drinken en koffie/cappuccino wordt door het halve bedrijf gedronken.
@sportevo:

Dat ga je nooit meer meemaken ..
Tenzij je volgende auto weer een E39 wordt ..

Van voor de facelift zijn de beste ..
@lincoln: ik heb een van de laatste e39 maar wat een auto’s. Eigenlijk wil ik iets anders maar inderdaad, weinig keus wat in de buurt van de e39 komt..
@sportevo: vandaag 352000km gereden? Doe je netjes!
@phevtreb: staat er inderdaad een beetje raar.. ik ging vandaag door de 352000 heen. Heeft de auto wel bijna 16 jaar over gedaan.
@sportevo: Mistery solved! Espresso drinkers zijn acid people! :)
@evdw: kijkend naar de personen.. ik denk dat je gelijk hebt! ;-)
@evdw: Ga maar eens een jaar lang rijden met een paar mooie Magnanni’s om de voeten. Mijn vader zat na twee tot op de bodemplaat van zijn A6. En die was er zeker zuinig op…
@joostgrn: Ik heb zelf ook vaak nette schoenen aan met harde zolen maar als je je voeten gewoon stil houdt en je hebt een goede kwaliteit matten is er volgens mij niets aan de hand. Mijn matten zijn nog onbeschadigd in ieder geval.
@evdw: dacht ik eerder ook. Tot dat ik een Peugeot 308sw van mijn werk kreeg. Elke jaar nieuwe matten nodig. En dan heb ik niet eens hakken aan ;)
@remarkable: Tsja, Peugeot……
@evdw: was ook niet mijn keuze. Gelukkig nu een ander mogen uitzoeken. Dus nog ff uitzingen tot eind maart
@remarkable: Nice, wat is het geworden?
@evdw: nieuwe Ford Focus ST line (wagon) full options. Eerste keer Ford dus ben erg benieuwd. Las veel positieve verhalen over de auto (iets minder over de service van Ford NL).
@remarkable: Ja die ST line ziet er goed uit! Veel plezier ermee straks!
@evdw: thanks. Zal tzt kijken of het nog leuk is om een foto’tje te delen. Ziet ze nog weinig rijden (wagon helemaal)
Tja, ik had voor een ander vervoermiddel gekozen, maar een ding is zeker, dit ding is weinig koud geweest!
Ik denk dat hij ook meer taxi of koerierswerk heeft gedaan..
Lange afstanden betwijfel ik gezien de slijtage aan de vloermat en schakelpook.. en de mate dat de auto uitgeleefd is..
Bij lange afstanden moet dit nog netjes zijn..
Ik heb jaren gehad dat ik ook ruim100.000 km per jaar reed. Ik had dan wel het geluk dat ik die kilometers in grotere BMW’s kon rijden (oa X3, X5). Ik kan mij nog een interview herinneren met Lee Towers. Die had jaren dat hij 250.000km per jaar reed. Verbazingwekkend.
@bmwfe: uit interesse; wat voor soort baan deed je dan?
@alassad: Algemeen directeur bij een transport bedrijf.
@bmwfe: was je de enige medewerker?
Dat zijn 300k aan lelijke kilometers zeg
Mooie stand voor een personenwagen. Bij bedrijfswagens zie je het wel vaker. Ik werk als internationaal koerier en er zijn bussen die na 2 jaar al 400.000km er op hebben (verschillende chauffeurs). Ik werk geluklig niet zoveel en mijn Sprinter heeft na 5 jaar bijna 5 ton er op. Ziet er van binnen overigens beter uit dan die MINI 😂
Ik heb ooit een vriendin gehad in München.. reed zeker 2 x pmnd, maar vaak ook 3 x pmnd daar heen..
En dan gingen we daar ook vaak naar familie of skiën enz.. dan lopen je km’s ook hard op..
Deze teller is gewoon vooruit gedraaid, criminelen
En voor de zomermaanden nog een sleurhut erachter ook.
Tsja, wat wil je. Hij heeft start/stop uit staan. Dus die teller gaat maar door
8.000 per maand met een handbak, helemaal wak.
Onze autos op de zaak ( personen en bedrijfs wagens) rijden gemiddeld ook 600 tot 700 km per dag 7 dagen per week. En ze gaan allemaal on de twee jaar eruit. Dus deze km stand us zeker niet gek. Wij rijden Bmw ,mini en Mercedes
@rfocus: 600km per dag is 219.000 km.p.jr. Dat is echt heel veel, puur uit interesse, zijn dat dam taxi’s oid?
@phevtreb: Nee wij zitten in de uitvaart benodigheden google maar (unigra)
Is denk ik een faketaxi geweest, vunzig hok!
Zijn er op zich wel meer… hier een voorbeeld van een tesla met 5 ton(!) Tesla Model S 85 2014 Wit
€ 30.500,00
http://link.marktplaats.nl/m1330223958?utm_source=android_social&utm_content=vip&utm_medium=android_social&utm_campaign=socialbuttons
@alassad: taxi, an sich daarom niet heel vreemd toch
@jochen: ja je hebt gelijk. Had dat niet in de gaten.
Ik rij onder andere een mini clubman d chilli. Mega betrouwbaar en rijden lekker door. Prettig in het bochtenwerk
dit zijn auto’s die dan even in duitsland of frankrijk worden ingevoerd, 200 000km worden teruggedraaid en opnieuw verkocht in Belgie of Nederland…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).