Deze A’damse parkeerplek is even duur als een klein huis

Auteur: , 42 Reacties

Zie je die Citroën C1 staan? Voor de prijs van parkeervak 19 koop je er minstens 10. Alleen waar laat je de overige 9...

Parkeerplaats

Zoals u van ons gewend bent, schotelen we niet alleen het allerheetste autonieuws in hapklare brokken voor, maar houden we u ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de autogerelateerde vastgoedmarkt. Meestal zijn het fraaie huizen met bijzondere parkeergelegenheden, ditmaal is er geen woning te bekennen.

Nee, ditmaal gaat het louter en alleen om een parkeerplek die te koop wordt aangeboden. Het gaat om het allermooiste plekje van de gehele garage, gelegen op het zuiden helemaal vooraan, zodat je vanaf de ingang direct je eigen plekje op rijdt. Liefst 15 vierkante meter groot en rijkelijk bekleedt met hoogpolig tapijt premium asfalt. De garage bevindt zich aan de Gerrit van de Veenstraat. Midden in het snobbistische en lastig bereikbare populaire en rustieke Amsterdam Zuid.

De ingang

Dan de prijs voor dit unieke parkeerplaatsje. Die bedraagt 11.000 euro… per vierkante meter. Je moet dus 165.000 euro k.k. over maken naar de huidige eigenaar voordat je je voiture op dit peperdure stukje asfalt mag parkeren. Voor dat geld krijg je overigens wel een elektrisch bediende garagedeur met een “beep”, aldus de advertentie. Oh wacht, die “beep” wordt natuurlijk bekostigd van de 23 euro servicekosten die je per maand moet dokken…

Parkeerplaats in amsterdam

Met dank aan Paul voor de tip!42 reacties

We zijn gek geworden hier.
Weer een reden om naar het platteland te verhuizen!
@pomoek: nee niet doen. Wij houden het hier graag rustig.
Nou, dan was die van mijn zwager nog een koopje van €20k op het IJ.
@e550: Op het IJ???

Is weer eens wat anders, een Dive In Parking.
@moveyourmind: ach joh is er voor de petjes ’s avonds nog een Mc Drijf open.
en wat kost een plekje voor mijn fiets tegen de muur?
@dymf: Een nieuwe fiets
@dymf: hoofdpijn…
Daar koop je een keurig huisje van in t’oosten van ’t land
@tahoe:
Sterker nog: ik kocht voor ruim €30.000 minder eind 2013 een vrijstaand huis aan het water. Met inpandige garage van 6×6 meter. Op zo’n 30 minuten van het centrum van Rotterdam en een kwartier van Dordrecht. En het is zeker geen bouwval.
@sabrerator: dat zal vast de Hoeksche Waard zijn :D
@brabusrocket:
Klopt. Prima wonen hier.
Ik zag de C1 niet eens, wat zou er links onder de hoes staan?
@shibby: Een auto denk ik.
Ach, kopen en wachten tot de oliesjeiks Amsterdam ontdekken en je kan er nog winst op maken ook.
@wildewesten: Dat hadden zij al jaren geleden ontdekt, maar ze slaan het bewust over. Zij doen alles wat God of Allah verboden heeft, maar willen vanwege hun achtergrond en religie toch niet geassocieerd worden met een stad die bekend staat om the red light district en drugs gebruik. Hypocriet ja maar er zijn vele boeken geschreven over de extreem rijke saudi ’s die in Amerika dure prostituees huren maar nooit in de buurt zullen zijn van een bordeel. Of hele dure drank kopen maar nooit in een café zullen zitten. Allemaal schijn natuurlijk maar een van de machtigste families in het midden oosten is de familie Wahabi. Die familie of clan is machtiger en rijker dan de Bin Laden familie of de familie Saud. Wat doet die familie Wahabi? Simpel die zorgt ervoor dat zij de andere rijke families controleren op het naleven van de religieuze regels. Het is een zeer extreme bijzondere balans. Ik woon er net zo ver vandaan als jij maar weet dit toevallig omdat ik onlangs een boek over heb gelezen.
Het beste wat ik kan doen is 5 euro.
Het mooiste plekje?
Als je hier parkeert heb je kans dat er links en rechts iemand zijn deur tegen je auto heeft gegooid en dat er vanaf het vak op de kopse kant een trekhaak in je bumper is gezet.

Het mooiste plekje in een garage is wmb in een hoek met weinig buren en passerend verkeer.
@escort77: het mooiste plekje is gewoon in een garage bij mijn eigen huis, niet in één of andere gedeelde ruimte op ## meters loopafstand ;)
*Proest*… Wat een bedrag… En dan ligt je parkeerplek nog in Amsterdam ook…
Die Service kosten zijn een schijntje. Ik betaal voor mijn 25.000 kostende parkeerplek in een binnenstad 12,- per maand aan service kosten.
@Donstil: Beetje tegenstrijdig wat je zegt. Bedoel je nu dat jouw servicekosten veel of weinig zijn?
@granlusso: als je de kostprijs als referentie neemt, is de zijne duurder
Als je ff het uurtarief voor de gemiddelde parkeerplek (in garage) in die buurt omzet naar wat je per jaar zou betalen, is dit een koopje…
Humz….. Ik zit eraan te denken om mijn garage maar te gaan verhuren……..Ow wacht, ik woon in Friesland en daar kost parkeren bijna niks.
Hè is dat een Morgan Threewheeler?
4 ton betalen voor een appartementje, 100.000 voor een parkeerplek. Wil je meer ruimte dan het gemiddelde huurhuis neem dan maar minstens een miljoen mee. Als dorpeling zal ik het wel nooit begrijpen…
@reistje: en dan al die hoeren en drugs in de buurt… Joost weet wat dát nog op jaarbasis kost…
Auto erop zetten, kun je er wonen.
Tja met de rente van nu betaal je niet eens zo gek veel toch? Ik vind het wel heel veel maar er is een categorie die het kan betalen. Jan modaal huurt (hier tenminste) een garagebox van al snel 50 euro per maand. Dan heb je meer natuurlijk, maar beide keren sta je droog.
@dwersbongel: hier in driebergen staat er nu een voor 140p/m
@dwersbongel: ik ben een van die mensen die in drachten een box huurt voor dat bedrag. De goedkoopste die ik kon vinden. Huur ik in of rond delft dan kost het me een veelvoud van dat en dan past de auto er ook nog maar net in. Nu ligt de hele garage vol met meuk.
@lekbak: Ik huur een box voor 33 euro pm. Beetje oude zooi, maar we hebben stroom (via de buurman) en we hebben met 4 vrienden 4 op een rij. Inmiddels is dat dus 1 grote :)
@dwersbongel: tja daar moet je maar net tegenaan lopen. Ik kon wel goedkoper vinden in damwoude en in gorredijk maar beide plaatsen heb ik nooit wat te zoeken. Daarbij moet het wel wat netjes en goed zijn want erg vaak ben ik er niet, ik woon tenslotte 230km verderop. En ik heb nu nog drie meter lengte over.
Nou, normaal ben ik erg kritisch op hyperinflatie, maar hier zie ik nog mogelijkerwijs wel brood in!

In Singapore is de woningmarkt al vele jaren veel zwaarder oververhit dan A’dam, en daar hebben vastgoed handelaren op een gegeven moment ook de waarde van parkeerplaatsen als investeringsobjecten ontdekt. Een goede parkeerplaats op een mooie locatie (centrum en inderdaad, makkelijk in en uit te rijden, dicht bij de uitgang) meer dan een miljoen USD kosten. Ik wil best geloven dat we een dergelijke ontwikkeling ook in Amsterdam gaan zien op niet al te lange termijn.
Het is dat ik z’n pokke eind moet lopen naar huis als ik de auto daar parkeer
Anders had ik het gekocht
Hier in Hong Kong betaal je zo het dubbele voor een parkeerplaats en dan krijg je er niet eens een Beep bij!
Morgan Treewheeler?
wats op met deze garage??? als je op alle parkeerplaatsen autos zet dan kan bijna niemand er meer uit!!!
Ik heb gewoon mijn schutting verplaatst en 20 m2 van mijn tuin afgesnoept. Oke, hij staat niet droog (kan natuurlijk altijd nog een carport bouwen) en geen garagedeur met beep, maar mijn prive-parkeerplek koste me een paar honderd euro om te laten bestraten. Klaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).