Deze AMG GT-R is nog sneller op de ‘Ring

Auteur: , 14 Reacties

Is dit het begin van een goede trend?

Mercedes AMG GT R Renntech

Tunerslatijn. Het visserslatijn onder de autoliefhebbers. Iedereen is weleens op een feestje geweest waar een zelfverklaard autoliefhebber vertelt over zijn auto. Een 208 GTI die 275 km/u loopt of een Passat TDI die in 5 seconden naar de 100 km/u gaat. Vervolgens vraag je hoe dat kan en krijg je het antwoord “hij is niet standaard meer”. Uiteindelijk blijkt het om een chipje te gaan, waardoor de toegenomen waarden op asfalt en theorie iets minder spectaculair zijn.

Daar wringt het wel een beetje, want in tegenstelling tot fabrikant hebben tuners iets meer de vrijheid om creatief te zijn met de opgaves. In Duitsland zijn ze er redelijk streng op, maar veel tuners roepen de mooiste waarden voor de laagste bedragen. Wat is daar erg aan? Je weet niet wat je krijgt en wat de motor daadwerkelijk kan. In het geval van veelomvattende tuning is het ook niet duidelijk wat zo’n auto nu precies in zijn mars heeft. Zo’n Mansory Huracan Twin Turbo moet 1.250 pk leveren en supersnel zijn, maar niemand die het geverifieerd heeft, op Mansory na. Wij van WC-Eend…

Mercedes AMG GT R Renntech R825

Renntech brengt daar verandering in. Onlangs toonde het bedrijf hun visie op de ultieme GT-R van Mercedes-AMG: de GT R R825. Deze behoorlijk gemodificeerde GT R levert zoals de naam doet vermoeden een gezonde 825 trappelende paarden op de achteras, dankzij een wijzigingen aan de turbo, motormanagement, downpipe en luchtfilter. Verder zien we veel extra carbon, nieuwe velgen (Vossen) en een auto die iets lager op zijn buik lijkt te staan. Kortom, een getunede auto die op alle punten sneller moet zijn. Maar is dat ook het geval?

Mercedes-AMG GT R Renntech R825

Renntech had natuurlijk kunnen zeggen: “Ja”, om vervolgens de kous af te doen. Maar Renntech doet nu eindelijk wat meer tuners moeten gaan doen: ze brachten het gevaarte naar de Nordschleife van de Nürburgring. Achter het stuur zat de Zweed Andreas Simonsen, die ook de 24 uur van de Nürburgring heeft gereden. Hij kent de baan wel een beetje, gelukkig. Zijn beste tijd was 7:04. Een bizar snelle tijd. Daarmee is de Renntech sneller dan de originele AMG GT R, die er 7:10 over doet.

Mercedes AMG GT R Renntech R825

Dat lijkt enigszins mee te vallen. Ja, het is sneller, maar onwillekeurig verwacht je een groter verschil. Als we de video bekijken zien we twee redenen waarom het verschil meevalt. Ten eerste het vermogen, dat voor de gelegenheid teruggeschroefd lijkt te zijn naar een schamele 760 pk, nog altijd meer dan Edo Competition eruit weet te halen. Nog knapper is dat de tijd is neergezet op een normale dag: er rijdt gewoon verkeer rond! De video kun je hier bekijken.14 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
6 seconde van de ring tijd af is toch behoorlijk. We zijn inmiddels op het punt dat het om secondes gaat.
@rolov: maar daar hebben ze toch 250pk meer voor nodig. Iets zegt mij dat ze dus alleen iets winnen op de rechte stukken!
@ds3thp: uhm het draait niet alleen op pk’s
@ds3thp: onderstel is nog belangrijker dan nóg meer vermogen. Hij lijkt aardig laag dus er zal wel een lekker stug setje onderzitten waardoor de bochtsnelheden juist verbeteren
@allesmetturbo: een stugger setje hoeft niet meteen meer snelheid te betekenen. Op een hobbelig circuit kan het ook nadelig werken omdat de auto teveel gaat stuiteren.
Kudos. Je vraagt je toch vaak af of die waardes alleen op papier bestaan. Zou het een prima idee vinden als we er een soort keurmerk voor kregen, nu lijkt het me te vaak een roulette.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Goede coureur hebben ze ingehuurd bij Renntech.
Valt qua verkeer gelukkig nog wel mee. Dit zal dan vast ook niet tijdens de touristenfahrt zijn in het weekend. Vorig weekend was het echt veel drukker iig. Je mag dan ook niet rechts inhalen.

@allesmetturbo: ja dat klopt helemaal , rechts inhalen is verboden op de openbare weg. De Nordschleife is openbare weg en derhalve wordt van bestuurders met een geldig rijbewijs, verwacht dat ze de regels toepassen.
Verliest toch een paar secondjes door het verkeer. Zal nog wat schelen als die extra pk’s erbin zaten
Denk dat er ook wel sub 7 in zit.
Verliest meer dan een pak seconden hoor…daar kan makkelijk 10-15 sec af nog
6 seconden op 20 kilometer is niet heel veel. Exact uitgerekend is dat het verschil tussen 176.6 km/h en 174.2 km/h gemiddeld. Dat het tussen het overige verkeer was, is wel een factor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).