Deze Audi Q7 komt met een Volkswagen-interieur

Auteur: , 27 Reacties

Hebben de bezuinigen bij de Volkswagen Groep een nieuw stadium bereikt, of is hier iets anders aan de hand?

Wie zich wel eens in Duitsland begeeft kan per toeval een testwagen tegenkomen. Als je de mogelijkheid hebt om wat dichterbij te komen dan is dit soms wel de moeite. Het kan namelijk best interessante info opleveren. Een Autoblog-lezer kwam deze zwarte Audi Q7 (rijtest) tegen op een parkeerplaats en nam wat kiekjes, terwijl de testrijders vermoedelijk in de tussentijd een dubbele Whopper aan het verwerken waren.

Wat meteen opvalt aan deze Q7 is het feit dat de uitlaatsierstukken ontbreken. De twee lullige pijpjes zijn open en bloot zichtbaar. Dit geeft al een beetje weg dat dit niet zomaar een Q7 is. Bovendien is het logo aan de voorkant afgedekt. Een blik in het interieur zorgt voor een gefronste wenkbrauwen. Op het stuur is het logo van Volkswagen te zien.

Vermoedelijk hebben we hier met de nieuwe Touareg te maken. De verwachting is dat Volkswagen later dit jaar de nieuwe SUV zal presenteren. Omdat de auto op het MLBevo-platform staat kan het Duitse autoconcern redelijk stiekem nieuwe modellen testen. De Q7 staat namelijk ook op dit platform, net als de Bentley Bentayga (rijtest) en de Volkswagen Phideon. De nieuwe Porsche Cayenne, de nieuwe Audi A8 (D5), de Q8 en de Lamborghini Urus komen ook op dit platform te staan.27 reacties

Is toch gewoon een Audi interieur, staat nota bene nog “Quattro” op ’t dashboard… Ze hebben er alleen even een VW stuur in gedrukt. Maar het zal inderdaad wel een testmule zijn voor de nieuwe Touareg.
@trustmeiamanengineer: wat valt er nog te testen een VW interieur en een paar VW badges er op en klaar. Geen testwerk nodig
@mrrallycross: Ik neem aan dat er andere (schralere) motoren in komen bijvoorbeeld, en “goedkoper” plastic in het interieur. Ze moeten het kunstmatige verschil tussen een VW en Audi wel in stand houden natuurlijk.
En de ACC radar lijkt in ’t logo te zitten, is ook anders dan die vier ringen natuurlijk.
@trustmeiamanengineer:
Het spreekt boekdelen dat men denkt dat het een VW interieur is. Toch uitwisselbaarder dan je zou denken (voor die meerprijs hehe)
@trustmeiamanengineer: alle voertuigen op het mlb platform worden in een Q7 jasje gestoken: Q7, Q8, Tuareg en Cayenne.
Dit is aan het nummerbord te beoordelen wel degelijk een Tuareg.

De uitlaatgas zijn zonder sierstuk omdat de slangen. Kortom emissietests dan makkelijker aan te sluiten zijn.
@CriminalSausage: …wat zeg jij nu eigenlijk allemaal CrimineleWorst?
@cpp1: Nogal bijzondere zinsopbouw ja…
@cpp1: @gerjanm:
sorry, ik had een beetje haast :)
Wat ik wou zeggen Is dat de bovengenoemde modellen allemaal met de carrosserie van de Q7 getest worden, het zijn dus mules.
In Braunschweig zit de calibratie/vehicle testing van VW.

Tl;Dr Dit is dus een Tuareg mule ;)
Een schaap in wolfskleren dus? Of is de wolf het schaap. Gaaap
@dare2think:

Nee een schaap in Wolfsburgkleren bedoel je….
@jack_abarth:
Note to self: Even verversen wanneer je je tabs een tijdje open hebt staan :P
@jack_abarth: Die had ik zelf al staan, maar er klopt geen hout van die woordgrap want audi zit in Ingolstadt. Dus vandaar de subtiele hint naar wolf.
@jack_abarth: politie in Wolfsburger?
@dare2think: De walvis in Wolfsburgkleren zodra het apparaat af is.
Opmerkelijk dat men zo ver in de ontwikkeling nog met een Audi-mule rijdt. Er zijn immers ook al praktisch ongecamoufleerde wagens gespot.
@edge: Het is opmerkelijk dat Duitse fabrikanten sowieso nog met camouflage rijden. Zoveel passen ze nou ook weer niet aan. De liniaal wordt nog vaker erbij gepakt en ze rapen nog een handvol ledjes uit het magazijn.
Lijkt me nou echt een mooi baantje!
Lijkt me niet de Touareg, die is al vaak gespot met weinig camouflage. Het zal denk ik de nieuwe full size SUV zijn die boven de Touareg komt.
Ik dacht het even dat iemand de term badgetuning naar een hoger plan heeft getild. Dat valt gelukkig dan weer mee.
Met Liberty Walk bodykit zie ik
Die uitlaatpijpjes zijn toch gewoon standaard op Audi?
Lijkt wel een Hyundai van voren ….
Juist door dat afgeplakte logo trek je de aandacht.

Gewoon exterieur origineel q7 houden en niemand zou in de gaten hebben dat je een mogelijke mule rijdt
@peke: het doel van die dingen is toch aandacht.
@peke: logo is niet afgeplakt, het ontbreekt gewoon. Je kijkt tegen de radar aan voor de cruisecontrol/veiligheidssystemen.
VW heeft daar een fabriek, in Braunschweig. Sterker nog, volgens mij was het ooit de eerste fabriek van VW maar dat terzijde. Niet zo handig om dan een Audi/VW met afgeplakt logo, gek geschroefde carrosserie delen en een kenteken van Braunschweig de weg op te gaan als je niet in de gaten wilt lopen.
Knap dat je spot dat het niet om een gewone Q7 gaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).